22. maj 2008

Forskning: Tre gange så mange isbjørne i dag som i 1965

Fra journalisten der bliver flov på vestens vegne når arabiske militser begår folkedrab…

 • 15/5-08 Nyhedsavisen – USA indrømmer: Isbjørnen er truet.
 • “Miljø-organisationer har i flere år presset på for at få USA’s regering til at frede isbjørnen, fordi forskerne mener, at bestanden af isbjørne vil falde fra cirka 25.000 til 8.000 de næste 40 år. Regeringen har gang på gang udskudt beslutningen… USA vil dog ikke forpligte sig til at gøre noget ved den globale opvarmning, som ifølge eksperterne truer bjørnene.”

  Bjørn Lomborg var igår gæsteredaktør i samme avis.

 • 21/5-08 Nyhedsavisen – Der er flere isbjørne end du tror.
 • “Livet ser alt andet end lyst ud for isbjørnen, hvis man skal tro de mange advarsler fra miljøorganisationer og polarforskere.

  Senest har USA sat isbjørnen på listen over truede dyrearter.

  Men faktisk står de hvide bjørne lige nu på et højdepunkt i karrieren som verdens maskot. Isbjørnen har i hvert fald haft det langt værre, end den har i dag.

  Det viser en gennemgang af forskning på området fra 1960’erne, som Nyhedsavisen har fået adgang til…

  I 1965 vurderede Den Internationale Sammenslutning af Polarforskere således, at den samlede bestand af bjørne var på cirka 8.000.

  Det er langt mere end den nuværende vurdering, som lyder på mellem 20.000 og 25.000 styk.

  Opdate 25/5-08. Jeg kom for skade at overhøre en genudsendelse af Miljømagasinet på P1, der bragte et langt mikrofonholder-interview med Elsebeth Gerner Nielsen.

  Elsebeth Gerner Nielsen: “… den der oplevelse af, at ens børnebørn måske ikke oplever en verden hvor der er isbjørne.”

  Oploadet Kl. 11:41 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5854/trackback

  8 Comments »

  1. Det har også undret mig at den nu skulle være truet. Jeg var på Svalbard i 2004, og antallet af isbjørne var stærkt stigende. Faktisk så meget at man efterhånden burde indføre kontrolleret jagt igen (det blev forbudt midt i 1970’erne). De mange isbjørne gør at der ikke er føde nok, så der er flere og flere afmagrede eksemplarer, hvoraf nogle i sagens natur søger hen til menneskelige bosætninger og er aggressive.

   Men så består truslen altså i at nogen har set i klima-tarotkortene.

   Kommentar by Casper | Borgerlig bums — 22. maj 2008 @ 13:54

  2. “Det er langt mere end den nuværende vurdering, som lyder på mellem 20.000 og 25.000 styk.“”

   øhh, det må vel retteligt være; det er langt færre end den nuværende vurdering

   Men ellers fantastisk interessant. Lomborg er altid sjov.

   Kommentar by Superman — 22. maj 2008 @ 14:20

  3. Hørte for nyligt i P1 en udsendelse om invasive arter, det var åbenbart en stor katastrofe at nye arter indvandrer.
   Eksperten nævnte på et tidspunkt at det snart ville være almindeligt med arter der var her i vikingetiden, og måske endnu tidligere da her var endnu varmere. Mikrofonholderen greb ikke chancen for at få uddybet hvorfdan de måske 100.000 mennesker der levede her, helt 100% økologisk, kunne få temperaturen til at stige, og hvorfor den voldsomme befolkningsstigning frem til 1700 kunne få det til at blive hundekoldt – så koldt at både Lillebælt og Storebælt frøs til så en hær kunne gå over.
   Der blev heller ikke spurgt hvorfor temperaturen ikke er steget de sidste 10 år, og den globale opvarmning er aflyst de næste 10, eller hvorfor temperaturen faldt i 50’erne hvor vi allesammen i Vesten fik køleskabe, biler, fjernsyn, centralvarme og andet energikrævende.

   Der blev heller ikke spurgt, måske udenfor emnet invasive arter, om den påståede fødevarekrise slet ikke har noget at gøre med at lande der ikke kan brødføde deres nuværende befolkninger formerer sig som moskitoer (må man vist godt sige da det var en araber der brugte udtrykket), og har en demografisk fordeling der staves ‘katastrofe’.

   Kommentar by PeterK — 22. maj 2008 @ 15:26

  4. Klimadebatten er i sig selv en blog værd. Når P1 taler om klimaændringer, er det nu underforstået, at der er tale om menneskeskabte klimaændringer.

   Kommentar by Kim Møller — 22. maj 2008 @ 15:34

  5. Hvem interesserer sig for virkeligheden. Ingen. Den vestlige verden interesserer sig kun for at ramme naboen.

   For der sker noget: Hvis ikke med isbjørnen så med andet. For 20 år siden gik alle elmetræer i eu døden i møde, og elmen er nu stort set forsvundet i Danmark og resten af eu. Nu går asken samme vej. Jeg har plantet masser af asketræer. De dør nu. Af multikultisianitis.

   Trækfuglene er ekstremt på retur. Med min statistik uddør landsvalen snart. Og viben. Standfuglene klarer sig godt. Ålen uddør om ca. 10 år, og den kommer aldrig igen. Køb en røget ål, og få den dybfrosset. Om 100 år kan du få 700 fatasilioner euro for den.

   Men det går ikke bare tilbage. Der hvor jeg bor, arbejder og færdes, er træk-arten ”asylum” i stærk fremgang. Selv i de mest ydmyge landsbyer kan den studeres. Realistiske fremskrivninger prognosticerer dens antal i eu til 50.000.000.000 om 100 år, så der er da noget at se frem til.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 22. maj 2008 @ 16:16

  6. Altid hyggeligt på Urias…

   Børge, jeg var ved at dø af grin.. ,,asylum,,.. LOL

   Spørgsmålet er hvornår der bliver nødt til at foretages kontrolleret jagt på flere arter… gnæk gnæk

   Kommentar by Tobulisten — 24. maj 2008 @ 14:46

  7. Alt imens venstrefløjens idioter ser højreorienterede konspirationer overalt, deltager de selv i den eneste og største løgn i dette århundrede : Den Menneskeskabte Globale Opvarmning.

   Pandabjørne uddør når deres eneste fødekilde forandrer sig under klimaforandringer …… For helvede, så dum og utilpasningsdygtig art fortjener sku da nærmest at uddø !
   Jeg kan se endnu et “red verden” projekt under opsejling.

   Kommentar by Tolder — 24. maj 2008 @ 18:27

  8. Det er herligt at Lomborg med polar is i maven får taletid i diverse medier. Sidst jeg så og hørte ham var på DR2 i skøn verbal duel med Svend Auken. Indtrykket, af Svend Auken, der står tilbage, var, at han mente at vi alle burde blive vegetarer. Så kunne vi redde verden. Sikke dog en skæg hippie. Skulle det hjælpe at lille Danmark bliver vegetar, når Indien og Kina vil have mere kød? Forståeligt nok måtte Lomborg le af den gamle røde garde.

   Problemet er ikke klimaet. Problemet er den helt groteske og fuldstændig uforsvarlige og på sigt fatale befolkningstilvækst i diverse ulande. De får for mange børn som de ikke kan brødføde og som de ikke selv er i stand til at tage sig af. De uetisk mange børnefødsler, der mest belaster kvinder og børn, skulle der gøres noget ved, men dem er der ikke rigtig nogen der taler om.

   Hvis vi bruger Svend Aukens halal ide om at folk bare skal blive vegetarer, vil det så gøre at de får færre sultne børn, et større antal børn de faktisk er i stand til at tage vare på og mætte, og flere børn de faktisk er i stand til at give uddannelse og arbejde?

   Hvis kvinder i Danmark blev behandlet (rene fødemaskiner og arbejdsheste) som vi lader dem blive behandlet i diverse ulande, så var fanden løs i Laksegade. Men vi sender da bare en ged, en høne eller lidt penge til “en god fødsel”. Jamen, lad os da endelig sende penge til flere fødsler og dermed mere arbejde og slid til kvinderne og mere overbefolkning. Lad os endelig understøtte en uanstændig og voldsom befolkningstilvækst, som er dybt umoralsk og til skade for klimaet.

   Vi kunne også vælge at hjælpe kvinderne ud af rollen som fødemaskiner og arbejdsheste. Her er Svend Aukens vegetarmad vist bare ikke løsningen. Halal regler er ikke løsningen hvad overbefolkning angår. De er flere steder en meget stor del af problemet. Ligesom katolicismens kondom forskrækkelse også er en stor del af befolkningstilvækstproblemet.

   Kommentar by Janne — 25. maj 2008 @ 08:46

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper