31. maj 2008

Men hvad nu hvis modparten ikke vil lytte til ens argumenter…

(Nørrebro og Århus C, maj 2008)

Fra Mannstaedt blog – Forfriskende vold mod DF (27/5-08).

Men hvorfor er vold nu noget svineri?

Jo, det er fordi man er af den mening, at pennen er stærkere end sværdet, så hvis man er utilfreds med tingenes tilstand, så skal man altså udtrykke sig verbalt (evt. på skrift), for derved at overbevise modparten om, at tingenes tilstand bør laves om.

Men hvad nu, hvis man ikke er i stand til at kunne udtrykke, f.eks. hvis man ikke snakker et sprog, som modparten forstår – eller hvad nu hvis modparten ikke vil lytte til ens argumenter?

Ja, så er det, at demokratiet kommer på en prøve, for i et demokrati så fordres det, at folk kan kommunikere, og ellers kan offentligheden jo ikke blive oplyst om tingenes faktiske tilstand, og hvis folk ikke er oplyste, så kan man jo heller ikke forvente, at samfundet vil udvikle sig på en retfærdig måde.

[… desto mere DF og regeringen…]

Så når man nu skal udtrykke sin afstandstagen fra en sådan afstumpet holdning til andre mennesker, så er det jo, at det ville være rart, hvis man kunne udtrykke sig på et sprog, som modparten kan forstå. Men hvis det offentlige ikke ønsker at uddanne eller støtte folk, så de kan lære at udtrykke sig på skrift eller tale, så er det jo altid et sprog tilbage, og det er den lige højre.

Det er skammeligt, at det skal gå så vidt. Men i skolen har man jo i fysik lært, at aktion er lig reaktion – herunder, at hvis man presser noget, så vil man selv også blive påvirket af et modsatrettet pres.

I fysiktimerne har vi lært, at aktion er lig reaktion, er en lov som skal overholdes. Det er derfor forfriskende at opleve, at den teoretiske fysikundervisning også kan bruges i dagligdagen indenfor politiske emner.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5880/trackback

8 Comments »

 1. Vold er åbenbart fint, så længe det går ud over nogen man ikke bryder sig om – men det er naturligvis dybt forkasteligt hvis det går ud over ens egne ideologiske frænder.

  Kommentar by Mikkel Høgh — 31. maj 2008 @ 23:28

 2. Ding dong…

  Stephan Mannstaedt?
  Ja! Hvad vil du?
  Jeg vil tilbyde dig en forfriskning.
  En forfriskning?
  Forstår du ikke det?
  Nej, hvorfor vil du det?
  Fordi du fortjener det.
  Nej tak.
  Vil du ikke høre på mine argumenter?
  Nej, og vær venlig at fjerne foden fra min dør.
  Du forstår ikke hvad jeg siger, og du har heller ikke lyst vel?
  Nej for helvede! Fjern så den fod eller jeg ringer efter politiet.

  Her bør Stephan Mannstaedt ifølge egen logik få et forfriskende par på kassen.

  Kommentar by Sebastian — 1. juni 2008 @ 01:30

 3. Der er næsten for sjovt :-). Manden siger, at manden ikke magter kommuniktion uden brug af vold, hvilket er en af de mest basale menneskelige egenskaber. Kommunikation og det at gøre sig forståelig er i årtier blevet fremhævet, som en af egenskaberne der gør mennesket specielt. Så reelt siger manden jo, at tåben ikke helt er medlem af homo sapiens.

  Fripas

  Der er næsten for sjovt :-). Mannstaedt siger, at manden ikke magter kommunikation uden brug af vold, hvilket er en af de mest basale menneskelige egenskaber. Kommunikation og det at gøre sig forståelig, er i årtier er blevet fremhævet, som en af egenskaber, som gør mennesket specielt. Så reelt siger manden jo, at tåben ikke helt er medlem af homo sapiens.

  Den mere skræmmende del er, at han bryder med ideen om alle er lige for loven, og alle har ret til egne meninger og udtrykke disse. Dette uden frygt for vold. Evt. burde han kigge på § 77 i grundloven.
  Mannstaedt giver carte blanche til enhver som ønsker, at påtvinge andre et bestemt tankesæt.

  Andre har sagt det mere elegant, men pointen er stadig den samme.

  “A Man for All Seasons”
  Sir Thomas More– Go he should, if he were the Devil, until he broke the law.
  William Roper– Now you give the Devil benefit of law!

  Sir Thomas More– Yes, what would you do?

  William Roper– Cut a road through the law to get after the Devil? Yes. I’d cut down every law in England to do that.

  Sir Thomas More– And when the last law was down, and the Devil turned on you…
  …where would you hide, Roper, the laws all being flat?

  “Bear in mind that every time you violate or propose to violate the free speech of someone else you in potentia make a rod for your own back. Who is going to decide to whom do you award the right to decide which speech is harmful or who is the harmful speaker or to determine in advance what are the harmful consequences going to be that we know enough about in advance to prevent? To whom would you give this job? To whom are you going to award the task of being the censor? Isn’t it a famous old story that the man who has to read all the pornography in order to decide what is fit to be passed and what is fit not to be is the man most likely to become debauched?”
  Christopher Hitchens
  Se hele talen her >>
  http://www.youtube.com/watch?v=EUphTYPMB4o

  Kommentar by kristian — 1. juni 2008 @ 02:22

 4. Ups fik vist fumlet i copy past ovenfor. Beklager !!

  Kommentar by kristian — 1. juni 2008 @ 02:25

 5. Venstrefløjens hang til vold spænder fra Rune Engelbreth Larsens slet skjulte hentydninger om brug af vold mod anderledes tænkende over direkte opfordringer til konkrete overfald.

  Venstrefløjen har et problem med dens tilbagevendende brug og accept af vold.

  Kommentar by ingvar — 1. juni 2008 @ 09:39

 6. Problemet er jo, at den stakkels mand næppe han tænkt tanken til ende. For hvad forhindre “dem der ikke VIL forstå” i at bruge samme metoder? Så når han kommer forbi for at bruge hårdtslående argumenter, så mødes han måske af en haglgevær. Og så kører den derfra med optrapning og våbenkapløb.

  “Never bring a sword to a gunfight..”

  Kommentar by Gio — 1. juni 2008 @ 10:38

 7. Flere med ordet i deres magt. Specielt hr. Jihad (!), er velformuleret…

  http://www.youtube.com/watch?v=HumTW4dNruo&feature=related

  Kommentar by kim petersen — 3. juni 2008 @ 23:44

 8. Gad vide om idioten synes det samme om overfaldet på Islamisk Trossamfunds formand ?

  Kommentar by DaLi — 4. juni 2008 @ 12:28

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper