9. juni 2008

“Obamas pengetank kan sikre sejr over McCain” (solohistorie, Børsen)

Hillary Clintons definitive kapitulation lader vente på sig, men inden længe vil de danske medie fylde sendefladen med historier om republikansk pengedominans, og demokratiske problemer i den henseende. Ærgeligt at så få læser Børsen – Obamas pengetank kan sikre sejr over McCain (7/6-08).

Senator Barack Obama styrer ind i den direkte udfordring om at blive USA’s næste præsident med en klar fordel i forhold til rivalen John Mccain.

Helt usædvanligt for en demokratisk præsidentkandidat er Obama nemlig i langt højere grad bedre til at indsamle pengebidrag end hans republikanske modkandidat til præsidentvalget John McCain.

Det giver Obama en meget stor fordel i forhold til at mobilisere amerikanerne og nå ud til vælgerne i hele landet, skriver Washington post.

Under primærvalget, hvor Obama kæmpede mod Hillary Clinton, indsamlede han mere end 250 mio. dollar.

Demokratiske parti-bosser siger til Washington Post, at de forventer at Obama vil overgå det beløb gennem online-bidrag fra en liste med mere end 1,5 mio. navne ligesom det forventes, at mange af de filantroper, der tidligere har støtte Clinton, nu vil smide deres lod i Obamas vægtskål.

Obamas pengepung vil sætte ham i stand til at gå på strandhugst i ellers republikanske vælgermasser gennem massive radio- og tv kampagner i stater, hvor demokraterne normalt ikke kører kampagne, da resultatet normalt er givet på forhånd.

“Entusiasmen er der, og for første gang ser vi, at onlinebidrag og traditional fundraising trækker lige meget hjem. Jeg kan ikke mindes, at Demokraterne tidligere har været så klar,” siger Mitchell Berger, advokat i Florida, der arbejder som pengeindsamler for Obama og som har samlet penge ind for tidligere præsident Bill i 1996 og Al Gore i 2000.”

 • 21/5-08 Berlingske Tidende – Obama – McCain 1-0 (økonomi ikke fikspunkt; Karl Erik Stougaard).
 • Oploadet Kl. 16:08 af Kim Møller — Direkte link5 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5900/trackback

  5 Comments »

  1. Jamen uha. Hvis de fattige har flere penge end de rige, så har højrefløjen da for alvor grund til at beskatte de første hårdere og sidste blidere.

   Kommentar by Iversen — 9. juni 2008 @ 18:40

  2. @ Kim Møller, du skriver; ‘…inden længe vil de danske medie fylde sendefladen med historier om republikansk pengedominans, og demokratiske problemer i den henseende’

   W: Øh, nej…

   1 af kernelæsernes hade-medier er da helt med på at Obama fører, og dyrker den vinkel her: http://politiken.dk/udland/article520555.ece

   Vil du tage din spådom om de danske mediers vinkling af valgkampens økonomiske aspekt op, og evaluere den på et senere tidspunkt, eller vil den ryge i glemmebogen efter at du er kommet med en i sagens natur uafviselig anklage mod de danske mediers fremtidige handlinger? Det sidste ville være et slag under bæltestedet.

   Kommentar by William — 9. juni 2008 @ 18:57

  3. Jeg har selv spekuleret over hvornår det bliver problematiseret at demokraterne har langt større adgang til finansielle midler end republikanerne – jeg læste for kort tid siden at oversigterne over donationer til Obama og Clintons kampagner nu var så store at de ikke længere kunne håndteres af Excel 2003 – der skulle stærkere database-programmer til som f.eks. Access. I modsætning til McCains finansiering.

   Så vidt jeg husker blev det regelmæssigt problematiseret at Bush havde mange flere penge i ryggen end Gore i 2000-valgkampen, i forhold til demokratiske kriterier. Så jeg venter spændt på at læse de bekymrede ledere og kronikker om det amerikanske systems anti-republikanske bias :-).

   Mvh

   Kommentar by Martin Rannje — 9. juni 2008 @ 20:20

  4. Jeg har tænkt på om vi burde starte en indsamling til fordel for McCain her i Europa.
   Det er en katastrofe for Europa hvis Obama vinder, dels er han muslim, dels er han langt mindre orienteret mod Europa end McCain, dels er han langt mere restriktiv handelsmæssigt.
   Alt i alt en dårlig cocktail for Europa!

   Så hvis det er et spørgsmål om penge, så kan vi i Europa vel hjælpe – og dollar’en står jo fortsat meget lavt, så det er noget der batter!

   Kommentar by Anne Marie Buch — 10. juni 2008 @ 10:51

  5. @ AMB;

   Barack Hussein Obama er ikke muslim. Bogstaveligt talt tusindvis af mennesker arbejder intenst på at finde ud af alt – absolut ALT – om mandens liv, og ingen har fundet nogen indikatorer på at han skulle være muslim.

   Hvis din påstand tager udgangspunkt i fakta vedrørende den virkelige verden, så må du gerne delagtiggøre os i de fakta. Hvis din påstand tager udgangspunkt i andre forhold end faktuelle oplysninger som kan verificeres (som f.eks. det tror jeg altså bare på), så ‘hjerteligt velkommen på Uriasposten, du vil fle dig godt hjemme her’.

   Kommentar by William — 10. juni 2008 @ 12:53

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper