12. marts 2008

“Margrethe Vestager er blevet sur over, at vi har sagt, at man også bør kigge på integrationspolitikken i et kulturelt perspektiv.”

Jeg håber Villy Søvndal hygger sig i de her dage, for der kommer en dag hvor det ikke er nok at sige det indlysende, en dag hvor han må vælge mellem at maksimere problemerne eller gøre vold mod sine vælgeres ideologiske tankegods. Det skal nok blive underholdende. To relaterede historier – en fra hver sin politiske fløj.

 • 11/3-08 Politiken – SF: Vestager misforstår ordet kultur.
 • “Ord er blevet erstattet af forslag til konkret handling fra SF’s side.

  Under overskriften ’Integration i et demokratisk samfund’ har SF’s integrationsordfører, Astrid Krag, udarbejdet et forslag til tredive konkrete initiativer, der kan styrke integrationsindsatsen i Danmark.

  Initiativerne falder i syv hovedpunkter blandt andet inden for uddannelse, arbejde, fritidsliv og boligpolitik… Astrid Krag har fundet frem til de tredive punkter ved at kigge på de områder, hvor Socialdemokraterne, de radikale og SF ifølge Astrid Krag er enige, og de var ikke svære at finde

  »Det var en meget opløftende opgave for mig at lave det her, fordi det blev tydeligt for mig, hvor enige vi langt hen af vejen er i oppositionen…«, siger Astrid Krag.

  Hun mener, at der reelt kun er to punkter, hvor partierne er uenige.

  »Kigger man efter, er det to knaster, der er imellem os – det er 24-års reglen og reglerne om tilknytningskravet, men når vi kigger på den nødvendige integrationspolitik, så er der altså en overvældende fællesnævner, og det synes vi er vigtigt at få frem, og det vil vi gerne bidrage til på vores første møde«, siger hun.

  […]

  Astrid Krag havde udspillet med på SF’s gruppemøde i dag, og har sendt det til både Socialdemokraterne og de radikale her til aften.

  Hvorfor har du også sendt udspillet til de radikale – de har jo afvist, at være med i S og SF’s integrationsudspil?

  »Jeg tror, at det handler meget om ord. Margrethe Vestager er blevet sur over, at vi har sagt, at man også bør kigge på integrationspolitikken i et kulturelt perspektiv. Men jeg tror faktisk ikke, at der er nogen i det radikale, der vil være uenige i, at en familiekultur, hvor piger skal stoppe deres uddannelse, fordi de skal være hjemmegående husmødre er noget, der ikke passer særligt godt med et ligestillet Danmark. Det er en virkelighed som vi må forholde os til, og det kan man kalde kultur, eller man kan kalde det normer«, siger Astrid Krag.

  Hun mener, at hun har en anden opfattelse af ordet kultur end Margrethe Vestager.

  »Som jeg har hørt Margrete Vestager opfatter hun ordet meget generaliserende, og der har jeg ikke helt den samme oplevelse af det ord. Det synes jeg er ærgerligt, for når vi kigger på de konkrete politiske forslag er vi enige, og derfor er det ærgerligt, hvis det er ord, der skal skille os ad…«.”

 • 12/3-08 Jyllandsposten (læserbrev) – Eyvind Vesselbo: Villy Søvndals dobbeltspil .
 • “SF’s udlændingepolitik er uændret. Det eneste, der er ændret, er retorikken. Hvis SF’s udlændingepolitik bliver en realitet, vil mindst 3.000 flygtninge få opholdstilladelse i Danmark hvert år.

  Det kræver SF stadig.

  På nuværende tidspunkt er der under 1.000 asylansøgere, som får opholdstilladelse hvert år. Både 24-års-reglen og starthjælpen vil blive fjernet.

  Alt det skriver Villy Søvndal i et indlæg på SF’s hjemmeside 7/3.

  Man må derfor spørge, hvad det egentlig er, der har ændret sig i SF’s udlændingepolitik.

  Svaret er ganske enkelt. Intet har ændret sig.”

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5572/trackback

  8 Comments »

  1. Til stor tilfredshed har mange bemærket, at Villy løber fremad. Den dag hvor kameraet også fanger benene, vil man opdage, at det kun drejer sig om løb på stedet, på fitnesscentrets løbebånd.

   Kommentar by Menig 442 — 12. marts 2008 @ 17:04

  2. Sandheden er at det “kultur” radikale venstre i virkeligheden, er et marxistisk parti. Partiet forsvare hårdnakket den matrialistiske samfundsanalyse, dette passer fint med den betydelige mængde seminarie uddannede lærere som danner en stor del af partiet og dets vælgerbase. Det lader til,(det kan jo være at Villy skifter mening igen!) at de radikale nu står sammen med Enhedslisten i forsvaret af de sociologiske og materialistisk orienterede samfundsanalyse. Dvs. mere debat om “vores” udelukkelse af “dem”, vores racisme, vores segration, vores fremmedhad, og generelt det danske samfunds manglendene tilpasnings evne til den “globaliserede” verden.

   Den vedvarende belærendene skolelære, som pisker den danske befolkning med mængder af vestlig selvhad, passer fint ind i de kultur radikales selvopfattelse af globaliserings parathed.
   Derfor er det ikke Villys “gå af helvede til” retorik der er hovedproblemet for de radikale, men det, at selv Socialistisk Folkeparti er begyndt at svigte den materalistiske samfundsanalyse, til fordel for en mere kultur/religions orienteret samfundsopfattelse. (Men lad os nu se, hvorlang tid Villy(SF) kan holde den politiske linje, jeg tror ikke det holder i længden, en gang materialist, altid materialist).

   Hvis det er kultur/religion der er den afgørendene faktore i samfundsanalysen, bliver det et stort problem for de radikale, da deres løsninger hviler på matrialistisk samfundsanalyse og forkusere primært på integrationspolitikken dvs. at jobs, uddannalse, boliger som skal skabe samfundsfællesskab. Hvis det derimod er religion og kultur som er afgørende er der ikke meget staten kan gøre, da det er individ baserede opfattelser og holdninger, som er væsentliget svære at ændre, og derfor for antallet af fremmede også en betydning for samfunds sammenhængskraft.

   Det er også derfor, at de radikale hele tiden snakker om “tonen i debatten”, det er en form for holdnings berabejdning af etniske danskere, således at de mennesker der mener at kultur og religion har en betydning for samfundskonstruktionen, udskammes som racister eller “kløfte – skabere”. Kun folk der taler om integration taler, fornuftigt, rigtigt, og ansvarliget. De radikale prøver hele tiden at afmontere debatten med spørgsmålet, “Hvad er dansk kultur? “, ” Har vi en dansk kultur? ” Derefter for man en eller anden kultur – sociolog, – antropolig til at definer og forklare, at al dansk kultur er noget der er kommet udefra, og er blevet indkoporeret i det man nu opfatter som danskheden. Derfor kan vi sagtens indoptage de nye “danskere” som kommer, med en spændene og eksotisk madkultur.
   Volds og kriminalitets problemerne, køns problemerne er i den radikale opfattelse, altsammen noget der er afledt af de sociale strukture. At disse probelemer kunne være afledt af kulturen og religionen reduceres til fordomme og fremmedangst hos “mørke mænd”. Det der nu er problemet for de radikale, er at flere og fler acceptere ikke længere deres ensidige og fordømmendene holding til udlændninge debatten.

   Kommentar by Historyman — 12. marts 2008 @ 17:05

  3. Villy Khader??

   Eller,

   Nasser Søvndal??

   Kommentar by Mackety (Islamologifob) — 12. marts 2008 @ 20:00

  4. >2 Historyman

   Radikale Venstre, eller, Venstreradikale….?

   Sorry, jeg kunne ikke dy mig. ;)

   Kommentar by Mackety (Islamologifob) — 12. marts 2008 @ 20:04

  5. Historyman – tak for de gode tanker. Den måde at anskue det på har jeg ikke set før. Stof til eftertanke!

   Kommentar by Gio — 12. marts 2008 @ 20:55

  6. Villy går amok i egyptisk avis:

   http://avisen.dk/blogs/timegoesby/jamen-villy-120308.aspx

   Kommentar by Søren Rasmussen — 13. marts 2008 @ 00:16

  7. Villys men-tra

   Til Helvede med alle mørkemænd, men …
   følg mig alle demokrater, men …
   jeg er omvendt, genfødt og ganske forvandlet, men …
   Gud er død, men …
   nu er Villy Gud, a-men!

   (Melodi: Variation over den folkekære “Vi vil ha’ ytringsfrihed, men …” af Karius T. Seidenfaden og Baktus G. Metz)

   Kommentar by monse — 13. marts 2008 @ 03:02

  8. @7 monse
   MEN…du har jo ret, godt sagt :-D

   Kommentar by li — 13. marts 2008 @ 09:25

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper