26. maj 2008

‘Hizb-ut-Tahrir splitter indvandrere’ eller ‘Uvidenhed om Hizb ut-Tahrir blandt indvandrere’

Ny undersøgelse om danske muslimers forhold til Hitz ut-tahrir i Ugebrevet A4. Fra Hizb-ut-Tahrir splitter indvandrere.

“Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Peter Nannestad, der har forsket i islamiske grupperinger, hæfter sig ved, at andelen, der ­siger, at de ikke kender noget til Hizb-ut-Tahrir eller ikke ved, hvad organisationen står for, sammenlagt er vokset fra 34 til 56 procent mellem 2006 og 2008.

»Det virker yderst mærkværdigt. Man kan vel ikke beskylde organisationen for ikke at have markeret sig i tiden op til undersøgelsen. Og deres budskaber er ikke sådan til at misforstå,« siger Peter Nannestad.

En mulig udlægning er, at Hizb-ut-Tahrir faktisk vinder sympatisører, som endnu ikke vil stå frem, mener Peter Nannestad:

»En anden mulighed er, at respondenterne bare i stigende grad er blevet trætte af at skulle forholde sig til Hizb-ut-Tahrir i tide og utide og derfor vælger at glide af på spørgsmål om dem.«

Professor i islamiske studier på Aarhus Universitet Mehdi Mozaffari hæfter sig tilsvarende ved, at hvor det i 2006 var 13 procent af indvandrerne, der svarede »ved ikke« til spørgsmålet om, hvorvidt de personligt var tilhængere eller modstandere af Hizb-ut-Tahrir, gælder det i dag 31 procent:

»Det kan betyde, at flere er blevet mere positive over for organisationen, men ikke vil indrømme det. Men også, at der vokser en ny gene­ration frem med andre interesser end politik og religiøsitet. Begge forklaringer er lige holdbare.«

Under alle omstændigheder advarer Mehdi Mozaffari om, at tallene kunne tyde på, at nogle muslimske indvandrere befinder sig i en gråzone, hvor de kan bevæges i både en demokratisk og ikke-demokratisk retning. Det er værdier, der er på spil, og udviklingen er i høj grad op til landets politikere, mener han.”

Klassisk mediespin.

 • 26/5-08 Kristeligt Dagblad – Uvidenhed om Hizb ut-Tahrir blandt indvandrere.
 • 26/5-08 Berlingske Tidende – Uvidenhed om Hizb ut-Tahrir blandt indvandrere.
 • 26/5-08 TV2 Online – Uvidenhed om Hizb ut-Tahrir.
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5865/trackback

  5 Comments »

  1. Jeg havde Nannestad som udnerviser en gang for længe siden, og han er en af de få forskere som jeg har stor respekt for, fordi han altid stræber efter den objektive sandhed, og ikke lader sig afskrække af politisk korrekthed. Han er en ægte forsker.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 26. maj 2008 @ 23:10

  2. Er Hizb-ut-Tahrir stadig i landet? Det er da tre måneder siden Villy Søvndal sagde de skulle rejse hjem… (;-))

   Hvad blev der iøvrigt af hans massedemonstration mod Hizb-ut-Tahrir? Var den så lille og ubetydelig at den blev overset, eller hvad skete der?

   Kommentar by Mallebrok — 26. maj 2008 @ 23:46

  3. Jeg gad godt vide Mehdi Mozaffari´s mening om hvordan politikerne skal forholde sig til de områder han nævner.

   Men uanset hvad, så hører de garanteret ikke efter.

   For hvis nogen har advaret mod den ekstreme Islam og dens Rettroende er det Mozaffari – og det i klare ord og vendinger der ikke er til at tage fejl af!

   Hvorfor i alverden anvender politikerne ikke en mand som ham som rådgiver -men henvender sig i stedet til diverse suspekte imamere og Islamiske organisationer, som ikke er til at stole på over en dørtærskel ?

   Kommentar by Vivi Andersen — 27. maj 2008 @ 00:37

  4. Der er et kæmpe problem med hele metodeapparatet i den slags undersøgelser.

   Med vanlig forståelse af muslimsk kulturs reaktionsmønstre og især med fokus på takyya, ,,nødløgns-påbuddet,, er det uforsvarligt at lave undersøgelser, som alene baserer sig på interview.

   Og netop er det sundt med lidt, som her, kritik af og anderledes udledninger af resultatet. Men det bliver altid ukonkrete gætterier. Og det er et stort problem, fordi disse bliver personlige og vævende og kan fejes af bordet, som ,,debat,, og ikke som forskning.

   Så hvad burde man så gøre i stedet?

   Få fat i medlemslister. Få fat i afhopperes konkrete tal. Få lavet og opspore forsøg på og evt. lignende undersøgelser i hjem-kultur landet, til reference. Kulturer flytter sig nemlig meget langsomt.

   Hele interview-vanetænkningen er et vestligt fænomen, baseret på ,,hæderlighed,, og ,,demokratisk tænkning,, og er lidt inhabile i tilfælde af ikke-vestlige kulturer. – En klassisk antropologisk fejl.

   Reelt betyder det at konsistent opsigtsvækkende forskning, faktisk ikke finder sted, kun i næsten forældede meta-undersøgelser og disse truer ikke den islamiske invasion af vesten, den er hele tiden foran.

   Flere konkrete forslag til konsistent forskning?

   Kommentar by Tobulisten — 27. maj 2008 @ 23:54

  5. Ikke for sjov man designer hetz mod muslimer og Hizb-ut-Tahrir. De er nok det eneste parti der har en konkret løsning på muslimernes situation. Hvilket nok er grunden til at man frygter dem så meget. Hizb-ut-Tahrir er en “forhadt” gruppe på overfladen, men inderst inde både i akademiske rækker og ghettoerne har man respekt og tillid til dem, især i mellemøsten hvor man har set at de er det eneste parti der ikke har svigtet den islamiske nation. De er endnu ikke gået på kompromis og gradbøjede deres metode. Det er et sandt islamisk parti der følger islams forfædres fodspor hvar angår standhaftighed, målrettethed og fokus. Ikke for sjov vesten frygter sådan et parti….de nået jo trods alt fra Mekkah til Wiens porte! For dem der besidder en smule viden, ved jo at de ikke formået den store ekspansion via materiel kamp, men via intellektuel rigdom.

   …Wiens porte! Husk det kære venner! Husk det! Det er en mægtig ideologi, der trods manipulation og forvrængning overlever og lever videre i hvert enkelt individ som et rodfæstet træ i vinternætterne. Når sommeren nærmere sig, så blomstre den atter igen! I kan ikke holde den tilbage! Kun et spørgsmål om tid!

   Desuden, under oldtiden sagde I da ikke “skik følge eller land fly” til kristendommen. Så være nu ikke så snævre synet, I har gjort det engang før, så hvorfor ikke prøve igen?!

   Mvh,
   Mig der hedder “Abdullah”, så typisk et muslimsk navn, ik?

   Kommentar by Caliph — 25. marts 2009 @ 20:04

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper