27. juni 2014

Helle Thorning støtter føderalist som ny formand for EU-Kommissionen: “… den rigtige til at lede EU”

EU-forsker Marlene Wind har i årevis fortalt, at føderalisterne slet ikke var så stærke i EU. Fredag blev ‘ærke-føderalisten‘ Jean-Claude Juncker nomineret til posten som ny formand for EU-Kommissionen – en mand der specifikt anbefales af Union of European Federalists. Statsminister Helle Thorning-Schmidt er begejstret, og det er de fleste danske EP-medlemmer vel også, omend de af naturlige årsager ikke siger det højt.

Fra DR Online – Thorning: Danmark kan få meget ud af Juncker.

– Jean-Claude Juncker er den rigtige til at lede EU i de næste fem år. Sådan siger statsminister Helle Thorning-Schmidt på et pressemøde efter dagens topmøde, hvor EU’s stats- og regeringsledere peger på luxembourgske Jean-Claude Juncker som ny formand for EU-Kommissionen.

Det er nemlig godt for et lille land som Danmark, at Juncker overtager formandsposten, lyder det fra statsministeren…

Den britiske premierminister, David Cameron, stemte imod, fordi han mener, at Juncker er en føderalist, som vil overføre magt fra medlemslandene til Bruxelles. Også den ungarske premierminister Viktor Orban stemte imod.”

(Jean-Claude Juncker & Helle Thorning-Schmidt, 2011: Luxemburger Wort)

“… anyone who believes that the eternal issue of war and peace in Europe has been permanently laid to rest could be making a monumental error. The demons haven’t been banished; they are merely sleeping, as the wars in Bosnia and Kosovo have shown us. I am chilled by the realization of how similar circumstances in Europe in 2013 are to those of 100 years ago.” (Jean-Claude Juncker til Spiegel, 2013)

“EURO menace Jean-Claude Junckers dad fought for Hitler in World War II.” (The Sun, 2014)

Oploadet Kl. 21:57 af Kim Møller — Direkte link20 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/57661/trackback

20 Comments »

 1. På dansk hedder det “ærkeføderalist”.

  Juncker har nu helt ret i sin udtalelse til Spiegel, på nær at djævlene ikke sover. De står og griner.

  Kommentar by M — 27. juni 2014 @ 22:05

 2. -> M

  Jeg har retter til Ærke-føderalist (meget overbevist føderalist), men han er nu også en Arke-føderalist (idealtype på føderalist).

  Kommentar by Kim Møller — 27. juni 2014 @ 22:31

 3. En stor kølle er hvad de to tosser skal ha, og en brækspand til den heldige skid som svinger den.

  Jeg forbander de idioter og ønsker dem ad helvede til, dem som har smadret mit land med EUSSR.

  Kommentar by Fritz — 27. juni 2014 @ 23:01

 4. Tilsyneladende har ingen lyttet til det vink med en vognstang, som Europas vælgere leverede ved europaparlamentsvalget. Nemlig mindre EU og ingen føderation. Handelsaftaler ja, men overstatslighed nej!
  Nu forlader Storbritanien formodentligt EU og det var netop Storbritaniens indtræden, der var begrundelsen for vores indtræden. Hvis de træder ud, må et anstændigt demokrati sørge for at det danske folk bliver spurgt om vi fortsat ønsker at være med.
  Der må og skal en folkeafstemning til, hvor vi spurgt. Hvis det ikke sker er det fordi demokratiet intet betyder, så er det bare kold magtpolitik.

  Kommentar by Robert R — 27. juni 2014 @ 23:16

 5. Tragikomisk hvis Thorning Smith bliver valgt som en modvægt til føderalisten Juncker. Derved kan de mange danske EU-modstandere indirekte have hjulpet endnu en føderalist, i Thorning Smith, til magten i Bruxelles.

  Messerschmidt advarer briter mod Thorning:
  http://politik.tv2.dk/2014-06-26-messerschmidt-advarer-briter-mod-thorning

  Kommentar by Geert — 28. juni 2014 @ 00:30

 6. I dag, lørdag den 28. juni 2014, er 100-årsdagen for mordet i Sarajevo på en ærke-føderalist, det østrig-ungarske kejserriges tronarving, ærkehertug Franz Ferdinand og hans hustru Sophie.

  Det gav som bekendt anledning til udbruddet af 1. verdenskrig. For var det noget den ærkereaktionære mange-multi-etniske statsdannelse Østrig-Ungarn frygtede, var det at riget skulle gå i opløsning og splintres i små nationalstater. Man stillede derfor et ultimatum til den lille serbiske nationalstat om at undertrykke de nationale bevægelser, som man påstod udgik fra Serbien, og truede Serbien med krig, skønt mordet foregik i Bosnien-Hercegovina, som var annekteret af Østrig.

  Europas multi-nationale imperier (Tyskland, Østrig-Ungarn, Rusland, England, Frankrig og Osmannerriget) tørnede da sammen. Resultatet blev, at kejserrigerne (Tyskland, Østrig-Ungarn, Rusland og Osmanner-riget) alle gik i opløsning. En række nye stater opstod, bl.a. Finland, Estland, Letland, Litauen, Polen, Tjekkoslovakiet, Kongeriget af Serbere, Kroater og Slovenere, Østrig, Ungarn, Irland, Island, Tyrkiet, Syrien, Libanon, Irak, Palæstina. Grænserne ændredes mange bl.a. på Balkan, mellem Tyskland og Frankrig og i Sønderjylland.

  Jeg tænker at den unionsdannelse, som EU-føderalisterne i dag bestræber sig på, og som de hævder vil skabe en varig europæisk fred, allerede har vist, hvad den vil føre med sig: En fortsat ugyldiggørelse og undertrykkelse af de europæiske folk selvstændighedstrang og antagelig en opløsning af hele foretagende i kaos og måske krig.

  Kommentar by Niels P. — 28. juni 2014 @ 00:49

 7. @4 Robert,

  “et anstændigt demokrati”..HAHAHAHA….keep on dreaming, eller også skal du finde dig et andet land.

  Kommentar by Fritz — 28. juni 2014 @ 01:17

 8. @7

  Hvis Danmark har problemer, så ordner vi dem. Kun kujoner som ikke vil se efter vores kommende generationer, flygter.

  Kommentar by intetnavntak — 28. juni 2014 @ 04:04

 9. Nu er det vel forhobentligt mange år siden nogen tog det Hette T siger alvorligt..

  Kommentar by Hans01 — 28. juni 2014 @ 06:40

 10. Hum burde få Jim Lyngvild (eller Juncker) til at rådgive sig om påklædning. Den jakke er kropsnær på en utiltalende måde.

  Kommentar by Hans Und — 28. juni 2014 @ 07:19

 11. @8 intetnavntak,

  Det har du fuldstændig ret i, men hvem er det der skal “ordne” problemerne?. For på trods af ca. 40 års advarsler mod importen af islamiske evighedsbistandsklienter så stemmer ca. 80% af mohammedanskerne stadig på mere islam og mere EUSSR, og de ELSKER DET.

  Kommentar by Fritz — 28. juni 2014 @ 09:34

 12. Danmark skal meldes ud af europas forenede stater, hvis vi skal gøre os forhåbninger om en fremtid som nation.

  Kommentar by Nielsen — 28. juni 2014 @ 14:10

 13. Helle mener ikke noget. Hendes dagsorden har kun et punkt: Helle. Ud af det blå “mener” hun således, at det er ved at være på høje tid, at Danmark kommer med i “euro”en.

  At argumentere imod det, ville være udtryk for en eklatant mangel på indsigt. Man kan ikke argumentere mod skinholdninger, der ikke angår sagen, men personen.

  Der er mange karrierekvinder i politik, man kan sige det om. Det er således også sandt for Anna Mee Allerslev og Zenia Stampe. De mener ingenting, og søger derfor ikke oplysning. Men de har god fornemmelse for, hvad der fremmer den bestemte karrierevej – som kan være “at fremstå som en engel” – de har valgt.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 28. juni 2014 @ 14:38

 14. Europa er i disse år den eneste verdensdel, der ikke oplever økonomisk fremgang. Under eurokraternes styre går det støt og roligt mod afgrunden, økonomisk og på mange andre måder. Internationale medier (bl.a. Daily Telegraph 28.06.14) regner nu med, at Juncker og Thorning-Schmidt skal stå i spidsen for den vedvarende nedtur.

  Vil vi danskere snart få en folkeafstemning om EU, indvandring og retspolitik? Eller skal modstanden vise sig på andre og mere drastiske måder?

  Kommentar by Crass Børsting — 28. juni 2014 @ 14:47

 15. Må jo bare håbe at EU bliver et endnu mere upopulært projekt, end det allerede er. Patetisk at skue, hvordan de virkelighedsfjerne nede i Bruxelles forsøger holder sammen på hullerne i en stærkt synkende skude…

  Kommentar by Lars B — 28. juni 2014 @ 15:14

 16. Klart hun taler pænt om sin kommende chef.

  Kommentar by BB — 28. juni 2014 @ 16:35

 17. 5. H.T.S. Denne kvinde kan nemt lokke mænd som, David Cameron og Obama i noget rigtig lort.

  Et ordsprog: Kvinden er skabt til at lokke mænd i uføre. Hendes type skal behandles lige som en græsplæne. Nemlig, slåes og holdes nede. :) :) ET par skridt fra køkkenet = flugtforsøg. Hendes gemal må da vær en vatpik.

  Denne kvinde må da godt bestemme noget, selvfølgelig må hun da det, men det SKAL bare være over noget, som ikke betyder noget. :)

  Kommentar by Sindsro — 29. juni 2014 @ 00:45

 18. Økonomiske nøgletal viser at Danmark klarer sig bedre end landene i Eurozonen.

  En fælles EU regering er intet værn mod islam, det bliver sandsynligvis de samme proEuropæiske fanatikere der bestemmer til den tid, de ændrer ikke holdning selv om de får hugget begge hænder af. Det er grund nummer to til at holde sig fra EU.

  Kommentar by k.m. — 29. juni 2014 @ 16:17

 19. Ja, k. m.

  Men hvis vi havde stemt Ja til euro’en i 2000 ville vi ikke have fortrudt det! For så havde vi fået at vide, at Danmark havde haft “langt flere fordele end ulemper” af den. Og at “man må tage det sure med det søde”. Så når det nu krævedes af os, at vi skulle være “solidariske” – så var det ikke for meget forlangt af et land, der “i den grad har nydt godt af den fælles valuta, som Danmark har”.

  Ligesom vi heller aldrig vil fortryde “patentdomstolen”. Men vi ville til gengæld være blevet meget glade, hvis vi havde stemt Nej også til den.

  Det er helt sikkert!

  – – –

  P. S. Nej, selvfølgelig er “EU” ikke et værn. Tværtimod

  Kommentar by Morten - - - — 29. juni 2014 @ 17:17

 20. Det er tragikomisk at en dansk statsminister støtter nedlæggelse af Folketinget og agiterer for en fælles EU regering. Jeg har ikke noget imod samhandel og samarbejde, men at nedlægge Danmarks selvbestemmelse og suverænitet grænser til landsforrædderi.

  Kommentar by k.m. — 29. juni 2014 @ 19:14

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper