1. maj 2014

Politiet: “Der er flere knapt så professionelle medier på nettet, som er gået meget tæt på den sigtede…”

Onsdag blev der nedlagt navneforbud på den 26-årige libaneser, som politiet har sigtet for mordforsøg på Trykkefrihedsselskabets Lars Hedegaard. Jeg har derfor måtte anonymisere tidligere posteringer om samme. Det er træls, som vi siger i Jylland, men hvis det er uprofessionelt at være præcis, så vil jeg gerne være en glad amatør. Ekstra Bladet har kampklare jurister, og tager ikke kommunikationskonvertittens formaninger så tungt – Politiet truer medier i Hedegaard-sagen.

“Helt usædvanligt truer Københavns politi i en pressemeddelelse medierne til at fjerne oplysninger om den 26-årige, hvis der på netmedier har været bragt oplysninger om ham, inden navneforbuddet blev nedlagt:

Såfremt offentliggørelse af sådanne oplysninger allerede er sket på internetbaserede medier, bedes de fjernet omgående, idet de pågældende medier i modsat fald risikerer retsforfølgelse for overtrædelse af navneforbuddet, skriver Københavns politi i pressemeddelelsen.

Et navneforbud gælder ellers først fra det øjeblik, det er nedlagt. Men Københavns politi mener altså, at medierne skal ændre eller slette i tidligere artikler, der var helt lovlige, inden navneforbuddet blev nedlagt.

Dét findes der ikke hjemmel til i retsplejeloven. Et navneforbud kan ikke tillægges tilbagevirkende kraft.

[…]

– Jens Harder Højbjerg. Retsplejeloven skelner ikke mellem netmedier og trykte medier. Betyder jeres ‘trussel’, at vi nu skal ud og hente gamle aviser hos fiskehandlerne, fordi aviserne rummer oplysninger, som var helt var lovlige, da de blev offentliggjort, men hvor der senere er nedlagt navneforbud i sagen ?

– Vi henholder os til den byretsdom, der ligger, og oplyser blot om, at medierne risikerer at blive retsforfulgt, hvis navneforbuddet overtrædes. Der er flere knapt så professionelle medier på nettet, som er gået meget tæt på den sigtede, og derfor oplyser vi om det, siger Jens Harder Højbjerg.

(JHH, kommunikationschef, Københavns Politi)

Oploadet Kl. 05:44 af Kim Møller — Direkte link42 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/56514/trackback

42 Comments »

 1. Det billede af konvertitten JHH er god humor Kim.

  Kommentar by Træt — 1. maj 2014 @ 05:57

 2. Hvorfor har de nedlagt navneforbud?, mon det er fordi befolkningen skal bildes ind personen er “dansk statsborger”

  Kommentar by Hans01 — 1. maj 2014 @ 05:57

 3. Det forlyder rygtevis, at Københavns Politis kommunikations muhammedaner, JHH, lod sig forhudsamputere for at tilfredsstille sin ægtefælle, RRH.

  I det hele taget er han nok parat til, at gøre hvad som helst for at tilfredstille sine herrer i Mekka, herunder ikke mindst holde deres lejetropper forsynet med potentielle emner for raske jihad-voldtægt.

  Meget proffesionelt.

  Kommentar by Hans Und — 1. maj 2014 @ 06:32

 4. Havde der været bare lidt retfærdighed til, så havde de betjente
  som stod bag ved ham muslimen, anholdt svinet for børnemishandling og smidt ham i spjældet på livstid!

  I stedet må betjentene nu se ham som deres talsmand!
  De må virklig være stolte af deres arbejde som betjente, fnis…

  Kommentar by jesper — 1. maj 2014 @ 07:38

 5. JHH vil åbenbart hellere være uvenner med danskerne end med sin elskede ummah. Om han slipper godt fra det, vil tiden vise.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 1. maj 2014 @ 07:55

 6. God humor med billedet, Kim!

  Kommentar by Absalon — 1. maj 2014 @ 07:58

 7. Hr. Møller

  Du overgår dig selv gang på gang!

  Kommentar by Peter Buch — 1. maj 2014 @ 08:38

 8. Kim Møller serverer en Cavling.

  Kommentar by Hakket roe — 1. maj 2014 @ 08:46

 9. Kim Møller, navnet står stadig i din tweet ude i siden.

  Kommentar by NulTolerance — 1. maj 2014 @ 09:02

 10. Mon den uafhængige undersøgelseskommission selv tager affære eller skal der en anmeldelse til før de rykker?

  Kommentar by Santor — 1. maj 2014 @ 09:09

 11. Tak Kim Møller, for at starte dagen med et godt befriende grin :D

  Kan man så sige, at politiets pressechef er under pres fra sin religion, så han på meget islamisk vis føler sig presset til, at true den fri presse, til at underkaste sig sin islamiske fortolkning af en simpel byretsdom, som ikke kan danne præcedens for hvordan tidligere offentliggørelse af navn, før navneforbudet, kan danne straffegrundlag.
  Jo..jo.. man må da sige, at broder islamist jens hardcorde fætterhøjben sandelig har integreret sig godt, i den islamiske trussel kultur.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 1. maj 2014 @ 09:11

 12. Kan man sige om politiets presse imamen islamisten jens hardcorde fættehøjben, at han er blevet blind overfor pressens globale virke, så han ikke kan se, at tyrkiets presse frit trykker navnet, men han “føler” sig vel forpligtiget til at beskytte sin islamist broder.

  Kan islamisten jens hardcorde fætterhøjben kun se splinten af flere knap så professionelle medier på nettet, der udøver dybdeborende journalistik, men helt overser sin egen bjælke af politisk korrekthed, der bevidst prøver at true den fri presse, til at udøve selv censur, hvergang det drejer sig om en “ung” dansker!! der udøver den særdeles velkendte islamiske adfærd, så navnet må fjernes, så misinformations analen DDR stadig kan kalde den anholdte for “ung dansker” så de måbende tvangs licens betaler ikke skal få den mistanke, at det drejer sig om en muhammedaner, som navnet jo ville give et hint med en vognstang om, hvis ikke jens hardcorde islamist fætter benytter sin truende islamiske adfærd, med trusler om retsforfølgelse, hvis politiets presse imam jens hardcorde fætters “broders” navn kommer frem.

  Nogle gange sker der jo fejl og hospitals sjusk, så moske har lægerne kommet til at lægge snittet på det forkerte hoved i tilfældet presse imam jens hardcorde islamist fætter??

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 1. maj 2014 @ 09:37

 13. Hvorfor minder politiets presse imam jens hardcorde islamistfætter, om de tre aber, ikke se, ikke høre, ikke sige noget ikke politisk ukorrekt om de let krænkelige muhammmedaner, for ellers……..(indsæt selv de muhammed sædvane-lige trusler)

  Er politiet snart blevet så vel integreret i ASSmaa og jens hardcorde islamistfætters belæringer om dialog fremmende muhammed adfærds sharia regler, så enhver form for italesættelse af muhammed adfærden er streng haram, for ellers er det politiet egen skyld, hvis muhammedanerne går hospitals amok igen.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 1. maj 2014 @ 09:53

 14. Er vi nu derhenne, hvor en ny bøde pengemaskine indføres, med den ny normal islamiske jens hardcorde islamistfætters fortolkning af en simpel byretsdom, medfører bøder for lovligt offentlig gjorde navne, før navneforbudet, altså en pengemaskine, der bondefanger lovlydige borger, hvis de ikke straks retter ind og øjeblikkeligt sætter sig ned og i timevis gennemgår deres skriverier, for at undgå “dummebøder”

  Enten er presse imam jens hardcorde islamistfætter ude i et islamisk trussel ærende eller også må politiets jurister have sover i timen…….

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 1. maj 2014 @ 10:13

 15. Tillykke med kvalitetsstemplet – måske ikke tilsigtet fra Hr. Kommunikationschefens side.

  Kommentar by John — 1. maj 2014 @ 10:15

 16. Er jeg den eneste der kommer til at tænke på ministeriet for sandheder i 1984?

  Kommentar by NulTolerance — 1. maj 2014 @ 10:26

 17. 12 li

  Bjælken er ellers svær at overse på billedet ovenfor. Men det er måske kun set ude fra.

  Jeg ville nødig se verden fra JHHs position. Det må være angstfremkaldende. Og svært at leve med.

  Kommentar by M — 1. maj 2014 @ 11:45

 18. Jeg vil da sige, at hvis lovens intention er at beskytte den sigtede, indtil han er dømt, så er Jens Højbjerg selv meget nærmere en konflikt med denne intention, når han med sin udtalelse om, at de mindre “professionelle” medier er gået “meget tæt på” den sigtede officielt og kvalificeret bekræfter disse mediers oplysninger. En mere “professionel” (når vi nu skal bruge det udtryk) kommunikator havde nok undladt at kommentere de bragte oplysninger, hvis det virkelig alene handlede om at opfylde en lovs skærmende hensigt.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 1. maj 2014 @ 11:46

 19. Snaphanen har stadig det fulde navn stående

  Kommentar by træt — 1. maj 2014 @ 11:55

 20. JHH arbejder godt for sine brødres og søstres rettigheder (tilføj selv tyk perle-accent)

  Kommentar by Johnson — 1. maj 2014 @ 11:57

 21. Kan I huske “1984”? Den popper ihvertfald op i mit hovede, når man ser politiet forsøge at bremse udbredelsen af kendsgerninger og forsøge at få dem slettet.

  Kommentar by Arne Torp — 1. maj 2014 @ 12:11

 22. @kim møller, kan du ikke lave en post om ham politi-konvertitten der? Jeg ved intet om ham, men jeg syntes ikke ligefrem det er betryggende at de har en muslim ansat til at behandle sager om muslimer, det er jo dobbelt op på kritikken om politiet som undersøger sig selv!

  Kommentar by Per — 1. maj 2014 @ 12:32

 23. Ved nærmere eftertanke så tror jeg Politiet er ude på dybt vand her.

  Der er er ikke en klar hjemmel i lov til, at forlange anonymisering med tilbagevirkende kraft. I følge EB nærmest det modsatte.

  Og så er der Grundloven, der ikke bryder sig om forebyggende foranstaltninger. Og straffeloven i føge hvilken, der kun kan pålægges straf for udtrykkeligt kriminaliserede handlinger. Straf for at overtræde et pålæg udstedt af politiet uden klar hjemmel i lov?

  Nogen bør klage over politiets optræden her, og forhåbentlig med det resultat, at den der er ansvarlig for påbudet bliver fyret.

  Kommentar by Hans Und — 1. maj 2014 @ 12:46

 24. Sikke de “rettroende” tvangsunderlagte har succes hos politiet.

  Kommentar by Iznogut — 1. maj 2014 @ 13:14

 25. Den mordforsøgs sigtede Danske ingeniør uddannede kamelrytter BH fra Libanon bør idømmes Danmarks hårdeste straf for angreb på ytringsfriheden i Danmark, hvis han er skyldig? Beskyt ytringsfriheden i Danmark og forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 1. maj 2014 @ 13:31

 26. -> Hans Und

  Det er åben for fortolkning, da en blogpost jo sådan set er en vedvarende offentliggørelse. Sidste år havde jeg to samtaler ved Østjyllands Politi angående evt. brud på navneforbuddet på en af brandstifterne. Den venlige politimand fik detaljerne at vide, og ville vist give mig en bøde. Da jeg sagde, at det i så fald ville ende med retsag, blev han blød – og sidst, opgav de alt. Det springende punkt, var at jeg kunne bevise at jeg fjernede navnet på nettet, da jeg erfarede, at der var nedlagt navneforbud.

  JHHs kritik af MSM er absurd, al den stund det var tyrkiske medier, der gjorde det muligt at identificere den sigtede.

  Kommentar by Kim Møller — 1. maj 2014 @ 13:49

 27. -> Per

  Jeg har lidt travlt. Han har sin egen kategori – tryk på linket nederst.

  Kommentar by Kim Møller — 1. maj 2014 @ 13:50

 28. Der var engang, hvor man bestemte, at alle retsmøder skulle være frit tilgængelige for offentligheden. Dette skulle angiveligt sikre, at alle fik en retfærdig behandling efter lovens bogstav ved domstolene.
  Det var dengang man stadig kæmpede for at skabe et demokrati baseret på en retsstat.
  Love med tilbagevirkende kraft er derimod et absolut gode, og jeg ser frem til, at man endeligt får dømt Pølletikens forlag for racisme. Jeg stiller gerne mine eksemplarer af ‘Hvem, Hvad, Hvor’ som bl.a. skamløst bruger ordene N-g-r og N-g-rhøvding, til rådighed for politiets udrykningsstyrke, således at vi kan få slettet disse hadefyldte ord på behørig vis.

  Kommentar by Fidibus — 1. maj 2014 @ 13:55

 29. Konvertit kommunikationschefen svigter Danmark.

  Kommentar by Liva — 1. maj 2014 @ 14:02

 30. 14

  li

  “presse imam Jens” – er jo lige, hvad han er.

  Kommentar by Liva — 1. maj 2014 @ 14:07

 31. Gud, jeg læser i den artikel hans bror har skrevet (“En sørgelig historie”) at JHH virkelig har taget kniven i brug over for sin egen søn og ofret ham på sit personlige alter. Chokerende gjort af en mand der selv har fået lov at beholde det hele som barn.

  Jeg håber at sønnen vil konfrontere sin far når han er voksen og anklage ham for at han ofrede hans forhud for sine egne interesser…

  Kommentar by M — 1. maj 2014 @ 14:36

 32. Kære Venner.
  Glem pressechefen. Han er politiets ligegyldige klaphat. Det er jo ikke ham, der trækker i trådene, eller støber kuglerne. Gå efter hovedet, ikke bolden.

  Kommentar by Fidibus — 1. maj 2014 @ 14:48

 33. Fidibus, det er et mangehovedet uhyre. JHHs hoved er blot ét.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 1. maj 2014 @ 15:05

 34. I Radio 24/7’s Rushys Roulette (gift med JHH) pralede Rushy med at alle hendes søskende er gift med etniske danskere, som argument for en flot integration. Dog blev ikke nævnt at JHH måtte konvertere for at komme til! Mon ikke det også er tilfældet med de andre – svigerbørn? Fra 34:10 inde i programmet.
  I øvrigt er det en skandale at man sådan pludselig nedlægger navneforbud, igen en udtryk for en meget farlig politiske korrekthed, en stikken hoved i sandet indstilling.

  Kommentar by synopsisolsen — 1. maj 2014 @ 16:54

 35. Navneforbud med tilbagevirkende kraft er i bedste fald et slag i luften.
  Nettet glemmer ikke:
  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:WDPBYgGoPwoJ:www.uriasposten.net/archives/56475+&cd=3&hl=da&ct=clnk&gl=dk&client=firefox-a

  Kommentar by Hertz — 1. maj 2014 @ 17:29

 36. En sjælden gang finder Ekstrabladet noget fornuftigt: At man næppe kan nedlægge navneforbud med tilbagevirkende kraft, idet navnet formentlig for længst har spredt sig på internettets fora med lynets hast.
  Men politiet og dets skrottede Polsas-system er ca. lige så kvikke som Kling og Klang, Knold og Tot samt Dupont og Dupond.

  Jeg håber, Ekstrabladets jurister sætter det tunge skyts ind nu.

  Vi har jo ellers i Danmark ikke just positive erfaringer med at lave lovgivning med tilbagevirkende kraft. Tænk blot på tiden umiddelbart efter besættelsen i 1940-1945, hvor de, der blot fulgte opfordringerne fra regeringen, pludselig var landsforæddere.

  Dén historie bruges stadig ved jura-studierne som skrækeksempel på noget, der ikke burde være sket, omend man muligvis moralsk set godt kan forstå folkedybet dengang.

  Kommentar by Henrik Petersen — 1. maj 2014 @ 17:42

 37. Jens Harder Højbjerg og min bare røv. Den mand siger kun hvad der er penge i.

  Kommentar by CommonSenseNow — 1. maj 2014 @ 22:53

 38. Har engang læst noget om en ved navn Basil Hassam, som studerede til ingeniør………..

  Kommentar by Neuhammer — 1. maj 2014 @ 23:52

 39. Konvertit? Det er bunden af Filipinergraven. Konvertere til denne infame religion er kun for personer med en svagt udviklet personlighed. Jeg må tilstå at det er mennesker som jeg ser på med en vis form for afsky. Enig i at det er meget lidt betryggende at have denne hvirvelløse mand siddende som kommunikationschef i politiet. Men en overraskende udmelding fra den danske politiledelse er der vel i virkeligheden ikke tale om vel?

  Kommentar by EH — 2. maj 2014 @ 00:39

 40. Det kan kun skabe yderligere ytryghed blandt danskere at have muhammedanere ansat i offentlige stillinger. Stealth jihad.
  Ud med dem, for at bruge Glistrups ord.

  Kommentar by Nielsen — 2. maj 2014 @ 10:36

 41. #25 emmagad
  Den mordforsøgs sigtede Danske ingeniør uddannede kamelrytter BH fra Libanon bør idømmes Danmarks hårdeste straf for angreb på ytringsfriheden i Danmark,

  – helt enig, MEN til afsoning i Libanon!

  Kommentar by Cantor — 2. maj 2014 @ 11:05

 42. >35 @ma’sæl
  Og når Google glemmer, så husker de tyrkiske medier:
  http://yenisafak.com.tr/gundem-haber/danimarkada-aranan-saldirgan-istanbulda-cikti-28.04.2014-639803

  Kommentar by Hertz — 3. maj 2014 @ 08:26

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper