5. juni 2014

Våbensmugleren Niels Holck: Vietnamkrigen gav mig “… den her dårlige samvittighed over at være hvid.”

Historien om danske Niels Holck, der som ung tilhænger af Ananda Marga-bevægelsen forsøgte at smugle våben til Indien er interessant, men efter diverse radio-interviews at dømme, også et selvretfærdigt portræt ud fra den ofte anvendte terrorist/frihedskæmper (Warrior/Worrier)-optik. Et citat fra traileren.

Som ung teenager havde jeg set billeder fra Vietnamkrigen, og fået den her dårlige samvittighed over at være hvid. (Niels Holck)

(Våbensmuglingen, 2014; Trailer, Vimeo)

“I et tv-interview i 2010, sagde han, at nedkastningen var ‘et lovligt forsvar mod årtiers mord, tortur og voldtægt’, som Indiens marxistiske kommunistparti angiveligt var ansvarlig for i Vestbengalen.” (Information, 2012)

Oploadet Kl. 12:20 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/57207/trackback

21 Comments »

 1. Jeg lærte også som barn, at det var underlødigt at være hvid. Sådan var tidsånden. Man skal bare helst have gjort op med så djævelske fordomme på dette tidspunkt i historien. Ligesom vi har gjort op med “kampen mod det onde” i form af “hekse”-afbrændinger.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 5. juni 2014 @ 13:33

 2. Jeg er totalt ligeglad m manden’s hudfarve. Indien har lige valgt deres udgave af Pia Kjærsgaard eller Geert Wilders, Mr. Modi, til Prime Minister for 1,2 milliader mennesker. Det er mennesker man kan forbindes med på en måde der er umulig m muslimer, de har fantastisk selvironi, er ved at komme sig over den post-koloniale anglofobi (det er ved at blive gangbart offentligt at sige i Indien at englænderne måske gjorde en del gode ting trods alt). Deres demokrati er helt lige så autentisk som fx. USAs (og, med det udemokratiske og lovgivende EU, langt mere reelt end vores). De har lidt knas m ytringsfriheden men det er de jo ikke de eneste der har.

  Kort sagt, Indien kan nemt blive vores (Europa’s) vigtigste allierede sammen m USA i dette århundrede. Og hvis de vil have fat i en lille maoistisk nar der har støttet terrorgrupper, så skal et dansk pas ikke komme i vejen for min skyld. Hvis Vesten står sammen m Indien er vi næsten uovervindelige. Så fuck sådan en lille maoistisk nar…

  Kommentar by Moran ya Simba — 5. juni 2014 @ 14:31

 3. 2 MoranI?,

  Det var netop anti-maoisterne i Ananda Marda (eller hvad nu) han var med hos og som skulle have våbene.

  Jeg har overværet et fordrag han holdt. Og ja ret selv- optaget/retfærdig, men også meget idealistisk. Han nok snarer en slags borgerlig anti-liberal, anti-socialist, der er meget social på andelsbevægelses måden.

  Kommentar by Hans Und — 5. juni 2014 @ 14:55

 4. Hvorfor kan selvhaderne ikke tager konsekvensen af deres selvhad og sælger sig selv som slaver i Timbuktu eller saudi barbarien, så slipper vi andre for at høre på der klynkeri.

  Kommentar by Santor — 5. juni 2014 @ 15:07

 5. Filmen er værd at se, fordi der kommer detaljer frem om hvor lallende en amateur Niels Christian Nielsen(NCN) reelt var, og den afslører ham som en kujon, som lader sine ‘venner’ i stikken, når det brænder på. NCN er efter min bedste mening en hardcore kriminel, som desværre aldrig er blevet straffet for sine forbrydelser.

  Kommentar by Børge Biceps — 5. juni 2014 @ 15:18

 6. Hans Und, måske var jeg lidt hurtig der. Men en mand der “skammer sig over at være hvid” kan de fandme kyle ind til menneskeædende tigre for min skyld. Han lyder som en nar…

  Kommentar by Moran ya Simba — 5. juni 2014 @ 15:29

 7. En engelsk rejsejournalist noterede for en del år siden, at –

  “All of India is covered in a thin layer of shit.”

  Jeg er ikke indiofob (selv om Mishra har været tæt på at fremkalde symptomer) – men vis mig én eneste eklatant indisk succes i moderne tid, som ikke direkte kan relateres til den vestlige indflydelse i kolonitiden.

  Kommentar by Axel — 5. juni 2014 @ 15:40

 8. Axel, jeg har også hørt at der er seriøse sanitetsproblemer dernede.

  Mht indisk success I modern tid så gælder det ALLE ikke-vestlige lande. VI (specielt vores fætre på den anden side af Nordsøen men også os andre) opfandt den modern verden og alle ikke-vestlige lande ville være I middelalderen uden os. Det Indien fortjener ros for er frem for alt at de faktisk får demokrati til at virke I praksis blandt 1,2 milliader mennesker med gud ved hvor mange sprog, kaster, religioner, etniciteter, etc. etc.

  Kommentar by Moran ya Simba — 5. juni 2014 @ 15:50

 9. Jeg får dårlig samvittighed over at dele nationalitet med en kegle som Niels Holck. Han burder være udleveret til Indien for længst og få lov at rådne op i et fængsel dér, istedet for at turné land og rige rundt og kloge sig.

  Kommentar by Ole — 5. juni 2014 @ 17:08

 10. Moran –

  De anglofone højere uddannelser er det meste af hemmeligheden.

  Og alligevel evner alle deres ingeniører tilsyneladende ikke at skabe en infrastruktur uden ugentlige massedødsfald i transportsektoren.

  – – –

  Hm, kylede dig lige i en anagrammatisk vridemaskine, Mamas Rain Boy. LOL.

  http://www.wordsmith.org/anagram/anagram.cgi?anagram=Moran+ya+Simba&t=1000&a=n

  Kommentar by Axel — 5. juni 2014 @ 18:59

 11. -> Moran ya Simba

  Der er nu ikke meget demokrati over Indien:
  Kastesystemet, hvor man åbenbart frit kan voldtage kvinder fra de laveste kaster.
  Enkebrændinger, åbenbart en hinduistisk tradition.
  Gruppevoldtægter, man hører ikke så meget om det, men dog en gang om ugen, selv i danske medier.

  Tror såmænd, at hvis der blev ført relevant statistik, ville Indien og Sydafrika ‘vinde’ voldtægtsstatistiken over Sverige.

  Så jeg giver ikke en bøjet krone for et demokratisk Indien, dette voldshelvede.

  Indien, Pakistan, Bangla Desh og Afghanistan som kloaklande, punktum.

  Kommentar by Henrik Petersen — 5. juni 2014 @ 19:27

 12. Venstreradikale som støtter kommunistiske terrororganisationer, bliver beskyttet alt for meget af den danske stat. Niels Holck fortjener i virkeligheden en tur i Indisk fængsel.
  Han har kostet Danmark rigtig mange eksportmuligheder til Indien!
  Det er fuldt ud rimeligt at Indien vil have ham udleveret til retsforfølgelse.
  Tænk om Indien nægtede at udleverer en muslimsk terrorist til Danmark efter at han f.eks havde leveret sprængstoffer til et bombeangreb mod et eller andet sted i Danmark. Der ville lyde et ramaskrig af forargelse.
  Ærlig talt Niels Holck er ikke det værd!
  I øvrigt er jeg stolt af at være hvid. Det her hos os de fleste væsentlige opfindelser er gjort og det er os der har gjort hovedparten af de vigtigste opdagelser.
  At vi så er ved at ødelægge det hele med vores helt ukontrollerede indvandring er kun sørgerligt.

  Kommentar by Robert R — 5. juni 2014 @ 20:57

 13. Flere,

  Hvis NH fortjener en tur i spjældet (hans makker klarede 8 år trods alt), hvorfor starter vi så ikke med at give Frank Aaen en tur i gyngen?

  De røde svin påstår der er et kædeansvar for tortur, så det ville være mere rimeligt at starte der, istedet for hos en, hans øvrige alvorlige kriminalitet ufortalt, trods alt har bekæmpet røde massemords regimer.

  Kommentar by Hans Und — 5. juni 2014 @ 21:13

 14. De radikales terrorist Lidegaard vil uddele våben til terroristerne i Syrien, spær Lidegaard inde inden han starter en borgerkrig.

  Kommentar by emmagad — 5. juni 2014 @ 22:39

 15. Robert R – Læs post 3 igen.

  Nils Holck er ikke kommunist, nærmest liberal idealist. Han kastede våben ned til antikommunister, og blev støttet af dele af den indiske regering.
  Han var naiv som ung, i dag er problemet, at han er en del af inderigspolitiske intriger i Indien, så nogen dernede vil have ham udleveret så de kan fortsætte spillet og profilere sig.
  Han vil gerne for en domstol, bare ikke dernede, da en retssag dernede, ret sikkert, indebærer både tortur, sygdom og lemfældig bevisførelse. Pudsigt nok er Inderne så ikke interesserede.
  Danmark holder på retsprincipperne, og det ville være et knæfald for barbarerne hvis de udleverer, ham bare fordi vi bliver presset lidt på portemonnæen.
  Modsat den norske regering der for at sælge nogen tons opdrættede laks, for nyligt ikke ville mødes med Dalai Lama, som de selv havde givet nobelprisen. Ikke at der ellers er nogen sammenligning mellem Lama og Holck.

  Kommentar by mb — 6. juni 2014 @ 10:44

 16. “Den hvide mand” har også sine slagterier på samvittigheden, ingen tvivl om det. Men hvad er det da for en gang Bullshit at føle dårlig samvittighed FORDI man er hvid. Kender ikke den følelse og vil under ingen omstændigheder lade mig tyrannisere af denne opfordring til fælles skamfølelse. Det er rigeligt provokerende at den har grebet en hel del af den vestlige verdens førende politikere. Hvad angår selve sagen har jeg altid fundet det lidt mærkeligt at N.H. kastede sig ind i netop denne konflikt. Jeg er med på at den indiske regering er nogle hårdhændede typer, men skulle man gribe ind overfor disse, kunne vi ikke bestille andet end at kaste våben ned over klodens utallige brændpunkter. Og apropos, hvem siger at det altid er de “gode” som får fat i våbnene.

  Kommentar by EH — 6. juni 2014 @ 13:10

 17. I dette tilfælde var det heller ikke målgruppen ‘de gode’ der fik våbnene.

  Heller ikke jeg har problemer med min pigmentering. Hvis man kunne dele de gode og onde ind efter pigmentering, ville det for tiden se skidt ud for de mere pigmenterings-udfordrede.

  Kommentar by mb — 6. juni 2014 @ 13:28

 18. Axel, “Mama’s boy” haha

  Henrik Petersen, du er en nar! Indien’s demokrati er mindst lige så reelt som USAs og langt mere end vores EU-krati her i Europa.

  Ja, Indien har mange kulturelle problemer. 4 gange så mange som USA på en trediedel af arealet. Og i modsætning til os vatarme i Europa ved du så hvad man får for at voldtage og myrde en pige i Indien? Galgen… Og i modsætning til fx Texas ser inderne ud til at undgå at henrette de forkerte. Og Indien er ikke det eneste land der har problemer med kulturelt efterslæb på høje idealer. Kastesystemet er ulovligt i Indien idag og USA har også sine “issues” at danse med. Ligesom du tydeligvis har, ubalance i dine synspunkter værende et oplagt eksempel.

  Kommentar by Moran ya Simba — 6. juni 2014 @ 13:58

 19. Niels Holck er i virkeligheden racist. Han inddeler folk efter hudfarve.

  Kommentar by Robert R — 6. juni 2014 @ 14:40

 20. Det kunne i øvrigt være interesant, om NHs påberåbelse af, hvad der juridisk kendes som “oprørsretten”, var blevet testet i en retssal.

  Argumentet om tortur giver jeg ikke meget for. Hvis man var intereseret i det spørgsdmål for alvor, ville det være meget let, at imødegå det med lav praktiske foranstaltninger.

  Man skal i øvrigt heller ikke forvente, heller ikke inden for Danmarks grænser, at en tilladelse til at bryde loven fra selv nok så højt rangerende personer af relevans, vil føre til man undgår ansvar.

  Kommentar by Hans Und — 6. juni 2014 @ 15:19

 21. Der er mange offentlig ansatte der yder samfundsomstyrtende politik, men vælgerne stemmer på dem igen og igen, det er demokratiets fjende.

  Kommentar by emmagad — 6. juni 2014 @ 22:03

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper