24. marts 2014

Expressen & voldelige anti-demokrater hængte højredebattører ud, fejrede journalistpris med champagne

Ligesom Mrutyuanjai Mishra kortvarig fik stjernestatus i de svenske medier, trods en verserende voldtægtssag, så blev den tidligere nationalsocialist Kim Frederiksson ligeledes mediedarling, efter han allierede sig med Redox-pendanten Researchgruppen, det tidligere AFA Dokumentation. Fra Fria tider, der har detaljer om Kim Frederikssons voldelige fortid, herunder nyere eksempler – “Du har 30 sekunder på dig att säga adjö till din dotter” – möt Kim, 32, som är Expressens nya expert på rasism”.

“I slutet av juli 2012 dömdes Fredriksson för misshandel och olaga hot riktat mot en ny sambo. Även denna gång skedde misshandeln inför ett barn. … Hon försökte ta dottern och fly från lägenheten, men stoppades av Fredriksson, som skallade henne, drog henne i håret och matade slag och sparkar över henne inne i barnkammaren där flickan låg i sin säng. Fredriksson förklarade också att han skulle döda henne. …

Vid tidpunkten för den senare kvinnomisshandeln var Kim Fredriksson engagerad i den nationalistiska organisationen Nordisk Ungdom. I samband med att det kom fram att Fredriksson misshandlat sin flickvän uteslöts han omedelbart från organisationen, som också stöttade kvinnan under rättegången. Dömd, barskrapad och utfryst ur kamratkretsen tog Kim Fredriksson ett beslut som skulle visa sig vara ett riktigt genidrag: Han bestämde sig för att bli ‘vänsteraktivist’.

Kim Fredriksson mottogs med öppna armar av vänstern och Sveriges stora mediehus, som visade sig vara mindre kräsna än nationalisterna när det gällde personfrågan. Under täcknamnet ‘Pernilla Marcos’ fick han bara några månader efter den fällande domen för kvinnomisshandel publicera artiklar i olika vänsterpublikationer. I samband med att han senare avslöjade sin riktiga identitet åkte han runt och höll föreläsningar med Mathias Wåg från Expressens underleverantör Researchgruppen, en vänsterextrem organisation som omedelbart tog emot Fredriksson. …

Kim Fredriksson utmålas regelmässigt som en person som lagt såväl sin politiska extremism som sin brottslighet bakom sig. Expressen väljer exempelvis att beskriva honom som en ‘uttalad antirasist och familjefar’. … Han ska så sent som i juli förra året ha trakasserat och hotat ännu en före detta flickvän. Polisen rubricerar brottet som olaga hot och ofredande.”

(Researchgruppens Kim Frederiksson, som ekspert i racisme på TV4, 2013; Uriasposten)

Expressen og Researchgruppen modtog i går journalistprisen ‘Guldspaden’ i kategorien ‘Webb’. Ledende i gruppen er Martin Frederiksson, der har en lang forhistorie på den militante venstrefløj. Hans generalieblad inkluderer hacking, vold, trusler, mordbrand med videre.

De här hatsajterna utgör i dag en politisk kraft. Den här utmärkelsen ser vi som en bekräftelse på att det också är något som Guldspadejuryn uppfattat och att det är här något som är viktigt att granska.” (Christian Holmén, Expressen)

(Martin Frederiksson, Researchgruppen og Expressen-journalister; Tobbes Medieblogg)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55726/trackback

25 Comments »

 1. Mærkeligt at give en journalistpris – guldspaden – for noget, der øjensynligt i sin kerne ikke er journalistik i form af tekst, lyd eller billeder, men er en tjeneste udført for landets magthavere, nemlig forfølgelse af regimekritikere. En opgave magthaverne ikke selv kan udføre på grund af visse lovmæssige forhindringer, men som den uden problemer får udført ude i byen af private organisationer, der modtager massiv offentlig støtte.

  Kommentar by Nils — 24. marts 2014 @ 06:47

 2. Det er den yderste venstrefløj der fejrer sig selv med den pris. Den etablerede presse kan ikke skelnes fra militante autonome. Sindssygt.

  Kommentar by Jørgen — 24. marts 2014 @ 07:27

 3. Utroligt. Ulovligheder belønnes.

  Kommentar by NielsC — 24. marts 2014 @ 08:18

 4. Journalister kan hängas ut efter guldspade till AFA.
  Nyheter Idag har kartlagt journalister som bistått sajten Avpixlat med tips och research genom åren. Efter att AFA och Expressen på lördagen fick Guldspaden för sin uthängning av invandringskritiska privatpersoner funderar Chang Frick nu på att hänga ut journalisterna.

  http://nyheteridag.se/ma-guldspaden-sla-er-i-nacken/

  Kommentar by Snaphanen — 24. marts 2014 @ 09:05

 5. Det hedder nu “hængte” (med objekt), Kim – og så hang han der ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 24. marts 2014 @ 10:12

 6. Du har naturligvis ret, Bjowulf, men givet at det aldrig fører til misforståelse at de to betydninger af ordet har samme form i nutid, kan jeg ikke se at der er nogen mening i at holde fast i to forskellige datidsformer.

  Kommentar by Vagn Henning — 24. marts 2014 @ 10:56

 7. -> Bjovulf

  Rettet nu. Ligesom jeg rettede til det forkerte, efter jeg skrev det rigtigt første gang.

  Kommentar by Kim Møller — 24. marts 2014 @ 11:12

 8. Man skal dog lige huske på, at det meget dramatiske svenske ord “mordbrand” ikke betyder det, som en dansker umiddelbart vil tro, men derimod “brandstiftelse” / “ildpåsættelse” – så KF har altså trods alt ikke slået nogen ihjel – endnu – så vidt vides ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 24. marts 2014 @ 11:14

 9. #7 haha, typisk – jeg skulle bare lige drille lidt ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 24. marts 2014 @ 11:15

 10. #6 Jo, for det betyder faktisk to forskellige ting – ligesom med
  “lægge” & “ligge”, “sætte” & “sidde” og et par stykker mere (?), som mange er begyndt at blande sammen konstant, fordi de åbenbart aldrig har fået at vide i skolen, at de tager fejl. Du ved, de kan jo altid bare slå det op, ikke sandt? :o)

  Og nu var det altså ment drillende – jeg ved godt, at Kim ved det – normalt ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 24. marts 2014 @ 11:22

 11. -> Bjovulf

  Jeg har en travl hverdag, og blogger på skæve tidspunkter, hvor jeg ofte er godt brugt. Jeg betragter ikke en blogpost som en velskrevet klumme, blot som en måde at servere en historie på. Nogle gange får jeg ikke læst korrektur, andre gange kommer mine ortografiske evner til kort – ofte en kombination. Jeg er ikke særlig ærekær på det punkt, så bare læs rettelserne af ;-)

  Kommentar by Kim Møller — 24. marts 2014 @ 12:30

 12. #11 OK :D

  Kommentar by Bjovulf — 24. marts 2014 @ 12:39

 13. @Bjowulf, nej det er et og samme ord, hvoraf man i “dannede” kredse bruger een datidsform i dets transitive betydning og en anden i dets intransitive betydning. Men i nutid er der een og kun een form.

  http://ordnet.dk/ods/ordbog?query=h%C3%A6nge&tab=for

  Kommentar by Vagn Henning — 24. marts 2014 @ 12:44

 14. […] er bid i Sverige hver dag: Expressen og voldelige anti-demokrater hang højredebattører ud, fejrede journalistpris med champa… De store tabere ved det svenske valg bliver ikke Alliancen eller journalisterne, der ikke har så […]

  Pingback by Daniel Pipes: Skam over hollandsk presse « Snaphanen — 24. marts 2014 @ 13:14

 15. #13 Er der nu også noget galt med at være “dannet” – på den rigtige måde altså – ?

  Slå det op – selv Nudansk(!) Ordbog siger det samme ;-)

  Skal vi så lade det hele sejle, bare fordi vor tids “overbegavede” rundkredspædagoger synes, at alting – lizzom på en eller anden måde – kan være lige godt? :o)

  Skal vi så også til at sige “syngede”, “givede”, “ståede” og “tagede”,
  så det desværre bliver sværere at lære engelsk, hvor disse uregelmæssige verber jo ellers ofte har klare paralleller ( engang sagde vi jo faktisk også “rang” og “svam” (swam) istedet for “ringede” og “svømmede” her ;-) ).

  Kommentar by Bjovulf — 24. marts 2014 @ 13:19

 16. Og så fik i lige afsporet debatten og, igen, ødelagt en relevant tråd…

  Kommentar by Jørgen — 24. marts 2014 @ 13:58

 17. Først undskyld til Kim for at misbruge hans kommentarfelt.

  @Bjowulf, det er selvfølgelig taktløst af mig at bryde ind i din samtale med Kim og det er naturligvis helt op til dig at afgøre hvilke sproglige fejl du vil påtale. Min interesse i sagen er at jeg også er sprogkrakiler, men mener at man skal tage sine kampe med omhu for at undgå at bruge kræfterne på slag som man er dømt til at tabe…

  Jeg kender godt dansk retskrivning, men jeg tillader mig at forholde mig kritisk til den. Det er ikke at lade det hele “sejle”. Og jeg véd ikke om det er salig Verner Dahlerup du omtaler som rundkredspædagog? :-)

  Dansk Sprognævn har igennem tiderne gjort et glimrende stykke arbejde, men de er ikke ufejlbarlige. F.eks. erklærede de omkring årtusindeskiftet at det nye årti (2000-2009) skulle omtales som “enerne”. Der var tale om en hjerneblødning, som et overvædende flertal af danskere lykkeligvis valgte at ignorere. Ligeledes svigtede deres dømmekraft da de afskaffede “d” i gjort. Og vil du måske forsvare “majonæse”-bommerten?

  Som du måske bemærker skriver jeg gjort uden “d” selvom jeg altså mener det var en fejl at smide det væk.

  Forskellen på ligge/lægge, sidde/sætte, springe (som en bombe)/sprænge og så hænge/hænge er som du måske bemærker at der i de førstnævnte tilfælde er tale om ordpar der kan skelnes i alle tider, mens hænge – hvadenten om det bruges transitivt eller intransitivt – skrives ens i alle tider undtagen datid…

  Og det er skægt du nævner engelsk, for det hedder “hung” uanset om der er et objekt. De har så selvfølgelig deres helt egen variant “hanged” der bruges når man har hængt folk op i halsen…

  Kommentar by Vagn Henning — 24. marts 2014 @ 14:06

 18. Ikke for at blande mig, men det er da værre, at en dansk journalist kunne udtalte følgende: At ”Nordkorea i morges sank et sydkoreansk krigsskib”.
  Og som justitsminister Morten Bødskov udtalte (JP 06.05.12):” Det er vigtigt at ka´dansk”.
  ”Man ligger faglige vurderinger til grund.” (Integrationsminister Karen Hækkerup).
  Perlen er dog denne fra TV-2 Nord, 1.9.2012:”Det var ikke muligt for lokomotivføreren at undvige”.
  Alle DSB´s tåge kører efterhånden med forsinkelse, måske skyldes det togen?

  ”En præst, der har fået kræft, kommer under stort pres,” bliver til: ”En prast, der har fået kraft, kommer under stort pras.”

  Vort modersmål er dejligt, og som bekendt, hver fugl synger med sit næb.

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 24. marts 2014 @ 14:44

 19. Må man have lov til at ønske Kim Frederiksson tillykke med sine nye venner og håbe at hans kompetencer her bliver godt udnyttet.

  Kommentar by Menig 442 — 24. marts 2014 @ 16:41

 20. Hvis man har hang til voldsudøvelse er AFA stedet hvor man kan gøre det i trygge rammer.

  Skulle man være uheldig at blive anholdt, så vil vennerne i dommerstanden gøre alt for at man får erstatning for uberettiget anholdelse.

  Kommentar by Træt — 24. marts 2014 @ 17:34

 21. For min skyld må de der feststemte journalister gerne grave lidt i om den der guldspade-statuette kan anvendes analt.

  Kommentar by BE — 24. marts 2014 @ 19:45

 22. En interessant artikel om uvidenhed, og (over)følsomhed. Også fra Sverige. (Men det er et generelt problem i den vestlige verden.

  http://magasinetneo.se/artiklar/krankta-av-fakta/

  Et lille uddrag:
  “Ännu värre blev konsekvenserna när jag i mitt trebandsverk om slaveriets världshistoria (Slaveri – en världshistoria om ofrihet, publicerat 2006–2008), skrev att afrikanska kungar deltog i, och tjänade pengar på, den transatlantiska slavhandeln på 1600- och 1700-talen, och att både slavhandel och slaveri hade mångtusenåriga rötter i Afrika. Under en månad tvingades jag löpa publicistiskt gatlopp på kultursidorna i Dagens Nyheter. Jag utpekades som Afrikahatare och rasist. Jag beskylldes för att kränka alla nu levande afrikaner, inklusive afro-amerikaner och afro-svenskar, eftersom jag retroaktivt skuldbelade Afrika för ett av de värsta brotten mot mänskligheten i historien. Väl att märka hade ingen av belackarna läst mina böcker. Vid mitt eget universitet uppmanades jag att inställa mig till ett studentlett seminarium och diskutera mitt förmenta ställningstagande. Jag accepterade, men med kravet att motparterna först läste vad jag skrivit. Eftersom de vägrade blev det aldrig något seminarium.”

  Kommentar by Ole S. — 25. marts 2014 @ 09:57

 23. Oplysning til det Danske folk. DDR tv mål NO ! 1 –
  Der har undertegnede og nogle tusinde arbejdet på i årtier og mere tusinde bevis på deres maxistiske agenda.
  ÅRTI EFTER ÅRTI
  Denne kommunistiske hippie rede skal ikke finansieres , af hårdt arbejdene jyder.
  Det stopper vi ! NU med medie forlig.
  Det er ikke 25 % cut, nej det er til 75 % !
  Og lad os se de regnskaber !
  VI DET DANSKE FOLK BETALER ! SÅ LAD OS SE DE REGNSKABER !

  LUK DDR !
  DET LIGGER ER !!!!!! KIMEN !
  Hvem husker ikke sen natte time efter valget hvor HTS , deres selv berigende kælling hvor DR live sendte ANTIFA folk der malede grafitti ….

  Kommentar by kurt — 2. maj 2017 @ 02:54

 24. *DER

  Kommentar by kurt — 2. maj 2017 @ 02:57

 25. jeg har optagelser af . DR1 !
  Den KBH maxistiske redde skal lukkes . ASAP
  Og til jeg politikkere – der er medie Folket der andet end DDR – og IKKE FB- men YT = !!

  Kommentar by kurt — 2. maj 2017 @ 02:59

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper