9. august 2014

Politiken & Co: Jihadisternes eneste fællestræk er danskhed – tilsat ‘en personlig eksklusionshistorie’

Syrienkrigerne har intet til fælles, fortalte Politikens Morten Skjoldager på TV2 News for lidt siden. Herefter fortæller justitsminister Karen Hækkerup at hun gør alt hvad der står i hendes magt, for at radikale islamister ikke forlader landet. Hvor skal man starte? Fra Politiken – Syrienskrigere er opvokset her.

“Ifølge Politiets Efterretningstjeneste (PET) har mindst 15 personer fra Danmark mistet livet i Syrien. De 11, som Politiken har kunnet identificere, har gået i dansk skole, taget danske uddannelser, talte flydende dansk og navigerede hjemmevant i det danske samfund.

De er rundet af det danske samfund, så det er ikke noget, vi kan tillægge andre ansvaret for‘, siger Ann Sophie Hemmingsen, forsker i radikalisering ved Dansk Institut for Internationale Studier, der har fået forelagt Politikens research.

… kortlægningen viser også, at de dræbte syrienskrigere ofte kommer fra tilsyneladende velfungerende familier.

‘De er i langt de fleste tilfælde relativt normalt fungerende. De er ikke socialt belastede og har haft en rimelig opvækst i ofte ressourcestærke familier’, siger Allan Aarslev, politikommissær ved den kriminalpræventive afdeling hos politiet i Østjylland, hvor fem af de dræbte syrienskrigere havde bopæl.

Opfattelsen deles af Preben Bertelsen, der som den eneste psykolog i Danmark har faste samtaleforløb med hjemvendte syrienskrigere:

‘De er oftest rimeligt uddannede og dannede og velintegrerede i betydningen af, at de kan navigere sikkert i det danske samfund. I en anden forstand har de dog også ofte en personlig eksklusionshistorie bag sig‘, forklarer han.

… bortset fra at de er opvokset i Danmark, er der stor forskel på de dræbte jihadister. Spændvidden strækker sig fra en tyrkisk teenager fra den øvre jyske middelklasse til en utilpasset dansk forstadsdreng fra Ishøj. …

Hemmingsen mener derfor, at de gentagne forsøg blandt forskere og myndigheder på at kategorisere syrienskrigerne er nyttesløse.”

(Jihadisterne Hamza Nasser Hallak og Ahmad Hallak; Foto: Syrienblog)

“… altså 15 døde danskere.” (Jesper Zølck, TV2 News, 9. august 2014)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/58953/trackback

44 Comments »

 1. Alle nævnte eksperter synes at lide af islamofobi, altså den ægte sygelige angst for islam. Så meget at ordet islam end ikke kan nævnes.

  Kommentar by SUS — 9. august 2014 @ 15:42

 2. Deres fællestræk er Islam og at de alle med én undtagelse har udenlandsk baggrund.

  Det Danske samfund kan ikke lastes for noget.

  Kommentar by Sigwar — 9. august 2014 @ 15:42

 3. Åh nej ikke igen ,det er jo bare den samme smøre om igen

  Kommentar by notty — 9. august 2014 @ 15:45

 4. Og tak til kim for at jeg igen må poste mine små, men sikkert ubetydelige indlæg igen

  Kommentar by notty — 9. august 2014 @ 15:46

 5. “eksklusionshistorie bag sig” det undlader psykologen at uddybe. Hvad skulle hvem have gjort eller ikke gjort?

  Kommentar by Josef K — 9. august 2014 @ 15:57

 6. Radikaliseringen er de radikales skyld.

  Kommentar by Niels P. — 9. august 2014 @ 16:11

 7. George Orwell nysprog.
  Ordet integration har mistet sin mening, og åbenbart også ordet ‘ansvar’.

  Kommentar by mb — 9. august 2014 @ 16:13

 8. Nu må det sgu stoppe,integration har intet at gøre med om man har et arbj eller udd. det er noget man selv vil

  Kommentar by notty — 9. august 2014 @ 16:21

 9. -> notty

  Jeg har ikke bannet dig eller lignende. Har blot været offline et døgns tid.

  Kommentar by Kim Møller — 9. august 2014 @ 16:39

 10. Ha ha

  Læste godt den version af “historien” der har cirkuleret hos alle andre medier.

  Det er jo ren Jørgen Bæk SImonsen fra dengang han var i Deadline og forklarede at disse terrorister intet havde tilfælles. Han undrede sig tilsyneladende slet ikke over hvorfor lige han var i studiet og hvorfor han egenligt vidste så meget om netop dette emne.

  Det er temmelig plat at hævde at vi ikke kan tillægge andre ansvaret for noget, blot fordi nogen er opvokset i DK. Globalisering, migration, internet, finansiering af moskeer……..hvilken planet lever forskeren på.

  Kommentar by Superman — 9. august 2014 @ 16:48

 11. -> notty

  Jeg har ikke bannet dig eller lignende. Har blot været offline et døgns tid.

  Kommentar by Kim Møller — 9. august 2014 @ 16:39

  Har bare ikke været muligt for mig at poste her på din blog,jeg troede måske jeg var blevet bannet,jeg skrev endda til snaphanen for om de kunne høre dig om hvorfor,men du må ikke tage det som en klage, det var ikke sådan ment,er bare glad for igen at kunne poste:)

  Kommentar by notty — 9. august 2014 @ 16:59

 12. Det er simpelthen pinligt at “eksperter” kan udtale sig sådan, det svarer grundlæggende til at sige at feks nazister intet har til fælles. “Men har de ikke en fælles ideologi som de alle går ind for?” “Et fælles værdigrundlag?” Det ville være det oplagte spørgsmål, men af en eller anden grund stilles det ALDRIG af journalisterne som efterhånden må betegnes som ikke meget andet end meget dyre mikrofonstativer.

  Kommentar by Per — 9. august 2014 @ 17:00

 13. Åh I brokker jer. Pointen er nemlig, at det fælles er en ekstremistisk sunni islam. Og at denne afskyelige ideologi har meget tilfælles med ‘normal dansk sunni islam’. F.eks. den psykisk syge eskatologiske ide om kalifatet.

  Kommentar by NielsC — 9. august 2014 @ 17:00

 14. Det er som altid noget, som de har lært i Danmark. De som ikke bliver slået ihjel i Syrien kan vi roligtt forvente os bliver kommunalt betalte rollemodeller før eller siden. Det er bare et spørgsmål om tid.

  Kommentar by Ole — 9. august 2014 @ 17:05

 15. Der er et par ting, der går igen hos de 11. Man fristes til at anvende den formulering, som Politiken selv bruger, når de kommer med en tøseradikal løgnehistorie: “undersøgelsen er ikke statistisk signifikant, men kan angive en tendens”. (LOL).

  – 1. Selvfølgelig religionen.

  – 2. Grimhøjvej / vestlige Aarhus.

  – 3. Kaldet til Islam.

  – 4. Efterlod sig kone og 4 børn.

  Kommentar by bastardo — 9. august 2014 @ 17:05

 16. Jeg skal ellers love for, at elefanten tramper rundt lige for næsen af omtalte forskere og psykologer, mens de er vældigt optagne af at bortforklare dens eksistens. Hvad er en “eksklusionshistorie” for eksempel for noget? Der kommer mange mærkelige ord fra disse såkaldte fagpersoner. Det er voldsomt pinligt at læse for en, som hylder faglig integritet hos folk der bærer professionelle titler. Elefanten hedder naturligvis Islam. De unge mennesker er såmænd ude på Jihad, en islamisk kernepraksis der ofte efterlader en stribe lig i vejkanten. Det er hvad det drejer sig om, og det er hvad disse personer har til fælles. Socioøkonomiske bortforklaringer er helt irrelevante her.

  Kommentar by monse — 9. august 2014 @ 17:17

 17. Der har lige været et indslag i P3 nyhederne hvor en SSP medarbejder ved navn “toke” forklarede at det går fremad med at løse problemerne med “de unge” som vil til syrien, da man nu har været ude i grimhøjmoskeen og gøre dem opmærksom på problemet!!!

  Kommentar by Per — 9. august 2014 @ 17:24

 18. …og lidt OT: http://ekstrabladet.dk/nyheder/krigogkatastrofer/article4957830.ece

  Man forstår, at en irakisk familie, der garanteret har fået asyl og opholdstilladelse i Danmark, sjovt nok holder ferie i netop dét land, de formentlig har fået asyl fra.

  Og nu skal det danske diplomati naturligvis redde dem ‘hjem’.
  For min skyld kan de dø dernede, excuse my french.

  Det minder til forveksling om dengang, Danmark skulle ‘redde’ tusindvis af såkaldt statsløse palarabere ‘hjem’ fra ferie i Libanon, hvorfra de i sin tid fik asyl, opholdstilladelse og statsborgerskab i Danmark efter diverse kirkebesættelser og særlove.

  Hvorfor er det mon, man bliver en anelse træt i hovedet af at høre om hjernedøde arabere? Og lige så hjernevaskede danske ‘flygtninge’-myndigheder?

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. august 2014 @ 17:28

 19. -> Per

  Toke Agerschou. Bemærk efternavnet.

  Kommentar by Kim Møller — 9. august 2014 @ 17:33

 20. Jeg kender ham ikke, men en googling afslører at han er leder af anti-radikaliseringsindsatsen i århus kommune. Jeg er sikker på at mændene ryster i kjolerne i grimhøjmoskeen.

  Kommentar by Per — 9. august 2014 @ 17:53

 21. ..og selvfølgelig tilbyder det danske samfund psykologforløb til disse fjender af vor civilisation. Det skulle da bare mangle.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 9. august 2014 @ 17:59

 22. > 19 Er der en SF forbindelse?

  Kommentar by monse — 9. august 2014 @ 17:59

 23. Læs denne – om dæmoniske muslimer: http://www.gospelherald.com/articles/52128/20140806/chaldean-christian-leader-isis-systematically-beheading-children-in-iraq.htm

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 9. august 2014 @ 18:04

 24. -> Per 17:53

  Ha-ha. Og de har allerede smidt tøflerne. Husker stadig det fantastiske billede fra 1967-krigen, hvor egypterne smed tøflerne i Sinai-ørkenen for at piske tilbage mod Egypten.

  Fordi allan ikke tager imod martyrer til den 72-årige jomfrus paradis, hvis de kommer med tøfler på. Ligesom i moskéen.

  Øh, Kim Møller, oplys os: Hvad har efternavnet Agerschou med noget at gøre?

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. august 2014 @ 18:07

 25. @16 monse — 9. august 2014 @ 17:17:
  Enig, netop.

  @18 Henrik Petersen — 9. august 2014 @ 17:28:
  “Flygtninge”, der efter at have fået asyl i Danmark, rejser tilbage til det land, de er “flygtet” fra, skal fratages deres opholdstilladelse i Danmark, da åbenbart ikke er flygtninge.

  Vi danskere må først og fremmest sørge for os selv og vore egne – Barmhjertighed starter hjemme.
  Danmark er allerede overbefolket; Vi har alene 0,5 ha landbrugsjord per næse (2,8 mio. ha / 5 mio. mennesker), og det er for lidt, da enhver dansker skal have ret til jord nok til selvforsyning, ca. 3 ha.
  Med en fertilitet på ca. 1.8 barn per dansk kvinde løser dette overbefolkningsproblem sig ved naturlig afgang. De alt for mange fremmede, der pt. opholder sig i Danmark, skal naturligvis sendes hjem eller ansættes på tidsbegrænsede kontakter (se længere nede).

  Vi er ikke moralsk forpligtigede til at huse andre folkeslags overskudsbefolkninger. Vi er derimod moralsk forpligtigede til at tage os af vore egne svage, da vi selv har produceret dem.

  At andre, primitive folkeslag ikke kan styre deres egen reproduktion og lande, må de leve med konsekvenserne af. Deres forhold bliver ikke bedre, før de udvikler sig menneskeligt, og det kommer at tage århundreder. I mellemtiden skal vi bygge effektive grænser mellem os og dem, og forsvare disse grænser effektivt, som Israel forsvarer sig mod araberne i Gaza.
  Det duer ganske enkelt ikke at give menneskemedicin og teknologi til dyremennesker, da det eneste, der sker, er, at deres alt for talrige afkom overlever, og deres antal dermed eksploderer. Helt analogt til at det ikke duer, at vi mennesker går ud i naturen og redder alle de små søde kaninunger.

  Har vi i Danmark i en periode mangel på arbejdskraft, kan denne hyres på tidsbegrænsede kontrakter blandt kompatible folkeslag (ingen totalitarister og dermed ingen muslimer). En sådan kontrakt giver arbejdstageren ret til at opholde sig i Danmark i den aftalte periode, så længe denne passer det aftalte job. Fremmedarbejderen kan ved nærmere eftertanke godt medbringe familien, forudsat at han eller hun selv forsørger dem, eller at de forsørger sig selv på tilsvarende tidsbegrænsede kontrakter. Kontrakterne giver ikke ret til ophold i Danmark udover kontraktperioden. Ved kontraktens udløb sendes de fremmede hjem – Vi får den fornødne arbejdskraft og fremmedarbejderen tjener meget mere end han eller hun ville kunne hjemme; Win-win

  Kommentar by Bevidst — 9. august 2014 @ 18:36

 26. Denne helt fantastiske blindhed er ikke noget nyt. Tværtimod:

  Steen Andersen om den radikale Erik Scavenius (udenrigsminister 1940-43 og statsminister 1942-43):

  “Scavenius troede, at han i Hitler havde en rationel, troværdig partner, ligesom han havde forhandlet med rationelle tyskere under Første Verdenskrig. Han forstod aldrig nazismens ondskab og dæmoni. Selv efter krigen, da han fortsatte kontakten med Werner Best, forstod han aldrig, hvad nazismen havde gjort, og hvad den stod for.”

  Ifølge Steen Andersen var denne “blindhed” hos Scavenius et resultat af hans arrogance og intolerance, og den kunne have bragt Danmark ind i den tyske lejr.

  Den radikale blindhed over for nazismen genfindes så fint i vores dages radikales blindhed over for islam.

  Ydermere genfindes den radikale arrogance og intolerance også i hans kones – Alice Scavenius – afsky for sine landsmænd og hengivenheden for Gestapos chef i Danmark, Hoffmann, da han blev fængslet efter krigen.

  Trods dette er eftermælet ikke mindst vigtigt for den radikale selvforståelse: Selvfølgelig har den radikale historiker Bo Lidegaard søgt at rehabilitere Scavenius ligesom Lise Nørgaard selvfølgelig i fiktionens verden i Matador skildrer radikale modstandsfolk.

  Det er som om det radikale gen er en konstans over tid. Intet er forandret. Sådan er det bare.

  Kommentar by traveler — 9. august 2014 @ 18:38

 27. PS: tusind ‘tak’ til Helle-hjernedød-Thorning og de væmmelige krapyl i Enhedslisten, som har hevet mere end 9.000 jihadister ind fra Syrien, Irak og omegn – alene i juli måned!! Alle mænd i den kampdygtige alder! Hvordan har de fået råd til at tage herop?? Har de fået orlov fra ISIS??

  Mit gæt: Ragnarok venter om hjørnet. Islam har vokset sig stor og er nu det bæst, som vil kaste verden ud i 3. verdenskrig, som nok ender med atomkrig. De mange millioner muslimer, som nu lever i store enklaver rundt om i verden, de kan rejse sig mod os, og Vesten vil ikke ane, hvad den skal stille op. Den har bundet sig selv på hænder og fødder i en pladderromantisk forestilling om Geneva-konventioner, ‘human rights’ og tilbageholdende krigsførsel mod et krigerisk folk, der gør alt for at føre ‘irregular’ warfare – nemlig terror, bomber, beheadings, voldtægter, tvangskonverteringer osv.

  100.000 kristne er blevet nedslagtet af muslimer sidste år, men ingen løfter en finger. Når så lille Israel skyder nogle ganske få af de muhammedanere, så skriger verden op, som om det var den største forbrydelse mod menneskeheden i verdenshistorien. Verden er ét stort galehus!!

  Kommentar by Løsriv Jylland! — 9. august 2014 @ 18:42

 28. Danmark og Danskerne skylder ikke disse terror turister neglen på en lillefinger, nu må vanviddet stoppe, disse muslimske terrorister tilhører ikke civilnationen de lever i stenalderen og fred være med det ude i ørkenen, men Danmark og Danskerne er ikke forpligtigede til at understøtte disse undermennesker, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 9. august 2014 @ 18:44

 29. Det kunne være sjovt at høre de samme folketingsmedlemmer forholde sig til om disse “syrienskrigere” har været involveret i nogle af de grusomheder vi har set på div. videos og hvordan de har tænkt sig at undersøge og evt. retsforfølge dem.

  Har man en plan for det?

  Kommentar by Santor — 9. august 2014 @ 19:00

 30. I Politikens artikel om de 15 “danskere”, der er dræbt i Syrien, bruges betegnelsen “dansk” og “Danmark” 40 gange, “islam” og “islamist” 5 gange. Så Politikens ærinde er tydeligt.

  Der er intet overraskende i, at den uhellige krig tiltrækker velstillede, radikale muslimer. De har råd, kræfter og psykisk overskud, indtil de møder deres endeligt. Så er det slut.

  Kommentar by Niels P. — 9. august 2014 @ 19:28

 31. “de gentagne forsøg blandt forskere og myndigheder på at kategorisere syrienskrigerne er nyttesløse”

  …æh, har vi hørt om en eneste, der ikke var muhammedaner?

  Kommentar by Crass Børsting — 9. august 2014 @ 19:33

 32. “eksklusionshistorie”

  Kommentar by Johnson — 9. august 2014 @ 20:29

 33. “Thorning vil sende flere flygtninge hjem”, hahahahaha..hun er og bliver en rablende gal EUSSR luder.
  Og næsten endnu bedre “Hyggelig fødselsdag: Politi klar til rocker-ros”, hvad fanden sker der i delstaten danmark, og hvordan fanden er kriminelle muslimske bander nu pludselig blive til rockere???. Nå, men det er der vel nogle god tone tosser som kan forklare mig.

  Kommentar by Fritz — 9. august 2014 @ 22:57

 34. Aldrig i mit liv har jeg hørt magen til sludder og vås.
  Det er muligt at der ikke har været nogen rød tråd som har bundet syrienjihatisterne sammen, men derfra til at konkluderer at det eneste som binder dem sammen er danskheden. Hold dog op! Man må virkelig være journalist på politiken for at skrive noget så verdensfjernt. Bare det at man kan kalde en tyrkisk dreng for en jysk dreng fra den øvre jyske middelklasse, beviser at man har begge ben solidt plantet frit svævende i luften.

  Kommentar by Robert R — 9. august 2014 @ 23:45

 35. “Karen Hækkerup at hun gør alt hvad der står i hendes magt…” … ?
  Det er vist, hvad man kalder spin… Nu, hvor blå blok står til at vinde næste valg, vil Thorning gøre en hel masse … frier nærmest til DF, der tidligere har friet til S… som hun ville før sidste valg. Ikke andet end spin for at lefle for de vælgere, der ellers vil gå til blå blok.
  Glem hendes løfter, inden hun selv forklarer, hvorfor de ikke bleve til noget.

  Kommentar by Nordsjælland — 9. august 2014 @ 23:59

 36. Det er pudsigt, at vores normalt internationalt orienterede elite nævner danskhed som en fælles faktor for disse ’syrienskrigere’.
  Selvom jeg sætter stor pris på danskheden, tvivler jeg stærkt på at den er en faktor for ’syrienskrigere’ fra England, Tyskland, Frankrig etc.

  Kommentar by Fidibus — 10. august 2014 @ 02:31

 37. Først bildte de os ind at 1983 loven kun ville betyde få tusind udlændinge, det kom ikke til at passe med ca. 500.000 muslimer idag.

  Så fortalte de os, at folk der kom var flygtninge fra forfølgelse og tortur, det viste sig kort efter at “flytningene” rejste til de hjemlande de var flygtede fra.

  Så bildte de os ind Danmark ville mangle varme hænder i fremtiden, Igen kommer dette ikke til at holde stik, med et land hvor halvdelen af befolkningen står udenfor arbejdsmarkedet.

  Så bildte de os ind at unge kriminelles indvandrere ikke havde noget med religion at gøre, hvorefter en større del af indvandrer banderne tager på hellig krig.

  Kommentar by Hans01 — 10. august 2014 @ 04:38

 38. Der kan siges det samme om dem, som om deres kriminelle venner. De har lært det i Danmark.
  Ja, men de har lært det af hinanden og af deres afskyelige religion. Syrienskrigerne er et rigtigt godt eksempel på at de kan have nok så mange papirer på at være dansk uden at det hjælper. Først og sidst er de nemlig primitive og blodtørstige muslimer

  Kommentar by skræp — 10. august 2014 @ 05:06

 39. Det er “Don’t mention the war!” på dansk anno 2014. :)

  Kommentar by A-mad — 10. august 2014 @ 09:08

 40. Har man set en terrorist med barbar ideologien i blodet, har man set dem alle.

  Kultur og barbar ideologi har de til fælles. Man skal være journalist eller politisk udpeget djøf-betjent for at negligere dette faktum.

  Had til Danmark og kartoffel-danskerne er ligeledes signifikant og samfundet betaler alle deres udgifter. Midler udover samfundets skaffer de sig ved berigelseskriminalitet og ved salg af narko/pizzaer og kioskvarer hentet hos Fleggard – lige over grænsen.

  Kommentar by Iznogut — 10. august 2014 @ 10:28

 41. 2: Deres fællestræk er Islam og at de alle med én undtagelse har udenlandsk baggrund.
  Det Danske samfund kan ikke lastes for noget.
  Kommentar by Sigwar — 9. august 2014 @ 15:42

  Jo Sigwar: Det Danske samfund, kunne lade være med at importere lortet.
  Det danske samfund er skyld i grundlovsbrud.
  Islam er ufroenelig med grundloven. :)

  Kommentar by sindsro — 10. august 2014 @ 10:56

 42. Åh de fucking hippie kællinger på Borgen burde fandendansme kastes ud med faldskærm, lige ned i Isis lejren iført bikini og en pølse i hånden, forkælede lorte kællinger, de har ingen respekt.

  Kommentar by Fnidder — 10. august 2014 @ 11:14

 43. Problemet er ikke de jihadister der tager til Syrien for at kæmpe.
  Problemet er de der overlever og vender tilbage.
  Det må være dér, vi skal sætte ind!

  Kommentar by Steffen Richter Nielsen — 10. august 2014 @ 11:30

 44. Hvorfor er det så farligt for disse forskere at erkende at kaldet til Islam er deres primære fællestræk? Kaldet til Jihad og hellig krig, at kæmpe for det store kalifat og den store islamiske stat der skal omkranse alle lande på denne jordklode?
  Det er mit hovedfokus. Ikke så meget hvad de kommer frem til men HVORFOR/HVORDAN. Danmark har vel i virkeligheden intet at gøre med deres kald til Jihad. Det sker for alle muslimer fra alle verdensdele, der kæmper i diverse borgerkrige rundt om i verden.

  Der er vel børnehavelogik. Man ligner en stærkt troende muslim, man tager til et stærkt troende muslim og kæmper sammen med islamister fra hele verden, for at udbrede Islam og det store kalifat.
  Hvad pokker har det nogensinde med Danmark at gøre?

  Og i øvrigt hvor mange andre religioner får hellige kriger rekrutteret i Danmark? Det er 100% et islamisk fænomen i alle vestlige lande. Og intet andet. De er indoktrineret, senere “radikaliseret”, til at hade vesten og alt ikke-islamisk. Danmark vil ALDRIG nogensinde kunne stoppe dette had og indoktrinering, andet end at holde disse muslimer ude af Danmark. Man skal virkelig være tabt på hovedet som spæd, hvis man tror at noget som helst kan “afradikalisere” dem.

  Hvordan? Ved at give dem bycykler, nye klublokaler, playstation, give dem arbejde i det lokale “inklusions”projekt? De gør sgu hvad de vil og hvad de føler i deres hjerte uanset hvad. Og føler de for kaldet til Jihad, ja så er der nok ikke noget nogen som helst dansk ikke-muslim kan gøre ved det. Det er penge smidt ud af vinduet at forsøge at bekæmpe dette kald, det er 100% sikkert.

  Kommentar by Endnu en vantro — 10. august 2014 @ 16:25

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper