12. marts 2008

Kræver OIC lovændringer i Danmark… i bekræftende fald – hvad svarer statsministeren

Det rammer lige ned i hjertet af den danske mediepolemik om den første Muhammedsag. Fra Omnials referat af et indslag i gårsdagens Orientering.

Birthe Rønn Hornbech, integrationsminister: … nu ligger der på mit bord et brev – nu ved jeg ikke, om det bliver mig eller statsministeren, der skal svare – hvor man altså beder om, at vi faktisk skal begrænse ytringsfriheden, og det er klart, at jeg vil meget gerne besvare det brev, for så skal de nok få læst og påtalt om, hvordan det er at være i Danmark, det siger sig selv.

Astrid Fischer, P1: Hvem var det brev fra?

Birthe Rønn Hornbech, integrationsminister: Jamen, det var fra nogle muslimske opråb, om jeg så må sige.

 • 11/3-08 Orientering – Birthe Rønn Hornbech forklarer sin tavshed.
 • Det store spørgsmål er selvfølgelig: Hvem beder Danmark om at begrænse ytringsfriheden?

  Hvis det var en dansk organisation, så ville hun ikke have været i tvivl om hvem der skulle svare – hun ville have gjort det selv. Det må således være en udenlandsk organisation med en vis tyngde, ellers ville det ikke være et spørgsmål statsministeren måske skulle forholde sig til.

  Mon ikke det er OIC (The Organisation of the Islamic Conference), en sammenslutning af 57 islamiske lande der af og til kritiserer lande for ikke at overholde islamiske dogmer.

  Indicie. OIC mener Muhammedtegningerne er ulovlige og beder FN gribe ind.

 • 3/3-08 OIC – Statement on Islamophobia Issued by the OIC Ambassadorial Group at the UN in New York on 29 February 2008.
 • “Among the instances of Islamophobia are the publications of blasphemous caricatures of the Prophet Muhammad (PBUH) by newspapers in Europe… They constitute incitements for negative sentiments and hatred against Muslims. Apathy and inaction on the part of the governments concerned in preventing such provocations and discrimination against Muslims and Islam cannot be justified by the plea of freedom of expression…

  The OIC Group believes that the right to freedom of expression carries with it special duties and responsibilities, and does not provide a license to insult and hurt the sentiments and beliefs of others. It is the obligation of all States parties to the International Covenant on Civil and Political Rights, in accordance with Article 20 thereof, to enact the necessary legislations to prohibit any advocacy of national, racial or religious hatred that constitutes incitement to discrimination, hostility or violence. The OIC Group observes that the European Court of Human Rights has previously ruled in favour of the interference by the State to prohibit media material in cases involving other religions to guard against igniting religious sensitivities, and expects equal treatment in cases involving Islam and Muslims’ rights.

  The OIC Group in New York strongly deplores all acts of ideological and physical violence and assaults, and incitements thereto, against persons on the basis of their religion or belief, and those acts directed against the Holy symbols, sites or places of worship of all religions. The Group is particularly and deeply alarmed by the intensification of the campaign of defamation against Islam, as it impairs Muslims’ enjoyment of the right to freedom of thought, conscience and religion, and impedes their ability to observe, practice and manifest their religions freely and without fear of coercion, violence or reprisal.

  Such acts against Muslims and Islam are inconsistent with the spirit of the UN Charter which seeks to promote peaceful co-existence amongst nations. They are in violation of numerous United Nations resolutions, including General Assembly resolution 62/154 on combating defamation of religions, General Assembly resolution 55/23 on Dialogue Among Civilizations as well as the Security Council resolution 1624 (2005) which call upon all Member States, inter alia, to continue international efforts to enhance dialogue and broaden understanding among civilizations…

  In particular, the OIC Group believes that lack of action to prevent the reprinting of blasphemous caricatures, and indifference in airing the inflammatory documentary against the Holy Quran will be perceived as manifestation of insincerity towards the principles and objectives of various efforts within the United Nations system aiming at promoting understanding and respect of and among cultures and civilizations.
  The OIC Group urges the Secretary General to call upon the Governments of the States that condone the publication of these blasphemous caricatures and media material as well as the campaigns for anti-Islamic regulations to take all possible legal and administrative measures to prevent the repetition or continuation of these deliberate offensive acts, which impinge greatly on the right to freedom of thought, conscience and religion of the followers of Islam.”

  Man skal nok være troende muslim for at godtage argumentationen, men beskeden er ikke til at misforstå, når der bruges ord og vendinger som “necessary legislations”, “prohibit media material” og “legal and administrative measures” i langt brev som også taler om ‘action’ og ‘lack of action’. OIC vil have FN til at tvinge lovgivning igennem i nationalstaterne så muslimer i Europa ikke krænkes på deres tro.

  Absurd, men forventeligt, langt værre er Politikens opkog af brevet, som tolket af islamforsker Karen-Lise Johansen.

 • 5/3-08 Politiken – Ekspert: OIC kan dæmpe Muhammedkrisen.
 • “Mest af alt er der tale om et politisk statement.

  Sådan betegner ph.d.-stipendiat Karen-Lise Johansen Karman fra religionsvidenskab på Aarhus Universitet den seneste udmelding fra den muslimske konferenceorganisation OIC.

  OIC kræver, at FN’s generalsekretær irettesætter regeringer i lande, der tolererer trykningen af Muhammedtegningerne.

  Hun ser ikke erklæringen som et forsøg på at optrappe den igangværende Muhammedkonflikt…

  »Som politisk statement viser erklæringen de muslimske lande, at der er en dialog i gang, og at organisationen har reageret på genoptrykningen af tegningerne. OIC gør opmærksom på, at de opfatter Muhammedtegningerne som en hadekampagne mod muslimer. Som samlet talerør for muslimske organisationer skal de reagere på den nuværende situation. Det ville være mærkeligt, hvis ikke de gjorde det«, forklarer hun.

  Forventer OIC, at FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, ringer til for eksempel Anders Fogh Rasmussen og beder ham sikre, at Jyllands-Postens Muhammedtegninger eller noget lignede ikke bliver trykt igen?

  »Det er svært at vurdere, hvad deres hensigt med erklæringen er. De ved nok godt, at det ikke er så realistisk, at generalsekretæren gør det… siger Karen-Lise Johansen Karman.”

  Ihukommende at Politiken under den første Muhammedsag postulerede, at ambassadør-brevet til statsministeren med sætningen “Danish pres and public representatives should not be allowed”, ikke på nogen måde var et krav endsige et ønske om lovændringer, er Politikens referat af OIC-brevet særdeles interessant.

  Oploadet Kl. 15:52 af Kim Møller — Direkte link12 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5573/trackback

  12 Comments »

  1. Vor ytringsfrihed skal stå fast.
   Så må medlemsskab af FN, EU og mange andre organisationer vige.
   Sættes sagen på spidsen, så skal vi have det afgjort ved en folkeafstemning.
   Politikerne skal ikke blive ved at “køre om hjørner” med danskerne.

   falkeøje

   Kommentar by falkeøje — 12. marts 2008 @ 16:54

  2. Lad os slå en handel af med dem.

   1 – Vi tegner ALDRIG mere muhæmmed.
   2 – De tager alle deres perkere tilbage, så Danmark kan blive islamfrit område.

   Se muligheder, ikke begrænsninger ;-)

   Kommentar by Tolder — 12. marts 2008 @ 17:03

  3. Jeg vil anbefale statsministeren at bruge Zaporogkosakkernes brev
   til den tyrkiske sultan som oplæg.
   Texten findes på wikipedia.
   My Title

   Snaphanen og Mikael Turbanbombe, har den ellers i deres archiv

   Kommentar by coldfish — 12. marts 2008 @ 17:25

  4. Zaporogkossaker

   Kommentar by coldfish — 12. marts 2008 @ 17:35

  5. […] Islamic leaders have long warned that perceptions linking Muslims to terrorism, especially since the September 11, 2001 Al-Qaeda attacks on the United States, would make Muslims more radical.OIC leaders have expressed renewed concern following events such as the publication in Denmark of cartoons lampooning the Prophet Mohammed and a plan by the Dutch far-right wing MP Geert Wilders to release a film calling the Koran holy book “fascist”.  AFP   Uriasposten: Kræver OIC lovændringer i Danmark… i bekræftende fald – hvad svarer statsministere… […]

   Pingback by Snaphanen » Media in Sweden conspired to lie, Lilla Saltsjöbadsavtalet. — 12. marts 2008 @ 20:01

  6. Kunne det tænkes det Europæiske Fatwaråd er involveret ?

   Er det tilfældet er Det Muslimske Broderskab direkte involveret gennem Qaradawi som vist er formand for Rådet.

   Qaradawi og Brødrerne trækker i masser af tråde rundt omkring i de Vestlige lande.

   Kommentar by Vivi Andersen — 12. marts 2008 @ 20:34

  7. OK, nu kommer det: Muslimske bøller uanset rang og stand kan rende mig i røven.

   Og jeg lover for fremtiden at holde mig til min saglige stil.

   Kommentar by PeterK — 12. marts 2008 @ 22:23

  8. Fra runestene til nutid gennem mellemliggende perioder hvor ytringsfrihed var formelt begrænset er ønsket og evnen til at bringe vidnesbyrd om blandt andet frihed et signifikant lokalt og regionalt træk. Som Falkeøje skriver mellem linjerne om jeg må tillade mig at tolke kommentar 1 således- eksisterede ytringsfrihed før og måske endda efter EU og FN.

   Kommentar by Peter Buch — 12. marts 2008 @ 22:57

  9. Hvis hele sammenrendet af mandslinge i OIC (for de affaldssække-klædte kvinder er der jo ikke!!) så meget som nævner, at den modbydelige falske pædofet muuuhamMAD, ikke må tegnes eller kritiseres, så forventer jeg, en klar afvisning, straks, af FN, EU og samtlige statsoverhoveder i hele Europa.
   Ytringsfriheden kan ikke gradbøjes, husk det.

   Kommentar by li — 13. marts 2008 @ 09:22

  10. Så vidt jeg ved, er statsministeren også pressens minister. Spørgsmålet relaterer sig til pressen. Derfor spørgsmålet om hvorvidt det er BRH eller AFR, der skal svare.

   Jeg synes så ikke at statsministeren skal være pressens minister. Med baggrund i niveauet i mange aviser kunne det sortere under undervisningsministeriet…

   Kommentar by Ole — 13. marts 2008 @ 09:36

  11. Om statsministeren som minister også for pressen se eventuelt:
   http://blogs.dr.dk/blogs/lassejensensblog/archive/2008/01/25/pressens-minister.aspx
   samt
   http://www.dr.dk/P1/menneskerogmedier/Udsendelser/2008/01/25151632.htm

   Kommentar by Peter Buch — 13. marts 2008 @ 13:54

  12. […] Islamic leaders have long warned that perceptions linking Muslims to terrorism, especially since the September 11, 2001 Al-Qaeda attacks on the United States, would make Muslims more radical.OIC leaders have expressed renewed concern following events such as the publication in Denmark of cartoons lampooning the Prophet Mohammed and a plan by the Dutch far-right wing MP Geert Wilders to release a film calling the Koran holy book “fascist”. AFP Uriasposten: Kræver OIC lovændringer i Danmark… i bekræftende fald – hvad svarer statsministere… […]

   Pingback by Snaphanen » »Politiet skal beskytte journalister på Nørrebro« — 13. marts 2008 @ 13:59

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper