26. marts 2014

Jens Stoltenberg: Inspireret af Che Guevara og Fidel Castro – kommende generalsekretær for NATO

I Thor Viksveens biografi fra 2011 fremgår det klart, at Jens Stoltenberg, som voksen politiker var en af de mere fornuftige socialdemokrater i NATO-spørgsmål. Det er nu alligevel tankevækkende, at NATO’s kommende generalsekretær, som ung var inspireret af Che Guevara og Fidel Castro. Fra Aftenposten – Fra NATO-motstander som ung til NATO-topp i dag.

“Da Jens Stoltenberg var påtroppende AUF-leder i 1985, ble han intervjuet i Aftenposten. Ironisk nok handlet intervjuet om Norges tilknytning til NATO.

– Du er ingen utpreget NATO-tilhenger? spør journalisten.

– Nei, det stemmer. AUFs mål er å nedbygge blokkene og norsk utmeldelse av alliansen, svarer Stoltenberg, før han viser en mer forsonlig holdning:

– Men vi erkjenner samtidig at Norge sannsynligvis vil være medlem av NATO de nærmeste år. Derfor vil vi også stille krav til hvordan Norge skal opptre som alliansemedlem. Vi må kjempe for atomfrie soner og frys av atomvåpenarsenalene, sa Stoltenberg.”

(Jens Stoltenberg t/venstre, som medlem af Arbeidernes Ungdomsfylking, 1974)

Mere om Stoltenbergs fortid i en ældre artikel på TV2.no – Lille Jens Stoltenberg ville starte revolusjon på Haiti.

“De første årene på skolen var vanskelig for Jens. Mens klassekameratene lærte seg å lese og skrive, hang han langt etter. Foreldrene Karin og Thorvald var bekymret. Plutselig, tre år etter de andre i klassen, løsnet det for ham. Søsteren Camilla sier han gikk fra å slite med å lese en overskrift i avisen til plutselig å lese ‘900 dager’, en bok om beleiringen av Leningrad under andre verdenskrig. … Etter å ha lest seg opp på Leningrad gikk han rett over på å lese en bok om revolusjonen på Cuba. Denne boken ga 11 år gamle Jens revolusjonære tanker.

– Han sa at han vurderte om han burde gjøre revolusjon på Haiti, for der var det så vanskelig. Og der var det ingen som hadde gått inn for å løse problemene. Han var nok fascinert over at Che Guevara og Fidel Castro hadde prøvd å gjøre noe med fattigdommen og urettferdigheten på Cuba, forteller Camilla.

Det var på denne tiden Jens Stoltenberg ble opptatt av å gjøre verden til et bedre sted, hvor han utviklet et sterkt ønske om å jobbe for rettferdighet. Men de revolusjonære tendensene forsvant fort.

– Han var aldri særlig begeistret for vold. Da det gikk opp for ham at det innebar vold, så tror jeg den romansen tok slutt, forteller hun.”

Oploadet Kl. 06:43 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55778/trackback

6 Comments »

 1. Og han skal være Generalsekretær for NATO?

  Først ville han sætte forskellige negerstammer på Haiti op mod hinanden, hvilket ville førere til massenedslagtninger.

  Så har han stået i spidsen for en anti-jødisk regering i Norge, og har bl.a, på trods af anti-ytringsfriheds lovgivning tilladt, at Norsk MSM har svælget i anti-jødisk propaganda.

  Han har bakket op om, at NATO deltog på muhammedansk side i borgerkrigen i ex-Jugoslavien og gjord nedslagtning af kristne serbere mulig.

  Hu hej hvor det går, Fru kammerherrerinde…

  Det er da altid noget, at denne islmofile Quisling formentlig vil gøre NATO til en papirtiger.

  Han er jo i øvrigt søn af Thorvald Stoltenberg, der som FNs Højkommisær for flygtninge, udtalt at 50% af dem som kom som flygtninge var fup-flygtninge.

  Det skete i forbindelse med, at DDR ville bortlyve det forhold at en anden topembedsmand i UNHCR, Widberg, havde sat tallet til 95%.

  kilde:
  Ole Hasselbalch i Danskeren (Den Danske Forenings blad) nr. 4 1990. s 16 i bladet og s 6 i PDFen.

  http://www.dendanskeforening.dk/files/files/DK-4-1990a.pdf

  Kommentar by Hans Und — 26. marts 2014 @ 07:28

 2. Der er ingen tvivl om at Nato, FN, EU og alle NGOer styres af gammel kommunister og socialister, I respekt for den etniske Danskers overlevelse bør Danmark udtræde af disse socialistiske organisationer.

  Kommentar by emmagad — 26. marts 2014 @ 08:26

 3. Man må give den norske præmiespasser ret i, at guevara-castro fik gjort noget med fattigdom og uretfærdighed. Ikke mange ville have kunnet hæve ubehagelighederne, til de højder som disse mordere evnede at gøre.

  Kommentar by Nielsen — 26. marts 2014 @ 10:23

 4. Jamen så passer det da meget godt at lille Jens skal være ham der forklare den måbende verden hvorfor NATO bakker USA op når de (USA) bomber de iranske atomanlæg.

  Kan næsten ikke vente :)

  Kommentar by Santor — 26. marts 2014 @ 11:02

 5. Selvfølgelig skal han da det. Oleg Strækmarch blev da også minister, ikke?

  Det følger af idioternes logik.

  Kommentar by Iznogut — 26. marts 2014 @ 13:04

 6. […] Se også: Jens Stoltenberg: Inspireret af Che Guevara og Fidel Castro – kommende generalsekretær for NATO […]

  Pingback by Stoltenberg & NATO: The armed wing of Amnesty? « Snaphanen — 27. marts 2014 @ 14:02

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper