15. april 2008

Ole Sippel om det italienske valg

Der er mange ting venstrefløjen ikke forstår sig på, og lige netop de emner har journalister traditionelt også store problemer med at forstå. Igår var det den konservative valgsejr i Italien, for det siger sig selv i de kredse, at en reformeret kommunist altid vil være at foretrække fremfor en storskrydende kapitalist ved navn Silvio Berlusconi. Ole Sippel, Thomas Harder med flere gav den hele armen.

Fra Ole Sippels første valgrapportage i Radioavisen (14/4-08 16.00).

Jette Bjerrum, Radioavisen: Vi er igennem til Ole Sippel, der sidder nede i Italien og følger med. Og Ole Sippel – hvad siger undersøgelsen så? (den første exitpoll)

Ole Sippel, DR: Ja, det ser ud til at den tidligere ministerpræsident Silvio Berlusconi er en længde foran, men sikkert belært af erfaringerne fra sidst, hvor exitpoll’en var katastrofal fejlagtige, så har man denne gang indbygget en ret så stor fejlmargin, og den gør det lige i øjeblikket umuligt sikkert at fastslå hvem der har vundet, og rent faktisk ligner det mest dødt løb mellem de to hovedmodstandere, Silvio Berlusconi fra partiet Frihedens Folk, og Roms tidligere borgmester Walter Veltroni fra det demokratiske parti…

[…]

Jette Bjernum: Sådan som jeg hører du siger det lige nu, så er det faktisk helt umuligt at forudsige hvad det her valgresultat ender med – er det rigtigt?

Ole Sippel: Ja lige i øjeblikket, jeg tror det bliver noget af en gyser, hvis man altså kan stole på exitpoll’en, men der er iøvrigt nogle overraskelser i tallene. I meningsmålingerne forud for valget, lå Veltroni betydeligt bag, men nu står de så godt som lige, og dog sådan at Valtronis parti Demokraterne faktisk er blevet italiens største

 • 14/4-08 L’Occidentale – Berlusconi wins a clear majority.
 • 14/4-08 Berlingske Tidende – Berlusconi sikker vinder i Italien.
 • 15/4-08 Der Spiegel – A Revolution for Italy’s Parliament (40 pct. til Frihedens Folk; 33-34 pct. til Demokraterne).
 • Opdate. Fra 18-Radioavisen.

  Jette Bjernum, Radioavisen: … så er det her jeg ikke kan lade være med at spørge: Hvorfor vil italienerne have Berlusconi tilbage?

  Ole Sippel, DR: Ja, det er jo et godt spørgsmål – der er ingen der forstår det ude i Europa…

  Oploadet Kl. 13:19 af Kim Møller — Direkte link23 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5722/trackback

  23 Comments »

  1. Lidt senere i interviewet spørger fruentimmeret rent faktisk: ”og nu kommer et spørgsmål, som nok de fleste lytere brænder inde med: Hvorfor vil de have Berlusconi igen?…..

   Kommentar by Serberen — 15. april 2008 @ 13:29

  2. Jeg håber, at Sophia Lorens niece kom ind:

   http://www.azionesociale.net/

   Kommentar by Søren Rasmussen — 15. april 2008 @ 13:43

  3. > Serberen

   Hører det lige igen… og tilføjer.

   Kommentar by Kim Møller — 15. april 2008 @ 13:47

  4. http://www.adnkronos.com/AKI/English/Security/?id=1.0.2074765147

   “May Allah curse and unleash his wrath on him [Berlusconi], and the evil Pope,” read the message, which recently appeared on one of the main jihadist websites, the al-Qaeda linked Al-Hesbah.

   Det er sørme søde venner man har inde i Danmarx Radio.

   Man har nu i lang, lang tid stort set ikke hørt noget om Italien ( bortset fra affalds-historien). Så vælger italienerne Berlusconi ved frie valg – så skal vi høre om hvor forfærdelig han er. Tja..og hvordan ved vi han er forfærdelig – jo det har DR jo selv fortalt igen og igen og igen. Så kan man i DR referere til sig selv og så passer nyheden. Fandme….

   Det minder lidt om vittigheden fra for lang tid siden i øst:
   Hvordan kan man skelne en bevidst borger fra en ikke bevidst borger.
   Jo, en ikke-bevidst borger ser sig oftere omkring….

   Kommentar by Limewoody — 15. april 2008 @ 14:05

  5. nu støtter du også mafia-folk? Du har en bred smag kim..

   Kommentar by Allan — 15. april 2008 @ 14:37

  6. -> Allan… gaaaaaab!!!

   Kommentar by fonss — 15. april 2008 @ 14:51

  7. Mon ikke Allan er en bevidst borger….

   Kommentar by Limewoody — 15. april 2008 @ 14:53

  8. “nu støtter du også mafia-folk? Du har en bred smag kim..”

   Dagens Lektion til Allan Lindemark: Del 1:

   Forholdet til diverse mafiaER (Nej, der er ikke een mafiaEN i Italien, lille Allan) er ikke generelt for Berlusconi.

   Faktisk er næsten 400 medlemmer ud af knap 540 parlamentsmedlemmer under efterforskning for korruption eller har været det.

   Så kunne Allan bevise overfor os alle sammen, præcis hvorfor SB er værre end de 400 andre korrupte idioter (som også tæller MASSER af folk fra oppositionen…)?

   Nej vel. Tænkte jeg nok.

   Allan har nemlig lige hørt P1 på DR, og er han jo alvidende verdensmand, ganske som vanligt.

   Kommentar by DaLi — 15. april 2008 @ 15:11

  9. Når italienerne stemte på centrum-højre skyldes det primært fravalg af centrum-venstre. Bemærk den lave stemmeprocent, bemærk det glædelige at kommunisterne røg ud. Det er ikke så svært at forstå.

   Det er så en skam, at centrum-højre i Italien ikke er noget at råbe hurra for.

   Kommentar by Ole — 15. april 2008 @ 15:22

  10. Det mest glædelige ved valget er, at Lega Nord, der er meget kritisk overfor den muslimske indvandring, fik fordoblet stemmetallet.

   Kommentar by Søren Rasmussen — 15. april 2008 @ 15:29

  11. Hørte Tine Gøtzsche forsøge sig med samme metode i gar eller i forgårs aftes, hvor hum også håbede på, og fiskede efter at ‘der måske var en mulighed’ for at venstrefløjen alligevel kunne vinde. Den interviewede ekspert kunne dog berolige os med at det faktisk så ud til at Berlusconi faktisk ville vinde komfortabelt, og det i begge kamre. Til stor fortrydelse for skærebrænderstemmen.

   Nu mangler vi bare at man i DR vanen tro inviterer en række kommentatorer fra venstrefløjen der kan rådgive den italienske venstrefløj om hvordan de vil kunne vinde næste valg.

   Lige så skuffet var Gøtzsche da hun hørte Jacob Mchangama forsvare ytringsfriheden.

   Tænk sig at sådan en flot negerfyr, der sikkert fik hende til at tænke på sin egen lille selvimporterede somaliske Jakob derhjemme i den selvvalgte enlig mor familie, kunne være så lidt hensynsfuld overfor muhamedanske FN ønsker / erklæringer med det formål at sætte respekt for religioner over ytringsfriheden.

   Hvis det nu havde været en hvid skiderik, så var det jo til at forstå..

   Jeg så hende fortvivle. Er det alligevel ikke kun den hvide hudfarve der gør folk til racister? Eller er det fordi han er mand måske.. Kunne være hun skulle have importeret in lille negerpige i stedet for…

   Hvem ved om lille somali-Jakob en gang i fremtiden kommer til at anklage Tine for menneskehandel, i stil med den argentinske dame der fik sine papforældre dømt til flere års fængsel.

   Kommentar by Balder — 15. april 2008 @ 15:38

  12. Yes! Så kan man ovenikøbet være “politisk forbruger” når man køber Italiensk Amarone, god ost og grøntsager, frem for det latterligt politisk korrekte Spanien, der iøvrigt lever af EU’s socialhjælp.

   Kommentar by Peter B — 15. april 2008 @ 18:21

  13. 11.Balder

   En skam jeg ikke så Skærebrænderstemmens fortvivlelse over Jacob Mchangama !

   Det ville have glædet mig inderligt- for den selvgode kone trænger virkelig til at nogen foreholder hende en del af den virkelighed, som temmelig mange mennesker er tvunget til at bevæger sig rundt i.

   Kommentar by Vivi Andersen — 15. april 2008 @ 21:53

  14. Berlusconi er en mand. Måske en af de eneste i toppolitik. Hjerteligt tillykke!

   Kommentar by Kim Poulsen — 15. april 2008 @ 22:56

  15. En knusende sejr for ytringsfriheden.

   Kommentar by Lars-Emil — 16. april 2008 @ 00:15

  16. Ole Sippel: “…der er ingen der forstår det ude i Europa…”

   Det er det sædvanlige skræmmebillede. “Europa” som den store moralske overbygning. Men de fleste europæere har næppe en mening om valget i Italien.

   Kommentar by Henrik — 16. april 2008 @ 04:51

  17. @Peter B….. Spanien er vel ikke mere politisk korrekt end DK – tag en tur rundt til Francos grav og levesteder. Og så laver de altså god skinke :-)

   Kommentar by Serberen — 16. april 2008 @ 07:26

  18. Der findes kun et land i Europa, der er værd at besøge, rigtig: Italien! Kultur i massevis, god mad, vin, sol og varme, venlige, charmerende gavtyve ikke til at stole på, levende, fulde af temperament og satire, uhøjtidelige(undtagen socialisterne, de er ligeså dødbringende kedelige og firekantede som i alle andre lande, hvor de antræffes).

   Her fra skal lyde: God vind til Berlusconi og Italien, måtte alle de tungnemme synke ned i fortvivlelse over fratagelsen af subsidier, socialhjælp og bestikkelse – også Romano Prodi.

   Kommentar by Bodil — 16. april 2008 @ 07:29

  19. Som bosat i Italien igennem en årrække kan jeg kun sige Berlusconi er ikke god for Italien. Og jo han har kontakt den den mest berygtede mafia som er den sicilianske Cosa Nostra, som i modsætning til de andre mafia grupper er dybt involveret i industri og politik. På Sicilien betaler Mafiaen for stemmer, 50-80 Euro/stemme.

   Den første gang Hr. Berlusconi blev valgt fik han straks arrangeret det således at mafiaen kunne tilbageføre sine sorte penge fra udlandet, mod at svare en skat på få procent. Han hvidvaskede således alle mafiaens sorte penge, som var ført ud af Italien før indtrædelsen i Euro samarbejdet.

   Det er et faktum at mafiaen er inde i alle mellem og store virksomheder hernede, og når de en gang har fat, mister de aldrig grebet igen.

   Medens berlusconi var på vej op som erhvervsmand boede der en “Gartner” i gartner boligen, denne mand var Mafiaens controller.

   Kommentar by HansL — 16. april 2008 @ 07:31

  20. Ole Sippel: “…der er ingen der forstår det ude i Europa…”

   Hvor fanden ved han det fra?
   Jeg vil gerne have mig frabedt at blive taget til indtægt for pro-araberen, Ole Sippels påstande. Jeg forstår nemlig godt italienerne. Det gider sgu da ikke have en venstreorienteret regering; det er jo kun tåber, som ønsker det.

   Kommentar by Johansen — 16. april 2008 @ 09:05

  21. johansen: der er ingen der vil have en amatøragtig gennemkorrupt regering. Ikke i resten af europa ihvertfald. Det er ligesom med bush ikke et spørgsmål om højre og venstre, men integritet eller idioti.

   Kommentar by Allan — 16. april 2008 @ 20:02

  22. HansL #19
   Det er muligt, at du har boet i Italien i en årrække. Jeg har boet og arbejdet der i over 30 år.
   Du skriver om mafiaen som om, at det kun er en organisation,- mafiaen findes kun på Sicilien, i Napoliområdet hedder det: “La Carmorra.” I Puglia hedder det:”La Sacre Corona Uniti” osv.
   Alle disse illegale organisationer består af forskellige klaner, der inden for den samme organisation, ofte bekæmper hinanden.
   Derfor er det noget vrøvl, at skrive at Berlusconi var i kontakt med “Cosa Nostra”.
   Det kommer helt an på, hvor man arbejder med sin forretning,- der hvor man arbejder, kontakter man den lokale klan, eller bliver kontaktet, hvorefter man laver en aftale, det er sjældent direkte penge, men kan være, at man f.eks. ansætter 10 lokale arbejdere, hvorefter man kan arbejde i fred.
   Jeg selv arbejdede som teknisk direktør, og vi havde arbejde både på i Palermo (Sicilien), Napoli, La Spezia osv.
   Derfor er det vrøvl, når du skriver, at Berlusconi havde kontakt til mafiaen,- han var forretningsmand, og skulle arbejde under tålelige forhold,- i så fald havde også jeg kontakt til mafiaen.
   Berlusconi er en dygtig forretningsmand, det skal man være for at lede forretningen :”Italien.”
   Han er personlig så velhavende, at han ikke er nødt til at “stjæle”, dvs kræve returkommission fra leverandører til staten,- han kan heller ikke presses privatøkonomisk p.gr.a. sin private formue.
   Derfor er jeg heller ikke enig med dig om Berlusconi, han har altid levet i den virkelige verden, og ikke i et ideologisk univers,- det kunne andre statsledere lære af.

   Kommentar by Jørn Boye — 16. april 2008 @ 21:10

  23. # 22
   Der er meget stor forskel på at lede en forretning og et land. Også mht. økonomien. Ligesom der er stor forskel på at styre sin privatøkonomi og en virksomhedsøkonomi.

   Italiens økonomi har brug for en god samfundsøkonom, ikke en god erhvervsøkonom. (Det ene udelukker dog ikke det andet).

   Et eksempel: Som jeg har forstået Berlusconis karriere har han bl.a. fulgt en strategi om at begrænse konkurrencen. Det giver god erhvervsøkonomisk mening. Fra samfundets side bør man derimod søge at styrke konkurrencen.

   Kommentar by Ole — 17. april 2008 @ 16:59

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper