29. maj 2014

Rina Ronja Kari & Folkebevægelsen mod EU er i rød EP-gruppe, der inkluderer ureformerede stalinister

Kilde fortæller, at nyvalgte Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU har en fortid i Rød Ungdom. En nu nedlagt kommunistisk ungdomsorganisation, hvis Revoshop.dk stadig eksisterer, og eksempelvis sælger merchandise for Antifascistisk Aktion. I sortimentet er der budskaber såsom ‘Dansk Folkeparti stinker’, ‘Share your country’, ‘Refugees welcome’ og blandt bøgerne er en til dansk oversat udgave af Carlos Marighellas håndbog i ‘Byguerilla’. Mod EU – og alt andet der står i vejen for revolutionen. Herunder nationalstaterne.

Lars Hedegaard i Dispatch International – Grønne stalinister i Bruxelles.

“Knapt er dansk og udenlandsk presse kommet sig efter chokket over Dansk Folkepartis suveræne valgsejr ved EU-valget (26,6 pct. af stemmerne), før journalisterne spekulerer på, om DF i virkeligheden vil samarbejde med ‘højreekstremister’, ‘racister’ og ‘nazister’ i det nye parlament i Bruxelles.

Ganske vist har Dansk Folkeparti for længst meddelt, at det ikke agter at indlede samarbejde med racister eller højreekstremister, men det har ikke dæmpet nysgerrigheden, skriver den tidligere danske ambassadør i bl.a. Pakistan og på Cypern Bent Wigotski i Den Korte Avis.

Til gengæld har ingen i dansk presse interesseret sig for, at den danske Folkebevægelse mod EU (som støttes af det ultravenstreorienterede parti Enhedslisten) samarbejder med ureformerede stalinister. Gruppen hedder GUE/NGL og bærer på dansk det smukke navn ‘Den Konføderative Gruppe af Det Forenede Europæiske Venstre/Det Nordiske Grønne Venstre’. …

‘Alle kommentatorer,’ skriver Bent Wigotski,’ regner åbenbart uden videre med, at man har at gøre med fortroppen for alle progressive grønne kræfter med et skinnende hvidt demokratisk generalieblad og en uplettet demokratisk fortid.

Det er imidlertid ikke tilfældet. Tvært imod rummer GUE/NGL repræsentanter for kommunistiske partier i Tyskland samt Øst- og Sydøsteuropa, som har en udpræget stalinistisk fortid – og nutid, da de ikke på nogen overbevisende måde har gjort op med deres fortid.’

Som eksempel på medlemmerne af GUE/NGL nævner Wigotski Cyperns Kommunistiske parti, AKEL, som han havde rig lejlighed til studere, da han fra 2008 til 2011 var dansk ambassadør i Nicosia.

‘Det er’, skriver han, ‘kort og godt et gennemstalinistisk parti, der aldrig har gjort op med sin fortid og stadig betragter Sovjetunionen og sovjetkommunismen som et ideologisk forbillede og sovjettiden som en gylden periode. Under den kolde krig støttede AKEL Sovjetunionen i tykt og tyndt. Efter 1989 har det fortsat denne politik på autopilot.’

‘At besøge AKEL’s generalsekretær på hans kontor var som et træde ind i et politisk rædselskabinet: På ærespladsen på den ene væg hang et stort billede af Lenin; på reolerne stod Marx’ samlede værker,’ bemærker Bent Wigotski.

Historikerne diskuterer stadig, hvor mange liv Stalin og hans venner i det sovjetiske kommunistparti direkte havde på samvittigheden i form af massehenrettelser, døde i slavelejre og omkomne som følge af politisk beordret hungersnød og anden forfølgelse, men et sted mellem 30 og 40 millioner lyder plausibelt.

Men folk, der stadig hylder det russiske kommunistregime, vil de ‘grønne’, ‘venstreorienterede’ og ‘feministiske’ partier altså gerne samarbejde med – samtidig med, at de aldrig forsømmer nogen lejlighed til at beskylde deres politiske modstandere for alskens forbrydelser.”

(AKEL, Cyperns Kommunistiske parti)

Oploadet Kl. 11:42 af Kim Møller — Direkte link15 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/57035/trackback

15 Comments »

 1. Intet nyt under solen.
  99% af den danske journaliststand er gennem farvede af den røde syge og den sidste procent tør ikke andet end at være skræmte medløbere, for ikke at blive udelukket af det gode selskab.

  Kommentar by Neuhammer — 29. maj 2014 @ 12:07

 2. Det er da overhovedet ikke overraskende.
  Ronja er en Enhedslisten politiker, så jeg kan ikke se hvorfor hun ikke løb som EL kandidat.

  Kommentar by MB — 29. maj 2014 @ 12:08

 3. Nu har DDR fået travlt med at neutralisere valgresultatet.
  http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/EP14/Artikler/2014/05/28/121321.htm
  Det nye Europa-Parlament er ikke så skeptisk som først antaget. Østeuropa trækker i den modsatte retning.

  http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/EP14/Artikler/2014/05/28/124142.htm
  Antallet af skeptikere er faldet i Estland, Letland, Slovakiet, Tjekkiet, Rumænien, Bulgarien, Belgien og Portugal.

  Rina Ronja: Vi sender 13 EU-skeptikere til Bruxelles
  http://www.dr.dk/Nyheder/Politik/EP14/Artikler/2014/05/25/232505.htm

  Kommentar by tavsen — 29. maj 2014 @ 12:15

 4. Jeg synes vi skal sende en venlig tanke til Morten Uhrskov Jensen.
  Det er bl.a. takket være hans stemme at Enhedslistens Ronja Røverdatter, eller hvad det nu er hun hedder, kan indtage sin plads blandt parlamentets øvrige stalinister.

  Kommentar by Bjarne Binee — 29. maj 2014 @ 13:31

 5. -> Bjarne Binee

  Jeg synes du er dybt underlødig. Hvis man ikke tror EU kan styres indefra, så er det oplagt at stemme på en modstander-liste – og her var Folkebevægelsen eneste alternativ. Analysen er på mange måder rigtigt. Om så Messerschmidt havde fået samtlige danske stemmer, så ville EU stadig forsøge at skabe en forbundsstat. Personligt håber jeg der bliver flere EU-kritikere, så EU-toppen på sigt kommer mere i overensstemmelse med befolkningerne. Derfor stemte jeg DF. Det er også en satsning.

  Kommentar by Kim Møller — 29. maj 2014 @ 13:57

 6. Hvilken Danske partier vil tillade Tyrkiets indtræden i EU, tænk på det ved næste Folketingsvalg.

  Kommentar by emmagad — 29. maj 2014 @ 14:45

 7. Med hensyn til forældet venstrefløjspropaganda kan jeg varmt anbefale Statsradiofoniens hyldest på DR2 26. maj 21:00.

  ‘Frank går efter magten’ kaldes programmet. Denne Frank besøger blandt andet en økologisk og bæredygtig butik på stenbroen (Nørrebro, muligvis Vesterbro).
  Økologi og bæredygtighed er som bekendt dobbeltplus-ord.

  Desværre har kameramanden og butiksindehaveren ikke opdaget, at der i butikken hænger en reproduktion af det berygtede Che Guevara-billede.

  Og at der ligeledes i butikken hænger plakater med hammer og segl på røde faner.

  DR’s omtale af programmet lød i øvrigt på, at Coop svindler med mærkningen af fødevarer, hvilket af selve programmet fremgik ikke er tilfældet, blot at reglerne måske er for elastiske.

  Se det, hvis du trænger til en nedtur med DR. Og husk så at købe økologisk og bæredygtigt ;) og at betale tvangslicensen til DR.

  Kommentar by Henrik Petersen — 29. maj 2014 @ 19:30

 8. Den EU-positive Margrethe Auken er af SF’s hovedbestyrelse netop blevet pålagt at melde sig ind i den røde GUE-gruppen, men hun vil trodse dette påbud og melde sig ind i den grønne gruppe med føderalisten Daniel Cohn-Bendit. Det bliver interessant at se hvad det ender med.

  Kommentar by Niels P. — 29. maj 2014 @ 22:30

 9. # 5 Kim Møller
  Du har valgt at lave en tråd om det problematiske i at “Folkebevægelsen mod EU er er i rød EP-gruppe, der inkluderer ureformerede stalinister”.
  Jeg kritiserer Morten Uhrskov Jensen for at have stemt på Folkebevægelsen mod EU. Du synes min kritik er dybt underlødig.
  Det har du selvfølgelig lov til at mene ligesom Morten Uhrskov har lov til at stemme på et parti, hvor spidskandidaten iflg. dit oplæg har kommunistisk baggrund. Jeg undrer mig bare.

  Bl.a. undrer det mig hvis den Kim Møller, der startede denne tråd er den samme Kim Møller. der svarer mig i kommentar 5.

  Du oplyser at du stemte på DF, det gjorde jeg også.

  Kommentar by Bjarne Binee — 30. maj 2014 @ 01:25

 10. – BB

  Man kan sagtens være kritisk uden at blive petsonlig.

  Kommentar by Kim Møller — 30. maj 2014 @ 01:31

 11. Uha, vanskelig diskussion. Som jeg ser det, udgør DF, som jeg stemte på, en stemme for tilbagerulning af EU til et handelssamarbejde med videre.

  Det er desværre næppe videre realistisk, al den stund Romtraktaten, som et stort flertal af danskere stemte ja til i oktober 1972, netop fremskriver en europæisk union som målet. Men ja, jeg har vel lov at være naiv. DF var for mig det mindst ringe alternativ.

  Hvorimod den såkaldte Folkebevægelse mod EU (hø, en meget lille folkebevægelse….) går ind for en total udmeldelse af unionen.
  Denne folkebevægelse består af et sammenrend lige fra konservative kræfter til ret så gammelkommunistiske kræfter i og omkring Enhedslisten (håber det besvarer spørgsmålet fra MB #2?).

  Enig med Møller i, at man godt kan være kritisk uden at være personlig.
  Men hvis man tager luppen frem, synes jeg nu nok, at Møller er noget mere personlig = personkritisk over for Bjarne Binee end Bjarne Binee er i forhold til Morten Uhrskov Jensen.
  Sidstnævnte er som regel også ret så direkte og sparer sjældendt krabasken over for navngivne personer, så han må vel også kunne tåle kritik for sine holdninger?

  Men fred være med det. Just my five cents…

  Kommentar by Henrik Petersen — 30. maj 2014 @ 16:46

 12. @ Bjarne Binee og Kim Møller
  Det er naturligvis altid væsentligt hvad man stemmer imod, men måske er det en overvejelse værd at se på hvad man stemmer for.
  Jeg tænker altid på den gamle Kommunist, der med stolthed i stemmen sagde, at han skam havde bekæmpet Nazismen. Ja ja gamle fjols men du kæmpede for Stalinismen, og det var først efter den 22 juni 1941, indtil da var det dine allierede.
  Måske stemte Morten Uhrskov Jensen på Dansk Samlings kandidat, men han var opstillet som nr. 13 eller der omkring, og hans chancer for at blive valgt var et rent nul.
  Derimod må det have skuret i Morten Uhrskovs øre at hører Johanne omklamre folkebevægelsen efter valget. Jeg er enig i rigtig mange af de ting Morten Uhrskov siger og skriver, men her har han været en “nyttig idiot”.

  Kommentar by Robert R — 31. maj 2014 @ 10:11

 13. Robert R — 31. maj 2014 @

  Kan du finde nogen fra Dansk Samling????
  http://www.folkebevaegelsen.dk/IMG/pdf/ep_kandidater_praesentation-3.pdf

  Kommentar by tavsen — 31. maj 2014 @ 12:31

 14. @ 13 Tavsen
  Det skulle være Torkild Sohn. Han står ganske vist som fra Retsforbundet?
  Det er lidt forvirrende, hvad laver Georgister i Dansk Samling? De er jo i virkeligheden en slags halvsocialister!

  Kommentar by Robert R — 31. maj 2014 @ 22:22

 15. Altså Robert, du ser både hele og halve socialister alle vegne ;-)

  Retsforbundet er et hæderkronet gammelt dansk parti, som jeg overvejede at stemme på i 70’erne.

  Ib Christensen var branddygtig, een alle lyttede til. Han fik partiet ind i folketinget igen. Noget af een præstation

  Jeg ville hellere have De Uafhængige tilbage. Dansk Samling, var det ikke udbrydere fra Venstre?

  De Uafhængige var i valgforbund med Glistrup i 73. Det var een af årsagerne til, at medierne havde stor succes med at sætte lus i skindpelsen. Og fordi de 28 valgte var totalt uprøvede i politik.

  Kommentar by tavsen — 1. juni 2014 @ 10:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper