6. maj 2014

Om 26-årige BH, der tidl. arbejdede med sikkerhed på Københavns Lufthavn: Han var en ‘god muslim’…

Der kommer mere og mere frem om Lars Hedegaard formodede attentatmand BH. Ekstra Bladet har interviewet vennen Faruuq Salman, som mener politiet har fat i den forkerte. Det hører dog med til historien, at Farooq (Mohammad) Salman er lillebror til den mand, der tilbage i 2010 husede JP-Politiken terroristerne i sin lejlighed i Mørkhøj.

Jyllands-Posten har ladet et par journalister grave lidt dybere. Han havde venner i jihadist-kredse, kom i moskeen på Heimdalsgade, og begyndte pludselig at tage sin religion seriøst. Flere forskere konkluderer i samme ombæring, at jihadisme ikke bør anskues som et integrationsproblem. Importeret religiøs fascisme, kunne de have tilføjet, når nu volden vitterligt udspringer fra rettroende Koranlæsere.

Fra Jyllands-Posten – Mistænkt attentatmand har forbindelse til terrordømt (ikke online).

“Hidtil er den 26-årige BH, der i sidste weekend blev fængslet i Tyrkiet, sigtet for et drabsforsøg mod den islamkritiske forfatter Lars Hedegaard i februar 2013, blevet beskrevet som en velintegreret ung mand. Men nu viser nye oplysninger, at han også havde forbindelser til et miljø, hvor der tidligere er sket en radikalisering af unge muslimer.

Fra 2001-2005 arbejdede BH for et it-firma på Nørrebro, Ambica ApS, hvor han indtastede oplysninger i en database til prissammenligninger.

I 2005 anbefalede han ifølge den daværende ejer af firmaet, Bjørn Krøyer, en af sine venner til en ledig stilling. Denne blev ansat og var der nogle måneder, inden firmaet lukkede. I 2007 kunne Bjørn Krøyer se BH’s ven med både foto og navn i medierne: Den på det tidspunkt 17-årige mand var blevet idømt syv års fængsel i den såkaldte Glostrupsag.

Østre Landsret fandt det bevist, at han i ledtog med en svensk-bosnier og en dansktyrker planlagde et terrorangreb et sted i Europa.

[…]

Én af BH’s tidligere nære studiekammerater… fortæller til Jyllands-Posten, at BH kom i moskeen på Heimdalsgade.

Den er tidligere blevet sat i forbindelse med adskillige terrorsager. Bl. a. er det kendt, at også BH’s ven fra Glostrupsagen havde sin gang i denne moské. Han har afsonet sin straf, men blev i fjor idømt endnu en fængselsdom for overfaldet på digteren Yahya Hassan. …

Integrationsforsker og lektor ved Roskilde Universitet Shahamak Rezaei slår fast, at han intet ved om den konkrete sag vedr. den mistænkte gerningsmand. Men det kommer ikke bag på ham, at BH både er veluddannet og velintegreret. Tværtimod: ‘Vores forskning påviser, at integration intet har med tendenser til at blive radikaliseret at gøre. Hvis det overhovedet har noget at sige, er det nærmere den anden vej rundt: Jo mere du er integreret, desto højere er sandsynligheden for, at du ender i den kategori, som vi kalder radikaliseret. Med andre ord er der meget, der tyder på, at det ikke er som følge af uvidenhed, men derimod et aktivt valg baseret på en kvalificeret viden,’ siger Shahamak Rezaei.”

Mere i en ledsagende portræt af den anholdte, der blandt andet inkluderer et interview med Bjørn Krøyer.

“‘Han var sådan én, som jeg ville forvente, at det gik godt for i tilværelsen,’ siger Bjørn Krøyer.

Han husker dog, at BH efter nogle år begyndte at ændre sig og lægge mere vægt på sin muslimske tro. På et tidspunkt lagde de øvrige medarbejdere mærke til, at gulvet på toilettet ofte var plasket til med vand, når BH havde været derude.

Det viste sig at være fordi, at han skulle vaske sig, før han skulle bede. Vi spurgte ham, om han ikke kunne tørre op efter sig, og det lovede han at gøre,’ fortæller Bjørn Krøyer.

I 2005, da BH gik i 2. g på et gymnasium i København, manglede firmaet en ny indtaster. BH anbefalede én af sine venner. Bjørn Krøyer kiggede en ekstra gang, da der stod en ung mand i traditionel muslimsk klædedragt og langt skæg i lokalet.

‘Han var en perfekt karikatur på en hellig kriger, men han var stille og rolig og kunne, hvad han skulle, så vi hyrede ham.’ … Efter ankomsten af BH’s ven begyndte de at afspille muslimske bønnesange, imens de arbejdede.

Han husker desuden, at BH, der på det tidspunkt var omkring 18 år, virkede til at være under stor indflydelse af sin ven. Han begyndte også at lade sit skæg vokse. Bjørn Krøyer studsede over deres opførsel, men de var jo begge dygtige til deres job, så at de to tilsyneladende var meget religiøse, tænkte han ikke videre over.

[…]

BH havde i det hele taget et afslappet forhold til sin religion, husker vennerne fra studietiden. Han var en ‘god muslim’ i den forstand, at han overholdt de basale regler: Han spiste ikke svinekød, han fastede altid under ramadanen og gik da også i moské med jævne mellemrum. Men ifølge vennerne fyldte religion ikke umiddelbart noget særligt i BH’s liv. Det var aldrig noget, han talte om, og slet ikke noget, han prædikede, husker Kasper og Omar. …

‘En gang imellem var der nogle af de andre muslimer fra klassen, der prøvede at overbevise os andre om, at vi skulle være mere troende, men BH (red.) gav intet for det.

[…]

Derfor studsede Bjørn Krøyer over det, da han kort tid efter – på vej på forretningsrejse – fik øje på BH i sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Her havde BH fået et nyt studiejob.

Det var noget af en kontrast: Den ene ven sad fængslet i en terrorsag, mens den anden arbejdede i sikkerhedskontrollen i lufthavnen.

‘Vi kiggede lige på hinanden og jokede så med, at vi håbede, at han havde fået udskiftet vennekredsen siden sidst.’ På BH’s cv står der, at han var sikkerhedsassistent i terminal 2 og 3 i Københavns Lufthavn fra 2006-2007.

Af lufthavnens registre fremgår det, at BH ikke havde havnekort, dvs. adgang til den del af lufthavnen, som ligger efter sikkerhedstjekket.

[…]

Da Omar sidste gang mødtes med BH i starten af 2013, lidt over en måned før attentatet mod Lars Hedegaard, fortalte BH, at han netop var blevet gift i Libanon med en libanesisk kvinde. Han overvejede også at få børn, fortalte BH.

[…]

Det kan til gengæld lektor og islamismeforsker Marco Goli fra Professionshøjskolen Metropol i København. Han peger på, at radikaliserede, unge muslimer ofte er, hvad man vil betragte som velintegrerede: De er bedre uddannede end gennemsnittet og klarer sig også bedre økonomisk og socialt og vil derfor i vidt omfang være i stand til at opretholde et dobbeltliv.

I forhold til de parametre, som vi normalt måler integration med, er de rigtigt godt kørende,’ siger Marco Goli, der i 2010 var medforfatter på en stor undersøgelse om islamisme fra Center for Forskning i Islamisme og Radikaliseringsprocesser ved Aarhus Universitet. …

Selv om de umiddelbart efter de klassiske parametre er velintegrerede, er der alligevel nogle ydre tegn at lægge mærke til, påpeger Marco Goli. F. eks. at de deltager i bestemte moskéer og bliver mere optagede af internationale spørgsmål, hvor deres verdenssyn er præget af en tænkning om Vesten kontra islam.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/56572/trackback

20 Comments »

 1. Tyrkiets Recep Tayyip Erdogan:

  “Demokratiet er kun det tog, vi vil stige på for at nå vores mål. Moskeerne er vores kaserner, minareterne er vores bajonetter, moskeernes kupler er vores hjelme, og de troende er vores soldater””

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 6. maj 2014 @ 15:42

 2. Al erfaring, statistik og forkning viser, at for muslimer er uddanelse en vigtig radikaliseringsfaktor. Hvornår lærer vi det?

  Kommentar by Josef K — 6. maj 2014 @ 16:19

 3. “Han peger på, at radikaliserede, unge muslimer ofte er, hvad man vil betragte som velintegrerede: De er bedre uddannede end gennemsnittet og klarer sig også bedre økonomisk og socialt og vil derfor i vidt omfang være i stand til at opretholde et dobbeltliv.

  ‘I forhold til de parametre, som vi normalt måler integration med, er de rigtigt godt kørende,’ siger Marco Goli, der i 2010 var medforfatter på en stor undersøgelse om islamisme”

  Er der stadig nogle naive TÅBER som tror på at muhammedanerne “bare” skal integreres.
  Og så har vi oven i købet en integrationsminister, dvs. en minister der aktivt baner vej for vanviddet.

  Kommentar by Danskeren — 6. maj 2014 @ 16:22

 4. Sikkerhedsvagt i lufthavnen mens hans ven er terrorrsugtet. PET kan deres kram. Nu når sikkerheden er så skarp er det jo et mindre offer at blive kropsvisiteret ect. for flysikkerheden.

  Kommentar by thatcherite — 6. maj 2014 @ 16:24

 5. “Bjørn Krøyer studsede over deres opførsel, men de var jo begge dygtige til deres job, så at de to tilsyneladende var meget religiøse, tænkte han ikke videre over.”

  Lige der har vi vores største problem: naive danskere som ikke “tænker videre over det” når religiøse fanatikere viser de første symptomer på deres fascistiske erobringsideologi. Vi er stadig generelt set så snotdumme at vi tror at islam bare er en religion som alle andre, på trods af at der hver eneste time hver eneste dag kommer nye eksempler på hvor modbydelig en ideologi islam er.

  Men nu hvor det igen igen er blevet bevist at muslimer ikke begår deres modbydeligheder pga fattigdom eller tonen i debatten men fordi de tager deres religion seriøst, så kan vi vel forvente at zenia stampe, anna mee allerslev, og alle de andre der har sunget den samme sang om sociale årsager de sidste 10 år trækker det tilbage og begynder at tænke lidt længere. Nå, ikke.. Suk.

  Kommentar by Per — 6. maj 2014 @ 16:56

 6. Men mon ikke han er en god søn, mønsterelev og kærlig mod gamle, børn og dyr. Rollemodels materiale?

  Kommentar by mb — 6. maj 2014 @ 16:57

 7. Man kan nok ikke både være en god muslim og et godt menneske.

  Kommentar by Sigwar — 6. maj 2014 @ 17:36

 8. Når de laver følelses porno af at “åh, han var sådan et nydeligt ungt og hjælpsomt menneske”, burde det betyde at danskerne mistede enhver tillid til en hvilken som helst muslim. Man kan jo ikke være sikker på at de flinke ikke er slemme og de slemme stoler man jo ikke på alligevel. Kort sagt, man kan ikke og har aldrig kunnet stole på muslimer.

  Kommentar by Lisbeth — 6. maj 2014 @ 18:39

 9. “Han var en ‘god muslim’…” hvorfor minder det mig om de muslimske terrorister som slog 5000 eller flere, uskyldige mennesker ihjel i New York, for de var sjovt nok også alle sammen søde og rare muslimer. Danskerne får hvad de stemmer på, og derfor er vi alle sammen nødt til at leve i et EUSSR-muslimsk helvede, tak for det.

  Kommentar by Fritz — 6. maj 2014 @ 19:26

 10. Hvad lærer unge muslimer i gymnasierne og på de videregående uddannelser? Har underviserne helt opgivet at lære dem en kritisk og nuanceret tankegang? Gælder værdirelativismen i uddannelsessystemet kun for vestlig kultur? ( Jeg ved godt at svaret på det sidste spørgsmål er: JA!)

  Kommentar by Anonym — 6. maj 2014 @ 20:09

 11. Det er måske IKKE så god en ide at “integrere” muslimer i sikkerhedspositioner i Danmark.
  Men altså bomber skal sprænge og blod skal flyde før der sker noget, desværre.
  Man ved per automatik at en muslim er tro overfor Islam. Spørgsmålet er i hvor høj eller lav grad. Men det er en sikkerhedsrisiko at de arbejder i stillinger, der udgør store potentielle farer, feks indenfor lufthavnene, PET osv.
  Jeg er 100,00% sikker på at deres loyalitet altid vil ligge indenfor Islam, hvis det kommer på tale at vælge side imellem kaldet til Islam eller Danmark og danskerne.

  Kommentar by Endnu en vantro — 6. maj 2014 @ 20:15

 12. Fedt at vide at venner til terrordømte kan få job som sikkerhedsvagter i Kastrup. Det er jo ren Andeby. Måske man skulle få Se & Hør eller Nets til at forestå baggrundscheck, for dem som har ansvaret idag snorksover åbenbart. F-L-O-T….

  Kommentar by Ole — 6. maj 2014 @ 20:22

 13. Pludseligt kommer man her med en “veluddannet” terrorist, plop det havde videnskaben så pludseligt kendt til i længere tid, at det ikke kun var sociale årsager der forudsagede radikalisme.

  Jeg nævnte det får år tilbage da de fangede nogle terrorister i England som alle var uddannede læger i arbejde.

  Vent til vi ser de første kvinder med selvmordsbælte springe sig i luften på rådhuspladsen, så kommer forskerne ud af hullerne og fortæller at de havde de været klar over i længere tid.

  PS. Moskernes rolle i muslimernes hverdag er kendt de sidste 1400 år. Men eftersom Eliten sidder på historien, så er der naturligvis ingen i Danmark der er bekendt med dette.

  Kommentar by Hans01 — 7. maj 2014 @ 05:11

 14. Reformer islam. Fjern hadefulde og voldsopfordrende afsnit i koranen og hadith.

  Kommentar by Liva — 7. maj 2014 @ 09:51

 15. Det er ikke uddannelse, der er en radikaliseringsfaktor. Det er islam. Det er ikke uddannelse, der fortæller at jøder, homoseksuelle, ikke-troende og anderledestænkende er urene og vantro. Det er ikke uddannelse, der opfordrer til vold. Det er islam, der deler mennesker op i urene og rene, i vantro og troende. Det gør uddannelse ikke.

  Manden BH kunne være opdraget anderledes, så han ikke var blevet radikaliseret. Religion har skadet ham.

  Kommentar by Liva — 7. maj 2014 @ 10:05

 16. Nr. 15 var svar til nr. 2

  Kommentar by Liva — 7. maj 2014 @ 10:05

 17. Spøgst paradoks at høj uddannelse føre til radikalisering inden for den samme religion der huser “Boko Haram” = “vestlig uddannelse er forbudt”.

  Det forstår jeg ikke.

  Kommentar by Arbejderens — 7. maj 2014 @ 12:26

 18. http://frihedsaktivisten.dk/koebenhavns-politi-det-er-forbudt-naevne-hassan-basil/

  Kommentar by Nielsen — 7. maj 2014 @ 13:00

 19. “Bjørn Krøyer studsede over deres opførsel, men de var jo begge dygtige til deres job, så at de to tilsyneladende var meget religiøse, tænkte han ikke videre over.”

  Efter 11. september så undrer man sig ikke over, at ens ansatte er meget religiøse?

  Kommentar by Pelle Pik — 7. maj 2014 @ 16:20

 20. […] More about the Muslim who failed to shoot my friend Lars Hedegaard from a 1-meter distance and got beaten up by Lars before fleeing… We have to empty our pockets and travel without shampoo and shaving gel for “security reasons,” while bearded Muslims are hired to handle security… 1984, Kafka, I don’t know… It is illegal in Denmark to mention the suspect’s name, says a spokesman for the Copenhagen police, Jens Harder Højbjerg (who, by the way, has converted to Islam). I do it anyway: […]

  Pingback by Would-be assassin of Lars Hedegaard worked as security assistant in Copenhagen Airport | a12iggymom's Blog — 10. maj 2014 @ 01:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 



 

Vælg selv beløb



Blogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP






MediaCreeper