7. juli 2014

Christopher Arzourini i Børsen: “DR er det politiske systems tjener, ikke folkets. Men folket betaler.”

Torsdag eftermiddag løb min Ipad tør for strøm, og jeg dristede mig til at give P1 en chance. Jeg kom ind i en genudsendelse af Filosoffen, forfatteren og fremtidskvinden fra 2007, hvor filosof Ole Fogh Kirkeby og forfatter Niels Thomsen talte i længder om tidens store tabuer. Det store tabu var vores behandling af muslimerne, der mindede om tidligere tiders behandling af jøderne, noget Muhammedtegningerne i øvrigt var et symptom på. Flere af betonmarxisterne er gået på pension, men systemet er inficeret. ‘Det er ikke din radio det er noget i vejen med, men hele Danmarks Radio’, som det så smukt lød i en jingle for år tilbage.

Kommentar af Christopher Arzrouni i Børsen – De ynkelige DR-propagandister.

De var så glade, Folketingets medieordførere. Nu var alle partier på Christiansborg med i et forlig om mediestøtten. Selv Liberal Alliance. … Men den lykkeligste af alle var utvivlsomt DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Med alle partier fedtet ind i forliget, er det slut med en grundlæggende politisk kritik af DR’s rolle som den store gøgeunge på det danske mediemarked.

Mens dagblade og ugeblade mister markedsandele, og kampen står om nettet, får DR tilført 3,7 mia. kr. ‘usu et abusu’, som de gamle romere sagde. Til brug og til misbrug.

Blækket på medieaftalen var knap nok tørt, før Pressenævnet leverede en sønderlemmende kritik af DR’s store dokumentar-serie ‘I skattely’, som blev sendt i efteråret. Det fjerde afsnit i serien handlede om, hvordan nogle rådgivere vejledte en skatteborger, som gav udtryk for, at han gerne ville betale mindst muligt i skat. Kritikken af DR er umisforståelig. I forhold til advokatfirmaet Bech-Brunn lyder konklusionen:

‘Pressenævnet finder, at de skjulte optagelser fra advokatfirmaet ikke dokumenterer, at den rådgivende advokat opfordrede DR’s undercoverjournalist til at omgå reglerne om skat i Danmark.’ … Programmet ‘I skattely’ indbragte en Cavling-pris, hvilket i sig selv burde give anledning til selvransagelse. Men selvransagelse finder man i hvert fald ikke hos DR. …

Med programmer som ‘I skattely’ viser DR sig at favne uhyre snævert og særdeles propagandistisk. Man ville for enhver pris illustrere, hvordan statskassen blev snydt for penge som retteligt tilhørte ‘fællesskabet’.

Det viste sig – desværre for DR’s propagandister – at Bech Bruun og Ernst & Young ydede rådgivning på den rette side af loven. Kunne man forestille sig et DR-program, som undersøgte problemet set fra borgernes og virksomhedernes side – i kampen mod det altomsiggribende statsapparat? Naturligvis ikke.

DR er det politiske systems tjener, ikke folkets. Men folket betaler.

Oploadet Kl. 14:58 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/57799/trackback

17 Comments »

 1. Der er ofte små lommer af kommunisme i danmark her og der, og intet sted kommer det til udtryk tydeligere end hos DR. Folket skal bare betale, så skal lederne og deres propaganda organ nok fortælle dem hvordan de skal tænke.

  Jeg kommer nogle gange til at tænke på nordkorea’s karikerede stats-tv når jeg ser DR, det er ikke på daglig basis og de laver skam også gode programmer, men når de virkelig beslutter sig for at opdrage folket i en bestemt retning, så sker det så åbenlyst at de burde indbringes for pressenævnet for det.

  “Dokumentaren” om SIAD-stop islamiseringen af danmark kaldet “et ekstremt netværk” er nok det værste jeg har set, men tv avisen er ikke langt bagefter når de udvælger, fravælger, og vinkler nyhederne så det passer til hvad de mener folk kan tåle at høre så de stadig stemmer rødt. Og så længe de får så massivt et tilskud fra licensen kommer der ikke alternativer på markedet, og det ved de. Hvorfor blå blok går med til forstår jeg virkelig ikke da DR konstant angriber dem og holder hånden over rød blok.

  Løkke sagen feks hvor han (måske) havde brugt 80.000 kr for meget blev omtalt af DR i månedsvis, og kostede venstre et massivt antal stemmer til EU valget.
  På omtrent samme tid brugte en rød borgmester i odense over 200.000 kr af skatteborgernes penge på at se porno på mobilen på et hotel i udlandet, det blev til en lille notits om at han beklagede og så var det glemt!

  Selvfølgelig skal de skrive om begge dele, men når de bevidst ignorerer den værste historie fordi borgmesteren tilhører deres egen fløj så burde det være fyringsgrund, eller i det mindste en stor overvejelse hos de ansvarlige om de bør have så meget i licens når de bruger dem på at føre smædekampagner mod politiske modstandere!

  Kommentar by Per — 7. juli 2014 @ 16:03

 2. Alle betaler til DR, men alle får ikke noget igen.
  Kun socialister gider høre på DR-socialister’s løgn og latin.
  Må vi se procenterne, hvor mange danskere følger en nyhedsudsendelse til dørs?
  Socialisterne ødelagde den halve verden mod øst. Nu styrer de DR, det kan kun ende på samme måde.
  Hvor er den modige borgerlige top-politiker, der som den første foreslår at privatisere DR? Vedkommende vil blive jagtet, hundset, flået til ukendelighed af en flok glubske hyæner, især hvis hans kolleger lige skal se tiden an, ”Jaaa, i’rn vil jo gern’ på tv fremov’r, så måske vi sku’ la’ socialistern’ få der’s vilje?”
  Så kære borgerlige, lær lidt af socialisternes fraser; stå sammen.
  Alle borgerlige partier er enige om at privatisere DR.

  Kommentar by mister jones — 7. juli 2014 @ 16:26

 3. “-i kampen mod det altomsiggribende statsapparat?”

  Hvilken planet bor Arzrouni på??

  Hans fanatiske paranoide liberalisme er til at lukke op og skide i.

  Det kan være DR ikke promovere hans lorte ideologi så effektivt som han godt kunne tænke sig, men så har han og andre ny-liberale jo altid despotiet EU, at falde tilbage på.

  Liberale er til grin. Deres evige asociale klynkeri burde ingen tage alvorligt.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 7. juli 2014 @ 16:41

 4. Pædofettilhængeren bag 3 er totalt til grin,
  At se andre som asociale når man selv er en hævdet pædofet er i bedste fald morsomt.

  Kommentar by Peter Buch — 7. juli 2014 @ 17:14

 5. Problemet med DR er jo, at stationen er blevet en stat i staten. Politikerne lader p.g.a. fejhed og dovenskab DR køre sit eget løb. Den trykte presse – her sidder en flok “journalister”, som godt ved, at deres arbejdspladser hænger i en tynd tråd, og det ville jo være fint at få foden indenfor i DR. Her kan de “komme på” og i øvrigt få en tårnhøj, næsten arbejdsfri indtægt. Hvis en journalist, som har kritiseret DR søger ind på samme DR, havner ansøgningen nederst i bunken – og der bliver den liggende.
  Politikerne, som gennem lovgivningen tvinger borgerne til at finansiere skidtet, vil ikke “blande sig”, men bræger op om “mer frihed til DR”( Mogens Jensen, S) om “mere frihed til DR”.
  Så hvem bestemmer indhold og vinkling i programmerne? Det gør de tilfældigt ansatte sgu!
  Privatisering er ikke løsningen. Befolkningsgrundlaget i Danmark er simpelt hen ikke tilstrækkeligt til at bære en kommerciel station, og se blot hvad der er sket med TV2 – en overflødig 3.-rangs TV-station, som oven i købet konkurrerer med DR om, hvem der kan være mest politisk korrekt.
  Løsningen må være at bringe DR(og licensen) ned på en fornuftig størrelse og at politikerne tager ansvar for at DR bliver drevet på én fornuftig og hæderlig måde, og ikke som nu et tag-selv-bord for forkælede “Radikale Lejesvende”.

  Kommentar by Paulus — 7. juli 2014 @ 17:20

 6. Super skrevet.
  Læg mærke til hvor ofte “tidligere kommunister” dukker op i politiserende udsendelser.
  Jeg vil umiddelbart skønne at EL dukker 4 gange så ofte op på nyhedskanalerne end f.eks LA. Vi støder rigtigt mange gange ind i Pernille Skipper.
  Jersil bruger nærmest konsekvent radikale som kommentarorer i sine udsendelser.
  Det er aldrig en fra DF.

  Kommentar by Robert R — 7. juli 2014 @ 20:30

 7. Det eneste man kan gøre er vel at håbe på at den teknologiske udvikling tager livet af monstret. Om få år vil der være mere eller mindre fri adgang til alle verdens mediers produktioner via abbonoment via internettet, som feks netflix er har det nu med film, og på det tidspunkt vil det være mere end svært at argumentere for at man fortsat skal betale over 2.500 kr for en radikal propaganda kanal når samtlige andre medier kan fås med frit valg på alle hylder for under halvdelen af det beløb.
  Det bliver en mental berlinmur der fjernes, jeg glæder mig.

  Kommentar by Per — 7. juli 2014 @ 20:53

 8. ‘The nigger in the White House’ Ja det kommer vi aldrig til at høre fra (D)DR, men vi kan være helt sikre på at høre – danske racister og nazister, kartofler og hvad den kommunistiske digitale kloak DDR ellers kan finde på for at svine danskerne til.

  Kommentar by Fritz — 7. juli 2014 @ 22:39

 9. 6 Robert,

  Ja, Jersild er jo en de helt slemme.

  Starten af hans karierre var jo grønjakke indslaget fra landets første ghetto i Studsgaardsgade, hvor han sammen med sin daværende chef, Lasse Jensen, mod betaling af de medvirkende, fik tryllet problemerne i bebyggelsen om til at handle om nazister og racisme.

  I den efterfølgende retsag, indrømmede DDR at der var ydet “sædvanligt” honorar til de medvirkende.

  Der er bare det aber dabei, at det slet ikke er sædvanligt at yde honorar til folk der medvirker, medmindre det er skuespillere eller såkaldte “eksperter”.

  Her betalte Jersild og Lasse Jensen så en flok crack heads for, at stille op og spille nazister så de kunne få en historie om såkaldt “racisme”. Velsagtens efter tariffen der er aftalt for akademikere, hvilket er anseligt når optagelserne køre over to dage.

  Gad vide om Jersild eller DDR har lyst til, at fortælle hvor stort det honorar var?

  Kommentar by Hans Und — 7. juli 2014 @ 22:56

 10. 3 Ich bin Allah. Du skal lige have prisen for årets mest idiotiske kommentar.

  Kommentar by Jolly Jumper — 7. juli 2014 @ 23:47

 11. @ 3 Ich bin Allah (Akbar)
  Jeg ved ikke hvilken ideologi du selv hælder mod? Men er du socialist eller kommunist, vil jeg gerne have dig til at pege på et velfungerende socialistisk land, bare et.
  Den smukkeste ideoligi, er nok den ideologi som ikke bryder sig om at blive kaldt en ideologi, nemlig konservatisme! Den indeholder liberalismens fortagsomhed, uden at blive brutal overfor de svage i samfundet. Som den Britiske tænger Hume skrev Staten skal være så svag at den ikke dræber virkelysten hos den fortagsomme, men den skal være så stærk at den beskytter den svage mod den stærke.
  Der hvor Danmark er i dag er at staten er så stærk at den ved sin vanvittige og evige søgen efter skatteindtægter, dræber om ikke alt initiativ så meget initiativ og virkelyst.
  Skade kun at Danmark ikke har et konservativt parti!

  Kommentar by Robert R — 8. juli 2014 @ 06:18

 12. Vi betaler alle til DR, undtagen de der er snu og frække nok til at undgå medielicensen.

  Selv når DR står for afvikling af Melodi Grand Prix ser staten gennem fingre med et gigantunderskud, her burde styregruppen selv stå til regnskab ved enten at betale gælden eller sidde staffen af i fængsel.

  Hvis jeg undlader at betale en parkeringsbøde på 600 kr træder hele retsmaskineriet i kraft, det samme må ske for Danmarks Radio når de smider over 50 millioner kr ud i den blå luft.

  Kommentar by k.m. — 8. juli 2014 @ 06:38

 13. DhimmiRadioen er et langsigtet projekt med store indtægtsperspektiver, man skal holde sig fri af. Alene røvhullernes oprindelige navn: Statsradiofonien, burde holde alle væk, pist borte

  Kommentar by Nielsen — 8. juli 2014 @ 07:40

 14. Desværre er den trykte presse også i vore dage statsstøttet. Stort set alle større medier er på støtten, ligesom de politiske partier.

  Tillad mig endnu engang at bringe dette nyttige link til afmelding af licens:

  http://www.dr.dk/Om_DR/licens/Spoergsmaal+og+svar/Selvbetjening/Afmeld+medielicens.htm

  Kommentar by Crass Børsting — 8. juli 2014 @ 09:58

 15. “Licens – Det er noget vi giver hinanden”.

  Kommentar by bastardo — 8. juli 2014 @ 10:31

 16. Det at jeg aktivt har afmeldt licensen, efter før blot at have sortseer, efterfulgt af min kones radiolicens, som jo nu er afskaffet, har hjulpet gevaldigt på mit blodtryk, da jeg jo kan berolige mig selv med at jeg ikke betaler til propagandamaskinen.

  Min kone, der er fra Polen, nikker genkendende til retorikken, når undervisningsminister Antorini stort set uimodsagt får lov til at udbrede sig om folkeskolereformens fortræffeligheder, fuldstændigt analogt med Østblokkens fantasifulde femårsplaner.

  Kommentar by Træt — 8. juli 2014 @ 14:17

 17. Jeg er ikke marxist. Og har dertil stor sympati for konservatismens grundlæggende politiske og sociale lære.

  Når det er sagt, ja så lufter jeg yderst gerne min totale foragt for liberalismen og dens iboende utopisme via dens rettighedsdyrkelse og golde rodløse individualisme.

  Arzrouni og lignende ideologer kan jeg bare ikke tage alvorligt og det prøver jeg efter bedste evne at give udtryk for.

  Kommentar by Ich bin Allah (Akbar) — 8. juli 2014 @ 15:48

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper