12. juli 2014

Pirol, Æbelø, 12. juli 2014

Jeg holder sommerferie med den sammenbragte familie, og lørdagen blev tilbragt på Æbelø. Det blev en på alle måder vellykket tur. Et par kilometer før Ebbevejen, kredsede en fuldvoksen Havørn, og så var stilen ligesom lagt. Den lange vadetur gik fint, men jeg opgav alligevel at lokke drengene med på eftersøgning efter den sjældne Pirol.

Jeg forholdt mig akademisk til opgaven. Pirolen høres hyppigst syd for Æbeløgård, ved bøgetræerne ud mod kysten, og det blev det fysiske udgangspunkt. Jeg var ikke gået længe, før jeg hørte den karakteristiske sang. Jeg forcerede nogle brændenælder, og gemte mig halvt bag en stamme med kameraet klar til min første Pirol. Efter nogle minutter fløj den væk, og her så jeg den første gang mellem træerne, en udfarvet han i perfekt lys.

Jeg fandt en nyt ståsted, og scannede trætoppene i håb om at genfinde den. Det lykkedes ikke umiddelbart, men godt 15 minutter senere skiftede den gren, og jeg skød to hurtige billeder. Det ene blev en acceptabel dokumentationsfoto, og så kan jeg vanskeligt klage. Selvom den yngler på Æbelø, tages der forbavsende få billeder af den.

(Pirol, Æbelø, 12. juli 2014)

Den forsvandt kort efter, og yderligere to timer i skovene gav ikke bonus. Turen hjem var hård, og jeg orkede ikke engang at fotografere tre Ravne, der rastede blot ti meter fra landevejen.

PS: Kort efter jeg kom hjem, væltede jeg en varm kop kaffe ud over den bærbare PC jeg normalt bruger til Uriasposten. Den er stadig død, og Pirol-fotoet er således kun efterbehandlet med primitiv online-editor.

Oploadet Kl. 20:20 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/57907/trackback

10 Comments »

 1. Det er en gratis fornøjelse, at vandre til Æbelø og nyde Danmarks naturperle i fuldt flor. Det er en god idé at anskaffe sig en lille, billig gummibåd og trække proviant efter sig med en rem om livet.

  Fin Pirol – den har jeg set derovre flere gange.. men ikke fiskeørn. Også rådyr velsagtens 70-80 stk. i en rudel.

  :D

  Kommentar by Iznogut — 12. juli 2014 @ 21:08

 2. Det er næsten ikke til at tro at vi har en gul fugl i den Danske natur. Det ligner mest af alt en tropefugl!

  Kommentar by Santor — 12. juli 2014 @ 22:28

 3. Ja fantastisk smuk, jeg anede ikke engang, at vi havde sådan en smuk pipper her i Danmark. Den smukke fugl står i skærende kontrast til alt det sorte slam, som resten af landet er fyldt op med.

  Kommentar by Fritz — 12. juli 2014 @ 23:05

 4. PS.
  Kim, jeg håber ikke at du bruger sukker i kaffen.

  Kommentar by Fritz — 12. juli 2014 @ 23:07

 5. Bruger ikke sukker i kaffen, men der er stadig ikke liv i maskinen.

  Kommentar by Kim Møller — 13. juli 2014 @ 00:18

 6. læg den i en pose med ris, det skulle hjælpe med at tørre den

  Kommentar by bowman — 13. juli 2014 @ 07:52

 7. De er meget svære at fotografere på trods af farven. De sidder gerne stille i bladkronerne uden at bevæge sig ret meget.

  Du var ret heldig med det billede.

  Kommentar by martin — 13. juli 2014 @ 08:05

 8. Fantastisk billede. Færdes selv meget i naturen og undres ofte over at der er nogen der gider rejse til udlandet, der er så mange smukke steder her i Danmark. Så i øvrigt i uge 32 en rød hugorm i Vang granitbrud på bornholm.

  Kommentar by Danskeren — 13. juli 2014 @ 09:27

 9. Kim, det skulle gøre overlevelses chancerne noget større når der ikke var sukker i, så jeg krydser fingre for dig, og håber på det bedste.
  Og jeg ønsker dig og familien en god søndag.

  Kommentar by Fritz — 13. juli 2014 @ 10:24

 10. Rettelse, det var i uge 27 jeg var på bornholm.

  Kommentar by Danskeren — 13. juli 2014 @ 10:32

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper