21. april 2014

Aldrende ungkommunister, statsmedier og TV2-journalisten der taler om højrefløj, men ikke venstrefløj

I seneste udgave af Mennesker og Medier på P1 forklarede Lasse Jensen, at det danske avislandskab “af historiske og økonomiske grunde må betegnes som blåt, idet “det massive flertal af danske aviser bekender sig til et liberalt samfundssyn”. Kun Information skiller sig ud ved at være ’selvstændig’ og ‘kritisk’. Forinden havde panelet debatteret mediestøtte, og alle synspunkter var repræsenteret – bortset fra skatteyderens.

Det ville være skønt, hvis DR sendte midaldrende ungkommunister på førtidspension, men løsningen er ikke blå statsmedier, der i lighed med Radio24syv, ender med at blive et nyt P1, blot uden planøkonomiske præferencer. God leder i Den Korte Avis – Enhedslisten har en ven på TV2.

“Enhedslisten har et lille sprogligt propagandatrick. Partiets repræsentanter kalder konsekvent de borgerlige partier for ‘højrefløjen’. Formålet med dette ord er ikke til at tage fejl af: Det skal tjene til at få de borgerlige til at tage sig meget højreorienterede ud.

‘Højrefløjen’ bliver stort set ikke brugt af andre i den politiske debat. I hvert fald ikke som et begreb for alle partier i blå blok. På samme måde omtaler man heller ikke alle partier i rød blok – inklusive Socialdemokraterne og De Radikale – som ‘venstrefløjen’.

I dansk politisk tradition er de to ord nemlig forbundet med, at man ligger forholdsvis langt ude til den ene side.

Partiet har… fundet en ihærdig støtte i skikkelse af en politisk journalist hos Nyhederne på TV. Mads Bisgaard, hedder den pågældende. Han er så ivrig, at han er tæt på at overgå Johanne Schmidt-Nielsen i omtalen af de borgerlige som ‘højrefløjen’. Han gør det ikke bare hele tiden. Han gør det også med en meget kraftig betoning af ordet, sådan nærmest lidt råbende: HØJREFLØJEN! …

Efter at vi opdagede journalistens særlige sprogbrug, har jeg hen ad vejen holdt øje med, om han deler sol og vind lige. Altså, om han bruger ‘venstrefløjen’ på samme måde og i samme omfang som ‘højrefløjen’.

Vi kan bestemt have overhørt noget. Men jeg erindrer ikke et eneste indslag fra den pågældende, hvor hele rød blok bliver omtalt som VENSTREFLØJEN! Der synes altså at være en markant slagside. I det hele taget bruger venstreorienterede medlemmer af de snakkende klasser stort set aldrig begrebet ‘venstrefløjen’, når de taler om rød blok. Ofte foretrækkes et andet udtryk, nemlig ‘centrum-venstre’.

Dette begreb sender helt andre signaler end HØJREFLØJEN! De borgerlige bliver gjort ekstreme, mens partierne til venstre placeres godt og solidt omkring den politiske midte.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/56307/trackback

9 Comments »

 1. Han må være bedste ven med Mikael Kamber.

  Kommentar by k.m. — 21. april 2014 @ 13:59

 2. De kommunistiske socialister i Danmark har politisk udnævnt landet opdelt som rød og blå stue for at gennemtvinge en kommunistisk tankegang at enten tilhører du rød stue og bifalder illegal indvandring, selv om de stjæler og voldtager samt koster statskassen det der svarer til otte rumfærger, eller du tilhører blå stue hvilket i deres ører lyder som et rigt svin der er racistisk og ønsker velfærdsstaten nedlagt så alle Danskere i Danmark ender i en tilstand der er værre end i USA, dette er ikke udskamning af USA, heldigvis er de fleste etniske Danskere fornuftig nok til at gennemskue løgnene, enhedslisten og deres supportere er samfunds nedbrydende og burde forbydes og det samme med islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 21. april 2014 @ 14:27

 3. Kald de “røde” Karl Marx Brothers.

  Kommentar by Nissen — 21. april 2014 @ 15:28

 4. 3. Eller Det marxistiske Broderskab!

  Kommentar by Tim Pallis — 21. april 2014 @ 21:16

 5. Også her havde Ralf Pittelkow for flere år siden en glimrende betegnelse: Journalistisk Venstreparti

  Kommentar by Bjarne Binee — 21. april 2014 @ 23:20

 6. Danmark ville have været bedre stillet, hvis de røde havde læst Carl Barks istedet for Karl Marx.

  Kommentar by Sigwar — 22. april 2014 @ 07:11

 7. “Kun Information skiller sig ud ved at være ‘selvstændig’ og ‘kritisk’.”

  Det skal nok passe, når ca. 1/4 af omsætningen består af statsstøtte.
  http://www.dagens.dk/nyheder/fakta-disse-medier-f%C3%A5r-mest-i-mediest%C3%B8tte
  10. april 2014

  http://ing.dk/artikel/leder-danmark-bliver-dummere-med-ny-mediestotte-135872 25/01/2013

  Kommentar by tavsen — 22. april 2014 @ 14:27

 8. Det skal nok passe. I hvert fald så betyder “selvstændig” og “kritisk” noget helt bestemt i kommunistisk/marxistisk termenologi, en termenolgi som Lasse Jensen jo har fået banket ind på rygmarven.

  Så når han siger, at det kun er Des-Information der levere den rene vare mht kommunisme/marxisme, så er der for engangs skyld tale om et ekspertudsag på DDR.

  Kommentar by Hans Und — 22. april 2014 @ 18:29

 9. Journalister i almindelighed og Lasse Jensen i særdeleshed befinder sig milevidt til venstre for midten. Hvor aviser af “historiske og økonomiske grunde” befinder sig er irrelevant, da de skrives af journalister.

  Alt efter temperament kan man vælge at grine eller at græde over Lasse Jensen

  Bør DDR sende Lasse Jensen på førtidspension? Ja gerne! Men man kunne jo også sende ham fra den losseplads, hvor han har tilbragt det meste af sit arbejdsliv til en anden af byens lossepladser.

  Kommentar by Bjarne Binee — 23. april 2014 @ 00:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper