10. april 2008

Rasmus Alenius Boserup: ‘Spændende’ at danske islamister søger inspiration i Egypten

Den ene dag lyder det, at islam ingen har med kilderne at gøre, men først eksisterer i kraft af den enkelte muslims individuelle fortolkning i en dansk kontekst. Den næste dag betragtes det som positivt at danske muslimer fremover får mulighed for at få tage en islamisk uddannelse baseret på konsensus i Egypten.

Fra gårsdagens Berlingske Tidende – Islamisk universitet på vej i København.

“Veluddannede danske muslimer skal i København kunne tage islamiske overbygningskurser inden for jura, økonomi og sikkerhedspolitik på universitetsniveau. Og de skal i deres studier kunne trække på religiøs og videnskabelig ekspertise fra Al Azhar-universitetet i Cairo, en af de centrale religiøse og intellektuelle institutioner i den muslimske verden. Det oplyser Bilal Assaad, formand for Islamisk Trossamfund, til Berlingske Tidende…

Al Azhar i Cairo blev grundlagt som en moské i 975, og i løbet af de mere end 1.000 år, der er gået siden, har Al Azhar med sine religiøse og i nogen udstrækning videnskabelige aktiviteter udviklet sig til en af de førende lærdomsinstitutioner i den muslimske verden…

»Al Azhar har i de seneste 50 år udviklet sine sekulære aktiviteter kraftigt, men det er fortsat på det religiøse område, at institutionen for alvor markerer sig internationalt,« siger Rasmus Alenius Boserup, der er direktør ved Det Dansk-Egyptiske dialoginstitut i Cairo…

Ifølge Bilal Assaad vil kurserne i København ikke kun have religiøst indhold. Også jura, økonomi og sikkerhedspolitik vil blive berørt.

»Men det er jo kun naturligt, eftersom det inden for islam er sådan, at man tager »hele pakken«,« siger Assad.

Rasmus Alenius Boserup mener, at det er en »logisk udvikling«, at Islamisk Trossamfund går til Al Azhar for i samarbejde med dem at udvikle sine aktiviteter i Danmark.

»Det er der jo ikke noget farligt i. Det er i sig selv spændende, at man går til nogle af de dygtigste folk, når man søger viden om islamisk teologi og tænkning,« siger Boserup.

 • 28/1-08 Uriasposten – Tina Magaard anmelder Jakob Skovgaard-Petersen-udgivelse (om Al Azhar).
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5691/trackback

  27 Comments »

  1. please ! – overlad “kontekst” til P 1 segmentet og andre halvstuderede røvere. Idag er det jo sådan, at det er når man hører uprætentiøst sprog, at man skal spidse øren.

   Kommentar by Steen — 10. april 2008 @ 05:20

  2. Nu står der jo eksplicit at det ikke kun er teologi og tænkning der skal doceres på dette islamiske universitet. Det er jura, økonomi og sikkerhedspolitik! Du godeste hvor dumme er vi!??
   Kan nogen fortælle mig hvorfor vi tillader dette samfundsnedbrydelige institut i Danmark?

   Hvad bliver det næste? At muslimske læger begynder at docere at et svangerskab varer 4 år? http://www.pi-news.net/2008/04/wie-lange-dauert-eine-schwangerschaft/

   Juraen taler for sig selv, men skal vi nu også være vidne til at muslimsk sikkerhedspolitik bliver blåstemplet i Danmark? Det er absurd. Det er et mareridt, det må det være…jeg vågner om lidt…

   Kommentar by Anne Marie Buch — 10. april 2008 @ 07:16

  3. Rasmus Boserup er et naivt fjols!
   Hvor udklækkes dog dette virkelighedsresistente segment, som ikke kan se, hvad der foregår for øjnene af os?
   Hvis man partout vil indoktrineres med ideologien islams tænkning, kan man rejse ned til disse formørkede institutter og helst blive der. Vi skal ikke have slæbt endnu mere af dette middelalderlige, altødelæggende tankegods herop. Og så ovenikøbet fra et institut i Egypten, der praktiserer apartheid – no go for kristne og jøder.
   Endnu et påfund fra islamistisk trusselssamfund i bestræbelserne på at islamisere Danmark. Nej ellers tak – vi har rigelig islamisering at kæmpe imod.
   Tag blot et kig på Storbrittanien hvordan de desværre er blevet infiltreret med sådanne institutter primært støttet af det wahabistiske Saudi-Arabien.

   Kommentar by Johansen — 10. april 2008 @ 08:46

  4. Nu begynder tingene at hænge sammen for mig;

   1. Burkaen er nu tilladt både for dommere og for folketingsmedlemmer
   2. Der er oprettet et muslimsk universitet, med det formål at uddanne mulimske jurister
   3. Anders Fogh har travlt med at komme væk fra landet

   Det er en teori, men ser det ikke ud som om, at vi nu betaler for Mohammed Krise nummer 1? Det passer med, at det nu er 2 år siden vi havde krisen, så resultatet af de offentlige forhandlinger er ses nu. Det offentlige har lavet en deal med Al – Azhar; i stopper krisen, til gengæld åbner vi op for Sharia i Danmark. Et universitet, mulighed for muslimske dommmere. usw.

   Det er derfor regeringen har været så bovlamme siden krisen, de har vidst hvad der ville komme. Fogh ved godt, hvilket grundforræderi han har lavet, kan ikke se sig selv i øjnene, og har derfor travlt med at komme afsted, inden det går op for befolkningen hvad han har lavet.

   Per Stig Møller har også været med i dealen, jeg ved, at Per Stig Møller har oprettet en Højskole i Egypten, altså en “udveksling”. Statministeren og udenrigsministeren har lavet dealen.

   Det er det største forræderi der nogensinde er lavet af danske politikere.

   Venner, det her, er så radikalt, at vi kommer til at se konsekvenserne mange år ud i fremtiden. Ikke alene har regeringen svigtet, folkestyret har svigtet.

   Det gode er, at nu ved vi hvad vi har at kæmpe med – det dårlige er, at vi mister demokratiet i sin nuværende form.

   Kommentar by Asger Trier Engberg — 10. april 2008 @ 08:59

  5. Ja, det er spændende på samme måde, som SS-korpset var flot og spændende med sine ritualer og uniformer. En form for spænding, tænkende mennesker helst vil være fri for. Men fri tænkning er der vist ikke så meget tilbage af i islamforsker-kredse. Faktisk kan jeg kun komme i tanke om 1 dansk islamforsker, der står for klare tanker, klart udtrykt.

   Alle her ved vel, hvem den person er.

   Kommentar by Crass Børsting — 10. april 2008 @ 09:24

  6. Ja, det er “spændende, at man går til nogle af de dygtigste folk, når man søger viden om islamisk teologi og tænkning” men det er fanden gale mig ikke spændende når det skal blandes sammen med økonomi, jura og sikkerhedspolitik. Skal vi også til at uddanne bibelkyndige jurister, eller er det kun muslimerne som får lov til at blande teologi og videnskab sammen? Hvornår ser vi den første økonom med speciale i muhammeds neuroser?

   Jeg er så pisse træt af alle de idioter som selv tror de er så kloge med deres relativisme og højtflyvende ideer, hvor religion er lige så sand som videnskab. For dem er virkeligheden bare en social konstruktion som kan ændres når det passer én.

   Rasmus Alenius Boserup har dog helt ret i én ting. Det er lige præcis “»logisk udvikling«, at Islamisk Trossamfund går til Al Azhar for i samarbejde med dem at udvikle sine aktiviteter i Danmark”. Han siger næsten direkte, at de er i gang med en magtovertagelse.
   Det var også en logisk udvikling at Werner Best modtog sine ordre fra Berlin, eller at Bolesław Bierut modtog “inspiration” fra Moskva, så han kunne udvikle kommunismens aktiviteter i Polen.

   For fanden da en idiot.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 10. april 2008 @ 09:31

  7. Det akademiske system, fjernt fra virkeligheden og al fornuft, har igennem de sidste halvtreds år produceret en stadig stigende mængde af tosser af PhD’en Rasmus Alenius Boserups type. I virkeligheden skal man som ungt menneske være overordentligt robust og forstandig for ikke at blive slugt i systemets malstrøm.

   Det skyldes systemets natur. Forskere skal ikke gøre gavn, dvs. beskæftige sig med verdens problemer. De definerer selv områder, hvor de vil forske, og udbyttet af forskningen er papir, som ikke en kæft på denne jord gider at læse og det med god grund. Den eneste bedømmelse af værdien og kvaliteten af arbejdet udføres af vennerne på de andre universiteter ude i verden, der selvfølgelig giver den vurdering, de selv regner med at få. Det hele er et gigantisk Låsby Svendsen’sk kør rundt cirkus. Meget sjældent til gavn, næsten altid til skade.

   Alene det faktum, at forskningsresultater er offentlige, burde jo få alle advarselslamper til at blinke.

   Så ingen kan fortænke denne verdens Rasmus Alenius Boserup’er i at fortsætte. Det er jo fedt det her. Herlige rejser til Ægypten, til de flinke islamiske kolleger dernede, og masser af dejlige rejser til ”udbytterige” konferencer verden over. Forgyld befolkningen med de strålende findings, også selv om den slet ikke har fortjent det, og høst laurbærrene hos overdanmark.

   Her var noget for politikerne at tage fat på i stedet for Løkkes bilag.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 10. april 2008 @ 09:48

  8. @ Crass Børsting
   Der er da både Kim, Tina Magaard og Lars Hedegaard. Desuden har Lars Erslev Andersen også skrevet nogle fornuftige ting omkring islamismen.
   Det er ikke alle akademikere som er idioter, mig selv deriblandt ;)

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 10. april 2008 @ 09:56

  9. Det bliver morsomt når muslimske sandheder skal indflettes i vort vestlige univers.

   Alene på sundhedsområdet.
   En muslimsk kvinde kan være 4 år gravid – her kan man lære en del på Rigshospitalet.

   Og på DTU må de også kunne lære et og andet.
   Ikke mindst da koranen har fastlagt at Jorden er flad og at Solen går rundt om den !

   Kommentar by Morten Dreyer — 10. april 2008 @ 10:48

  10. @ JyllandsPostens leder om Dommere med Slør:

   Klar tale i JP´s leder den 10. april om Dommere i slør.

   Domstolsstyrelsens beslutning er absurd og må laves om.

   Mon formanden for styrelsens bestyrelse har tænkt situationen igennem – jeg tror det næppe.

   Ved enhver retssag med en dommer i i slør, vil ikke enhver fornuftig advokat sørge for, at der bliver nævnt et par specifikke ord ?

   F.eks. : Øl, spiritus og flæskesvær ? Har sigtet tænkt på disse ting under sin gerning, vil enhver dom senere kunne forkastes med henvisning til dommerens inhabilitet.

   Men intet er vel så skidt, at det ikke er godt for noget.
   Mon ikke der bliver færre spritbilister for fremtiden?

   Det må blive noget af en øjenåbner, når en spritsigtet bliver fremstillet for en domsmandsret, og han pludselig opdager, at den slør dækkede juridiske dommer flankeres af 2 burkaklædte domsmænd M/K.

   En sådan påklædning sender et klart signal om at bæreren aktivt går ind for sharia lovgivningen.

   Det bliver interessant om Retten i Århus straks efter dommen for spritkørsel, får ryddet en plads foran Domhuset i Vester Alle 10, og eksekverer en dom med 80 kraftige stokkeslag her og nu. Som sharia loven har som standard.

   Der er da også lidt mere kontant end 3.000 kroner i bøde betalt over nogle rater.

   Efter dansk tradition, bør man måske før indførslen af den traditionelle sharia lovgivning, finde ud af, hvem der skal betale for hospitalsbehandlingen efter shariadommen.

   Dertil kommer spørgsmålet om værdien af en appelsag, hvis man først er slået til invalid efter sharialoven.

   Også sager om tyveri vil givet give visse ændringer.

   Skal det være faguddannede kirurger, som assisterer ved strafudmålingen? Eller kan man bare bruge en faguddannet slagter ?

   Kommentar by Morten Dreyer — 10. april 2008 @ 10:49

  11. Off Topic..

   De islamiske terrorist-perkere fra voldsmose har netop fået ekstra smæk af Højesteret. 1 års skærpelse til alle 3. Nu lyder dommene på 12, 12 og 5 år.
   Landsforræderen Bjørn Elmquist var indigneret..

   WUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA…vent..haha… jeg skal hehe lige holde op med at grine… wuhahahahaha..

   Kommentar by ONION — 10. april 2008 @ 11:30

  12. Hvad er navnene på de partier der har givet dansk opholdstilladelse til de kriminelle muhamedanske bekvemmelighedsflygtninge? Og hvor store udgifter har den dansk stat til de utrolig mange økonomiske flygtninge fra de islamiske middelalderstater?

   Kommentar by Poul — 10. april 2008 @ 12:11

  13. Sig mig engang, er der snart ikke en nedre grænse for, hvad der kan betegnes som Universitet??
   Hvorfor ikke bruge den mere korrekte betegnelse:
   Islamisk Indoktrinerings Anstalt.

   Kommentar by li — 10. april 2008 @ 12:45

  14. Folkekirken og Danske Kirkers Råd har et stort medansvar for the never ending Images of the Middle East i Danmark – en islamisering af Danmark, som menigmand/kvinde ikke har ønsket eller rent ud sagt bedt om. Danske Kirkers Råd har skrevet et slesk dialogbrev til 138 muslimske ledere og såkaldt lærde:

   “Danske Kirkers Råd, som består af 15 kirkesamfund og 40 kirkelige organisationer, herunder folkekirken, vil med brevet invitere til en tættere dialog med de muslimske ledere, som sidste år i et åbent brev opfordrede paven og andre religiøse ledere til en tættere dialog for at undgå en optrapning af konflikten mellem islam og kristendom.”

   http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/282839:Kirke—tro–Kritik-af-kirkers-islam-dialog

   Kommentar by Janne — 10. april 2008 @ 13:28

  15. Man hører mange artige ting fra de ægyptiske muslimske lærde (samt nogen ting der uvægerligt får en til at trække på smilebåndet http://www.smh.com.au/news/unusual-tales/nudity-invalidates-marriage/2006/01/09/1136655112299.html), så jeg vil give Rasmus Alenius Boserup ret: Det skal nok blive spændende!!!

   Kommentar by Vagn Henning — 10. april 2008 @ 13:48

  16. At det Islamiske Universitetet også vil undervis i Islamisk økonomi,Islamisk jura og Islamisk sikkerhedspolitik er vel kun begyndelsen på det den hele pakke, som der tales om, omfatter.

   For øvrigt har vi jo allerede fået vores første Shariabank herhjemme.

   Og vejen for en Rettroende dommer er også banet – samt den Rettroende lovgiver .

   For øvrigt, hvis vi vil vide lidt om hvad der eventuelt er i vente i forbindelse med Islamiske læger, – kirurger og – sygeplejerske kan vi rette henvendelser til det Engelske Sygehusvæsen.

   De har store problemer med at få banket ind i hovederne på de Islamiske fagfolk at deres påklædning med lange ærmer, som ikke engang må smøges op når der skal vaskes / skubbes hænder og underarme før en operation, er uhygiejniske og en bakteriel bombe for patienter med bl.a. åbne sår.

   De nægter at rette ind efter sunhedskravene – og agter ikke at rulle ærmerne op .

   Det er så provokerende en adfærd, at jeg ikke kan beskrive hvad jeg føler ved dette.

   Asger –

   det du skriver er jeg ikke spor i tvivl indeholde sandheden om hvad der er foregået !

   Kommentar by Vivi Andersen — 10. april 2008 @ 15:08

  17. 8 > Du har ret. Det var Kim, jeg havde i tankerne, men Tina Magaard inkluderes med glæde. Så er der to retfærdige. Hedegaard er vist ikke forsker, men en god og klar stridsmand på den danske side.

   Alt håb er ikke ude, slet ikke på en forårsdag som denne.

   Kommentar by Crass Børsting — 10. april 2008 @ 17:01

  18. @ Crass Børsting
   Det kommer vel an på definitionen af en forsker. Hedegaard er jo akademisk uddannet og han både læser og skriver om islam, så jeg vil mene han kan falde indenfor kategorien, selvom det ikke er hans erhverv, men det er vist heller ikke tilfældet for Kim.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 10. april 2008 @ 17:53

  19. @16,
   jeg kan komplemetere med, at der også er problemer med såvel muslimsk personale som muslimske patienter på danske sygehuse. Der har været adskillige tilfælde hvor mandlige muslimske læger afviser at rette sig efter overordnede kvindelige læger. Deres behandling af underordnet personale, der sædvanligst er kvinder, ville ikke blive accepteret for nogen som helst anden. Herregud – det er jo deres kultur ikk’?

   Vi har ikke andet end bøvl og brok med dem. Der ER undtagelser, men er langt mellem snapsene.

   Kommentar by PeterK — 10. april 2008 @ 18:27

  20. “jeg kan komplemetere med, at der også er problemer med såvel muslimsk personale som muslimske patienter på danske sygehuse. ”

   Hvad med at indføre den ordning at muslimske patienter kan få særbehandling – mod brugerbetaling?

   Så er vi ligeglade om deres sengevenderi, kræsenhed og andre irritationer er religiøst begrundede. De betaler merudgiften og vi leverer den ønskede service uden at tage ressourcer fra systemet.

   Personale, der giver problemer, er lige til indberetning. Har intet med religion at gøre, det er bare utilladeligt besvær.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 10. april 2008 @ 19:35

  21. Ved I hvad alt dette her med Rettroendes krav til omverdenen peger hen imod ?

   Apartheid systemets indførelse.

   Og det er vel at mærke ikke OS der arbejder for dets indførelse, men muslimerne selv.

   Det er DEM, der ikke vil/ kan forlige sig med de samfundssystemer de frivilligt har slået sig ned i eller er fødte ind i og frivilligt fortsætter med at leve i.

   Danmark er i færd med at blive opslittet i 2 dele, en Islamisk og en Ikke-islamisk og dette indenfor alle områder .

   OUH har f.eks. en afdeling for kun muslimer.

   Og de senere dages informationer om grønt lys for Islamist-tørklæder i Folketinget og i retssalenes Dommersæder, samt al Azhar universitets oprettelse i DK med dets ret til at uddanne islamiske advokater, økonomer osv. fortæller inddirekte om hvad der er i vente.

   Muslimer skal have adgang til Islamiske alt-muligt, så de ungår de Ikke-islamiske .

   Skolerne har de jo allerede her i landet – og al Azhar kan i hjemlande ydermere tilbyde deres eget grundskolesystem, hvilket vel kun er et spørgsmål om tid før dette også er at finde i Danmark.

   Jeg er stensikker på der vil komme stadig flere og tydeligere tegn på at Apartheid systemet er i vækst.

   Hvis nu Danmark havde bestået af 20 gange så mange mennesker end de sølle lidt over 5 millioner vi er – så havde det måske ikke været så mærkbart ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 10. april 2008 @ 20:02

  22. Ideologien islam kan vi lære meget af. F.eks at jorden er rund og at solen drejer rundt den. Videnskab af meget “høj” kvalitet.

   Kommentar by Poul — 10. april 2008 @ 20:55

  23. Rettelse: og at solen drejer rundt om jorden.

   Kommentar by Poul — 10. april 2008 @ 20:57

  24. 19 PeterK
   Jeg ligger for indeværende i pennefejde med ledelsen i Dansk Sygeplejeråd.
   Deres såkaldte rummelighed og tossetolerance kender ingen grænser.
   DSR er af den opfattelse at man skal tage særhensyn til de muslimske sygeplejersker, som ønsker at bære en særuniform/tillægsuniform, hijaben.
   Neutraliteten, som vi ellers bryster os af, går fløjten i et ynkeligt knæfald for islamiske særkrav.
   ågar skal vi på forsiden af dette års lommekalender opleve en tilknappet/”sømmelig” klædt sygeplejerske i en type uniform, som jeg aldrig tidligere har mødt i vores fag. Inde i selve lommekalenderen optræder en sygeplejerske i islamisk kønsuniform, sharia-tørklædet. Så nu kan man også reklamere for en bestemt ideologi, når man repræsenterer det offentlige, verdslige Danmark – som vi også er blåstemplet dommerforeningen. Galskaben vil simpelthen ingen ende tage.
   Danskerene bøjer sig viljeløst i støvet for islams særkrav. Hvor trist. Hvor kapitulerende det er at skue.
   Der er ikke megen forsvarsvilje at spore hos majoriteten af danskerne. Man ser måske ikke det skræmmende perspektiv, når salamikiverne kommer stykvis? Eller også har man ikke evnerne til at overskue konsekvenserne af at udskifte frihed med ufrihed?

   Vore forfædre som har kæmpet så bravt for vore frihedsrettigheder må vende sig i graven over den bundløse naivitet og ligegyldighed, som dansken udviser den dag i dag. Og det efter en oplysningstid.
   Har nogen et bud på hvor meget islamisering der skal til, før majoriteten af danskerne vågner op, ser realiteterne i øjnene og handler derefter? Jeg er oprigtig bekymret!

   Kommentar by Johansen — 11. april 2008 @ 08:43

  25. Johansen,
   har du spurgt dem om en munkekutte med tilhørende stort kors er i orden? Hammer og segl, hagekorset ? ET DF emblem, Socialdemokraternes rose? Få dem til at sige hvor grænsen går.
   Eventuelt et indlæg i Ugeskrift for læger eller Dagens Medicin. Begge citeres meget i andre medier. Helle Lykke Nielsen har skrevet om det i ugeskriftet i 2007, og du kan læse om det her

   hodja.wordpress.com/2007/02/05/ramadan-igen-igen/

   hvor hun er røget i klammeri med vores allesamens darling Helen Lafitti. Den kommende læge der hævder at koranen er et videnskabeliggt værk. Vi skal så lige justere rumfart, navigation og meget andet så det passer med at jorden er flad og solen roterer om den. Vi skal også justere obestrik så vi kan håndtere en fire-år lang graviditet.

   Kommentar by PeterK — 11. april 2008 @ 23:11

  26. Udover at hævde at jorden er flad som en skive, påstår koranen at jorden hviler på en meget stor klippe. Koranen forekommer at være meget useriøs og utroværdig.

   Kommentar by Poul — 12. april 2008 @ 15:22

  27. 25 PeterK

   Nej, jeg har ikke i mit modsvar spurgt ind til andre “religiøse” dragter. Det skulle jeg måske have gjort, men man skal jo som bekendt altid have noget mere i baghånden.
   DSR dækker sig ind under at “kulturelle udtryk” – som de kalder hijaben – skal være tilladte, sålænge de er hygiejniske forsvarlige. Jeg havde også tænkt på at skrive, om det var tilladt med f. eks. med norske folkedragter.
   Jeg argumenterer mere ud fra, hvorfor religiøse, kulturelle og politiske symboler naturligvis intet har at gøre på sygeplejersker, der repræsenterer det offentlige, verdslige samfundsinstitutioner. De skal optræde neutralt. Naturligvis. Alt andet er – for at bruge den moraliserende dømmesyge – uanstændigt og en hån mod sygeplejefaget og ikke mindst patienterne, der tages som gidsler!
   Du kan formentlig læse mit modsvar i det kommende nummer af fagbladet, Sygeplejersken, hvis der da bliver plads for al strejke hurlumhejet :-)

   Kommentar by Johansen — 12. april 2008 @ 16:17

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper