2. april 2014

Iben Thranholm om tv-kokkes angreb på Kristendommen: “… pakket ind i olivenolie og mozzarellaost”

Jeg deler ikke Iben Thranholms religiøse forargelse, men hun har ikke desto mindre en klar pointe. Kommentar på Religion.dk – Brødrene Price i Rom: Angreb på kristendommen pakket ind i olivenolie og mozzarellaost.

“… brødrene Prices tur til Rom havde ikke intet med humor at gøre. Det var derimod et direkte angreb på kristendommen pakket ind i et tykt lag olivenolie og mozzarellaost. Havde brødrene begrænset sig til at få associationer til den hvide røg fra pavevalget over de dampende gryder, kunne man have trukket på smilebåndet, men brødrene var umættelige hvad angik gudsbespottelse.

De vanærede den sidste olie, en af kirkens syv sakramenter, gjorde tyk grin med præsters påklædning, hev pædofiliskandalerne frem og scorede billige point på at minde om konflikten om jorden som verdens centrum mellem kirken og Giordano Bruno, der blev brændt på Campo dei Fiori.

Mærkeligt nok var der ikke et eneste ord om den populære pave Frans. Vanhelligelsen kulminerede, da en Jomfru Maria-statue blev anvendt som kødhammer, til den knækkede. Afslutningvis tabte brødrene et kors ned i suppen. Programmet var en lang opskrift på, hvordan man mest usmageligt kan omgås kristendommen.

Muhammedtegningerne var det rene vand ved siden at Price’ernes tur til Rom. Tegningerne var kun trods alt kun streger på et stykke papir, hvorimod brødrene lavede et direkte fysisk overgreb på kristendommen.

… kunne man forestille sig at Pricerne ville fyre op i Weber-grillen med Koranen og stege en saftig svinemørbrad foran den blå moske i Istanbul. Eller ville de stille sig ved Grædemuren i Jerusalem og banke wienerschnitzler møre med toraruller? Nej, bestemt ikke. Til gengæld ved de, at det ikke koster noget som helst at tæske løs på kristendommen og da slet ikke Den Katolske Kirke.”

(Hvid røg i Spise med Price på tur (2014:1), DR1, 26. marts 2014)

Oploadet Kl. 09:18 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/55920/trackback

20 Comments »

 1. Pricerne ville ikke turde, at gøre grin med islam. Se bare hvordan det er gået de mange, der har kritiseret islam. De har oplevet trusler og nogle endda overfald og flere islamkritikere har endda mistet livet.

  Jeg er ikke på nogen måde forarget over, at Pricerne gør grin med religion – religion skal ikke særbehandles – men det er hyklerisk, at Pricerne kun gør grin med kristendommen. Men måske det er DR – der har haft koranpanel og har haft en hijab uniformeret TV-vært, og har lavet flere hijab romantiserende TV-programmer – der har pålagt Pricerne at frede islam for humor, satire. DR er ikke neutral, når det gælder islam. Islam særbehandles af DR.

  Kommentar by Liva — 2. april 2014 @ 09:59

 2. Fejge skvat er hvad de er. Hvis de gik løs på Islam kunne de jo risikere at få svedet nallerne.

  Kommentar by Torben Caroc — 2. april 2014 @ 10:05

 3. Brødrene Price vil sikkert forsvarer sig med, at de kan gøre grin med kristendommen fordi de er kulturkristne. Det vil være et argument i stil med det Chris Rock bruger om ordet “nigger”. Det kan hvide ikke bruge -kun sorte og sorte er iøvrigt mere racistiske end hvide -fordi de også hader “Niggere”. “Niggere” er ifølge Rock; dovne, føder mange børn
  , stjæler og er dumme. Hvis man ikke vil bestjæles for penge af en “Nigger” som man gemme dem i bøger -da bøger med lærdom er ren kryptonit for “Niggere”. En “Nigger2 er dum og er stolt af det.. Ifølge den seneste PISA har vi rigtigt mange “Niggere” i Danmark. Chris Rock vil nok ikke sige vi har mange indvandrer i Danmark men utrolig mange “Niggere”

  Kommentar by Thorsted — 2. april 2014 @ 10:21

 4. Jeg gætter på Tranholms egentlige motiv er retfædiggørelse af muhammedansk ophidselse når muhammedanerne mener sig kræmket.

  Noget andet er så, at hærværk mod centrale dele af religøse ejendomsbesidelser kan ses som særligt groft på linie med hærværk mod elforsyning og kommunikationslinier, der rammer en større kreds af personer. Men selvfølgelig skal religioner der lærer deres tilhængere sætninger, der strider mod lov og moral ikke være omfattet.

  mht til den Katolske Kirkes påståede involvering i sex og/eller pædofili skandaler så er det en pudsighed, at samme i f.eks. Danmark ikke tilskrives den kommunistiske fagforening BUPL, Dansk Boldspil Union m.v. som er ofte brugte “arenaer” for pædofile.

  Kommentar by Hans Und — 2. april 2014 @ 10:40

 5. Ja,Det er sjovt nok racistisk at gøre grin med islam, men ikke racistisk at gøre grin med katolicismen. Det til trods for at de fleste danskere er lutheranere og de fleste katolske danskere er 1-2-3 generationsindvandrere. Det er også sjovt at se venstreorienterede, når talen falder på den katolske kirke. Så kan de rigtigt få afløb for deres antireligiøse følelser, mens tale om islam resulterer i et “vi skal også tage hensyn til andres religiøse følelser.(dv. altså sige, at muslimerne er “de andre” og ikke “os”, i modsætning til f.eks. katolikker?)

  Kommentar by Anonym — 2. april 2014 @ 10:48

 6. Pricerne gør det vel for at kunne legitimere, at de i næste udsendelse laver kager formet som moskeer, kabaen i Mekka, sukkerkameler med ridende profeter, lagkager med profeter som glasur, chokoladekoraner, o.s.v.

  Jeg ser et koncept antage form…

  Kommentar by mb — 2. april 2014 @ 11:09

 7. Nu har Pricerne jo et bredt (dekadent) borgerligt publikum, som afskyr kristendommen og elsker islam som “brunt-eksotisk-autentisk”, så dobbeltmoralen falder vel helt naturligt.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 2. april 2014 @ 13:48

 8. Det var kristendommens tilhængere der angreb asetroen. Den ene overtro kan vel være lige så god som den anden (muhammedanismen selvfølgeligt undtaget). Troen på den personlige frihed er i det mindste substantuel. Ateisme er ikke som mange hævder en tro. Det er ingen tro -gudløshed…

  Kommentar by Nielsen — 2. april 2014 @ 14:12

 9. Hvor er det fesent af DR og de to kvabsede brødre at gøre grin med kristendommen når de aldrig, jeg gentager ALDRIG ville gøre noget tilsvarende med islam. Plat, hyklerisk og fejt.

  Kommentar by Johnson — 2. april 2014 @ 15:08

 10. Husk at den ene af de to, adam price, var en af dem som skrev under på støtteerklæringen til den nye stormoske i københavn, så i skal nok ikke forvente at islam får samme behandling.

  Kommentar by Per — 2. april 2014 @ 15:08

 11. A propos. Hørte i går den frafaldne muslim, jihadist og PET-agent Morten Storm på audiolink fra mødet i TFS forleden.
  (MS afsløret af JP, men nægtet af Jakob Scharf)
  Den roterer var mit indtryk spontane førsteindtryk af MS på audioen og sikke en forbløffende lethed han gik med fra Bandidos til jihad i UK og Yemen osv og til PET, der sendte ham til CIA(?), der brugte ham som undercover til at placere sporingssender hos Al Qaida-lederen Anwar al-Awlaki i Yemen, som efterfølgende med drone blev sendt til kingdom come.

  En detalje fra audioen. Da MS havde mistet troen på Mo, men stadig var jihadist udadtil og stod til at blive aflivet ifølge Mo’s sharia for frafald, hvis hans ‘kammerater’ opdagede det, kørte han nogengange fra Aarhus, hvor han boede, til Randers for at nyde en rød pølse ved en pølsevogn!
  Pølse med Jihad. Måske noget for et madprogram i TV? :)

  Jeg forstod på ham at hans beretning udkommer til juni (som bog?). Det er en syret historie og som han nævnte på audioen, ville hans liv nok have formet sig anderledes, hvis han som kammeraterne, var gået på teknisk skole og efg efter folkeskolen… :)

  Desværre tror jeg vi ser meget mere af den slags i fremtiden.
  En bivirkning af globaliseringen?

  Tre JP-journalister Orla Borg, Carsten Ellegaard og Morten Pihl fik European Press Prize for deres arbejde med historien. http://mobil.dr.dk/smartphone/#artikel/nyheder/kultur/medier/2013/01/31/092700.htm

  Kommentar by A-mad — 2. april 2014 @ 16:14

 12. De to jøder, brødrene Price følger såmænd bare jødedommens “hellige” skrift Talmud,hvor der blandt mange andre frygtelige ting står at Jesus bliver kogt i ekskrementer i helvede.Her ligger såmænd forklarringen på deres had mod Kristendommen.

  Kommentar by dan.c — 2. april 2014 @ 16:59

 13. De krænkedes kor er kun for forrykte. Veltrænede hysterikere og mange andre med både generelle evner såvel som krænkethedsspecialer vi endnu har til gode.
  At der også er katolikker, der jo er nogle stykker af med i koret, er ingen nyhed.

  Kommentar by Peter Buch — 2. april 2014 @ 17:26

 14. Som jeg husker deres far John, var han en temmelig modbydelig person.

  Kommentar by tavsen — 2. april 2014 @ 20:12

 15. Brødrene Price er jøder, og jeg er enig med skribenten af dette indlæg: De var grove, stupide og blasfemiske i den nævnte udsendelse! Men de er nogle selvglade og mæskende tøsedrenge, som ikke ville turde sige et kvæk imod islam, mens det af en eller anden årsag er ‘helt i orden’ at krænke Jesus og kristendommen – synes de to skabsjøder åbenbart. Føj, hvor skulle de skamme sig! Havde det været islam, de havde krænket, ville det have været ‘breaking news’ på de antikristelige, men pro-muhammedanske kanaler, DR og TV2.

  Kommentar by Kuffarten — 2. april 2014 @ 20:29

 16. Så vidt jeg ved var John Price af jødisk herkomst (omend ikke religiøs), men hans kone Birgitte Bruun var ikke, og således er børnene heller ikke jøder.

  Men som sagt glæder jeg mig til, at se de andre religioner inddraget på sammen måde i madlavningen, ved de næste udsendelser.

  Kommentar by mb — 2. april 2014 @ 22:03

 17. De to tykke madklovner kan da ikke bringe mit pis i kog. Den ene er mere plat end den anden. Dirigenten, de fede læs, er dog den mindst vulgære.

  Kommentar by Iznogut — 3. april 2014 @ 01:47

 18. Da kristendommens centrale begivenhed er een lang krænkelse af Jesus inklusive at romerne lader ham drikke af en wc-børste (svampen med eddike – normalt beregnet til at rense sig efter toiletbesøg med) er der noget man ikke har fattet hvis man tror man er provokerende ved at gentage den historie.

  Den kristne fortælling bestræber sig efter at fortælle at blasfemi ikke er vigtigt for Gud i hans relation til mennesket men at kærlighed er.

  Brdr Price kan stille sig op i den lange kø bag de romerske soldater hvis de har lyst til det… Derved foretager de sig intet nyt men falder blot ind i den gamle beretning blandt som sagt mange andre…

  “Korsfæst ham!” råbte man i oldtiden og så gjorde man det i virkeligheden.

  Gud kan ikke krænkes – kunne han det ville han ikke være Gud. Sådan læser jeg det kristne budskab.

  Kommentar by M — 3. april 2014 @ 11:44

 19. Så fik Dr2´s Detektor lige indskudt en undskyldning fra Adam Price.

  Dermed blev påstanden om at “kristne er de mest forfulgte religiøse” tilbagevis fra “officielt” hold.

  Ikke at de to ting umiddelbart har noget med hinanden at gøre men det var indtrykket et faktabaseret tv brogram efterlod!

  Kommentar by Santor — 1. maj 2014 @ 21:22

 20. Detektor er DR løgn fra ende til anden. Luk DR.

  Kommentar by Bastardo — 7. august 2016 @ 17:57

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper