4. juni 2014

Ny forskning: Islam er demokrati, velfærdsstat og ytringsfrihed – Muslimer praktiserer Islam forkert…

For få årtier siden var det almen anerkendt, at Islam på linje med konkurrerende religioner havde en ‘essens’ – det man kunne læse ud af Koranen og de religiøse skrifter. Det sluttede med postmodernismen. Nu var det pludselig udtryk for en etnocentrisk forestilling baseret på et statisk kultursyn, for Islam havde i virkeligheden intet med kilderne at gøre. Islam var det samlede udtryk af muslimers praksis i en dynamisk virkelighed.

Enhver empirisk analyse vil dog hurtigt afklare, at den islamiske verden har nogle fællestræk, og muslimer typisk ender med skabe udemokratiske samfund. Et par iranske eksilforskere har fundet en ny måde at dreje sandheden på. Islam er demokrati, velfærdsstat og ytringsfrihed. En ven påpeger at den undersøgelsen udelukkende ser på økonomiske aspekter, og intet har med islamiske ‘værdier’ eller ‘idealer’ at gøre.

Nuvel, ingen grund til at tage historien seriøs. Fra NRK – Norge er blant verdens 10 mest islamske land.

“En forskergruppe har sammenlignet 208 land i verden, og rangert landene etter islamske verdier. I den første utgaven av listen fra 2010, kom Norge på 9. plass, mens Irland, Danmark og Luxembourg tronet øverst. Når denne indeksen nå blir revurdert, kommer Norge på 6. plass.

Muslimske land scorer gjennomgående lavt i den oppdaterte listen. Saudi-Arabia kommer for eksempel på 131. plass, med Iran og Irak ikke langt bak. …

Grunnverdiene i Islam handler ikke om sharialover eller en religiøs stat, ifølge Hossein Askari. Professoren fra Iran leder forskergruppen ved George Washington University i USA, som legger fram listen. Forskergruppen gikk igjennom Koranen og muslimske tekster for å finne hva tekstene sier om Islam sine idealer.

– Vi satte sammen en indeks basert på de aller viktigste verdiene i Islam. Så har vi sett på hvordan verdiene vises igjen i landene, sier Askari.
– Det man raskt legger merke til er at de fleste muslimske landene dessverre ikke har gjort det de skulle ifølge Islam.

– Da vi gikk igjennom tekstene fant vi at et godt styresett er viktig og står svært sentralt i Islam, sier professoren.

Ifølge Islam sine anbefalinger, skal et land ha gode og velfungerende institusjoner. Lederne skal følge samme lovene som innbyggerne. Samfunnet skal være basert på økonomisk og politisk frihet, og måten samfunnet er organisert på skal fremme økonomisk vekst. …

Ressursene i samfunnet skal komme alle innbyggerne til gode, og innbyggerne skal behandles likt. Ifølge Koranen er undertrykkelse av innbyggerne strengt forbudt. …

– Når du har dette utgangspunktet, finner du at mange av de muslimske landene faktisk ikke styres etter islamske idealer.

(Rehman og Askari, 2010: An Economic IslamicityIndex, s. 15)

Politikeren [Abid Raja, Venstre] mener Islam sine idealer stemmer godt med idealer i Norge. Han nevner ytringsfrihet og religionsfrihet, likestilling og likhet for loven som grunnleggende islamske verdier. I tillegg kommer lite korrupsjon, og at hele befolkningen får tilgang på godene i samfunnet.

– Denne listen viser at moderne vestlige demokratier har mye til felles med idealet for islamske styresett. Samtidig vet vi at selv om det er dette Islam står for, er det ikke slik muslimske land fungerer i praksis, sier Raja.”

Oploadet Kl. 15:58 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/57178/trackback

20 Comments »

 1. Dine fire første linier kunne der skrives en hel bog om. Du har næsten gjort det i Vejen til Damaskus. Resten er noget forrygende ævl, som de nok sluger råt i Politiken segmentet og hos Bæk Simonsens elever.

  Kommentar by Tim Pallis — 4. juni 2014 @ 16:17

 2. Jeg har lige set et billede fra valget i Syrien, hvor kandidaterne er afbillede og krydset sættes med et fingeraftryk, dette giver indtryk af et primitivt land uden visioner, jeg betragter Syrien som et islamisk land, hvordan kan Danske politikere ønske det Danske demokrati ned på linje med islamiske lande, luk Danmarks grænser for indvandring af muslimer og forbyd islam i Danmark, det er for primitivt.

  Kommentar by emmagad — 4. juni 2014 @ 16:19

 3. Den fremstilling af Islam har vi da haft årtier til at vænne os til i Danmark. Den lanceredes af Wahid Abdul Pedersen for tiår siden.

  What else is new?

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 4. juni 2014 @ 16:30

 4. Det må vel være et wake up call for muslimer.

  Tænk, en livsstil der indebærer at man kan gå uden tørklæde, ikke behøver at slå sin datter for panden fordi hun har fået lidt pik eller sin søn fordi han også kan li´ pølse.

  Og så oven i købet få lommepenge imens!

  Kommentar by Santor — 4. juni 2014 @ 18:21

 5. Det er jo den klassiske (bort) forklaringsmodel: når muslimer følger koranen og gør noget godt har det alt med islam at gøre. Når de følger koranen og gør noget dårligt har det intet med islam at gøre, uanset om de følger bogen ordret som en bageopskrift så har de “misfortolket” det hele. De gode ting bliver naturligvis aldrig misfortolket.

  Kommentar by Per — 4. juni 2014 @ 18:31

 6. Ingen problem, de kan da bare vælge at blive protestanter med en stor slat ateisme, så er den ged barberet.

  Kommentar by NielsC — 4. juni 2014 @ 19:22

 7. Islam går kun ind for lighed for loven for mandlige muslimer. Kvindelige muslimer får kun sparsomt del i den lighed, og ikke-muslimer slet ikke.

  Kommentar by Henrik — 4. juni 2014 @ 21:23

 8. Tænkte det nok, alle 1,5 milliarder muhammedaner har altså misforstået deres tro, og hvad vil denne “forsker”gruppe så gøre ved det ?
  Kan man foreslå, at denne “forsker” gruppe starte deres udbredelse af deres viden i et muhammed styret land i mellemøsten, så kan vi jo allesammen ved selvsyn få at se, hvordan det muhammedstyret sharia system virker i virkeligheden og om de vil blive dømt til ligeså mange piskeslag, som hvis de herhjemme fik en §266b dom for at krænke islam.
  For vestlige demokratisk vedtaget love har jo meget tilfælles med muhammedanernes uforanderlige allah sharia skabte love, ik’…..

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 5. juni 2014 @ 00:25

 9. Uha uha – sæt nu det rygtes nede i Abdullihstan og omegn :D

  Nå, nej …

  Kommentar by Bjovulf — 5. juni 2014 @ 00:25

 10. Det var godtnok en af de mere langsøgte bortforklaringer af Islams elendigheder!
  Vorherre til hest, et par nutcakes.

  Kommentar by monse — 5. juni 2014 @ 02:37

 11. Sovjet havde heller ikke så meget med rigtig kommunisme at gøre.

  Kommentar by BE — 5. juni 2014 @ 05:25

 12. En anden kommentator henviste for lidt tid siden til Gullivers rejse og hans besøg på en højere læreanstalt, hvor man bl.a. arbejdede med at seperere afføring så det kunne bruges til mad. Et arbejde der i øvrigt udførtes af den ældste og mest velanskrevne af anstaltens videnskabelige medarbejdere. Kapitlet kan læses her:

  http://classiclit.about.com/library/bl-etexts/jswift/bl-jswift-gull-3-5.htm

  Arbejdet med afføring er dog et rent praktisk anliggende. Arkedemiet i Lagado har også en afdeling for spekulativ videnskab. Kaptajn Gulliver beretter:

  “I had hitherto seen only one side of the academy, the other being appropriated to the advancers of speculative learning, of whom I shall say something, when I have mentioned one illustrious person more, who is called among them “the universal artist.” He told us “he had been thirty years employing his thoughts for the improvement of human life.” He had two large rooms full of wonderful curiosities, and fifty men at work. Some were condensing air into a dry tangible substance, by extracting the nitre, and letting the aqueous or fluid particles percolate; others softening marble, for pillows and pin-cushions; others petrifying the hoofs of a living horse, to preserve them from foundering. The artist himself was at that time busy upon two great designs; the first, to sow land with chaff, wherein he affirmed the true seminal virtue to be contained, as he demonstrated by several experiments, which I was not skilful enough to comprehend. The other was, by a certain composition of gums, minerals, and vegetables, outwardly applied, to prevent the growth of wool upon two young lambs; and he hoped, in a reasonable time to propagate the breed of naked sheep, all over the kingdom.”

  Kommentar by Hans Und — 5. juni 2014 @ 05:56

 13. “Muslimer praktiserer islam forkert”

  Ja ja, nøjagtig ligesom Sovjet, Cuba, Kina, Vietnam og Nordkorea aldrig var/er ægte kommunist-stater.

  Vi har hørt den før, men vi falder ikke for den!.

  Kommentar by Erik Jørgensen — 5. juni 2014 @ 09:30

 14. Man skal studere i mange år for at kunne frembringe noget så forvrøvlet. Skal vi gætte på, at professor Bæk Simonsen vil bakke op om vrøvlet?

  Kommentar by Crass Børsting — 5. juni 2014 @ 09:33

 15. Mon disse “forsker” selv tror på deres Erasmus forvrøvlede makværk ? mon de tror på, at deres stenede morli teori bliver godtaget af befolkningen ude i virkeligheden, det tror jeg næppe, de kan sikkert overbevise de virkelighedsfjerne Radigale teoretikere, der med deres ønsketænkning fanatisk lukker øjne og øre af for virkeligheden og floskel agtigt lire politisk korrekt ordskvalder af.

  Men kast et blik på Egedalsvænge boligbestyrelse i Klokkedal, her fungere demokratiet jo sådan, at flertallet af muhammedanerne frivilligt stemmer Hetz prut Takbir ind i bestyrelsen, som jo må siges efterlever koranens krav meget bogstaveligt.
  Så alt det politisk korrekte opreklamerede, at muhammedanerne er lizzom os, det holder altså ikke i den virkelige verden.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 5. juni 2014 @ 10:32

 16. Religioner er intet i sig selv, men kan kun dømmes ud fra den måde de selvudråbte tilhængere dyrker religionen på. Det er en kendsgerning som kulturrelativisterne ikke vil anerkende af selvindlysende årsager.

  Kommentar by den vrede — 5. juni 2014 @ 10:33

 17. Jeg tror det er en Sokal:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Sokal_affair

  men om den er mest rettet mod det vanvittige iranske styre eller de skøreste vesterlændinges hyperrationalitet står ikke klart.

  Tillykke til forskerne for deres humoristiske sans, og det er vitterlig et wake-up call.

  Kommentar by M — 5. juni 2014 @ 19:08

 18. 17 M,

  A wake up call may be a Sokal call…

  Kommentar by Hans Und — 5. juni 2014 @ 21:06

 19. Hans Und 18

  Hehe

  Kommentar by M — 6. juni 2014 @ 00:34

 20. Du har da en kraftig poetisk åre, hr. Hans Und :-) :-)

  M: Den er langt nok ude til at kunne være en Sokal, det er godt set!

  Jeg er dog stadig lidt i tvivl. Der er altså nogle tosser derude, hvor man tror det er løgn! Jeg har forsøgt at finde ud af mere om tidskriftet Global Economy Journal, men det er et ret exclusivt blad med 4 årlige udgivelser og krav om medlemskab for login. Artiklen er som det ses fra 2010 så det er egentlig lidt undeligt at det netop nu er blevet en nyhed. BBC har f.eks. også haft historien indenfor de sidste par dage. Lidt mystisk.

  Kommentar by monse — 6. juni 2014 @ 02:47

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper