22. maj 2014

De Konservative: “Vi er imod grænsebomme…, men vi er for, at man laver en permanent toldkontrol”

Der er mange måder man kan farve nyhederne som journalist. Når Dansk Folkeparti argumenterer for permanent grænsekontrol, oversættes det til et ønske om ‘grænsebomme’, hvad i sagens natur er nemmere at argumentere imod. I et meningsmåling foretaget for Metroxpress, fortælles det, at befolkningen er delt i spørgsmålet om ‘grænsebomme’, og spørgsmålet er således om ikke der reelt er et betragteligt flertal for permanent grænsekontrol af en eller anden art.

“… systematisk kontrol har ingen dokumenteret virkning mod kriminalitet”, belærer Marlene Wind i samme artikel, men hun er ikke kriminolog, men selv hvis hun var, ville det være et EU-føderal partsindlæg.

(Ikke-permanent grænsebom, der markerer Mosbjergs ‘EU-fri zone’; Mosbjerg.org)

God historie i Berlingske – Venstre og de Konservative strides om dansk grænsekontrol.

“Striden om den danske toldkontrol ved grænsen bryder nu atter ud blandt de borgerlige partier. Sent tirsdag aften valgte Det Konservative Folkeparti nemlig i direkte modstrid med Venstre at udtrykke støtte til et beslutningsforslag i folketingssalen fra Dansk Folkeparti, som vil pålægge regeringen at etablere den permanente toldkontrol ved grænsen, som lå i VK-regeringens omstridte grænseaftale fra 2011.

Det Konservative Folkepartis gruppeformand, Brian Mikkelsen, understreger i klare vendinger, at partiet ikke ønsker at opføre grænsebomme eller store kontrolanlæg. Men han gør det klart, at den konservative tilslutning til Dansk Folkepartis beslutningsforslag skal ses som et udtryk for, at man ønsker en permanent toldkontrol ved grænsen, og han vil slet ikke udelukke, at man for at understøtte denne indsats kan opføre visse synlige
installationer – eksempelvis skure og huse til tolderne samt ekstra vejbaner:

‘Vores udgangspunkt er, at vi står ved den aftale, der blev lavet under VK-regeringen, fordi vi gerne vil have en effektiv kriminalitetsbekæmpelse i Danmark. Vi er imod grænsebomme og lukkede grænser, men vi er for, at man laver en permanent toldkontrol ved grænsen, ved at der står toldere og kigger, når folk kører over grænsen.’ …

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, har tidligere sagt, at han ikke har nogle ultimative problemer med grænsebomme. Faktisk har han erklæret sig villig til at give Dansk Folkeparti den indrømmelse til gengæld for eksempelvis lettelser i topskatten.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/56881/trackback

13 Comments »

 1. Ups…hvor skal jeg så stille Pøjgotten?
  Leasingselskabet ville ikke indregistrere dytten med EU-fri nummerplader.

  Kommentar by Michael Sjøberg — 22. maj 2014 @ 14:26

 2. Jeg mener jeg vistnok i går i radioen hørte Magnus Heunicke (S)foreslå at forhindre misbruget af reglerne for cabotage kørsel ved øget grænsekontrol af udenlandske lastbiler, når de passerer grænsen? :)

  Jeg mener i øvrigt aldrig, at jeg i bil indenfor de sidste 50 år har mødt grænsebomme ved grænsen i Kruså – der var ingen bomme (eller maskinpistoler) så vidt jeg husker?

  Der er heller ikke grænsebomme (eller maskinpistoler) ved den svenske grænsekontrol, når man kører over Øresundsbroen, men kontrollen er der 24syv. Jeg skiftede engang bane lige før betalingen og var dermed åbenbart suspekt og blev straks kaldt ind til siden og udspurgt af den uniformerede svenske grænsevagt – som vist bare skulle høre om jeg talte dansk ! :)

  Kommentar by A-mad — 22. maj 2014 @ 14:50

 3. “Der er mange måder man kan farve nyhederne som journalist.”

  Det minder mig om den her tyske latterliggørelse: http://www.youtube.com/watch?v=dRikVe9p8-4

  Kommentar by BE — 22. maj 2014 @ 16:29

 4. Journalisterne ved udmærket hvilke ord, de skal bruge for at hjernevaske danskerne.

  Når grænsebomme bliver brugt tilstrækkeligt længe, vil det være billedet af grænsebevogtning.

  Og A-mad, der har ALDRIG været grænsebomme, dengang vi havde grænsebevogtning.

  Og det er så festligt med Marlene Wind
  “… systematisk kontrol har ingen dokumenteret virkning mod kriminalitet”

  Kan hun henvise til eksempler eller dokumentere det gætteri???

  Efter 1 år med grænsebevogtning kan hun udtale sig med nogenlunde sikkerhed.

  Kommentar by tavsen — 22. maj 2014 @ 16:54

 5. Verdens mest hermetisk lukkede grænser, hvor alle vil ud og ingen ind, ligger rundt om de socialistiske lande. Og prøver det arme folk at undslippe står der Stasi-lignende-soldater og plaffer løs når unge (social)demokrater prøver at svømme/løbe væk fra rædslerne.
  Alt dette prøver vor tids journalister at fortrænge, medens de nedgør danskernes ønske om stikprøvekontrol ved grænsen. I socialisternes optik agerer forbryderne ligesom dem selv, stjæler folkets ejendom, derfor skal disse helte ikke fanges, hverken ved grænsen eller andre steder.
  Nu bliver vi spurgt om patentdomstol, som kun én ud af 1000 danskere interesserer sig for. Tør de spørge om folkets ønsker vedrørende stikprøvekontrol ved EU’s indre grænser? Her har en kæmpe andel af 1000 en anden mening end de ikke folkevalgte spidser. Men ak, Sovjetrusserne fik heller ikke lov til at stemme om interessante emner. I stedet byggede man meterhøje betonmure, som socialisterne og udenlandske journalister kunne stå og betragte med et saligt smil i aftenskumringen.

  Kommentar by mister jones — 22. maj 2014 @ 16:59

 6. Det Konservative Folkeparti er ikke konservativt og bliver partiet heller aldrig mere, det er sjovt som alle Danske EU pampere skal til håndvasken i spørgsmålet om Dansk grænsekontrol, denne kovending er populisme som de beskylder Dansk Folkeparti for at udøve, men i sidste time demonstrerer pamperne selv populisme, denne gang er vælgerne forberedt og klogere end pamperne.

  Kommentar by emmagad — 22. maj 2014 @ 19:19

 7. Hvis systematisk kontrol ingen dokumenteret virkning mod kriminalitet har, hvorfor opretholder man så en sådan på de ydre grænser?

  Det ville være det oplagte sprøgsmål fra journalisten – til Winds skamløst propagandistiske nonsens – utroligt, hvad pressen uden videre lader Wind slippe afsted med.

  At grænsekontrol ingen virkning har mod grænseoverskridende kriminalitet – er en tåbelig påstand – i særklasse tåbelig.

  Kommentar by Lars Hansen — 22. maj 2014 @ 19:29

 8. Malene Wind kan bare spørge israelerne. Men terror og selvmordsbombere er måske ikke kriminelle?

  Kommentar by Hodja — 22. maj 2014 @ 21:55

 9. Alle ved da at det er nemmere at finde en knappenål EFTER at man har kastet den ind i høstakken???????????

  Kommentar by Tåbe — 23. maj 2014 @ 10:29

 10. Nej vel, 4.tavsen. Der var ingen grænsebomme ved grænsen i Kruså, da der var grænsekontrol. Jeg er helt enig. Det meningsmanipulation af værste skuffe.
  Jeg har mødt grænsebomme ved de ubevogtede grænseovergange og de lignede lidt dem man ser på billedet fra Mosbjerg, men de kunne uden videre vippes op, så man kunne passere. De lokale kunne så frit passere bla til deres marker på den tyske side. Derude hvor jeg engang passerede en ubevogtet grænseovergang på en ferieudflugt langs diget – dengang Danmark havde grænsekontrol – helt ude ved Højer (måske Rudbøl?), kunne man vippe bommen op og passere. Så konen vippede bommen op og jeg kørte Opel Kadetten ind i Tyskland :)

  Kommentar by A-mad — 23. maj 2014 @ 14:35

 11. Kontrol eller ej. Hvis man vil over, kommer man det.
  Så bedre med kontrol af udgående lastbiler, biler, containere.

  Kommentar by ffjh — 23. maj 2014 @ 16:32

 12. http://politiken.dk/indland/politik/ep_valg/ECE2284554/df-roed-hvide-graensebomme-er-socialdemokratisk-propaganda/
  Dansk Folkeparti ønsker slet ikke grænsebomme som dem, Venstre bruger i annoncerne, siger Peter Skaarup nu…

  »Hele det med grænsebomme er socialdemokratisk propaganda, hvor man forestiller sig en bom som på en campingplads. Det er ikke det, vi taler om«, siger Peter Skaarup og fortsætter:

  »Det fremgår heller ikke af aftalen, vi lavede med V og K i 2011«

  Men de skal nok få held med at fremmane billedet af en grænsebom som værende grænsebevogtning.
  Medierne er dygtige til at manipulere.

  Det lykkedes at finde et billede, som jeg husker grænsebevogtningen.
  http://www.williweb.dk/images/kollund/f-border/Nordicflags-t.jpg

  Kommentar by tavsen — 23. maj 2014 @ 18:02

 13. Flot 12.tavsen. Ja, det var sådan grænsen så ud med grænsebevogtning uden bomme. Utroligt at den manipulation fortsætter i de statsejede massemedier. Det er tvangslicensbetalt hjernevask! :(

  Kommentar by A-mad — 27. maj 2014 @ 09:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper