29. juli 2014

DR & Garbi Schmidt mod Støjberg: Højreekstremisme er ‘et større problem’ end islamisk ekstremisme

Selvom Inger Støjbergs ‘imam kaster skam over islam’-kommentar indikerer total mangel på viden om islams religiøse fundament, så kom der som ventet ikke kritik fra landets mange statsansatte forskere desangående. Islamforsker Garbi Schmidts kritik af Støjbergs kronik omhandler alt andet, og inkluderer sågar et par virkelighedsfjerne islam-apologetiske perler. Fra DR Online – Professor: Støjberg har fået flere ting galt i halsen.

“Der er flere punkter i Inger Støjbergs (V) argumentation, der ikke holder, når hun i en kronik i Berlingske skriver, at der skal stilles strengere krav til indvandrere fra ikke-vestlige lande end indvandrere fra vestlige lande.

Det vurderer professor Garbi Schmidt fra Roskilde Universitet, som blandt andet peger på Støjbergs udmelding om, at der er ’stor forskel på evnen og viljen til integration’, alt efter om man kommer fra eksempelvis USA eller Pakistan. …

Samtidig har Inger Støjberg tilsyneladende valgt at tage skyklapper på, når hun omtaler ekstremistiske tendenser i muslimske miljøer i Danmark, lyder kritikken.

– Det er jo ikke det eneste miljø, hvor ekstremisme finder sted. Andre dele af samfundet er hun forholdsvis blind overfor. Højreekstremisme er et eksempel, og hele spørgsmålet om ekstremisme i Danmark er i det hele taget et større problem.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/58603/trackback

33 Comments »

 1. Ekstremismestrømningerne i den danske kultur er et gigantisk problem, ja. Det nødsages man til at sande, når man ser sig omkring. Dér har professoren en killer-pointe. Hvad med om vi fejede for egen dør først? Mon ikke danskerne selv befinder sig ikke så lidt længere ude på højrefløjen, end selv den ivrigste jihadist?

  Tak til DR for at bringe proportioner og viden ind i debatten.

  – – –

  Kommentar by Morten - - - — 29. juli 2014 @ 13:39

 2. Hvor er hendes forestilling om ekstremisme i Danmark dog dejligt ukonkret. Hvis man allerede abbonnerer på samme illusion, så kan man jævnligt, af folk som Garbi Schmidt, få den bekræftet.

  Kommentar by Hr. Naturli' — 29. juli 2014 @ 14:01

 3. Jeg tror, at godheds-ekstremisme er vort største problem. Det er dem der læser konventionerne som fanden læser biblen og skider i egen rede.

  Kommentar by Menig 442 — 29. juli 2014 @ 14:16

 4. Fordi man er blevet professor er der ingen garanti for at man er begavet og indsigtfuld.
  Det eneste der er garanti for er at man har skrevet en doktorafhandling og forsvaret denne, derud over kan man sagtens være et fjols.
  Nu er det således at der er massive vidnesbyrd om at det forholder sig således at amerikanere integrerer sig betydelig bedre end parkistanere. De begår betydeligt mindre kriminalitet, de forsørger i langt højere grad sig selv, de bidrager i gennemsnit til samfundet, modsat den gennemsnitlige parkistaner.
  Gabi Schmidt kan næppe heller være uvidende om Danmark har være meget tæt på adskillige terrorangreb med udspring i islam og har haft et par stykker med dømte og sigtede terrorister med muslimsk baggrund og med islam som deres bevægegrund.
  Vi har fortsat ingen dømte terrorister med politiske motiver, med mindre man da betragter islam som en politisk ideologi. Vi har derimod adskillige dømte voldsmænd med venstreradikal baggrund, men så vidt vides ingen med højreradikal baggrund.
  Gabi Schmidt hentyder naturligvis til Anders Breivig, men hvor han stod politisk er vanskeligt at svare på, han har henvist til både Dansk Folkeparti, Fjordmand, og Stalin.
  Nu var Breivig også nordmand og har været underlagt Norsk censur, måske var det ikke gået så galt hvis han havde haft mulighed for at ytre sig.
  Indtil videre må vi konkluderer at den danske højrefløj er ganske fredelig.
  Nu er Gabi Schmidt professor på Roskilde Universitet, så titlen vægter ikke så meget!

  Kommentar by Robert R — 29. juli 2014 @ 14:17

 5. Og så glemmer hun at Greencardordningen IKKE er en succes. Der er ganske rigtigt kommet mange med længere uddannelser fra 3. verden, men de kører taxa.

  Selvfølelig er der højreekstremister også i DK, men kan nogen nævne hvor de er et seriøst problem? Garbi kan åbenbart ikke.

  Kommentar by mb — 29. juli 2014 @ 14:52

 6. Gabi Schmidt siger, at blandt top 5 som har fået Green card er 3.muslimske lande. Ordningen er en total farce. Stort som alle som er kommet ind er enten uden arbejde eller i ufaglært arbejde. Dette kan ikke komme som nogen overraskelse. Enhver, der ved hvad det koster og hvilke rammer, der skal til for at uddanne en kompetent person i et naturvidenskabligt område ville viden, at disse er ikke tilstede i mange af de lande som Danmark giver green Card til. De kommer med uddannelser som stort set kun er teoretiske. alt det som gør disse uddannelser dyre er væk. Det er den praktiske del med labaratorie, forsøg, praktiske løsninger. Desuden er de universiter de kommer fra næppe nogle, der har forskningsbibliotekter med adgang til databaser og tidskriftssamlinger fordi det er så ekstremt dyrt. Men det er nødvendigt på kandidatdelen. Hvorfor man overhovet tror folk med uddannelser fra sådanne lande har noget, at tilbyde er mig en gåde.

  Kommentar by Thorsted — 29. juli 2014 @ 14:54

 7. Storbyen Mosul og store dele af nordlige Irak er renset for kristne.
  Mere end 1 million mennesker er fordrevet fra hus og hjem af fanatiske muslimer.

  Jeg ved ikke hvor tit vi har hørt om Gaza i dag, og ufattelig dumme danske piger der er rejst til Vestbredden for at støtte “palæstinensernes sag”.

  Det er uhyggelig ensrettet anti-Israel hetz.

  I Irak finder der etnisk udrensning sted i enorm omfang – og de skide socialister i Norden kan kun finde ud af underskrive en fælles erklæring, der fordømmer Israel.

  Føj for f….n

  Kommentar by k.m. — 29. juli 2014 @ 16:01

 8. Det Glistrup advarede mod er blevet virkelighed.
  Politikere er i panik, de vil ikke indrømme de mange årtiers løgn og fejlslagen indvandrerpolitik.
  Inger Støjberg er tilfældigvis den første der melder ud med noget Dansk Folkeparti har sagt i lang tid. Jens Rohde er ikke parat endnu,
  De Konservative heller ikke, men det kommer. Når volden begynder at ligne det vi ser i Irak, og politikernes døtre får tæsk på åben gade
  af 15-20 muslimske knægte, så bliver selv en Jens Rohde og Lars Barfoed nødt til at ændre kurs. Jeg er efterhånden af ældre dato, men de børn der starter i skole efter sommerferien vil opleve et forfærdelig Danmark inden de når min alder, det kan de takke deres røde og Radikale forældre for.

  Kommentar by k.m. — 29. juli 2014 @ 16:23

 9. Jeg har lige skrevet til TV2 news og beklaget mig over den helt utilstedelige og løgnagtige nyhedsdækning – særligt i form af dækningen af Gaza og islam – Jeg bad dem skamme sig..

  Kommentar by Black Watch — 29. juli 2014 @ 16:59

 10. Støjberg er varm luft. Hvad vælger en karrierepolitiker, når Danmarks ve og vel kolliderer med “konventionerne”? Dette gælder formentlig også DF, vi får se.

  Birthe Rønn: Støjberg er uliberal
  Venstre-veteranen kalder det »i strid med konventionerne«, at Støjberg vil stille forskellige krav til indvandrere.

  http://jyllands-posten.dk/politik/ECE6899907/birthe-roenn-stoejberg-er-uliberal/

  Hvordan er det gået med den røde regerings “uændret stramme og fair” fremmedpolitik?

  Fra ikke-vestlige lande 2009-2014 præcis 30.924 indvandrere og 20.433 efterkommere. Det er 44,3 % af Danmarks befolkningstilvækst i perioden

  Kommentar by Josef K — 29. juli 2014 @ 17:44

 11. http://www.bt.dk/politik/uffe-ellemann-til-stoejberg-man-kan-ikke-goere-forskel-paa-indvandrere

  Læs venligst hvad Uffe Ellemann skriver om de kristne fordrevne omkring Mosul.

  Den mand er sgu da det værste. Han er for længst ude af politik, gud ske lov, men hans analyser og holdninger til Danmark og vores bøvl med muslimer er afskyelig.

  Kommentar by k.m. — 29. juli 2014 @ 17:51

 12. Hun er jo også hjernedød. Vågn op i Pladderhumanister !

  Kommentar by Spinner — 29. juli 2014 @ 17:52

 13. > 8 k.m.
  Jeg tror sgu du har ret.
  >9 Black Watch
  Mon ikke tvtonews snart kommer med en nyhed: højreekstrem racist går i rette med ærlig jounalistik? Jeg er nødt til at spørge, jeg vægrer mig ved at åbne for kloakslammet der vælter ud af MSM.

  Kommentar by Nielsen — 29. juli 2014 @ 17:56

 14. Der er alt for mange kvinder og alt for få højreekstremister i dansk politik. Ud med de fremmede!

  Kommentar by boethiusvictor — 29. juli 2014 @ 19:13

 15. GreenCard-ordningen bør afskaffes, den er helt unødvendig. Og de mange velfærdmigranter/såkaldte flygtninge/lykkesøgere eller udlændinge som er kriminelle må sendes ud af landet.

  Kommentar by Filip — 29. juli 2014 @ 19:37

 16. Røvhullerne og hippie svinene tvinger mig til at bo side om side med bindegale koran fascister, selvfølgelig bliver jeg højre drejet, jeg har ikke valgt det lort i mit samfund, jeg nægter at betale skat til de skiderikker.

  Kommentar by AK — 29. juli 2014 @ 20:06

 17. DDR er fantastiske når det drejer sig om, at fylde folk med løgn og studentikose menings plaperi fra “eksperter”.

  Siden den såkaldte grønjakke sag fra 1985, hvor serieløgneren Jens Olaf Jersild, på vegne af DDR, betalte en flok crakheads for at spille nazister (som er venstreorienterede), har DDR stort set kun frem manet spøgelser når det drejer sig om “højreorienterede”.

  Kommentar by Hans Und — 29. juli 2014 @ 20:12

 18. http://www.bt.dk/politik/birthe-roenn-dansk-somaliere-er-staerkere-end-stoejberg

  Birthe Rønn er en frustreret midaldrende dame, der uden at vide det sender vælgere i armene på Dansk Folkeparti. Det ville være fedt hvis DF overhaler Venstre inden næste valg.

  Kommentar by k.m. — 29. juli 2014 @ 20:47

 19. Lidt OT.
  Uffe Ellemann Jensen er et mysterium.
  Under den kolde krig var han et fyrtårn, der stod fast mod diktaturet. Han modtog, med stoisk ro og humor, sine “næser” fra venstrefløjen og ikke mindst de radikale, i forbindelse med fodnoterne i Nato-regi.
  Efter socialismens sammenbrud stod han velfortjent med palmerne.
  Nu, som den gang, støtter venstrefløjen og de radikale diktaturet. Denne gang det islamiske diktatur. Ellemann tror/bilder sig ind, at det drejer sig om en religion. Oplyste mennesker ved, at det før alt andet, er en umenneskelig ideologi, der vil koste verden mindst lige så megen død og ødelæggelse, som socialismen gjorde.
  Uffe for helvede – læs, lær og kom så tilbage.

  Kommentar by SUS — 29. juli 2014 @ 21:06

 20. Hej Nielsen…
  Jeg sendte min “gylle” i eget navn til tv2news og fik en automatgeneret svarmail – Jeg er ligeglad med evt. svar fra dem – kan gætte mig til ordlyden – så prop i den.
  Jeg har bare været videne til i dag, at se så meget forvansket gaza-følelseporno fra deres side, at jeg måtte give dem en reaktion – vel vidende at det ikke flytter en millimeter i deres tilgang og formidling af virkeligheden.
  Man burde jo ikke se lortet…men det må vel være en trang til at være selvpiner eller masochist når man bliver ved med at lukke op for svineriet!
  Eller også er det bare for at bevare sine fobier og blive bekræftet i sine egne hjælpeløse holdninger til det afsindige skråplan DK er på vej ned ad..accelererende!

  Kommentar by Black Watch — 29. juli 2014 @ 21:16

 21. Uffe må have været på for mange udflugter med Lykketoft.

  Kommentar by k.m. — 29. juli 2014 @ 21:45

 22. @19 Uffe Elleman utopiske fatasier står han ikke alene med. Den engelske politiske filosof John Gray har sagt, at efter den kolde krig blev midten af det politiske spektrum utopisk. Andre som de politiske realister som Hans Morgenthau og Reinhold Niebur mente, at både kommunismen og den amerikanske liberalisme var utopier. Kommunismen er væltet og det er den amerikanske liberalisme som står tilbage. Troen på FN, international lov og menneskerettighederne er en del af denne liberale utopisme. Morgenthau var meget kritisk mod W. Wilson i hans tro på folkeforbundet- senere FN som noget de kunne fjerne egeninteresser og magtpolitik blandt stater. Hans skrev værket “Politics among Nations” i 1947 mod denne utopi. Samuel Huntington skrev så “Politics among civilizations” med hans “Clash of Civilizations”.

  Kommentar by Thorsted — 29. juli 2014 @ 22:47

 23. AK

  Uddyb venligst overordnet, ikke nødvendigvis i alle detaljer, hvordan du dels vil søge skats betydning mindsket, og tillige opnå du bor mere blandt højredrejede fæller.

  Kommentar by Peter Buch — 29. juli 2014 @ 23:00

 24. #18. Det gør de. Chancen er der ihvertfald at det sker i overkommelig fremtid, danskerne har endelig fået nok af islam og stemmer med både hjerte og hjerne, virkeligheden at friheden er i dyb fare går op for flere og flere. Landets kulturelle ødelæggelse kan standes, men det kræver politisk handling lige nu ellers bliver prisen alt for høj.

  Kommentar by Lars B — 29. juli 2014 @ 23:18

 25. Peter Buch: Jamen man kunne jo starte med at blande sig uden om og lade være med at begynde på militære interventioner igennem snart tyve år nu, alt det krigs lort har kostet en planet og har kun skabt større kløfter, dernæst er lobbyismen og korruptionen ganske harmvækkende i Eu samarbejdet, jeg tænker blandt andet på alle de forladte bygge projekter Europa rundt skabt med Eu donationer, og det er ikke sommerhuse, det er kæmpe hotel projekter i milliard klassen, så er der en lang række ulands hjælp projekter som ikke synes at have meget bedre virkning end en dråbe i havet, men mest af alt er jeg træt af at støtte en krigs maskine der ikke synes at støtte ret meget andet end våben producenterne… det er jo latterligt, vesten bomber og skyder løs og så lukker de koran fascisterne ind i vores lande bagefter, hvad regner de med?! jeg mener der ville kunne findes store besparelser mange steder om end kunne pengene bruges indenrigs ….. og jeg bor hvor jeg bor og er tryg ved det, men sådan har det ikke altid været og jeg skal ikke ligge skjul på at jeg ville ønske mig en landsdel i Danmark hvor Islam er forbudt, og vil gerne bo i fællesskab med folk der har det ligeså, det er ikke indvandere, men simpelthen islam jeg gerne vil frabede mig, jeg har simpelthen ikke lyst til at bo i nærheden af folk der læser i koranen eller tilbeder den trosretning…http://www.thereligionofpeace.com/Quran/023-violence.htm

  Kommentar by AK — 29. juli 2014 @ 23:44

 26. Hvordan jeg så vitterligt slipper for at betale min skat til Moske foreninger og hezbollah fodboldforeninger er krafthejsmar en videnskab….grrrr.

  Kommentar by AK — 29. juli 2014 @ 23:50

 27. AK

  Tak for det!
  Det er sandelig ikke let.

  Kommentar by Peter Buch — 29. juli 2014 @ 23:59

 28. Bukhari (52:220) – Allah’s Apostle said… ‘I have been made victorious with terror’

  Kommentar by AK — 30. juli 2014 @ 00:11

 29. Endnu en “professor” i fri fantasi, der ser spøgelser, når emnet er hans postuleret ekspertise.
  Ved den mand en snus om islam og krigsideologiens blodige historie?
  Hvorfor hidkalder medierne ignoranter til at bortforklare virkeligheden?
  “professoren” er problemet og medierne gør deres til at udbrede skaden.

  Kommentar by Iznogut — 30. juli 2014 @ 00:39

 30. “Birthe Rønn er en frustreret midaldrende dame”. Rønn tænker som en jurist. Hun kan slet ikke forestille sig, at det bliver nødvendigt at fratræde nogle konventioner. For hende er de Moseloven til evig tid, selvom vi kunne fratræde fra det ene år til det næste. Befolkningen har ikke tilsuttet sig konventioner, der ødelægger deres land.

  Bortset fra det,så er alt Venstrehalløjet bare et forsøg på at dække DF af.Støjberg er sendt i byen for at sørge for, at Thulesen ikke bliver statsminister.

  Kommentar by Josef K — 30. juli 2014 @ 01:06

 31. Uffe E, er Bilderberg mand, købt og betalt.. Har arbejder naturligvis for Elitens projekt, at nedbryde national staten, samt fjerne den sidste del af den personlige frihed der er tilbage.

  Kommentar by Hans01 — 30. juli 2014 @ 05:22

 32. Den mand er og bliver en uhumsk skændsel mod alt og alle, Nyrups eneste gode bedrift var at slå ham ved valget i ’98 for det banede vejen for Fogh/DF.

  Kommentar by Lars B — 30. juli 2014 @ 15:47

 33. Lige præcist, det handler om for EU at fjerne national staterne.

  Kommentar by Fnidder — 30. juli 2014 @ 23:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper