20. marts 2008

DPU-konference om hvidhed, danskhed og andre undertrykkende majoriseringsbevægelser

Kommende konference på Danmarks Pædagogiske Universitet – Hvidhed og andre majoriserende bevægelser.

“I en dansk kønsforskningskontekst læses begreber som køn, etnicitet og race oftest sammen med spørgsmålet om hvilke identiteter, som risikerer minorisering og eksklusion. Derimod fokuseres der mindre på hvilke kønnede og etnisk-racialiserede identiteter, praksisser og materialiteter, der majoriseres og som bliver normbærende.

Hvidhed er blot ét eksempel på en række majoriseringsbevægelser. Med majorisering menes processer og kræfter hvormed noget/nogle gøres til majoritet, det selvfølgelige og passende og herigennem skaber førstehed og usynliggjorte normer. Foruden hvidhed vil konferencen beskæftige sig med parallelle og interagerende majoriseringer, som f.eks. heteronormativitet, maskulinitet, voksenhed, danskhed, ‘den gode elev’, den rigtige videnskab, professionalitet mm.

I en nordamerikansk kontekst er studier af hvidhed af ældre dato, mens det samme ikke er tilfældet i Danmark. Konferencen vil søge dialog og inspiration fra internationale forskere, og samtidig sigte mod at forankre og igangsætte diskussioner om køn, hvidhed og majorisering i en dansk kontekst.

I hvilket omfang og på hvilke måder kan teorier og analytisk begrebsliggørelse af hvidhed bidrage til kønsforskningens komplekse forståelser af in- og eksklusion, over- og underordningsdynamikker? Fører hvidhed altid til majorisering?

Hvornår og på hvilke måder konfigureres hvidhed som usynliggjort norm? Er nogle mere hvide end andre? Kan hvidhed også materialisere sig som andetgørelse og underordning? Kan det majoriserede blive minoriseret? Og hvordan kan hvidhed og (køns)forskerpositionering tænkes sammen – både som begrænsning og potentiale? Hvilke metodologier kræver det at udforske majoriserende bevægelser og hvilke forskningspolitiske og etiske diskussioner hører sig til?”

Oploadet Kl. 23:11 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5596/trackback

16 Comments »

 1. […] læs selv videre hvis du orker, dyk  evt. videre ned i programmet , men kun hvis du føler  dig  vaccineret imod at udvikle  anti-intellektualisme og/eller misogyni, for dette  studie er  i sandhed en kvindesyssel. Mød din indre Rikke Andreassen. […]

  Pingback by Snaphanen » Holberg skrev forgæves — 21. marts 2008 @ 01:46

 2. Ikke om jeg gider!

  Desværre bliver vi,`The White Trash`, nok nødt til i hvert fald at holde øje med hvad sådanne kloge mennesker finder ud af.

  Sandsynligvis tilhører undersøgerne selv Det Hvide Skidt, men kendskabet til det selvhad til egen race og kultur, der florerer i den Progressive klasse og hos andre fine folk i Europa gør, at vi ikke kan være helt ligeglade med deres undersøgelser og konklussioner.

  Disse konklussioner kan jo meget nemt finde vej til de bestemmende i EU.

  Og de der kommer til at mærke konsekvenserne er som sædvanligt de almindelige borgere, af hvilke der er flest.

  Vores muligheder for at rykke teltpælene op og flygte til Bahamas, når det bliver for ubehageligt at bo i Europa, er i forhold til the Topdogs´ lig nul.

  Betegnelsen af de Hvide som værende enten White Trash eller Kuffar – hvilket i øvrigt er nogenlunde det samme nemlig, skidt – er afhængig af hvilke af de 2 fremragende kulturers repræsentanter, der udtaler sig om os.

  Er jeg racistisk ?

  Ja- for det står nemlig efterhånden temmelig klart, at det kun er de Hvide, der kan være racistiske.

  Kommentar by Vivi Andersen — 21. marts 2008 @ 06:20

 3. Hvad skal vi med al den skatteyderbetalte institutionelle politiseren? Nedlæg Danmarks Pædagogiske Universitet og alle beslægtede institutioner – samfundet har ikke gavn af deres “forskning”. Jeg kan ikke mindes nogensinde at have hørt en politiker forklare hvorfor vi skal have denne “forskning”, og jeg tvivler på at nogen rationelt kan forsvare at bruge vores skattepenge på dem istedet for skattelettelser, hospitaler eller nye fængsler, for eksempel.

  Kommentar by Mallebrok — 21. marts 2008 @ 07:50

 4. Gys hvis disse gamle køns- og racefikserede hunelefanter fik magt som de har agt.

  http://www.information.dk/147382

  Hvorfor ikke forske i islamisme som majoriserende bevægelse – kig ud over landegrænsen? Eller hvorfor ikke forske i religiøs apartheid politik og i religiøs kønsdiskrimination samt religiøs intolerance som majoriserende bevægelse?

  Hvorfor ikke forske i religion/religiøse dogmer som mulig majoriserende bevægelse på skoler, uddannelsessteder, arbejdspladser, universiteter, sygehuse, plejehjem, børneinstitutioner, i DR, i integationspolitik etc.?

  Hvorfor ikke forske i feminisering som majoriserende bevægelse? Der er flest kvinder på gymnasier, på universiteter og på andre uddannelsessteder, der er flest kvindelige tandlæger, læger, pædagoger, skolelærere, so-su hjælpere etc.? Der gøres ikke plads til mænd og drenge.

  Ovenstående mener jeg er et reelt problem. Det er hudfarver ikke.

  Kommentar by Janne — 21. marts 2008 @ 08:37

 5. Racisme stortrives åbenbart på DPU.

  Nu skal det problematiseres at nogle mennesker har en hvid hudfarve. Det minder jo om “videnskaben” der gik for nazismens gennembrud.

  Kommentar by Superman — 21. marts 2008 @ 09:10

 6. Kim, det virker nærmest kønsdiskriminerende at hænge denne kaglende hønsegård ud på denne måde!
  Bliver du ikke nødt til også at skrive et eller andet om logebrødre, kanindræberkurser eller whatever du kan finde af eksempler på at mænd opfører sig lige så åndssvagt?
  Hvis de findes? Altså lige bortset fra dem der smækker røven i vejret og panden i jorden 5 gange om dagen, men nogle andre denne gang til en afveksling?

  Kommentar by Jens Hansen — 21. marts 2008 @ 09:50

 7. Til Vivi Andersen. Er det ikke en skrivefejl?

  “Sandsynligvis tilhører undersøgerne selv Det Hvide Skidt”.

  Skal der ikke stå: Sandsynligvis har undersøgerne selv fået det hvide snit??

  Så give det mening.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 21. marts 2008 @ 10:56

 8. Hvid er fremtidens olie..

  vi bliver udtyndet…(og udnyttet)
  vi bliver færre og færre
  og ligesom olien, forsvinder vi også fra overfladen en dag
  et dyrbart produkt der ikke kan fremskaffes længere..

  Kald mig bare racist, men jeg syntes det er vigtigt, at bevare farverne..
  om det er rød, gul, sort, eller hvid så foretrækker jeg det, fremfor at alt bliver hældt op i en spand og blandet til lort..

  Kommentar by Onion — 21. marts 2008 @ 11:01

 9. Så vidt jeg husker, så så menneskeslægtens dagens første lys i Afrika. Og der er der ikke mange, der er født hvide. Desforuden syntes jeg, brunt er smukt.

  Kommentar by kurt Rosenstrøm — 21. marts 2008 @ 13:34

 10. Mine uriasbabes er blevet lige så antifeministiske som jeg er. Hmm.. hvad skal jeg nu provokere med?? :(

  Kommentar by Kim Poulsen — 21. marts 2008 @ 14:16

 11. I går d. 21.3 viste TV kanalen DK4 et spændende program kaldet Filmmagasinet 16:9, der bl.a. omhandlede et filmprojekt om mennesker der lever i ørkenen. Blandt ørkenbeboerne var der bl.a. en yngre dansk mand der har forladt det hele i Danmark, inkl. sine børn, for at leve som konvertit i ørkenen. Ved visningen af det filmklip blev ord som “Den hvide mands blik” og “nykolonisering” kastet rundt i studiet. Det var naturligvis – fristes man til at sige – igen hvide europæere – hvide mænd – der var the bad guys. Det var dokumentarinstruktør Anders Graver Jensen der åbenbart har et helt specielt syn på hvide mænd, som kom så frejdigt til udtryk i hans: “Den hvide mands blik”. Det var studieværten og journalisten Steffen Moestrup der lige skulle høre om de europæere der rejser rundt i ørkenen ikke var en del af en nykolonisering i ørkenen. Der var ingen tvivl om at de to mænd, der sad med hver sin drink, følte sig hjemme i den anvendte anti-vestlige termonologi. De lød grangiveligt som et par rigtige anti-vestlige betonfeminister.

  http://www.dk4.dk/?p=plug-side-item;id=2037

  Kommentar by Janne — 22. marts 2008 @ 08:42

 12. terminologi – beklager mit ordskvalder

  Kommentar by Janne — 22. marts 2008 @ 08:46

 13. @10 Kimpo
  Fortvivl ikke :-)
  Der er masser af feministiske mænd, de går også under betegnelsen dhimmi-mændene.
  I gamle dage hed de vist nok tøsedrenge!
  Uffe-hverken Eller man, har i øjeblikket så store feministiske følelses-udbrud over, at vi ikke kan forstå de religiøse-følelser, og på kællinge! vis prøver denne fromme underkastelses mand igen-igen-igen på sin blog i Berlinske, at få os andre til at forstå sin tude-teori!!
  Ynkeligt.
  Efterhånden må vores National melodi laves om til:
  Det er et ynkeligt land, det består af tude-mænd, nær dhimmie stadiet!!

  Kommentar by li — 22. marts 2008 @ 14:52

 14. Det er da ‘whiteness studies’, der endelig er kommet til Danmark – jeg tror det er næsten ti år siden de udfandt dette geniale koncept på de amerikanske campus’er.

  De ævler løs om de sædvanlige ting som ’social konstruktion’, men som med det meste på området, er sagen ganske enkel – de (islam og dens 5. kolonne) synes at de har mere brug for vores lande, end vi selv har – eller i hvert fald mere ret til dem.

  Kommentar by søren ferling — 22. marts 2008 @ 16:01

 15. KVINFO anno 2008:

  Indbyder til konference om hvidhed:

  “Hvidhed er blot ét eksempel på en række majoriseringsbevægelser. Med majorisering menes processer og kræfter hvormed noget/nogle gøres til majoritet, det selvfølgelige og passende og herigennem skaber førstehed og usynliggjorte normer. Foruden hvidhed vil konferencen beskæftige sig med parallelle og interagerende majoriseringer, som f.eks. heteronormativitet, maskulinitet, voksenhed, danskhed, ‘den gode elev’, den rigtige videnskab, professionalitet mm.”

  http://www.dpu.dk/site.aspx?p=11719

  og viser os på samme netside:


  Nye mænd i Danmark

  KVINFO sætter
  fokus på integration,
  der lykkes”

  http://www.kvinfo.dk/side/829/

  Her er ingen “gamle hvide hanelefanter”.

  Kommentar by Janne — 24. marts 2008 @ 09:36

 16. BAAH! Det studie kunne ligesågodt skrive SS på ryggen af sig selv, og kalde sig for race forskere.. Hvad skal alt det til for?

  Og DE kalder sig feminister? Jammen de gudsjammerlige gæs! Den forskning de laver, kunne jo ende med at kvinderne bliver undertrykt i stedet for mht at deres studie kunne vise noget i retningen af:

  “vi har fundet ud af at de hvide er dominerende, og derfor er det kun humanistisk godt, og helt i overensstemmelse med racemodkamp, at undertrykke de hvides normer.”

  SIG FARVEL TIL STEMMERET I FORRÆDERE!!!

  mvh Lisbeth…

  Kommentar by Lisbeth — 24. marts 2008 @ 10:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper