31. maj 2008

Kommentar på svensk debatforum: “Mörklägger svensk media Danskarnas åsikter?”

Interessant kommentar af synonymtet Saxon flix’ på det svenske debatforum Flashback.

Mörklägger svensk media Danskarnas åsikter?

Blev inspirerad av en annan tråd. Jag är en invandrare men född här, har inget annat medborgarskap och käkar falukorv. Det gör mig lika lite svensk som en Zigenare som har Svenska anor sedan 1500 talet. Ni ska ta det jag skriver med en nypa salt. Har bara varit i Danmark en gång. Och är ingen sociolog.

Jag ser dock påtagligen utländsk ut, “blatte”. Jag har besökt Danmark. Allt det där svensk PK media hävdar är lögn. Danskarna röstar efter deras åsikter. De vill bevara Danskt och vill inte ha några flyktingar/invandrare. De röstar fram en regering efter deras önskemål. Och Danskarna var öppna med det.

Däremot så var det mindre rasism. Är jag bakom några i Sverige så är de rädda att bli rånade. Speciellt gamla tanter och tjejer. I Danmark brydde de sig inte. I Sverige vill inte eskorter ta emot utländska kunder. I Danmark så bad de mig komma in. (Köpte ingen.)

Tycker att Anna Sjödin är ett praktexemplar på svenskt hyckleri. Hennes öppna åsikter är att öppna gränserna. Och att man borde förbjuda invandringskritiska partier. Men när hon är full och ärlig så skriker hon ut “svartskalle”. I Danmark är det snarare så att man röstar invandringskritiskt. Och viftar med den danska flaggan i skolan. Men inte hatar utlänningar.

Såg på tv4 en gång. Var ett Danskt par som bodde i Helsingborg. De jobbade i Danmark. Danska tanten klagade på att Danmark hade för mycket “vi och de”. Detta är kanske bara ett svenskt tankesätt skapad av Mona Sahlin? Kan ha fel här, men har aldrig hört om “vi och de” utomlands.

Påstår inte att Svenskar är mer rasistiska än Danskar. Dock är Svenskar mer politiskt korrekta. Och deras frustration över problemet och kostnaderna har omvandlats till vrede. Istället för att rösta på ex vis SD så hatar de oss utlänningar istället.

Detta var dock bara min erfarenhet. Men får mig att fundera. Vill svensk PK media få en att se likheter mellan att vara rasist och att vara emot den nuvarande flyktingpolitiken? Och använder de sig av Danmark?

 • 13/4-06 Aftonbladet – Anna Sjödin… (kaldte indvandrer-dørmand for “jävla svartskalle”).
 • Oploadet Kl. 23:08 af Kim Møller — Direkte link3 kommentarer
  Arkiveret under:

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5881/trackback

  3 Comments »

  1. Tror helt bestemt at han har op til flere pointer.

   Selv om det snart er længe siden jeg boede hinsidan så mærkede man allerede dengang “folkets” uvilje mod “blatterne” jeg forstod så bare aldrig hvorfor folk bevidstsløst stemte på sosserne gang på gang kun afløst af et svagt moderaterne, og mønstret foresatte tilsyneladende eftersom de nu igen fik en svag “borgerlig” regering.

   Det er åbentbart alt svenskerne tør svinge sig op til, for puha hvis europa synes de var slemme og racistiske næ så hellere bide det i sig og forære landet væk, mens de i deres stille sind gror mere og mere had.

   Det er jo ikke helt overaskende at Sverige vrimler i nynazister, alt det had skal da ud på et tidspunkt.

   Selv om jeg afskyer islam og inderst inde ikke stoler på muslimer er jeg da stadig venlig og høflig overfor de af dem der er høflige overfor mig, det kan ikke være anderledes, men jeg har selvfølig også muligheden for at STEMME indvandrekritisk.

   Så jo jeg tror han har fat i rigtigt meget den unge mand her.

   Kommentar by whodares(islam skaber tabersamfund) — 1. juni 2008 @ 21:13

  2. Gad vide hvad der ville ske hvis Sverige indførte hemmelig afstemning til Riksdagsvalgene?

   Kommentar by Mallebrok — 1. juni 2008 @ 21:27

  3. OT: Dødsdømt afghansk journalist på hospitalet

   Jeg foreslår vi genindfører kolonitiden for udvalgte lande. Enten det eller osse holder vi os helt ude af dem – ikke noget med militært at “støtte en demokratisk proces”, eller at sende humanitær støtte – det er perler for svin. Nej, de kan få kolonistyre eller ingenting. Paphoveder.

   Kommentar by Mallebrok — 1. juni 2008 @ 21:53

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper