9. juli 2014

Mosbjerg Folkefest 2014: Kasper Støvring – EU er ikke ‘fredens projekt’

Jeg havde stadig ondt i kroppen, da jeg stod op tirsdag middag, og valgte mod sædvane at drikke cola til VM-semifinalen mellem Brasilien og Tyskland. Første video fra Mosbjerg Folkefest 2014 er nu online i fuld længde. Kasper Støvring – EU er ikke ‘fredens projekt’ (28 minutter, inkl. intro). Støvrings bog kan købes her.

(Kasper Støvring, Mosbjerg Folkefest 2014; Se også Snaphanen)

“I sin tale på Mosbjerg Folkefest gjorde Kasper Støvring rede for, hvorfor han ikke tror på EU som ‘Fredens Projekt’, men derimod som en tilbagevenden til den orden af imperier, der dominerede før 1. verdenskrig – med det dertil hørende enorme konfliktpotentiale.”

Oploadet Kl. 12:45 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/57836/trackback

10 Comments »

 1. […] Mosbjerg Folkefest 2014: Kasper Støvring – EU er ikke ‘fredens projekt’. Lars Hedegaard introducerer. […]

  Pingback by Kasper Støvring: EU er ikke et “Fredens Projekt” « Snaphanen — 9. juli 2014 @ 12:51

 2. Hvad “EU” end er, rummer det i hvert fald ikke “et enormt konfliktpotentiale” forstået som krigsfare. “EU” skal snarere ses som en del af De Professionelles internationalistiske projekt. “Proletariatets Diktatur” kaldte Marx den indeværende udvikling.

  Alt har tabt ånd, og er blevet professionelt. Selv krig håndteres i dag af “professionelle” på en “professionel” måde. Det gode ved det er, at tæppebombningernes tid er omme i de lande, der i dag regeres af de professionelle (“arbejder-med’erne”). Så “borgerkrig” og “enormt konfliktpotentiale” er ikke realistisk i civilisationscentrene i dag.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 9. juli 2014 @ 13:23

 3. Jo da, EU har som imperiebyggeri et enormt konfliktpotentiale.
  For mig forekommer der to ’klassiske’ konfliktområder: Etniske/kulturelle konflikter inden for imperiet, og grænsekonflikter ved imperiets ydre grænser.

  Imperiebyggerne praktiserer de virkemidler, at konflikter dels kan undertrykkes gennem udskamning af eller statslegitimeret ’hate speech’ mod den oprindelige befolkning eller fortie/tabuisere konflikter, hvorved de ikke kan ’ses på overfladen’, dels kan de dæmpes gennem økonomisk bestikkelse med skattemidler – jo mere aggressiv en gruppe er, jo flere statspenge skal de bestikkes med for at holde sig i ro.

  Men konflikterne kommer frem i fuldt flor, hvis udskamningen ikke virker, eller hvis der ikke tilflyder penge nok til en forudrettet etnisk/religiøs gruppe. De kan boble op til overfladen f.eks. i et vulkansk udbrud som optøjerne i London i 2011 og i svenske byer for nylig. Flere og stadig større no-go zoner vidner om konfliktoptrapning.

  Krigene i Eksjugoslavien, Ukraine, Libyen og konflikten med Rusland er også typiske følger af de ydre grænser af EU’s imperiebyggeri.

  Kommentar by traveler — 9. juli 2014 @ 14:44

 4. Hvad “EU” end er, rummer det i hvert fald ikke “et enormt konfliktpotentiale” forstået som krigsfare.

  Det kan vi så være fredeligt uenige om – blandt andet er den EU-støttede indvandring et kæmpe risikofelt (mht. krigsfare), ligesom støtten til Gaza, PLO og andre skøre organisationer bestemt fører til krig.

  Grækernes had til Tyskland fører naturligvis ikke til krig – der er for langt, og grækernes hær er for sølle – men hadet mellem de europæiske folk vokser på grund af de mange skuffede forventninger.

  Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 9. juli 2014 @ 14:49

 5. Ang konfliktpotentiale, så har EU allerede vist sit i forhold til Ukraine.

  Hvis EU havde holdt kæft, ville Rusland aldrig have følt sig truet på deres suverænitet og indflydelsessfære. EU kastede sig med en barnlig selvfølgelighed ind i konflikten og lovede Ukraine fuld støtte med det resultat at Ukraine følte at de var stærke nok til at konfrontere Rusland og det gik som bekendt galt.

  Kommentar by Santor — 9. juli 2014 @ 14:54

 6. Vor moderne civilisation går ikke mere i totalkrig. Konflikterne er blevet begrænsede og “professionelle”. Som alt andet i samfundet. Krigen er ikke i “det sete”, men i “øjet, der ser”. Man kan ikke ud fra objektive omstændigheder vurdere en krigsfare.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 9. juli 2014 @ 14:58

 7. “krigsfare”

  Hvad er egentlig en “krigsfare”? Det forekommer mig at begrebet i denne sammenhæng har udspillet sin rolle, da det henviser til den måde tingene kunne udfolde sig på i en anden tidsalder. Begrebet “krigsfare” havde en slags bibetydning som værende “det værste der kunne ske”, og det er nok første verdenskrig som har defineret det.

  Krig skal helst forstås i en bredere betydning – er en ublodig udslettelse af et folkeslag ikke en krig?

  I den moderne kulturradikale version er “internationale fredsskabende operationer”, militærstøtte til Ukraine og økonomisk støtte til det korrupte politi i Sydafrika og meget mere af samme slags heller ikke krig.

  Vi regeres pt. af krigsforbrydere.

  Krigsfare?

  Hilsner og ønsker om godt vejr til dem på Mosbjerg Folkefest 2014

  Kommentar by Balder — 9. juli 2014 @ 15:26

 8. Det var verdensklasse. Tak til arrangørernes kæmpearbejde. Glæd jer til resten af talerne!

  Kommentar by Josef K — 9. juli 2014 @ 16:45

 9. Manden har helt ret. EU-elitens projekt handler ikke om fred, men om at tvinge befolkningen til at acceptere deres snævre vision om ‘multikulturalisme’.

  Kommentar by Niels Juel — 9. juli 2014 @ 18:23

 10. Ja, “EU”-projektet startede som et bevidst forsøg på at skabe Det Nye Europa – en multikulti stat. Og er endt som et bevidstløst forsøg på at skabe Det Nye Europa – en multikulti stat.

  Ordet “krigsfare” anvendes naturligvis i den betydning, i hvilken det forstås her på siden, hvor så mangen én “udkæmper den forrige krig”. Mentalt, vel at mærke. For de synes at have folk til det grove …

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 10. juli 2014 @ 14:36

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper