10. august 2014

Norsk antiracist undsiger Shansen-analyse: “… sensasjonell, men tatt fullstendig ut av løse luften.”

For et par uger siden, kort efter årsdagen for Utøya, bragte norske NRK en kronik af danske ‘Shansen’. Umiddelbart faldt jeg over en manipuleret bekrivelse af Kärrtorp-episoden, men ret beset er det ikke interessant i sig selv, hvordan venstreloonier opfatter virkeligheden. Det er således mest for underholdningens skyld jeg bringer et lille uddrag af en mod-kronik af Vepsen-redaktør Tor Erland Bach, aktiv antifascist, tidligere medlem af Arbeidernes kommunistparti. Fra NRK – Skremsler og overdrivelser.

“Når mennesker som utgir seg for å ha kunnskap om disse fenomenene viser seg å fare med det reneste sludder, da er det betimelig å si fra, før noen skulle la seg forlede til å tro at noe er en større trussel enn det det faktisk er.

Den danske bloggeren Margrethe Monika Mølgaard Rasmussen skrev nylig en kronikk hvor hun oppsiktsvekkende nok hevder at vår lille skare med hjemlige nazister er langt farligere enn sine trosbrødre i Sverige. Påstanden er sensasjonell, men tatt fullstendig ut av løse luften.

Sverige har en nazistisk bevegelse som teller flere tusen aktive. … I Norge har den nazistiske bevegelsen aldri talt mer enn cirka 300 personer. … Rasmussens forsøk på å dramatisere situasjonen faller imidlertid på hennes egen bruk av eksempler. De er alle sammen mer enn 13 år gamle.

Jeg tror jeg har samtlige forskere, journalister og politifolk som har jobbet med denne tematikken med meg når jeg fastslår at den nazistiske bevegelsen i Norge befinner, og har befunnet seg, på et historisk lavmål de siste 12 årene.

Man kan selvfølgelig gjøre som mange gjør og kalle alt man ikke liker på høyrefløyen for nazister og for eksempel inkludere de såkalte kontrajihadistene. Bildet endrer seg ikke stort av den grunn.

(Margrethe Monika Mølgaard Rasmussen på NRK Ytring, 31. juli 2014)

Rasmussen hevder i sin kronikk at det har vært flere alvorlige angrep og terrorhandlinger fra nazister i Norge enn i Sverige. Dette savner simpelthen rot i virkeligheten og er noe ingen som vil utgi seg for å kunne noe om dette temaet vil hevde. Dette gjelder historisk, medregnet de eksemplene Rasmussen ramser opp, men ikke minst i dag. …

Man kan argumentere med at 22. juli-terroristen var nazist, fascist eller lignende, og det er mye i hans klipp-og-lim-kompendium som peker i en slik retning. Det blir imidlertid feil å hevde at de miljøene han tilhørte var nynazistiske. … han tilhørte fortsatt ikke den nazistiske bevegelsen. Han handlet på egenhånd og det er hittil ikke påvist et snev av bevis som peker i retning av at barnemorderen samarbeidet med noen. Han fremstår, ikke bare i en norsk, men også europeisk sammenheng, som en enslig, for ikke å si ensom, svale.

En øvelse hvor man legger antall drapsofre den 22. juli inn i et totalt regnestykke hvor man ser på gjennomsnittlig antall drap begått i Sverige kontra Norge for så å skulle si noe om farlighetsgraden hos de to lands nazibevegelser blir derfor helt meningsløst.

… Ting kan forandre seg og derfor skal vi overvåke dem og ha et våkent øye. Mens vi gjør det klarer vi oss uten skremsler og overdrivelser.

(Vepsen og Tor Bach)

Oploadet Kl. 20:30 af Kim Møller — Direkte link6 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/59004/trackback

6 Comments »

 1. Hun elsker at puste til ilden. Hvem tager egenligt den tosse alvorligt?

  Kommentar by Spinner — 10. august 2014 @ 20:38

 2. “Kronikkforfatteren er en profilert blogger” Nå, ja. Sådan da.

  Hun kom jo i BT på at påstå, at Fjordman og Breivik var en og samme person. Nu må hun til Norge for at få tilfredsstillet sin trang til rampelys. Prøv Sverige, der er ingen der vil foreholde hende, at det rent faktisk var en nazist, der fik en kniv i ryggen i Kärrtorp, eller at den svenske Revolutinäre Fronten anses for den farligste voldelige bevægelse i landet med adskille arrestationer.

  Kommentar by EE — 10. august 2014 @ 20:55

 3. Hun er ikke blevet klogere siden hun bloggede om en ikke eksisterende general med ansvar for en ikke eksisterende krig med en ikke eksisterende massakre på pestilenser.
  Seriøsiteten er så lav, at selv venner melder fra.

  Kommentar by Menig 442 — 11. august 2014 @ 10:00

 4. Ha-ha. Tak for et godt grin til fedlingen shansen. Hun har før dummet sig eftertrykkelig og hun vil givet gøre det igen. Dumhed og psykotati kan ikke helbredes.

  Kommentar by Henrik Petersen — 11. august 2014 @ 10:43

 5. En antiracist med integritet og respekt for sandheden. Alt er bare bedre i Norge.

  Kommentar by Ruby Tuesday — 11. august 2014 @ 13:18

 6. På det gamle tv2blog huserede en skribent der kaldte sig “hvepsens”
  Han/hun havde også en sløret skitse af en hveps som profilbillede.

  Den blogger var uhyre skarp i replikken, og meget morsom.

  Den her omtalte vepsen fik mig bare til at tænke tilbage i tiden.

  Kommentar by k.m. — 11. august 2014 @ 16:04

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper