25. april 2014

Mogensen og Kristiansen, tidligere rådgivere for Nyrup og Fogh – mangler elementær viden om Islam

For et par år siden bloggede jeg om et par politisk korrekte skuespillere, der i Hvem vil være millionær? på TV2, afslørede sin manglende viden om Islam. Trykkefrihed.dk har et endnu mere grotesk eksempel, der inkluderer Peter Mogensen og Michael Kristiansen, tidligere rådgivere for henholdsvis Poul Nyrup Rasmussen og Anders Fogh Rasmussen – Uvidenhed i toppen.

“De to højprofilerede politiske kommentatorer, Peter Mogensen og Michael Kristiansen, ved mere om forloren hare end om islam, viste en TV-quiz for nylig. Det er de næppe ene om, men den enorme uvidenhed om de allermest elementære ting om islam er afslørende for Overdanmark, mener Trykkefriheds klummist. De vidste, hvilket band der har spillet flest gange på Grøn Koncert, og at forloren hare er lavet af farsbrød.

Derimod havde de ingen som helst ide om, hvad det arabiske ord ‘haram’ betyder. Slet ikke. Det var helt blindt, som de sagde. …

Hvis disse to repræsentanter for eliten ikke ved, at haram er et begreb for det, der ifølge islam er forbudt, ved Nyrup og Fogh det så? Gør Helle Thorning? Svaret blafrer i vinden. … Måske er det bare lettere, hvis man ingenting ved. På den måde kan man sige det, resten af etablissementet gerne vil høre, og man kan gøre det uden at lyve overfor sig selv. Men er det godt nok? Er det godt nok, at dem der burde vide, ingenting ved?”

(Hvem vil være millionær?: I den gode sags tjeneste, 21. april 2014; TV2 play)

Hans Pilgaard, vært: Der er fire spørgsmål tilbage. Her kommer spørgsmålet til 125.000 kroner. Hvilket af disse arabiske ord bruges om det der ikke er tilladt ifølge islam? Sura, Haram, Hadj eller Shahada? … Tanker?

Peter Mogensen: Jeg kan godt se hvad jeg tænker. Vi skrider med de 75.000.

Michael Kristiansen: Er du sikker?

Peter Mogensen: Ja.

Michael Kristiansen: Shahada?

Peter Mogensen: Ja, med mindre du har lært at tale arabisk siden igår, så tror jeg at pilen peger i den retning.

Hans Pilgaard: Har du hørt nogle af ordene før? Har nogen af jer hørt ordene før?

Michael Kristiansen: Ja.

Peter Mogensen: Du var jo med under Muhammedkrisen.

Michael Kristiansen: Nej, det var jeg faktisk ikke.

Peter Mogensen: Nå nej, det var lige efter. Det var ærgeligt.

Michael Kristiansen: Men men…

Peter Mogensen: Skal vi bare gætte?

Michael Kristiansen: Rolig nu. Jeg, men intuitivt , så er det shahada, men…

Hans Pilgaard: Shahada?

Peter Mogensen: Siger du det? Hvorfor?

Michael Kristiansen: Ja, det er totalt blindt.

Peter Mogensen: Hvis det er helt blindt, så stopper vi det her.

Michael Kristiansen: Det vil være det klogeste.

Hans Pilgaard: Jeg vil gerne skrive en check på 75.000. Det er ingen skam at stoppe på 75.000. Det er aldrig en skam at sige stop hvis man ikke ved det. Men hvis man ved det, så skal man vel satse.

Peter Mogensen: Hans, vi tager dem der.

Michael Kristiansen: Ja, vi stopper.

Oploadet Kl. 07:33 af Kim Møller — Direkte link26 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/56411/trackback

26 Comments »

 1. Skræmmende. Magten er altså uvidende. Vi anede det. Nu ved vi det.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 25. april 2014 @ 08:44

 2. To tosser ):

  Kommentar by Bruno Bent — 25. april 2014 @ 08:46

 3. To lalleglade croissanter.
  Jeg ved ikke om de ligefrem kan betegnes som eliten men de er i hvert fald glade for rampelyset og det får man vel lettest ved at have de rigtige meninger. Her spiller uvidenhed og skyklapper sikkert en stor rolle.

  Kommentar by Frank Hagmann — 25. april 2014 @ 09:04

 4. Helt og aldeles skræmmende. Jeg tror de fleste der kommenterer her på Uriasposten ved hvad ordet/ordene betyder, men vi er heldigvis heller ikke så ‘kloge’ som disse mediedarlings.

  Kommentar by synopsis-olsen — 25. april 2014 @ 09:13

 5. Flot! hvis de to uoplyste politiske korrekte NARzister nogen sinde mere udtrykker, hvad de føler omkring anti-islam udtalelser (fordi der kan jo kun være tale om deres egne følelses udbrud, da de åbenbart er helt blanke med hensyn til viden og fakta om islam,) så kan alle bede de to klaphatte om at klappe helt i, fordi deres uvidenhed og manglende fakta omkring ideologien islam ikke kan tages som seriøst kritik, men udelukkende betragtes som enfoldige følelses udbrud, uden grundlæggende viden.

  De to overfladiske politiske korrekte burde sendes på en 10 årig genopdragelses rejse til syrien eller et andet tilbagestående islamisk land, så de på den hårde måde kan lære lidt om, hvordan islam fungere og deres ordforråd mangfoldigt kan blive udvidet, så de bedre kan forstå de tvetungede taqiyya imamers “dialog”
  Meen, moske kan det være, at de to fatsvage naive politiske korrekte, bare bliver imponeret af de agtværdige, veltalende og storslående imamer lizzom den totalt forhenværende pet ansatte Båtnachen.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 25. april 2014 @ 09:26

 6. Det har også længe været mit indtryk. At man i den talende klasse ligefrem bevidst undgår viden om islam. Tænk på, hvad man ikke kunne opdage! Og konsekvensen af en sådan opdagelse? Uha, uha!

  Kommentar by Fabrice S — 25. april 2014 @ 09:34

 7. Jeg tror du har ret 6.Fabrice S. Den samme mentalitet så man i Danmark mht til opfattelsen af nationalsocialismen i Tyskland i 1930’erne. Man ønskede ikke at se den som ond.

  Et grelt eksempel er, at Det Radikale Venstres avis, Dagbladet Politiken, den 28. april 1940 – tre uger efter den tyske ‘fredsbesættelse’ af Danmark den 9. april! – skrev: “Winston Churchill er en farlig mand”.
  Intet nyt under solen ! :(
  http://www.uriasposten.net/archives/826

  Kommentar by A-mad — 25. april 2014 @ 10:01

 8. Nu er de to herrer spindoktorer af den ondskabsfulde slags og det kunne foranledige til at tro at de begge er fulde af løgn for at redde deres egen image og rygte, de to grisebasser og hofsnoge ved godt at deres karriere er bygget på deres spin og løgne.

  Kommentar by emmagad — 25. april 2014 @ 11:29

 9. Det er jo egentlig fantastisk, at to fra det pludrende Café Latte-segment er endnu mere spejlblanke end Statsmedisteren.
  Jeg ville have troet, at HTS tog prisen, men hér kan man bare se. De findes i endnu dummere udgave.

  Tak for underholdningen Kim Møller.

  Kommentar by Henrik Petersen — 25. april 2014 @ 11:45

 10. Selvfølgelig ved Mogensen og Kristiansen hvad det betyder, de blev taget med bukserne nede og så løb de hjem til mor ( spillede dumme ). De skulle naturligvis ikke risikere noget.

  Wise men, when in doubt whether to speak or to keep quiet, give themselves the benefit of the doubt, and remain silent.

  Napoleon Hill

  Kommentar by Santor — 25. april 2014 @ 11:51

 11. De ved altså heller ikke hvad Shahada betyder. De ved intet om islam. Jeg vidste, at det stod galt fat, men at den er så gal, ryster mig. Det er et skræmmende indblik i den kreative og snakkende klasses udsyn. De forstår altså ikke en pind. Vi kæmper mod en lallende uvidenhed, som ligner Politikens “Winston Churchill er en farlig mand”. Tak for den A-mad! Den vil jeg heller aldrig glemme.

  Kommentar by Tim Pallis — 25. april 2014 @ 11:56

 12. 7 A-mad

  Ja hvornår mon Bo Lidegaard giver en undskyldning for den artikel, samt ikke mindst en undskyldning for de talløse belyvninger med racist-stemplet som Samarbejds-Politiken har givet spalteplads til gennem årtier?

  Nå det går lige op for mig, at Bo Lidegaard lige på det punkt er nogen lunde klar i hovedet. Jomfruøerne skal ikke have en undskyldning, men kan få en beklagelse (for slaveriet på øerne). Fint så kom med en beklagelse på vegne af den møgspreder af en avis du er redaktør for, Bo Lidegaard.

  Kommentar by Hans Und — 25. april 2014 @ 12:13

 13. For øvrigt så har/er Peter Mogensen tilknyttet Politiken. Så han er en dem der har produceret belyvningerne af folk, der ikke var enige i at muhammedansk indvandring er en god ide. For øvrigt en indvandring der som oftest er sket med den løgagtige begrundelse at de pågældende skulle være flygtninge.

  Jeg er desuden enige med dem der mener det er forstillet at de ikke ved det. Det de forsøger er et fremskudt (anticiperet) forsvar, der går på at de ikke vidste bedre. Og man er jo ikke forpligtiget udover sin viden og evner, vel?

  Ved Nürnberg og Manila processerne blev der ikke lagt vægt på den slags undskyldninger, så de bør forsøge sig med noget bedre.

  Kommentar by Hans Und — 25. april 2014 @ 12:29

 14. Rystende. Hvad fanden VED de så? De kan kun snakke.

  Kommentar by Henning — 25. april 2014 @ 12:38

 15. Så vidt jeg husker, så havde de også problemer med at finde ud af betegnelsen for en ikke-konstruktiv useriøs internet-debattør: Troll

  De måtte bruge en livline til det spørgsmål.

  Kommentar by BE — 25. april 2014 @ 14:13

 16. Hey, er der nogen som har set Knold & Tot…??? Nåh ja, de sidder jo lige der…😳

  Kommentar by Bruno Bent — 25. april 2014 @ 14:27

 17. Jeg prøvede at google efter et eller andet der kunne vise at Peter Mogensen trods alt vidste et eller andet om islam (og dermed at han blot gjorde sig uvidende.

  Efter at have læste den her, så begynder jeg at tro han er uvidende. Helt uvidende om noget som helst.

  http://www.kommunikationsforum.dk/troels-heeger/blog/konfliktens-tre-vaerste-2009-peter-mogensen

  Kommentar by Hans Und — 25. april 2014 @ 14:55

 18. Man må konstatere, at det ikke er viden om dem, der er udvalgt til at gøre os multikulturelle, som er kriteriet for et levebrød som rådgiver for vore politikere.

  Kommentar by Menig 442 — 25. april 2014 @ 15:08

 19. “hvornår mon Bo Lidegaard giver en undskyldning for den artikel,….”

  Do not hold your breath…

  Kommentar by martint — 25. april 2014 @ 20:24

 20. Gad vide om Zenia Stampe eller Uffe Ellemann kunne svare på det?

  Det er grotesk at de kloge er så uvidende, men hold op du kører sgu med klatten for tiden Kim :)

  Kommentar by A Andersen — 25. april 2014 @ 23:12

 21. Se engang på de to fjolser. De sidder og fjoger med et billed på nethinden af slavepiger i et telt. I døren står der 2 hærdebrede negre med spyd i hånden. Hverken tunge eller vedhæng har de, fordi araberne vil have styr på deres kvindfolk.
  Silke og røgelsespinde tilsat jammermuzak plim-plim-plim og hoftevrik.

  Den eneste grund til, at de er usikre på “Arabisk Horehus” er stavemåden. Gennemførte idioter….nulliteter.

  Kommentar by Iznogut — 26. april 2014 @ 11:29

 22. Og Pia Kjærsgaard vidste ikke at Solvognen blev fundet på Sjælland. I hendes egen valkreds. Pia der ellers ævler om dansk kultur og historie.

  Takket været Pias uvidenhed gik børnecancerfonden glip af 200.000.

  Kommentar by Kong Gulerod — 26. april 2014 @ 18:48

 23. Uh uh, det sædvanlige, det er Pia’s skyld.

  Mon ikke socialisterne straks har gjort det godt igen. Den fløj er så gavmild.

  Altid parat med solidaritet, i ord vel at mærke.

  Kommentar by tavsen — 26. april 2014 @ 21:24

 24. Var M. Pestager ikke også med, Erik kong gulerod voldsparatsen??

  Kommentar by Iznogut — 27. april 2014 @ 00:30

 25. Kong Gulerod, nu er der jo også forskel.. Du kan ikke sammenligne de to sager.
  En ting er at man ikke ved alt om Danmarkshistorien feks hvor solvognen blev fundet, det vidste jeg sku heller ikke.

  Men islam er jo et meget aktuelt emne, hvor alle de “kloge” og “gode” politisk korrekte mennesker har så travlt med at forklare hvordan islam blot er misforstået af os herindefra pga misforståelser og mangel på kendskab til islam.

  Men at disse to eksperter og tidligere spindoktorer ikke kender begreberne halal og haram viser at de aldrig har sat sig det mindste ind i islam eller muslimer.(Eller som #10 Santor skriver, at de af en eller anden grund bevidst spiller uvidende)

  Enhver som har fulgt med i bare éen eneste debat mellem muslimer kender svaret. Det er nærmest de to første arabiske ord man lærer at kende hvis man vil vide noget islam eller muslimer.

  De fleste/alle folk herinde fra har da i det mindste sat sig bare en lille smule ind i emnet.

  Kommentar by A Andersen — 27. april 2014 @ 03:54

 26. Det var pinligt. Først vidste de ikke hvad en internet-troll var, og så toppede det med manglende basal viden mht. haram. Det viste mere to fjolser der føler sig højt hævet over enhver debat på internettet. De er mere vant til kun at blafre løs og blive hørt på.

  Kommentar by Kim Freyberg — 27. april 2014 @ 07:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper