27. marts 2014

Peter Döllner, chefredaktør for Dagens Medicin – Tidligere Politiken og Blekingegadebanden…

I en leder i Dagens Medicin spekulerer chefredaktør Nicolai Döllner over den skade der vil ske med regionerne, hvis Dansk Folkepartis Peter Skaarup efter næste valg bliver indenrigs- og sundhedsminister. Han kan nå at ‘forrette stor skade’.

Jeg har tidligere nævnt, at Nicolai Döllner er identisk med et ikke-dømt medlem af Blekingegadebanden. Jeg graver-bloggen har flere detaljer – Dagens Medicin – og Blekingegadebanden.

“Kigger man i Peter Øvig Knudsens værk om Blekingegaden, så er den eneste person med efternavnet Døllner/Döllner der nævnes i registeret Peter Døllner, og der dukker ikke nogen Nicolai op.

En hurtig tur på biblioteket hjælper dog. Så vidt jeg ved har alle biblioteker licens til online-søgetjenesten Infomedia, hvor man kan søge i danske mediers bagkatalog af artikler. Nogle medier har været med længere end andre, men det er stadig et fremragende redskab. Søger man på Nicolai Döllners navn dukker der interessante oplysninger op. Det viser sig, at han faktisk har været involveret i Blekingegade-sagen (‘Gemt men ikke glemt’, Berlingske Tidende, 4. december 1994):

Det er torsdag den 2. november 1989. Nicolai Döllner… parkerer sin bil på Gl. Kongevej på Frederiksberg og skal til at putte penge i parkometeret, da han bliver omringet af fem mænd… Som journalist på dagbladet Politiken skal han ifølge politiet have hjulpet den militante palæstinensiske organisation, PFLPs efterretningsvæsen (Folkefronten til Palæstinas Befrielse) til at virke i Danmark. Det skal være sket ved at give Blekingegade-gruppen, der er blevet afsløret et halvt år tidligere, oplysninger til den såkaldte Z-file, et 922 sider stort kartotek med oplysninger om jøder og zionister i Danmark.

Journalisten gør det klart, at sigtelsen mod Nicolai Döllner ikke fører til tiltale, da statsadvokaten ikke finder grundlag for det. … Til gengæld nævner artiklen, at Nicolai Döllner er lillebror til den dømte Blekingegadebanden-mand Peter Døllner – lillebror Nicolai var ni år gammel, da storebror Peter første gang tog på træningsophold hos terrorgruppen PFLP. Og familieforholdet gør det muligt at finde ham i Peter Øvig Knudsens bøger.

I omtalen af den stribe mennesker der blev sigtet, men aldrig dømt i Blekingegadesagen (ialt 12 af de sigtede blev aldrig stillet for en dommer) nævnes Nicolai Döllner ikke ved navn, men omtales bare som Peter Døllners bror, og der tilføjes en interessant detalje:

En tredje sigtet er Peter Døllners bror, der via sit journalistjob på en af de store morgenaviser har haft adgang til pressearkiver, og som i øvrigt i sin tid som journalistelev af en ‘anonym kilde’ på Journalisthøjskolen var blevet anmeldt til politiet som militant.

Peter Øvig Knudsen synes ikke, at detaljen om journalisthøjskolen er interessant nok til at beskrive nærmere, men tager man et kig i PET-kommisionens beretning, bind 12, så beskrives en episode, der meget vel kunne være den, han hentyder til. Først side 26:

I de tidlige 1980’ere interesserede regionsafdelingen sig også for Danmarks Journalisthøjskole i Århus. I første omgang rettedes interessen mod Journalisthøjskolen, fordi en gruppe studerende havde interviewet medlemmer af aktionsgruppen Statsfjenderne, som på dette tidspunkt stod bag en række brandstiftelser i Århusområdet. Man hvervede således en centralt placeret kilde, der indsamlede personoplysninger om en gruppe studerende med tilknytning til miljøet omkring Statsfjenderne og Danmarks Socialistiske Befrielseshær (DSB). En af de personer, der blev indsamlet oplysninger om, optrådte som en central figur i den senere efterforskning mod Blekingegadebanden. Han blev anset for at være et centralt medlem af gruppen, men der blev ikke rejst tiltale som følge af bevisets stilling. …

DSB begik blandt andet et brandattentat mod politimesteren i Århus´ privatbolig og en række privatbiler, og har formentlig været et skalkeskjul for Blekingegadebanden. Statsfjenderne stod til gengæld for en stribe brandattentater mod især virksomheder, men blandt andet også Storbritanniens konsul i Århus, sidstnævnte i sympati med den nordirske terrorgruppe IRA. Læser man PET-kommisionsn beretnings bind 12 og for eksempel Jeppe Facius´ og Anders-Peter Mathiasens bog ‘Politiets hemmeligheder’, så står det klart, at Statsfjenderne samtidig var en støttegruppe for den tyske terrorgruppe RAF, og blandt andet forsøgte at forsyne de tyske terrorister med våben.”

Oploadet Kl. 06:59 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55804/trackback

17 Comments »

 1. Fy for satan – rystende at sådan et møgsvin kan gå frit rundt.

  Kommentar by cicero — 27. marts 2014 @ 08:33

 2. KGB har lavet et fantastisk arbejde i Danmark og vesten generelt, men stenen skulle vel også bare have et lille skub, så rullede den helt selv resten af vejen.

  Jeg kunne godt ønske man var venstre radikal, boede et fashionabelt sted i KBH, løn i 50-75 tusind klassen med endnu bedre pension, ens person og ens holdning anerkendt som ubetinget god om end nogle gang lidt uigennemtænkt.

  Ens børn ville være sikret den samme karriere som en selv via oldboy’s netværket, aldrig noget at skulle bekymre sig om.

  Kommentar by thatcherite — 27. marts 2014 @ 08:48

 3. Man kunne lige så godt have tildelt Blekingebanden, kors og bånd og stjerner på, i fuld offentlighed.
  I dag sidder stort set hele banden i højt betalte stillinger i div. offentlige institutioner og styrelser. Føj for satan siger jeg bare.

  Alle som en, skulle have været gemt så langt væk og i så lang tid, at de var rådnet op. End of story.

  Kommentar by Neuhammer — 27. marts 2014 @ 08:53

 4. Det må efterhånden være på tide, at offentliggøre de 12 navne.

  Jeg går udfra, at de 12 navne indbefatter Kari Havsland Jøgensen og Nicolai Døllner. Så vi mangler 10.

  I betragtning af, at bandens politiske gren, det kommunistiske parti Venstre Socialisterne, fortsat er repræsenteret i folketinget (Per Clausen) så er det ganske relevant og bør ikke kunne skydes ind under f.eks. hensynet til privatlivets fred.

  Kommentar by Hans Und — 27. marts 2014 @ 10:16

 5. Der er åbenbart ingen ende i højden på karrierens stige i det offentlige hvis man har en kriminel fortid, særligt hvis kriminaliteten er samfundsundergravende, ældreplejen i Århus vil fremadrettet forlange straffeattest ved ny ansættelser for at skabe tillid mellem de ældre og de ansatte, det vil sikkert udelukke en bestemt gruppe ansøgere.

  Kommentar by emmagad — 27. marts 2014 @ 11:05

 6. Husk nu lige denne indædte modbydelighed:

  http://politiken.dk/indland/ECE120996/medlem-af-blekingegadebanden-blev-ansat-uden-stillingsopslag/

  Kommentar by cicero — 27. marts 2014 @ 11:58

 7. Ja men det siger sku mere om Mohammedanskerne end det siger om Döllner terroristen, føj for et lortesamfund.

  Kommentar by Fritz — 27. marts 2014 @ 13:12

 8. Nicolai Døllner er født 60/61 og Peter Døllner har så været på træningsophold omkring 1970.

  WWII sluttede 1945, 25 år før 1970.

  De, hovedsagligt, SS-officere, der gik i bl.a. syrisk/muhammedansk tjenest har 1945 været i alderen 25 til 40 år gammle i 1945 og altså 50 til 65 år gamle i 1970. Og dermed stadig i en alder, hvor man må forvente de er aktive. Og det vides at en de ting de var beskæftiget med netop var træning af PFLP.

  Og dermed har de sandsynligt også trænet Peter Døllner, andre medlemmer af det kommunistiske parti Venstre Socialisternes væbnedegren “Blekingegadebanden” og andre tilrejsende vestlige venstreorienterede.

  Disse mennesker kan umuligt have været uvidende om deres instruktøreres baggrund, Og selv hvis de var uvidende, så er det fair at betragte dem som vidende, thi en normal person med en blot fragmentarisk viden om WWII ville/burd spørge sig selv om hvad europæiske instruktørere dog lavede netop i en træningslejer.

  Så man kan med en vis ret, sige at partiet VS velvidende samarbejde med nazister og dermed spørge nærmere til partiets egentlige ideologi. Og der er svaret at partiet i jødespørgsmålet var mere ekstremt end Hitler selv.

  Kommentar by Hans Und — 28. marts 2014 @ 06:19

 9. 71.958249 Döllner, Nicolai
  Dansk eminence på job i guerillaens bagland : byplanlægger i Mindanaos slum
  Nicolai Döllner
  Ingeniøren, Årg. 11, nr. 4 (1985), sektion 2, s. 4
  Davao

  Omtalte “eminence” er en Aage Christensen.

  Jeg har jo tidligere undret mig over visse venstreekstremisters interesse for Filippinerne.

  Kari Havsland Jørgensen fik lov til, at bortforklarer sit bidrag til den planlagte gidseltagning af et medlem af Rausing familien med, at hun troede hun bidrog med lægefaglig viden til NPA/CPP, således de blev i stand til at bedøve sårede terorrister og give dem behandling.

  En anden der var aktiv på den fillipinske front hos/til fordel for NPA, i midt 80erne var torturlægen Inge Genefke.

  Men i øvrigt er der godt nyt fra den front. Sidste lørdag blev det socialistiske massemorder ægtepar, der er chefer i NPA/CPP sat fast:


  CEBU CITY — The couple at the helm of the Communist Party of the Philippines-New People’s Army (CPP-NPA), Benito Tiamzon and Wilma Austria, were transported to Camp Crame on Saturday, after their arrest in Aloguinsan town.

  The military’s Central Command (Centcom) has been on red alert since Saturday, following the arrest of Tiamzon, 63, the party chairman, and his wife Wilma Austria-Austria, 61, its secretary-general.

  “We are expecting they might retaliate, especially here in Centcom where they got arrested. The big fish have been caught,” Lieutenant Jim Alagao, Centcom spokesperson, told Sun.Star Cebu.”

  http://www.sunstar.com.ph/cebu/local-news/2014/03/23/arrests-cpp-npa-leaders-big-blow-334689

  Major Gen. Aurelio Baladad, commander of the 3rd Infantry Division, har en beskrivelse af hvordan NPA arbejder med, at skaffe ny kanonføde:

  “This situation could be attributed to the government’s active efforts to prevent recruitment, which the NPA usually does among indigenous people (IPs), who were “usually misled to think that the only way to solve their problem is for an armed revolution,” Baladad said.

  These IPs are predominantly found in the towns of Jamindan and Tapaz in Capiz province and Calinog town in Iloilo.

  Baladad said the NPA usually employ the arouse-organize-mobilize scheme in their recuitment. “First, gagalitin nila ang tao. Most of the time, they would use the issue on land to spark arousal of the people,” he said.

  “Pag galit na ang mga tao, they would enjoin them to become a member of the organization. Now, comes the mobilization process like staging of a rally,” he said, adding that the NPA then does further agitations until it reaches another mobilization process because the issue becomes personal.

  “That’s why, it is very critical for us to answer because the truth will lead them to the right path,” Baladad said.”

  http://www.philstar.com/region/2014/03/08/1298454/military-no-npa-recruitment-panay-negros

  Kommentar by Hans Und — 28. marts 2014 @ 07:50

 10. En vis Ann Dorthe Zwisler, der er læge, bliver i øvrigt ofte omtalt pænt i Dagens Medicin. Det er der sikkert gode jounalistiske og læge faglige grunde til.

  Men der også det lille stykke information, at hun er ægtefælle til dep-chef i Socialministeriet Jesper Zwisler.

  Som jeg tidligere har påpeget, så havde han i begyndelsen af 80erne en eller anden tilknytning til BZ-miljøet, samt bopæl på Indre Nørrebro. Det sidste fremgår i øvrigt af Kraks adresseregister fra den tid.

  Og kontakt i BZ-miljøet havde Blekingegadebanden jo også, og i den sammenhæng er yngre medlemmer som Nicolai Døllner interesante.

  Kommentar by Hans Und — 29. marts 2014 @ 14:21

 11. ->8.Hans Und. Såvidt jeg ved boede han på Damaskus Hilton indtil for nylig?
  IN SYRIA, A LONG-HUNTED NAZI TALKS
  By JAMES M. MARKHAM, Special to the New York Times
  Published: October 29, 1985
  BONN, Oct. 28— A West German magazine said today that it had interviewed and photographed a Nazi war criminal in Syria, where he has reportedly been living in exile for three decades.
  Editors at the Munich-based weekly Bunte said that two of its reporters spoke at length in Damascus this month with the war criminal, Alois Brunner, a 73-year-old former SS officer who is held responsible for sending more than 120,000 Austrian, German, French, Slovak and Greek Jews to Nazi death camps.
  http://www.nytimes.com/1985/10/29/world/in-syria-a-long-hunted-nazi-talks.html

  Kommentar by A-mad — 31. marts 2014 @ 08:41

 12. 11,

  Han jo nok død taget i btragtning han ville være omkring 104 år gammel her i 2014.

  Men ca. 1970 var han omkring 60. Mon ikke Brunner i det mindste aflagde høfligheds visiter i de træningslejrer der havde vesterlændinge på træningsophold?

  Og hvis ikke han gjorde, så har nogle af de hundredvis af andre med en tilsvarende baggrund nok gjort det.

  Kommentar by Hans Und — 31. marts 2014 @ 15:20

 13. 12,
  Ja, han er nok død, men han kan have levet, da Jørgen Bæk Simonsen boede i Damaskus? :)
  Der er forbindelser mellem RAF og Nazisterne:
  “Horst Mahler (born 23 January 1936 in Haynau,[1] Lower Silesia, Germany) is a German former lawyer and political activist. He once was an extreme-left militant and a founding member of the Red Army Faction, but later became a Maoist before switching to the extreme right. Between 2000 and 2003, he was a member of the far-right National Democratic Party of Germany. Since 2003, he has repeatedly been convicted of Volksverhetzung (“incitement of popular hatred”) and Holocaust denial and is currently serving a twelve-year prison sentence.”
  http://en.wikipedia.org/wiki/Horst_Mahler

  Kommentar by A-mad — 31. marts 2014 @ 15:44

 14. PS. I øvrigt enig i, at det er sørgeligt, at så mange forbryderiske nazister og marxister undslap retsopgøret.

  Kommentar by A-mad — 31. marts 2014 @ 15:55

 15. 13, 14,,

  Jørgen Bæk var fast i Damaskus 2001 – 2005, men har vel tidligere været der.

  Jeg så et eller andet sted, at flere RAF-terrorister faktisk var født i, eller på anden vis havde tæt kontakt til hvad man kan kalde nazistiske lommer, eller miljøer, hvor nazistisk tankegods trivedes efter 1945.

  Endnu krøllet detalje om Jesper Zwisler: Han er udnævnt efter indstilling af den konservative Benedikte Kjær. Hans cv siger komunal topchef i mestendels konservative kommuner. Men man kan have in mente, at netop Benedikte Kjær er/var FB ven med Kari Havsland Jørgensen, berettede Hodja på et tidspunkt.

  Kommentar by Hans Und — 31. marts 2014 @ 20:36

 16. ->14: http://hodja.wordpress.com/2012/11/05/det-kondervative-folketingsmedlem-benedikte-kiaer-er-ven-med-blekingegadelaegen-kari-havsland-jorgensen/

  Kommentar by Hodja — 17. juli 2014 @ 10:52

 17. […] medlemmet, Nicolai Döllner, var ligeledes på filippinsk besøg i 80erne, hvad der kom en artikel i Ingenøren ud af om den […]

  Pingback by Tortur kortet | Undskabens Hotel — 2. marts 2016 @ 05:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper