2. juni 2014

JP gav spalteplads til Allan Lindemark: “Jeg ser ikke Dansk Folkeparti som et demokratisk legitimt parti.”

De trykte aviser er i frit fald, og det tror da pokker. Hvad er det præcist der får en borgerlig avis til at spørge René Karpantschof og Allan Lindemark om deres syn på Dansk Folkeparti. Den første boede for år tilbage i kommunistisk kollektiv og støttede Blekingegadebanden, den anden var aktiv i Minoritetspartiet, og bloggede om hvorledes DR var infiltreret af Dansk Front. Tilsammen repræsenterer de maksimalt 0,1 procent af befolkningen. Hvad rager det en bredere offentlighed, hvad de mener om Dansk Folkeparti og dets vælgere.

Fra Jyllands-Posten – ‘Og så hedder han gudhjælpemig Messerschmidt!’

“‘Stuerene – det bliver I aldrig.’

Poul Nyrup Rasmussens karakteristik af Dansk Folkeparti i 1999 er måske den mest herostratisk berømte sætning i nyere dansk politik. …

I søndags blev budskabet så gentaget nok en gang. Ikke af den socialdemokratiske nestor, men på de sociale medier som reaktion på, at Dansk Folkeparti så at sige havde gjort rent stuebord ved Europaparlamentsvalget med 26,6 pct. af stemmerne. Heraf 465.758 personlige stemmer til Morten Messerschmidt, der dermed slog netop Poul Nyrup Rasmussens stemmerekord. …

Men hvorfor reagerer mange fortsat så kraftigt på et helt legitimt parti, der i en meningsmåling forleden sågar stod som landets største parti? For at finde ud af det, har Indblik talt med en af dem, der bestemt ikke synes, at Dansk Folkeparti har plads i stuen. 35-årige Allan Lindemark, cand.mag. og projektleder i en ngo. I søndags var han en af dem, der var aktiv på Twitter, hvor han skrev:

‘DF er ikke blevet stuerent. Det er en fjerdedel af befolkningen, der er begyndt at tisse i hjørnerne.’

Og det var ikke bare ment som en flygtig, virtuel tankestreg.

Jeg ser ikke Dansk Folkeparti som et demokratisk legitimt parti. Mange mener, at det jo bare er et konservativt socialdemokrati og slår deres horrible udtalelser hen som finker fra panden; de er jo danske, så det er ikke så slemt. Men det er slemt. Det er et parti, som i udlandet sammenlignes med græske fascister, og det er da vildt skræmmende, at vi rent faktisk har givet en racismedømt mand mere end 450.000 stemmer,’ siger han med henvisning til, at Morten Messerschmidt for 12 år siden blev dømt for at overtræde straffelovens § 266b, den såkaldte racismeparagraf.

En anden, der ofte får sin fortid skudt i skoene, er Rene Karpantschof. Han er tidligere bz’er. Men derudover er han også sociolog, historiker og ekstern lektor ved Københavns Universitet med speciale i folkelige protestbølger og demokrati.

‘Dansk Folkeparti er kontroversielt, og det skyldes især deres holdning til det nationale spørgsmål, herunder flygtninge og indvandrere. Når folk får knopper, er det fordi, mange fortsat betragter det som et stort set racistisk parti. Beskyldningen om, at det er et højrenationalistisk parti, der undertrykker visse minoriteter, og som ideologisk har træk til fælles med nazismen,’ siger han.

(Allan Lindemark Hansen anno 2008)

Allan Lindemark er dog ikke helt afvisende for, at Dansk Folkeparti kan blive stuerene – også i hans bog. Men det kræver, at partiet gennemgår en selverkendelsesproces lig den, Fremskrittspartiet i Norge foretog efter terrorangrebet i 2011, hvor partiet angrede sit sprogbrug over for islam og indvandrere. Derudover skal partiet ekskludere adskillige medlemmer, bl.a. Morten Messerschmidt.

‘Men det gør man ikke. Tværtimod opstiller man dem til topposter. Det er fuldstændigt forkasteligt at opstille en dømt racist; der er så mange gale historiske referencer, og så hedder han gudhjælpemig Messerschmidt!‘ siger han. …

Spørgsmålet er imidlertid, hvad konsekvensen er ved at sige til en fjerdedel af vælgerne, at de tisser i hjørnerne. Kunne det tænkes, at de frem for at angre deres synder måske tværtimod ville føle sig bekræftet i deres valg, når de på den måde bliver udskammet. Af en cand.mag., der er bosat i Københavnsområdet og gudhjælpemig tidligere har været ansat i Danmarks Radio.

‘Nu stammer jeg fra Vestjylland, og min familie stemmer på Dansk Folkeparti. Så jeg er ikke ukendt for argumenterne. Men jeg tror ikke på, at nogen begynder at stemme på DF, fordi man sviner dem til, eller at nogen holder op, fordi man ikke gør,’ fastholder han.”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/57140/trackback

25 Comments »

 1. lav IQ og rablende venstreorienteret loonie, men jeg gentager mig selv… Men seriøst, Allan er jo dum, højtråbende men først og fremmest dum. Se hvor langt man kan komme på at være sindsygt venstreorienteret, socialisme er først og fremmest en karrierevej.

  Kommentar by thatcherite — 2. juni 2014 @ 08:39

 2. “Det er fuldstændigt forkasteligt at opstille en dømt racist”

  Og hvad blev han dømt for?
  http://www.trykkefrihed.dk/ti-ar-efter-en-racismedom-bliver-aldrig-glemt.htm

  Kommentar by BE — 2. juni 2014 @ 08:57

 3. Totalitære socialister er gennemsyret af misundelse. Den eneste drivkraft de har.

  Morten Messerschmidt’s 465.758 stemmer burde være mere legitimt end Minoritetspartiet
  slatne 8.850 stemmer ved valget i 2005 ialt 0,3% selvom valgdeltagelsen var på hele 84,4%.

  Rikke Karlsson fik 9 205 stemmer her til EU-valget, hvor stemmeprocenten kun var på 56.

  Altså flere stemmer end Minoritetspartiet kunne mønstre.

  Socialisterne får aldrig befolkningens opbakning. Og det svider, sådan konstant at blive til grin.

  Rikke Karlsson’s store succes skyldes selvfølgelig, at hun er seriøs, i modsætning til socialistiske vindbøjtler
  http://www.uriasposten.net/archives/57093#comment-2683864

  Socialisternes eneste opbakning er medierne, og aviserne er vitterligt i frit fald

  Oplagstal for Jyllands-Posten

  Oplag 1. halvår 2012 97.481

  Oplag 2. halvår 2013 83.848

  Kommentar by tavsen — 2. juni 2014 @ 09:08

 4. “De trykte aviser er i frit fald, og det tror da pokker. Hvad er det præcist der får en borgerlig avis til at spørge René Karpantschof og Allan Lindemark om deres syn på Dansk Folkeparti. Den første boede for år tilbage i kommunistisk kollektiv og støttede Blekingegadebanden, den anden var aktiv i Minoritetspartiet, og bloggede om hvorledes DR var infiltreret af Dansk Front. Tilsammen repræsenterer de maksimalt 0,1 procent af befolkningen. Hvad rager det en bredere offentlighed, hvad de mener om Dansk Folkeparti og dets vælgere.”

  Hvor er det dog sigende, og hvor er jeg dog bare helt enig. Disse 6½ linje mere end udtrykker mediernes ligegyldighed og ikke mindste deres observans!

  Se i øvrigt denne artikel – man bliver våd i bukserne grin – se hvor han klynker:

  http://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/article1922868.ece

  1. Var det ikke “mavepuster” Allan, som fik et job i DR, uden at det var slået op? Det gav kraftige associationer til Blekingegademorderens ansættelse i Københavns kommune, som også skete uden jobopslag. Samme venner, samme metode……

  Her klager han over, at Barfoed fik en lejlighed han ikke var skrevet op til. Job/lejlighed, job/lejlighed – kan i se det ?

  Det var jo også Allan, som kategorisk udtalte, at der ikke var noget, der hed “vores land” altså etniske danskeres, men se lige denne udtalelse i artiklen:

  “Og vi er jo Frederiksberg-borgere i modsætning til Barfoed og har derfor mere ret til en lejlighed gennem Frederiksberg Boligfond, end han har”

  Aha, men jeg har som etnisk dansker ikke mere ret end alle udefra kommende, eller hvordan er det nu, det er, lille Allan?

  Hooooooold da op en klovn.

  Kommentar by cicero — 2. juni 2014 @ 09:35

 5. Avisernes sovepude er, at de er blevet enige med sig selv om, at det er et uhyre kaldet “Nettet”, de er oppe imod. Det er det jo ikke :)

  Det er en bedre nyhedsformidling og bedre analyser, de er oppe imod. Belejligt placeret på det egnede medie kaldet Nettet, som i dag er tilgængeligt for de fleste.

  Intet forhindrer dem i at konkurrere, bortset fra deres myter om dem selv. Og deres bekvemmelighed og gamle vaner fra en foren tid.

  Avisernes bestyrelser kunne fyre redaktionerne en bloc. Som udtryk for, at nu går vi altså ind i en ny tid. Det er på tide, at ægte professionelle rykker ind med støvekosten. Selvom det formentlig vil give lidt blokering af luftvejene i starten.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 2. juni 2014 @ 09:51

 6. Man kan kun sande at kæden er hoppet helt af. Den slags personager er slet ikke værd at spilde tiden på.

  Kommentar by Kim Freyberg — 2. juni 2014 @ 11:35

 7. Jeg bliver gang på gang overrasket over hvor meget HAD og BIAS den slags mennesker lider af… Tjek den svenske “sammenklip” video fra valgnatten… Den totale selvsving flosker, klicher, løgne og stimatisering flyder ud af gabet på den slags….

  http://snaphanen.dk/2014/06/02/syv-minutters-uafhaengigt-public-service/

  Kommentar by ny kommentator — 2. juni 2014 @ 11:44

 8. Hvis en avis anlagde en borgerlig-liberal redaktionel linje, ville jeg købe den.

  Abonnerede på Weekendavisen i 18 år gennem porto- og prisforhøjelser, men så gik også den hen og blev rød-grøn. Alt for meget Klaus Rothstein og Martin Krasnik…

  Kommentar by Vagn Henning — 2. juni 2014 @ 11:52

 9. De 5 gange vi har stemt om nedsættelse af valgretsalderen (53,61,69,71,78) har sgu medført så unge stemmeberettigede at idioter er flest i en grad, der er ureparerlig. 18-årige, der fatter noget, er sgu få.

  Kommentar by CommonSenseNow — 2. juni 2014 @ 12:30

 10. Morten Messerschmidt bør lytte til denne velunderbyggede kritik fra den tænksomme venstrefløj og skifte navn til Morten Spitfire.

  Kommentar by Nils — 2. juni 2014 @ 13:18

 11. Ængstelige og usikre 18-årige stemmer kollektivt og efter sociale lovmæssigheder. Det er endnu skolen, der stemmer, når de går til valgurnerne. Og det véd Venstrefløjen. Derfor presset for en lavere valgretsalder.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 2. juni 2014 @ 13:19

 12. Mon det er fly designeren Messerschmitt Allan “antydnings løgner” tænker på?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Messerschmitt

  Gad vide hvornår han sidst sad i en A 320? Som jo er bygget af det firma som idag er en del af det firma, som Messerschitt i sin tid arbejdede for.

  Kommentar by Hans Und — 2. juni 2014 @ 14:01

 13. -De søger vel flere købere/abonnenter (?) Hvem andre end venstreorienterede kan finde på at betale penge for deres løgnehistorier? Så et frisk pust fra alternative synspunkter skal da nok få deres oplag på ret køl :-)

  Kommentar by Nielsen — 2. juni 2014 @ 14:38

 14. Jeg syntes faktisk at den artikel gør tykt grin med venstrefløjen, selvom det er subtilt. Hvis man læser overskriften hvor han allerede der dømmer en politisk modstander på hans efternavn, så er stilen ligesom lagt for hvilken type artiklen handler om: en ekstremt forudindtaget fyr fra den yderste venstrefløj som prædiker mangfoldighed og tolerance, men har meget lidt tilovers for dem som ikke mener det samme som ham selv.

  Han bliver fremstillet som en kliche af den allerværste slags, og han gør det endda selv med sine udtalelser. Det kan man da kun være tilfreds med da det hver eneste gang skaffer flere stemmer til DF, som søren espersen også pointerer til sidst med denne genialitet:
  “Vores modstandere har intet lært. Nyrups ord gav bagslag, og det, der bliver sagt nu, giver samme bagslag. Vi ved af erfaring, at det giver os fremgang, så et godt råd til vores modstandere kunne være at lægge stilen om. Måske skulle de prøve at elske os i stedet,« foreslår Søren Espersen.”

  Jeg syntes det er helt ok at give taletid til den yderste venstrefløj hvis de bruger den på at gøre sig selv til grin:)

  Kommentar by Per — 2. juni 2014 @ 14:48

 15. 2 BE,

  Så fik jeg omsider set den famøse plakat. Og jeg vil mene dommen er ukorrekt. Der nævnes ikke på plakaten/annoncen nogen bestemt etnisk gruppe eller andre grupper for den sags skyld. Dermed er gerningsindholdet i 266 b ikke opfyldt.

  At den har været en tur hos landsretten for mig ikke til en anden konklusion.

  Kommentar by Hans Und — 2. juni 2014 @ 14:59

 16. #10 Faktisk har han nogle manchetknapper, der er formet som Spitfires – altid en rigigt god joke at have i baghånden, når uvidende tosser som mavepusteren (AL) & co. begynder med alt deres vås og rablende vanvittige beskyldninger.

  Og en fin selvironisk form for humor som englænderne naturligvis virkelig forstår at værdsætte ;-)

  https://www.facebook.com/111394892261429/posts/705299146204331

  MM kan vel for h. ikke gøre for at han har en bedstefar en tidligere forfader fra Tyskland eller fra Slesvig, hvor navnet jo er relativt udbredt – selv i dag ;o)

  AL mener måske, at man godt kan tillade sig at tale om en form for arvesynd lige i MS’es tilfælde, fordi han tillader sig at have nogle demokratisk lovlige meninger, som AL åbenbart ikke bryder sig om eller endog hader?

  Hvornår har MM nogensinde udtrykt sig antidemokratisk, AL?

  Er der i virkeligheden ikke mere alle jer frelste PK-tosser og selvgode gloriepudsere – på andres bekostning – , der selv har vidtgående antidemokratiske tendenser?
  Jer der betragter enhver berettiget kritik af den dybt naive og komplete uansvarlige og kravløse indvandringspolitik og visse indvandrergruppers meget krævende og ekstremt anstrengende opførsel samt deres totale mangel på tilpasningsevne og – vilje som rendyrket “populisme”?

  Hvordan “populus” (folk) så ellers lige gik hen og ligefrem blev til et skældsord i jeres naive verdensbillede må vist så stå hen i det uvisse ;-) Venstrefløjen bryster sig jo ellers normalt af at varetage
  “folkets” interesser – når bare “folket” altså lige husker på at rette ind, anerkender deres nye herskere som eufejlbarlige guder og lader være med at sige visse ubehagelige ting, som de ikke ønsker at høre.

  Hvem er det så egentlig lige af jer to – dig og MM – , der er mest udemokatisk, AL?

  MMs efternavn betyder jo i øvrigt som bekendt bare “knivsmed” – altså en gemen stillingsbetegnelse oprindeligt som Fisker, Bager, Møller (!)
  eller Bonde etc. MM og hans familie har således næppe nogensinde haft interesser i flyproduktion i storindustriel skala, AL ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 2. juni 2014 @ 15:30

 17. #14 Ja, du har ret – sådan havde jeg ikke lige læst artiklen ved
  første øjekast ;-)

  Kommentar by Bjovulf — 2. juni 2014 @ 15:32

 18. 15 fortsat,

  Dommerne har holdt sig til, at der på plakaten er gengivet et foto, der viser HAMAS folk med koraner i hænderne. Dette selvfølgelig blot for at eksmplificere og kunne være gjort med en hvilken som helst maskeret og bevæbnet person. Koran henvisningen er blot kritisk, eller rettere gøres kritisk fordi dommerne (de juridiske og ikke juridiske) ønsker at lægge noget ind i plakatens udsagn som ikke er der.

  Dermed er der tale om en dom der er afsagt med forbillde i sovjetunionens retspleje. Formålet med den var som bekendt at opretholde et bestemt samfundssystem samt en bestemt gruppes magt monopol. Altså 100% politisk dom.

  Kommentar by Hans Und — 2. juni 2014 @ 15:46

 19. Venstrefløjen i dansk politik har jo haft det nemt i mange år med kun én ting på deres partiprogram: ” Vi er imod”. De kan ikke bære et fremadrettet ansvar. Det er kultinge og pjaltehumaniste.

  Kommentar by Jens R — 2. juni 2014 @ 16:55

 20. “‘DF er ikke blevet stuerent. Det er en fjerdedel af befolkningen, der er begyndt at tisse i hjørnerne.’”.

  Lindemark er dum som vådt bølgepap.

  I laaaangsom gengivelse blot til glæde for Lindemark:

  1. Børn og unge under 18 år har ikke stemmeret.
  2. Sofavælgerne har ikke stemt.
  3. Blanke stemmer tæller ikke med.

  Så sandsynligheden for, at Lindemark møder en person, der har stemt DF til EP, er markant lavere end ca. 25% Gider ikke lige regne det ud. Medmindre personen fx er mig, så er sandsynligheden eksakt 100% ha-ha. Hvorfor kan venstreidioterne ikke regne??

  René Karpantschof, en voldstilbeder, skabs’automonotom’ og ’sociolog’ med ansættelse på KU, er stadig lige blæst.

  Begge har vel våde drømme om Blekingegadebanden.

  Kommentar by Henrik Petersen — 2. juni 2014 @ 17:51

 21. Det er morsomt at se Allan Lindemark desperat prøve at stille diskuresen tilbage til inden DF blev parlamentarisk grundlag i 2001. Det lykkes ikke.

  Kommentar by Josef K — 2. juni 2014 @ 18:14

 22. De skattekroner, som anløbne medier er helt afhængige af, er sikret, hvis svindlerne fortsætter i regering.

  Det er tydeligt for enhver, der har øjne i hovedet.
  Lad falde, hvad ikke kan stå.

  Kommentar by Iznogut — 2. juni 2014 @ 18:44

 23. Sådanne tossede landsforrædere fortjener jo kun et par velplacerede los i den bagerste ende, hvis man støder på dem.

  Kommentar by LarsB — 2. juni 2014 @ 20:41

 24. @ 20 Henrik Petersen

  Jeg synes nu ikke, man kan sige, det er dumt at mene som Allan. De fleste piger i fertil alder er enige med ham, og kan bare ikke døje fremmedfjendskheden og kolonihavementaliteten hos sådan nogle som os (“ad, ad, ad, a-a-ad, hvor klamt!”). Der er da al mulig grund til at mene som Allan, hvis man er lidt klog.

  Og René forstår det da også. Regn med det ;)

  Én af mine gode venner tog konsekvensen, da han kom lidt op i alderen, og gerne ville nå at få børn. Regnestykket er simpelt: Der er et overskud af purunge centrum-venstre piger. Ergo. Og nu har han barn med en meget yngre pige. Enhver kan gøre det samme. Er det dumt?

  Nej, det er ikke dumme, de er, renéerne og allanerne.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 3. juni 2014 @ 01:14

 25. Jeg troede at Lille René havde udtedt en erklæring om han aldrig ville udtale sig om højrefløjen mere.

  Kommentar by Hans Und — 4. juni 2014 @ 05:42

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper