6. februar 2004

Nostalgi-halal – Anker Jørgensen anno 1985: Indvandring er intet problem

Vi skriver 15. marts 1985. Fremskridtspartiets Mogens Glistrup har endnu engang sagt noget mere eller mindre racistisk, og socialdemokratiets tidligere statsminister Anker Jørgensen besøger den jugoslaviske forening i Hillerød for at sige undskyld på danskernes vegne. Her udtaler han til Ekstra Bladet:

“Indvandrerproblemet er i virkeligheden ikke noget, der bør kaldes et problem. Hvad er 2.700 mennesker i forhold til hele den danske befolkning? Ingenting!”

Det forlød samtidig at fru Ingrid Jørgensen “Gav sin mand 100 procent ret”. I den ledsagede artikel formidler journalist Monica Ritterband den kollektive skam – og konstaterer: Der var et yndigt land. Seks kendte personer bliver i den henseende spurgt om deres syn på Glistrups udtalelser – som iøvrigt på intet tidspunkt refereres i artiklen. Men ondt må det være når forfatteren Elsa Gress kan få sig selv til at sige:

“Det er vanvittigt at tro, at de indvandrere, som bor i Danmark, skal vælte noget som helst. De udgør jo ikke engang en promille af befolkningen. I øvrigt er det de mest værdifulde mennesker som udvandrer.”

Meget symptomatisk for indvandringskritikken på daværende tidspunkt citeres Søren Krarup blot for “Der er ingen racisme i Danmark”, hvad vel næppe kan være et fair referat af Ritterbands interview med det senere folketingsmedlem.

Oploadet Kl. 12:33 af — Direkte linkSkriv!
Arkiveret under:

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper