1. maj 2008

Fysiskprofessor Pervez Hoodbhoy om islamiseringen af Pakistan

Interessant interview med med den pakistanske fysiskprofessor Pervez Hoodbhoy i gårsdagens DR2 Udland, hvor han beretter om konsekvenserne af den bevidste islamisering af Pakistan under ul-Haqq-regimet. En islamisering understøttet af Tahir ul-Qadri, grundlæggeren af Minhaj ul-Quran, der i i Danmark har flere menigheder. En af de bedst kendte medlemmer er ph.d.-studerende Mona Sheikh, der som eliteforsker får statsstøtte til at “at styrke den empiriske viden om religiøse- og sikkerhedsdiskurser, der betinger radikal islamisme”.

Pervez Hoodbhoy, professor: “Man ser en holdningsændring hos de studerende. De er mindre nysgerrige og ved ikke meget om verden udenfor. De er ikke nysgerrige nok til at ønske at vide noget… Tolerancen for ideer udefra er også blevet svækket meget… Man kan ikke undervise i naturfag, humaniora eller andet uden at tage emner op, der rejser spørgsel og sætter tanker igang. Hvis der er modstand mod tanker, fornuft og logik… så kan vi ikke have ægte universiteter.

 • 14/4-08 Daily Telegraph – ‘Extremism’ fear over Islam studies donations.
 • Oploadet Kl. 15:53 af Kim Møller — Direkte link13 kommentarer
  Arkiveret under:

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5771/trackback

  13 Comments »

  1. ***Hvis der er modstand mod tanker, fornuft og logik… så kan vi ikke have ægte universiteter.“***

   Sådan lød citatet. Hvad der burde være sagt i stedet:

   Når det giver modstand mod tanker, fornuft og logik..så kan vi ikke have ægte islam.

   Kommentar by Onion — 1. maj 2008 @ 17:37

  2. Off Topic

   Var i fælledparken i regnen. Kuriøse boder: Det irakiske kommunistparti! -til kamp for arbejderbevægelsen i irak. Gad vide om det lykkes. De var imod krigen og imod USA besættelsen, mente alt kunne løses med fredelige midler.

   Og så ellers de sædvanlige frelste socialister i deres indgroede fælleskab af paroler, men uden sammenhæng med virkeligheden. Tænk hvor trygge de er. Fællesskabet forblænder.

   Hvorfor er Frit Tibet – organisationen, en rød forening? Som er imod Røde-Kinas maoist-annektering? Hvor er der meget jeg ikke forstår.

   Ellers var det nu hyggeligt at se de notoriske fulde, hash bevægelsen og de skræppende FOA folk. Men det virkede også som om virkeligheden er ved at overhale hele projektet med socialismen.

   Hvor støvet er det ikke at se en badge med Che Guevara, eller se en bog med Fidel Castro: Historien vil anerkende mig!

   Get over it, siger jeg bare..

   Kommentar by tobulisten — 1. maj 2008 @ 18:39

  3. Det Pervez Hoodbhoy siger er jo fornuftigt, og han beskriver det, som næsten kan kaldes en naturlov, nemlig at udviklingsstadet i muslimske lande uundgåeligt synker tilbage mod år 632. Helt på linje med muslimske lægestuderende der ikke vil lære om kønssygdomme og alkoholisme, og muslimske kirurgiske sygeplejersker der ikke vil vaske hænder og underarme. Man kan undre sig over hvor hurtigt det går. Og man kan desuden bekymre sig over at atommagten Pakistan er kommet så langt i denne udvikling.

   Kommentar by Mallebrok — 1. maj 2008 @ 20:00

  4. Mona Sheikhs bror er angiveligt også akademiker – vist nok kunsthistoriker. I forbindelse med Muhammed-tegningerne har han blandt andet blameret sig med en længere udredning om Jyllands-Postens tætte forhold til regeringen Fogh. Han er ansat på Kunstakademiet i Malmö og var næppe sluppet af sted med at påstå noget lignende i Danmark.

   Kommentar by Lille Lars — 1. maj 2008 @ 21:09

  5. Den professor siger jo kun, at om få år står han et eller andet sted i Vesten og beder om asyl.

   Kommentar by Menig 442 — 1. maj 2008 @ 21:10

  6. Simon Sheikhs paper om Muhammed-tegningerne:

   “A War of Words: A Review of Muhammadgate

   Simon Sheikh

   Today, we have just passed the one year anniversary of the Danish newspaper Jyllands-Posten’s publication of the now infamous caricature drawings of the prophet Muhammad that in January and February 2006 led to large demonstrations against Denmark in several middle eastern countries, culminating in attacks on and the burning of Danish embassies. In my paper I will try to review these events, why these drawings were published, who they addressed, how they were received, and not least look at the response of the Danish government to international as well as national pressure to denounce the drawings. I want to review the language games that the government found itself caught up in, and the cultural logics they attest to. It has been argued that the controversy was a cultural misunderstanding or misrecognition, but I will argue that the drawings were received exactly as they were intended, and therefore not a case of cultural mistranslation.”

   http://eipcp.net/transversal/1206/sheikh/en

   Kommentar by Lille Lars — 1. maj 2008 @ 21:19

  7. Simon Sheikh siger: “Nej til krig”.

   http://www.nifca.org/PDF/reaktion/Re_aktion16.pdf

   Spørgsmål: Har Simon Sheikh haft ligeså travlt med at lægge afstand til terrorisme?

   Ikke i vores navn?

   Kommentar by Lille Lars — 1. maj 2008 @ 21:26

  8. #

   Den professor siger jo kun, at om få år står han et eller andet sted i Vesten og beder om asyl.

   Tror sku ikke asyl bliver aktuelt. Der er en tendens til at mennesker med evner er velkommen mange steder. Tror ikke manden får problemmer med at finde et land, som vil have ham.

   Kommentar by TavseHAns — 1. maj 2008 @ 23:36

  9. @ 1. Onion

   Du har ret. Manden ved det godt selv. Men det havede kostet ham hovedet – eller mange år i fængsel, hvis han havde sagt det.
   Islam er den perfekte koranen og shariaen. Indholdet kan ikke forhandles.

   I øvrigt har han sagt noget i den retning til Washington Post, jfr. Weekendavisen 8.-14.3.2002:
   ”Vores kollektive overlevelse beror på en erkendelse af, at hverken religion eller nationalisme kan løse vores problemer. Vi har kun et valg – den sekulære humanisme, som bygger på logik og fornuft. Den alene kan give os håb om, at alle på denne klode kan sikres reten til livet, friheden og søgen efter lykke”.

   Kommentar by Als — 2. maj 2008 @ 10:13

  10. Off topic:

   Kim, jeg savner et indlæg fra din hånd om den nye kommercielle radio, Den Anden Radio (D2R):

   http://www.comon.dk/index.php/news/show/id=35884

   http://www.den2radio.dk/

   Den er så vidt jeg kan se befolket og støttet af personer fra venstrefløjen på DR (er der andet?). Det er da en glædelig nyhed, at vi ikke længere skal betale for deres udskejelser;-) De bliver forhåbentlig et godt dræn på deres venstreorienterede støtters økonomi uden at de producerer noget som DR ikke ville producere.

   Kommentar by JR — 2. maj 2008 @ 10:32

  11. Apropos: “…uden at tage emner op, der rejser spørgsel…”

   I den islamiske verden, er der en udtalt trang til at holde kæft/mund vedr. andre landes indre forhold.

   Det undrer tit vesterlige regeringer, at man ikke ser en kritik.

   Det skyldes én ting: Ingen diskution af NOGET som helst.

   Hvorfor: Man ved nemlig godt, at diskution er gift for islam, samlet set. DERFOR, også i andre emner, holdes den kritiske diskution nede.

   anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 2. maj 2008 @ 14:01

  12. Mankan jo eventuelt slå op her

   http://nobelprizes.com

   og se fordelingen. Den islamiske verden skaber intet. Bortset naturligvis fra krig, mord, terror, intolerance, og ad nauseam af andre negative ord og begreber. Er der egentlig noget positivt at sige om det? Jeg har læst Koranen, og jeg synes ikek det var en smuk bog, bevares kaligraffien på forsiden er flot, men ud over det?

   Kommentar by PeterK — 2. maj 2008 @ 14:06

  13. http://www.memri.org/bin/latestnews.cgi?ID=SD191308

   Kommentar by Anonym — 2. maj 2008 @ 15:39

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper