24. april 2008

“Indvandrere bliver mere hårdhudede”, lød det fra samfundsforskeren

Ifølge politiets statistik er der siden 1960 sket “en fem-seksdobling” af voldskriminaliteten herhjemme (Balvig, Kyvsgaard, 2006 s. 20) – et forhold forskere forklarer med, at vi idag anmelder mere end vi gjorde tidligere. Volden er med andre ord ikke steget – vi finder os bare i mindre.

Igår kunne man i Metroxpress læse, at “kun få bliver bliver udsat for racisme”, med udgangspunkt i seneste tal fra Rigspolitiet. Fra den ledsagende artikel – »At klage nytter ikke«.

“»Tonen i samfundet er blevet skarpere og hårdere. Det, man opfattede som diskrimination for 10 år siden, anmelder man ikke som diskrimination i dag. Indvandrere bliver mere hårdhudede i takt med, at man vænner sig til skarpheder. Eller hvis det bliver en norm, at man bliver afvist på diskotekerne, så går man bare ikke derhen til sidst. Man føler ikke, at det nytter noget at klage. Det ændrer dog ikke ved, at der er grund til at vende udviklingen,« siger samfundsforsker Johannes Andersen.

Han mener, at når vi vænner os til at omtale og behandle hinanden med mindre og mindre respekt, så føler færre mennesker, at de er en del af samfundet.

»Så tænker man, at det nytter ikke noget, hvis jeg anmelder det. Der er alligevel ingen, der tager mig alvorligt,« siger han.

Han bakkes op af Institut for Menneskerettigheder i København…”

 • 23/4-08 DR Online – Nye tal tyder på mindre diskrimination.
 • Apropos.

 • 13/9-07 Uriasposten – Dørmænd tør ikke afvise ‘nydanske ballademagere’….
 • 5/11-07 Uriasposten – Ritzaus Bureau fortæller at racismen falder på sin egen måde: Danmark overser raciiismen.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5750/trackback

  31 Comments »

  1. Volden øges, og den ændres.

   Da jeg var knægt, kunne en fodermester nok svinge en lussing, men han var en del af mit land, mit samfund, ja min nationale arv.

   Idag, der er det islæt, som intet med Danmark har at gøre, som gør os alle usikre. Og jeg mener alle.

   * Pigerne på universiteterne er bange for voldtægt.

   * Drengene på tekniske skoler er bange for tæsk og rå vold.

   * Ældre er bange for overfald i eget hjem.

   * Virksomheder er bange for kidnapninger af deres betroede folk.

   * Forældre er bange for deres småbørn, på vej til og i folkeskolen.

   Alle er bange, og det er 99% fordi vi har vilde muslimer i Danmark.

   Lad os alle takke Birthe Weiss, Hr. og Fru Auken, Ritt B og Holger K, for slet ikke at glemme Nyrup! De nævnte har blod på hænderne. Det bliver aldrig glemt.

   anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 24. april 2008 @ 06:42

  2. NB: Lad mig uddybe….

   “De har blod på hænderne”:

   Svar: Fordi, at det vidste hvad de gjorde. Hver gang de Radikale krævede vilde muslimer til landet, så vidste de, at voldtægter og knive ville følge.

   De gjorde det med åbne øjne, de gjorde det med vilje. De har ødelagt dele af Danmark, vores selvtillid og vores friheder.

   anti-sharia.

   Kommentar by anti-sharia — 24. april 2008 @ 06:44

  3. Glimrende sammenstilling af de to undersøgelser.

   Den udstiller Johannes Andersens og mediernes hykleri.

   Kommentar by Henrik — 24. april 2008 @ 07:21

  4. Gu er volden steget. Når det er gået fra at være noget man hører om i medierne til at være noget som alle og enhver har oplevet, så er der i den grad sket en stigning. Hvis der også er sket en ændring i anmeldelserne er det et fald, for folk har vænnet sig til grov kriminalitet, og gider ikke længere anmelde at tilfældigt overfald, hvor man mister sine penge og sin mobiltelefon, men ellers slipper uden vold.

   Det er ikke videnskab som dette “hold af forskere” begår, men ondsindet propaganda.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 24. april 2008 @ 09:11

  5. Om hypotesen om danskernes stigende sarthed

   Man kunne for sjov antage forskernes hypotese om, at danskernes almene tolerancegrænse er hævet så voldsomt siden 60’erne, at det kan forklare, at der er sket en fem-seksdobling af voldsanmeldelserne, uden at volden reelt er steget.

   Men da forskerne selv er en delmængede af danskerne, så må deres egen tolerancegrænse være hævet tilsvarende, så de er blevet mere og mere sarte og mere og mere intolerante over for bl.a. tonen i debatten. Forskernes egen stigende sarthed modbeviser så, at indvandrere skulle gå den stik modsatte vej ved at blive mere og mere hårdhudede.

   Tilsvarende er politiet en delmængede af danskerne, og de må også være blevet mere og mere sarte og intolerance over for kriminelle handlinger. Det skulle betyde, at de burde tage anmeldelser mere og mere alvorligt. Men det er lige modsat af samfundsforsker Johannes Andersens hypotese.

   Jeg hælder derfor mere til hypotesen om, at begrebet samfundsforsker er blevet pseudonym med mere og mere irrationel politiseren i takt med stigende indvandrerkriminalitet.

   Kommentar by traveler — 24. april 2008 @ 09:49

  6. Voldtektsrapporten 2007

   Fjoråret ble det verste voldtektsåret noensinne i Oslo. Det ble anmeldt 196 voldtekter og voldtektsforsøk i hovedstaden i 2007, og aldri har tallet vært så høyt.

   Tallene som kom frem på Oslo Politidistrikts pressekonferanse i form av rapporten ”Voldtekt i Oslo 2007” er så oppsiktsvekkende at flere innvandrerorganisasjoner allerede har fått politiets rapport:

   Rapporten «Voldtekt i Oslo 2007» inneholdt en grundig analyse av de anmeldte voldtekter og voldtektforsøk i Oslo i 2007.
   – Vi skal ikke slå fast at det har vært en økning. Dette kan også skyldes at økt oppmerksomhet omkring temaet har ført til at flere anmelder voldtekter til politiet. Samtidig skal vi ikke avvise at det har vært en økning, sier visepolitimester i Oslo politidistrikt Sveinung Sponheim til Aftenposten.

   Tallene som ble presentert av seniorrådgiver Pål Meland i strategisk stab hadde flere markante trekk:

   • Som nevnt var det rekordmange voldtekter i 2007. De siste ti årene har antall anmeldte voldtekter og voldtektsforsøk nærmest for hvert år.
   • 21,7 prosent av alle voldtekter og voldtektsforsøk skjer lørdag etter midnatt (fredagsnatten)

   • 36,8 av voldtekter og voldtektsforsøk skjer søndag etter midnatt (lørdagsnatten).

   • Nesten halvparten av alle voldtektsofre er mellom 20 og 29 år (44,9 prosent)

   • Flere av ofrene er påvirket av rusmidler. I 2000 var halvparten av alle voldtektsofre påvirket. I 2007 var nesten 70 prosent påvirket av rusmidler eller alkohol.

   • Totalt er 151 personer mistenkt/siktet etter voldtektsanmeldelsene fra 2007. I 72 prosent av sakene er det ukjent gjerningsmann.

   • Av de mistenkte/siktede har 60 prosent norsk statsborgerskap. 18,5 prosent kommer fra Afrika, 9,3 prosent kommer fra Midt-Østen.

   • I forhold til befolkningssammensetningen i Oslo, er gjerningsmenn med annen landbakgrunn enn norsk overrepresentert. Dette tallet har økt siden 2000.

   • I forhold til befolkningssammensetningen i Oslo hadde 30 prosent av antatte gjerningsmenn afrikansk bakgrunn. Norske statsborgere utgjør 27,4 prosent av samme gruppe.

   I henhold til visepolitimester Sveinung Sponheim er følgende beskrivelsen av den gjennomsnittlige gjerningsmannen:

   – Han er cirka 30 år, ikke-norsk bakgrunn, arbeidsledig og har et rusproblem, sier Sponheim.
   Samtidig mener han det er uheldig at statistikken viser at enkelte befolkningsgrupper er overrepresentert

   – Utviklingen er uheldig og bidrar blant annet til stigmatisering av enkelte befolkningsgrupper, mener Sponheim.

   Aftenposten: Voldtektsrekord i Oslo

   Av Nina – 22.04 2008 | Permalink

   http://www.document.no/2008/04/voldtektsrapporten_2007.html

   Kommentar by Jens Lauesen — 24. april 2008 @ 09:58

  7. “hypotesen” om danskernes stigende sarthed overfor vold er grundigt underbygget af forskningsresultater. Det er meget nemt – gå på skadestuerne og spørg om der er kommet flere voldstilfælde ind. Svaret er nej.

   Kommentar by Allan — 24. april 2008 @ 10:08

  8. Interessant Allan.

   Så nu skal ikke straffeloven, men voldens fysiske konsekvenser bestemme, om handlingere er kriminelle eller ej?

   Hvor får du den tolkning fra ? Link gerne til sagkyndigt materiale.

   Jeg har da et fint forslag til dig: Hvad med om Politiet helt holder op med at tage imod anmeldelser om invandrervold OG at Politiet fraråder Danskere at gå på skadestuen for at få dokumenteret deres umiddelbare mén ? I så fald er kriminaliteten jo 0% !!!

   Allen, du er simpelthen lige så genial til statistik som du er til Jura. Tillykke, Einstein.

   Kommentar by DaLi — 24. april 2008 @ 10:15

  9. http://www.berlingske.dk/article/20080424/danmark/80424038/

   Se hvor kriminaliten falder.

   Ingen skadestuebesøg? Nå, men så skete det jo aldrig, vel Allan?

   Jeg tror du skal holde dig til dit C+ og hvad du ellers roder med.

   Kommentar by DaLi — 24. april 2008 @ 10:18

  10. Bemærk at Afdtenposten, og vel det norske politi, omhyggeligt nævner ‘norske statsborgere’ og ikke ‘nordmænd’. De 2 ting er ikke det samme. Herved forplumres statistikken bevidst, og man har ingen mulighed for at sætte ind med korrigerende handlinger.

   Hvis man er så bange for at kalde tingene ved deres navn, eller er bange for virkeligheden, så sidder man som politichef på den forkerte post. “Samfundsforskere” og (andre) humanister har af samme grund prostitueret deres videnskab så den er dag er utroværdig. Hele humaniora burde en tur gennem UVVU, hvorefter samtlige institutter skulle tilkalde en åndemaner der kan rense bygningerne.

   Kan 2 religionsforskerer m.v. i dag møde hinanden på gaden uden at falde om i krampelatter.

   Kommentar by PeterK — 24. april 2008 @ 10:30

  11. Allan.

   Det er vel rimeligt, at folk anmelder det, hvis de har været udsat for vold?

   Jeg har fulgt dine kommentarer her på bloggen og må efterhånden konstatere, at du har karakter af et sygt menneske. Jeg tror ikke, at du er rigtig rask, og jeg mener oprigtigt, at du skal tage en samtale med din læge. Ellers kan du risikere at blive en voldsom belastning for ikke bare os her på Uriasposten, men også for din nuværende eller fremtidige familie.

   Søg hjælp, Allan.

   Det har du brug for. Så skal verden nok komme tilbage i det rette perspektiv.

   Kommentar by Henrik — 24. april 2008 @ 10:42

  12. OT: Kim, du har jo lidt hånd i hanke med vores guru Lars Findsen på Crack (LFPC)… Hvad sker der med Snaphanen.dk iøjeblikket ?? og LFPC ?? det er forhåbenligt ikke ham der lige er fisket op af Kbh. Havn ??

   Kommentar by Karsten, Objektivist — 24. april 2008 @ 10:47

  13. Groft masserøveri mod skoleelever i Greve

   http://www.berlingske.dk/article/20080424/danmark/80424038/

   Kommentar by Ole — 24. april 2008 @ 11:13

  14. Balvigs mod-dokumentation er foruden de stort set ikke-eksisterende skadestue-tal, interview-undersøgelser om udsathed for vold, hvorom der kun foreligger sporadisk materiale for en del af perioden. I seneste undersøgelser er tallet helt nede på to procent, og at dømme heraf skulle volden i så fald ikke være 5-6 doblet, men faldet op imod 50 pct.

   Det tør ikke engang Balvig eller en kåd journalist postulere.

   Kommentar by Kim Møller — 24. april 2008 @ 11:47

  15. Selvfølgelig klager de arabiske kulturberigere ikke, når de bliver afvist ved diskoteket, de går bare hen og henter kniven og boldtræet i BMW´en..

   Kommentar by ONION — 24. april 2008 @ 12:36

  16. ->12

   Heh, nej jeg raller bare lidt fordi vi er nede. Det er nærmest opslidende at blive røvrendt på denne måde af ens udbyder, og man ikke ved om det man skriver kan uploades, fordi man kan være nede i næste øjeblik, og ikke engang få nogen forklaring. Men vi har faktisk været oppe i flere timer i dag, så der skulle være lys for enden af tunnelen. Men tak for den venlige bekymring.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 24. april 2008 @ 13:15

  17. Kære Allan.
   Ser man på statistikkerne, så har der været en lille stigning i antallet af sygehusbesøg ved “voldelig legemebeskadigelse”, og hvis man kigger på de forskellige former for legemebeskadigelse som Danmarks Statistik ligger inde med, så er de fleste også nogenlunde konstante, men der er to der skiller sig ud:

   1. “Ledskred, forvrid, forstrækning” er faldet gevaldigt de sidste 17 år. Dette er oftest ulykker der sker når man udøver sport. Hvorfor den er faldet så meget, skal jeg ikke kunne sige, men den trækker i den grad gennemsnitsantallet af sygehusbesøg ned.

   2. ”Øvrige/uspecificerede skader v/ ydre påvirkning” er siden 1992 derimod steget med mere end 400 % inden for de sidste 17 år. Det er gået fra at være en lille kategori af udefinerbare skader, til nu at være den absolut hyppigste årsag til indlæggelser på de danske sygehuse, i forbindelse med legemsbeskadigelse.

   Jeg nysgerrig efter hvad ”Øvrige/uspecificerede skader v/ ydre påvirkning” dækker over. Er det værre end en forstuvet ankel, og hvad kan årsagerne være? Skyldes det vold eller noget helt andet? Hvis der er nogen som kan give et praj ville det være dejligt. Det er i hvert fald helt sikkert, ALLAN, at det er faldet i sportsskader som har holdt sygehusbesøgende på nogenlunde samme niveau. Eller for Prins Knud: Hvis antallet af sportsskader ikke var faldet betydeligt, ville vi have set en ekstrem stigning i antallet af sygehusbesøg.

   Al data ligger tilgængeligt på http://www.statistikbanken.dk Desværre kan jeg ikke linke direkte til tallene.

   Kommentar by Rettentilselvforsvar — 24. april 2008 @ 13:37

  18. Til LFPC

   Nåja, vi var jo lidt bekymrede :O) Troede et øjeblik at censurens mørkemænd havde fået dig ned med nakken.

   Kommentar by Karsten, Objektivist — 24. april 2008 @ 18:17

  19. Hvad laver kriminelle og utilpassede fremmede her i landet? Ud af landet med dem. Det vil spare samfundet for mange omkostninger, både sociale og økonomiske.

   Kommentar by Poul — 24. april 2008 @ 21:06

  20. -> 17

   vi vil nu opdage det sædvanlige, at Allan pist fordufter. Venstrefløjen er ret nem, de skal bare argumenteres ud af banen med lidt tal.

   Det er værre med islam-apopolgeterne. De er argumentresistente, men man kan med fordel spille på deres følelser.

   Kommentar by PeterK — 25. april 2008 @ 07:34

  21. Måske har Allan allerede søgt tiltrængt hjælp.

   Kommentar by Henrik — 25. april 2008 @ 09:43

  22. Jeg har faktisk arbejdet på en dansk skadestue, men jeg kan sörme da ikke huske hvordan vi katalogiserede vold, altså om der var en selvständig diagnose for det. Det tror jeg faktisk ikke.

   Dvs. at hvis man reelt skal ind og finde ud af om der er kommet flere voldsofre ind på de danske skadestuer, så skal man ind og hente hvert enkelt skadekort frem, også håbe på at skadstuelägen har anfört årsagen til skaden.

   Det er vel et udemärket mål for antallet af voldstilfälde idet man må have in mente at ikke alle söger skadestue heller.

   Men måske et m eget godt forskningsprojekt at gå i gang med…

   Kommentar by Anne Marie Buch — 25. april 2008 @ 10:42

  23. 22.Anne Marie Buch

   Så vidt jeg husker fra de gange jeg har været rundt om en skadestue hvor enten jeg selv eller en anden er kommet til skade i forbindelse med ridesporten er dette blevet registreret som en ridesportsulykke.

   Om det så har været i forbindelse med en kortlægning af lige præcist rideulykker skal jeg ikke kunne sige.

   Jeg mener det nu ikke.

   Kommentar by Vivi Andersen — 25. april 2008 @ 19:41

  24. Det registreres hvor og hvordan ulykken er sket. Anmelder man fysisk vold til politiet sendes man også en tur rundt om skadestuen for at få en lægeerklæring der vedlægges rapporten. Skadens omfang skal kunne dokumenteres ved en eventuel senere retssag.
   Hvis det er rigtigt at sportsskader er reduceret så meget som anført, samtidigt med at det samlede antal skader er konstant, er der jo et eller andet ‘andet’ der må være steget. Da stigningen, ligesom så meget andet dårligt, er sket nogenlubnde på samme tidspunkt som vores land blev blev forsynet men mange muslimske kulturberigere, fristes man meget nemt til at lægge 2 og 2 sammen og få resultetet fire.

   Kommentar by PeterK — 25. april 2008 @ 20:45

  25. “Indvandrere bliver mere hårdhudede”

   Hvem er det egentlig der efterhånden må siges at have grund til at være hårdhudet, for der er ved gud mange intimiderende uhyrligheder og krænkelser man som dansker/europæer efterhånden meget modvilligt må stå model til?

   Jeg kan blandt mange uhyrligheder og groteskheder bare nævne at en skolelærer har modtaget trusler fordi hun har kaldt en bamse for Muhammed. Flere folkeskoler har nu indført at man kun kan få halalmad, mad der er godkendt af en imam. Flere offentligt ansatte kvinder er nu tildækkede religiøst uden hensyn til at mange ønsker at ansatte er neutralt klædt evt. i en til jobbet tilhørende dresskode. Uden hensyn til at religionsfrihed også er retten til at være fri for religiøse statements på ansattes tøj. Svømmehaller kønsopdeler nu brugere. Religiøse symboler tillades nu på kvindelige dommer. Al anden form for privat flashing på dommere forbydes. Igen gives der særrettigheder til en enkelt kultur/religion. På bekostning af alle andre, helheden og ikke mindst den offentlige orden.

   Journalister, kunstnere, politikere, tegnere og filmmagere bliver truet på livet. I England og Sverige er der nu grupper som vil forbyde englændere og svenskere at have deres nationalflag på bluser eller bruge flaget ved højtideligheder og fester. Tintin bandlyses i flere lande. Wikipedia påkræves at fjerne Muhammedbilleder.

   Der vises voldelig børne tv i Mellemøsten, hvor børn opfordres til at slå danske avistegnere ihjel. En avis redaktør i Hviderusland fængsles for at trykke en Muhammedtegning. En afghansk journalist risikerede dødsstraf for at kritisere religiøs kvindeundertrykkelse. Danske varer boykottes. Danske ambassader må flyttes til hemmelige adresser. Pakistanske totalt tildækkede kvinder brænder Dannebrog af – igen. Jordan vil afbryde forbindelser til Danmark. Yemen boykotter danske varer og Danmark. En norsk avismand døds trues, kun fordi han ligner Kurt Westergaard.

   EU fordømmer den religionskritiske film Fitna. Men fordømmer EU islamistisk hærværk og vold? Egypten aflyser fodboldkamp mod Danmark. Artikel om Naser Khader i SAS blad droppes af sikkerhedsmæssige grunde. Der har været bombetrusler mod Jyllandspostens hus i Århus. Tegnere tør ikke mere at illustrere bøger om islam i Danmark. Et århusiansk hotel tør ikke at have Kurt Westergaard boende. Nogle dybt reaktionære indvandrere demonstrere imod ytringsfriheden (en af vores vigtigste frihedsrettigheder) i København i det land der har givet dem frihed, sikkerhed og penge at leve for. Norske muslimer opfordrer til boykot af Lego. Dansk satireudstilling (Den dumme sten) stoppes i Berlin på grund af trusler. Socialdemokrat i Kbh udsteder fatwa. Avisen BT fortryder at have brugt ordet Muhammedkrise.

   En stupid dansker, Anders Bøtter, siger undskyld til udemokratiske lande for noget han ikke har gjort. Nogle indvandrere forsvarer censur i Danmark af hensyn til DK’s sikkerhed. DK’s sikkerhed?, eller for at beskytte religiøse reaktionære kræfter? Islamister får trykt “oprob” annonce i flere danske aviser. PET har gentagne gange skærpet trusselsvurderingen i Danmark. Vold og hærværk øges i Danmark og i Sverige og Norge stiger antallet af voldtægter og i Sverige plages landet af mange skolebrande. Her i Danmark overfaldes der jævnligt unge mennesker og børn og de frarøves deres mobiltelefoner og evt. tøj. Ægtepar/familier overfaldes og frarøves i eget hjem. Flere unge kvinder er blevet overfaldet og ydmyget. Indvandrerkvinder fylder voldsomt op på danske krisecentre. De flygter fra voldelige ægtemænd. Osv. osv.

   Kommentar by Janne — 26. april 2008 @ 20:07

  26. Her går det ud over en 16-årig dreng:

   “Med sitrende stemme beretter HM, mor til et af weekendens mange voldsofre i Århus, hvordan hendes dreng, TMD, blev slået til plukfisk…”

   http://ekstrabladet.dk/112/article101449.ece

   Kommentar by Janne — 26. april 2008 @ 20:23

  27. 25.Janne

   Rigtig god, og meget sigende, opsummering !

   Håber du gennem den og fører den ajour med jævne mellemrum.

   Een eller et par gange om året skulle du offentliggøre den på Uriasposten.

   Vores hukommelse har have godt af at bliver vækket af og til.

   Kommentar by Vivi Andersen — 26. april 2008 @ 20:34

  28. Jeg ved ikke helt om jeg kommer i venstrefløjs- eller i islam-apologet kategorien eller begge, men hvorfor der ikke er flere der gider krydse klinger med jer her, skal jeg give et bud på:

   NIVEAUET ER SIMPELTHEN FOR LAVT!

   Et gennemgående stupidt hylekor rejser sig efter en enkelt kritisk kommentar fra Allan.

   OK, Værsgo lad os så få hylekoret igen. Jeg er skredet:

   Kommentar by Torben V — 26. april 2008 @ 21:49

  29. 28.Torben V

   Jamen dog.

   Er der så meget hyl på kommentarerne til Allan at det har slået ham ud – og du på hans vegne må træde ind her på bloggen med det lave niveau

   Kommentar by Vivi Andersen — 27. april 2008 @ 01:02

  30. Der skal ske langt flere udvisninger af kriminelle og utilpassede fremmede. Det kan virke afskrækkende på fremmede, der overvejer kriminelle handlinger.

   Kommentar by Poul — 28. april 2008 @ 20:57

  31. Retten til at forsvare sig selv er medfødt: Men!!!
   Samfundspagten

   Det går efterhånden op for mig, at Danmark, samt en række andre vesteuropæiske lande, er kommet ud i en alvorlig identitetskrise. Der er flere symptomer på denne krise.

   For det første kan vi ikke finde ud af, om vi fremover skal være en selvstændig stat, eller om vi vil drukne os i mængden udenfor. Dette er i sig selv en utryg situation for den enkelte borger, der nu engang lever i et samfund; hvilken nationalitet det tilhører, eller om vi overhovedet har en nationalitet. Man kan sammenligne det med et barn, der bliver flyttet mellem forældre og plejeforældre.

   Vi foretrækker som bekendt, at have et samfund, da alternativet til samfundsformen er naturloven. Naturloven, er alles kamp mod alle.

   Et samfund er en pagt der er indgået mellem et folk og dets vedtagne styreform. Denne pagt indeholder en aftale om, at folket ikke tager loven i egen hånd, Altså har eget våben. Til gengæld lover styreformen folket en sikkerhed og tryghed.

   Jeg mener afgjort, at der er sket et alvorligt brud i denne samfundspagt. Gentagne gange ser jeg i Tv-avisen, politiet udtale sig i vendinger som, “vi har ikke tid til, at tage os af indbrud eller lignende”, eller “vi må prioritere”. Det er muligt, at politiet har for travlt, men uanset hvad der er årsagen, så er det et brud på samfundspagten.

   Men hvis en pagt bliver brudt fra den ene parts side, er der vel ikke noget at sige til, at den anden part, selv tager loven i egen hånd.

   Jeg synes, at det er en uheldigt tendens, at overlade en befolkning til anarki, i en tid hvor vi samtidig er et folk i identitetskrise.

   Jeg forstår godt den modstand der er imod gentestjournaler, set i lyset af ovenstående. Mange unge og vel også os lidt ældre, har svært ved at gennemskue samfundet systemer og love. Måske kan det vi er i gang med at lave i dag, være kriminelt i morgen, så er det ikke så morsomt at stå i en gentestjournal. Eller hvis politiet ikke har tid til, at komme ud til et indbrud eller overfald, så kan jeg meget hurtigt blive kriminel, eller finde andre der vil være det for mig. Nej jeg vil nødig stå i et sådan register.

   Måske skulle man se på disse sammenhænge, når man spekulerer på hvad årsagen er til rockerkriminalitet eller hvorfor nogle har lyst til at kalde sig nynazister eller lignende

   Preben Eriksen

   Kommentar by Preben Eriksen — 18. november 2008 @ 13:04

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper