3. april 2008

DR: Geert Wilders svindler i den film vi ikke vil vise

Kraftigt inspireret af en kommentar på Hodjas blog, der henviser til en endnu en propaganderende artikel af Dines Boertmann på DR Online.

Svindel i Wilders’ film
Geert Wilders har ikke bare lavet en video, der er kontroversiel for sin fremstilling af islam og for uden tilladelse at benytte en tegning af den danske tegner Kurt Westergaard.

Wilders’ video svindler også med fotomaterialet.

Rap-musiker hænges ud som morder
Videoen viser en sekvens, hvor den mand, der myrdede den hollandske filminstruktør Theo van Gogh, siger, at han ville gøre det igen, hvis han havde muligheden. Og mens den truende udtalelse lyder, toner et ansigt frem, med teksten Mohammed B – navnet på manden, der myrdede Theo van Gogh.

Men billedet, som der effektfuldt zoomes ind på, er ikke af Mohammed B. Det er et foto af den hollandske rapper Salah Edin, og er taget fra et cd-cover, som DR 2 Udland har fået fat i.

På coveret til cd-en “Nederlands grootste nachtmerrie” – Hollands værste mareridt – ser Salah Edin ikke ligefrem smilende ud. Wilder eller hans medhjælpere kan ikke have været i tvivl om, at billedet forestiller Salah Edin.

Man kan udlægge det på flere måder, men Geert Wilders har næppe forsøgt at svindle i ordets egentlige betydning. For at forstå Geert Wilders ‘fejl’, må man have forhistorien med. Filminstruktøren Theo van Gogh blev myrdet af marokkaneren Mohammed Bouyeri d. 2. november 2004, der på gerningsstedet efterlod en notits der blandt andet lød “I surely know that you O Holland will be destroyed”.

Flere år senere vælger rapperen Salah Edin (navn efter muslimsk hærfører), at lade coveret på sit debutalbum (‘Hollands værste mareridt’, 2007) pryde af et foto af ham selv i en positur, der med hans egen ord er “exactly like the mugshot of convicted killer Mohamed B”.

Angiveligt for at portrættere den måde hollænderne ser på ham på, men ihukommende, at Salah Edin er det hollandske svar på Outlandish, og ofte betoner sin islamiske identitet med Geert Wilders som modbillede, så er sagen ikke helt så enkelt som medierne gør den til.

 • Youtube – Salah Edin – Het land van… (screencap fra musikvideo).
 • For mig at se vælger Geert Wilders bevidst at bruge et foto af Salah Edin, fordi rapperen symboliserer problemet med uintegrerbare muslimer. Unge der på grund af islam, lever i opposition til det land de er født i, eller har valgt at bosætte sig i. Symbolikken er tyk, og lige på kornet. Hovedproblemet er ikke enkeltstående højtprofilerede mord, men det islam gør ved de værdier der har gjort Holland til et land der er værd at leve i.

  Salah Edin mener selvfølgelig problemet starter med manglende tolerance for islam (/fastholden af vestlige kerneværdier), og Geert Wilders’ stigmatisering (/udpegning af problemet), og det skisma kender vi også i en dansk kontekst. Jeg ved godt hvad jeg mener, men ret beset er det fuldstændigt ligegyldigt hvem der har ret, sålænge integrationen af Salah Edin-segmentet ikke er lykkedes nogensteder globalt set.

  Mere vrøvl.

 • 29/3-08 Ekstra Bladet – Kæmpefejl i Wilders-film (af Jakob Rohde-Brøndum).
 • 29/3-08 TV2 Nyhederne – Brøler i Geert Wilders’ islamfilm.
 • Læs også resten af kommentaren fra synonymet ‘frihed’ på Hodja.

  “Tilbage til DRs absurde valg, om ikke at vise klip fra filmen. En film som ellers i den grad havde nyhedsværdi (omend indholdet bare var dokumentarisk og kendt materiale), en film Deadline (med rette) afsatte et helt program til, at diskutere. I Deadline fredag kl. 17.30 kunne man høre DRs nye programproduktionsdirektør (og smagsdommer, kunne man tilføje) Mette Bock fortælle, hun kunne komme med et eksempel på, hvor man ville vise noget fra filmen og det ville være i forbindelse med et debatprogram om manipulation og propaganda, f.eks. at sammensætte klip som er rigtige nok, men når man sætter dem sammen, så bliver de “en løgn” som hun sagde. Tak for kaffe. Hvordan har DR så kunne sende – gentagne gange – Michael Moore dokumentarfilm, som f.eks. Fahrenheit 9/11, som har 69 fejl og fordrejninger, eksempelvis opfinder Moore en ikke-eksisterende avis-artikel og han excellerer i, at sætte billeder sammen, så de bliver “en løgn”. Denne manipulation og fusk kan man forvisse sig om ved f.eks. at se dokumentarfilmen Fahrenhype 9/11 – en dokumentarfilm som DR sjovt nok IKKE har sendt. (Hvorfor har DR ikke det, om man må spørge?).

  Man kunne også nævne DRs Afghanistan-film, som også snerpede derhenad – en film som Mette Bock blev begavet af DR med en toppost (med millionlønning må man formode) for at frikende, med den umådeligt vage undskyldning, at det var en dokumentarFILM ikke et dokumentarPROGRAM, på trods af den fusk og manipulation der var i den film.

  I interviewet i Deadline 17.30 med Mette Bock insinueres derefter, med spørgsmålet “frygter I, at folk ikke kan vurdere hvad der er manipulation og hvad der ikke er manipulation i filmen”, at der er manipulation i filmen! Smart! Især smart, når DR ikke viser hvad vi taler om. Mette Bock kommer til at sige, at “det er en følsom sag” og erkender vel egentlig her, at det handler om, at man er bange for islamisters terror og trusler.

  Opdate.

 • 4/4-08 Berlingske Tidende – Rapper i opgør med Wilders.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5652/trackback

  30 Comments »

  1. Har med mellemrum forgæves forsøgt at lægge et indlæg ind på Michael Jarving tråden. Er jeg i karantæne. :-)

   Kommentar by Mette (liberal) — 3. april 2008 @ 17:23

  2. Nej… kigger lige i spamfilteret.

   Kim

   Kommentar by Kim Møller — 3. april 2008 @ 17:33

  3. Og det kommer fra DDR som i årevis har fordrejet sandheden, så den passede til venstrefløjen.

   Kommentar by Fritz — 3. april 2008 @ 17:33

  4. Det er en interessant nuance du påpeger der, Kim! For det er jo ikke nogen bagatel DR der overser!

   Kommentar by Winston Smith — 3. april 2008 @ 17:59

  5. Godt arbejde Kim, Uriasposten viser endnu en gang sin berettigelse.

   Kommentar by RF — 3. april 2008 @ 19:39

  6. Klag, klag, klag!

   Kommentar by morlille — 3. april 2008 @ 19:39

  7. For ikke at tale om DDR’s programchef, der i et interview først kalder Fitna ‘en film der vil skabe debat’, men da han indser fejlen konsekvent kalder den en ‘provokation’.

   http://www.youtube.com/watch?v=m7a8NVKydhc

   Kommentar by Hodjavokation' — 3. april 2008 @ 19:54

  8. Der er *stadig* ingen, der har kunnet påvise substantielle fejl i Fitna.

   Robert Spencer siger, ganske klart: “The film is accurate”.

   DRs redaktører er nogle ensidige bangebukse, der skulle sættes til at grave fysiske grøfter i stedet for at producere TV.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 3. april 2008 @ 20:32

  9. Mht. Fitna synes jeg nu det er underligt at Wilders tager et fænomen som er gældende for under 10% af verdens muslimer – “Hadj”-festen, hvor shia-muslimerne skærer i deres hoveder, og bruger det til at vise at der så skulle være ngt fundamentalt galt med Islam.

   Bevares, det er da vanvittigt at skære sit barn i hovedet, men det er en meget begrænset skik.

   Så synes jeg der er så mange andre mere interessante og saglige ting man kunne hive fat i; f.eks. de mange meningsmålinger der viser reislamisering, integrations-modstand etc. Eller uddybe argumenterne omkring den demografiske udvikling.

   Kommentar by Morten — 3. april 2008 @ 21:02

  10. DR Online’s Dines Boertmann er værd at holde øje med. Han ser det som sin opgave konsekvent at præsentere virkeligheden gennem sin egen venstreradikale optik og er dermed at betegne som en uhæderlig og manipulerende journalist.

   Man kan selvfølgelig spørge nyhedschef Ulrik Haagerup, hvordan han kan have sådanne folk ansat under sig. Men svaret giver vel sig selv.

   Kommentar by S — 3. april 2008 @ 21:38

  11. I Holland og i Danmark har regeringerne glemt noget ganske væsentligt, og det er at få hjemsendt de mange tusinde økonomiske bekvemmelighedsflygtninge, som overvejende kommer fra muhamedanske middelalderstater.

   Kommentar by Poul — 3. april 2008 @ 21:45

  12. Fire muslimer har set filmen. Mehtap Önder, Meryem Patat, Meltem Sekeroglu og Murat Güzel mener, at Geert Wilders er lige så rabiat som islamiske ekstremister.

   En mand, der laver en film – som nogle finder stødende – er altså ifølge de fire muslimer lige så rabiat, som personer, der skærer hovedet af uskyldige civile.

   Mehtap Önder, Meryem Patat, Meltem Sekeroglu og Murat Güzel er ikke nogen pryd for integrationen.

   Ekstra Bladet:

   “Den film er for dum til at provokere

   Geert Wilders er lige så rabiat som islamiske ekstremister, mener unge muslimer efter at set den 15 minutter lange film

   Kristian Kornø Foto: Benjamin Kürstein – 16:01 – 30. mar. 2008

   Koran-citater krydret med blodige billeder af islamistiske terrorhandlinger. Millioner af mennesker over hele verden har de to foregående dage set den hollandske politiker Geert Wilders antiislamiske film. I går så fire københavnske muslimer for første gang filmen sammen med Ekstra Bladet. Under den 15 minutter lange film er tavsheden nærmest total mellem 24-årige Mehtap Önder, 23-årige Meryem Patat, 26-årige Meltem Sekeroglu og 26-årige Murat Güzel. Methap Önder er den første til at genvinde mælet.”

   http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article989405.ece

   Kommentar by Henrik — 3. april 2008 @ 22:28

  13. Fyens Stiftstidende:

   “Alex A: Outlandish ikke velkommen i Odense

   Af Helle Hynkemejer

   Blåstempling af islamisering at lade Outlandish indvie Vollsmoses nye kulturhus, mener viceborgmesteren
   ODENSE: Efter flere års succes på både de danske og internationale hitlister har en storm af negativ presseomtale det seneste år ramt den danske rap- og poptrio Outlandish.

   I 2006 deltog gruppens to muslimske medlemmer, Isam Bachiri og Waqas Qadri, i en islamisk konference i Canada med flere fundamentalistiske talere. Samme år skulle de optræde med en norsk sangeringe ved et juleshow i DR, hvor B.T. bragte en historie om, at gruppen protesterede over kvindens nøgne arme. Og senest er forsangeren Isam Bachiri blevet beskyldt for at sympatisere med en terrorsigtet.

   Og nu følger historierne gruppen helt til Odense, hvor trioen i næste uge spiller ved indvielsen af Vollsmoses nye kulturhus.”

   http://www.fyens.dk/article/964557:Odense–Alex-A–Outlandish-ikke-velkommen-i-Odense

   Kommentar by Henrik — 3. april 2008 @ 22:54

  14. Outlandish indvier Kulturhuset, og det bliver festligt:

   Fyens Stiftstidende:

   “Festlig åbning af kulturhus

   Af Morten Skov

   Outlandish rapper, mens kulturminister Brian Mikkelsen og rådmand Anker Boye holder taler, når Kulturhus Vollsmose åbner lørdag den 5. april.

   Arrangørerne lover et brag af en mangfoldig kulturlørdag med sangere, dansere skuespillere, musikere, forfattere og andre kunstnere fra Vollsmose og resten af Fyn.”

   http://www.fyens.dk/article/967334:Odense–Festlig-aabning-af-kulturhus

   Kommentar by Henrik — 3. april 2008 @ 22:56

  15. Hvorfor skal vi stadig betale licens til DR?

   Eller omvendt, hvorfor skal DR stadig være forbrugerbetalt partipropaganda?

   Den brede befolkning bliver udelukket fra den demokratiske proces.

   Betalte man licens i sovjetrusland?

   Kommentar by tobulisten — 4. april 2008 @ 01:00

  16. Jeg har skrevet om det med billedet af Salah Edin før, da jeg læste om det allerede samme aften som filmen kom. Jeg kan hollandsk. Det har så taget en uges tid før de danske medier fandt ud af det (de laver sjældent selvstændig research og læser udelukkende engelsksprogede medier).

   Jeg tror godt det kan tænkes at WIlders og de andre bag filmen simpelt hen har taget fejl af personen på billedet. Men det er jo en formildende omstændighed, at Salah Edin bevidst optræder i samme positur som morderen. Det er ikke let at se forskel.

   Under alle omstændigheder en mindre væsentlig detalje i helheden.

   Men jeg synes stadig ikke filmen er noget mesterværk.

   Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 4. april 2008 @ 03:34

  17. DR laver efterhånden TV efter Mellemøstlige præferencer og krav – ikke danske. DR TV der pleaser Mellemøsten og ikke os der bor her i landet. Således viser DR ikke Fitna, præcis så islamister bliver glade og tilfredse både her i Danmark og i Mellemøsten. Det er DR der laver programmer der promoverer religiøse tørklæder kun til kvinder. Præcis som det foreskrives i bl.a. Iran og andre udemokratiske teokratier.

   Hvad bliver det næste i DR? At kvinder ikke må vise bare arme i DR TV? At religion ikke mere må kritiseres i DR TV? At grise/grisekød forbydes i DR TV? At alkohol forbydes i DR? Se DR’s hjemmeside, den er mere grøn end islamisternes flag.

   http://www.dr.dk/

   Kommentar by Janne — 4. april 2008 @ 07:24

  18. Der er indløbet en lind strøm af klager over Dines Boertman de seneste år, de afvises allesammen. Når en DR medarbejder angribes for dårlig og/eller uredelig journalistik, reagerer DR som lægeforeningen anno 1930 – man rykker sammen og beskytter den dårlige medarbejder.
   Jeg ved ikke hvor dårlig og uredelig journalistik der skal til, før man fyres på gråt papir, men når man ser på de sidste års sager, så tror jeg ikke det kan lade sig gøre. Der er ingen bundgrænse.

   Kommentar by PeterK — 4. april 2008 @ 07:25

  19. “Jeg tror godt det kan tænkes at WIlders og de andre bag filmen simpelt hen har taget fejl af personen på billedet. Men det er jo en formildende omstændighed, at Salah Edin bevidst optræder i samme positur som morderen. Det er ikke let at se forskel.”

   Geert Wilders har helt sikkert ikke taget fejl. Det er en gimmick fra hollænderens side, at han benytter dette foto. Og en velvalgt en af slagsen.

   Kommentar by Henrik — 4. april 2008 @ 07:41

  20. Bemærk, at “Dines Boertmann” er tillidsmand i DR, og derfor ikke kan fyres (somom de ville det). Sjovt nok det samme er Jørgen Laurvig, som også excellerer i emner som Cuba og Venezuela – med en særdeles ukritisk tilgang til det højrøde regimer.

   Prøv også at google på Dines Boertmann, og resultater hos “Cubavenner.dk” og “Land&Folk” dukker op.

   Men husk nu – DR ER IKKE VENSTREORIENTERET

   Det siger i hvert fald DR selv – f.eks. DRs ombudsmand, som jvf. http://da.wikipedia.org/wiki/Land_og_Folk har været journalist på Land & Folk. Og sørme om ikke også Dines Boertmann jvf. samme også har været journalist på Land & Folk.

   En lille reminder om DR:
   http://www.youtube.com/watch?v=tYKNMMCLqFU

   Kommentar by Jakob — 4. april 2008 @ 11:58

  21. Smart gimmick af Wilders – selvfølgelig er det bevidst. Hævnen er sød…

   Kommentar by Henrik — 4. april 2008 @ 13:10

  22. Forresten – betaler I licens til DDR? Hvorfor?

   Kommentar by Henrik — 4. april 2008 @ 13:11

  23. Både Laurvig og Boertmann kan sikkert ikke fyres. Men det betyder jo ikke, at man ukritisk kan bringe deres skrald i bedste sendetid.

   Kommentar by DaLi — 4. april 2008 @ 15:50

  24. Du har ret, DaLi, det er redaktionen der har ansvaret. De kan ikke let fyres – men de kunne sættes til at lave noget andet.

   Men lur mig, om ikke d’herre og ligesindede har ganske stor indflydelse i DR?

   Kommentar by Jakob — 4. april 2008 @ 17:21

  25. @22 Henrik: “Forresten – betaler I licens til DDR? Hvorfor?”

   Svaret er NEJ! Fordi jeg under ingen omstændigheder vil lyves op i mit åbne ansigt og manipuleres med for mine egne penge. Og så fordi fjernsynet forlængst er kasseret. Derfor.

   Kommentar by S — 4. april 2008 @ 21:15

  26. Dansk venstrefløjsretorik ligner rapperen Salah Edins’: Massiv og vedvarende foragt for Vesten en bloc:

   “Teksterne fra »Hollands værste mareridt« giver et glimrende indblik i Salah Edins univers. Han beretter om et land fuld af fordomme og racisme – et land, »hvor man ikke respekterer dig på grund af dit navn«. Om et rigt land bygget på kolonitidens udnyttelse af andre lande, og om et land, hvor »kvinder i dag sælges bag vinduer«. Holland er ifølge Salah Edin et land af »muslimhadere, hyklere og parasitter«.”

   http://www.berlingske.dk/article/20080404/verden/704040032/

   Det er som at høre dele af Socialdemokratiet, SF og en hel del af de radikales og Enhedslistens proselytter. Skider i egen rede gør de – godt og grundigt – sammen med bl.a. religiøse rappere a la omtalte hollandske af slagsen.

   Videre står der i artiklen:

   “Salah Edin er i øvrigt stolt over, at han ved enkelte lejligheder har samarbejdet med det danske band Outlandish.”

   Er det sandt?

   Kommentar by Janne — 5. april 2008 @ 09:52

  27. #26 Janne,

   Who gives a shit….Outrageous spiller på Langelandsfestivalen i år.
   Skriv til arrangørerne at ordene “familiefest” og “hygge” bliver latterliggjort, når de inviterer islamiske fundamentalister til at stå på scenen og at I og alle I kender ikke vil komme der, så længe de bliver engageret..
   http://www.langelandsfestival.dk/

   Kommentar by ONION — 5. april 2008 @ 16:24

  28. det er så UTROLIGT, at det gør ondt. Find selv tilbage til DR’s ros og opbakning til de mest manipulerede film, der er vist i nyere tid: Michael Moore’s film.
   Ingen ende på, hvordan DDR-journalister udleverer sig selv i deres ihæedige førsøg for politisering og fordrejelse af fakta. Hvad siger Radiorådet??? Ole Hyltoft?? Kan ingen konfrontere disse fanatikere fra DDR med deres syge tilgang til realiteterne? Hvis FITNA skal hudflettes, hvad så med Michael Moore??????

   Kommentar by ramses-2 — 5. april 2008 @ 17:05

  29. 27

   Onion

   Virkelig dårlig reklame for Langelandsfestivallen.

   Kommentar by Janne — 5. april 2008 @ 17:46

  30. De røde partier er gode til 2 ting, og det er at brandskatte befolkningen og at give opholdstilladelse til tusindvis af økonomiske bekvemmelighedsflygtninge(heraf mange kriminelle)/lykkejægere.

   Kommentar by Poul — 7. april 2008 @ 12:10

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper