15. juni 2008

Dagen derpå…

Ud af EUs 27 medlemslande fik kun tre lov til at stemme om forfatningstraktaten i 2005. Holland og Frankrig stemte nej, hvorefter EU omformulerede det hele, og slettede ordet forfatning, hvorefter det så kun var nødvendig med en afstemning i Irland. De stemte nej i torsdags, og showet begynder nu forfra.

Oligarkerne

Irland har fået sig et problem, og så må vi høre, hvordan Irland vil tackle det problem.” (Per Stig Møller, Jyllandsposten 13/6-07)

“I believe we should not rush to conclusions. I believe the treaty is alive… (Jose Manuel Barroso, Europakommissionsformand; Times Online 13/6-08)

“We… hope that the other member states will pursue their ratification process.” (Angela Merkel, tysk kansler og Nicolas Sarkozy,fransk præsident i fælleserklæring; Times Online 13/6-08)

“The most important thing is that the ratification process must continue in the other countries…” (Jean-Pierre Jouyet, fransk europaminister; The Guardian 14/6-08)

Kommentarer.

 • 14/6-08 Daily Telegraph – Charles Moore: If David Davis was itching to quit, Lisbon would have been a better cause.
 • “Before the Irish result, the European Commission President, José Manuel Barroso, said that there was “no Plan B” if the Irish voted no.

  Some took this to mean that the treaty would not go ahead. This was not what Mr Barroso meant at all. As he in effect confirmed yesterday, he was saying: “We’ll stick to Plan A, however anyone votes.”

 • 14/6-08 Sunday Times (leder) – Contempt for democracy.
 • “… Jose Manuel Barroso, the European commission president, has declared that the treaty is still alive and urged the other 26 EU members to get on with the ratification process. In other words, the Irish vote might as well have never happened.

 • 14/6-08 Sunday Herald (leder) – Will Europe understand that No means No?
 • Opdate.

 • 15/6-08 Jyllandsposten – Jens-Peter Bonde: Præsident Rasmussen.
 • “Fogh har leveret det, som de andre statsministre anser for statsmandskunst: evnen til at handle direkte mod egne vælgere.

  De andre statsministre klappede spontant, da Fogh på et EU-topmøde fortalte, hvordan han havde aflyst den planlagte danske folkeafstemning om EU-forfatningen.

  Tænk, man klapper for at undgå at høre vælgerne, selv om 75 pct. af alle europæiske vælgere ønsker at blive spurgt om Lissabon-traktaten ved folkeafstemning.

  Der findes næppe en statsminister, som har læst, hvad de skrev under på den 13. december 2007 i Lissabon. EU-lederne besluttede tilmed, at traktaten slet ikke måtte offentliggøres af EU på en læsbar måde, før den er godkendt i samtlige 27 lande.

  De indgik også en politisk aftale om at undgå folkeafstemning i alle lande, bortset fra Irland, hvor det dengang blev anset for let at vinde denne ene uundgåelige folkeafstemning.

 • 15/6-08 Nyhedsavisen – Venstre: Nej-sigere forstår ingenting.
 • “Hvis de havde forstået afstemningen, ville de have stemt ja til traktaten.

  Sådan lyder det fra Venstres EU-ordfører Michael Aastrup Jensen, når han skal forklare, hvorfor Irland torsdag forkastede Lissabon-traktaten.

  »Den irske afstemning handlede om alle mulige andre ting end det, der stod i traktaten. Hvis Irland havde diskuteret traktaten, er jeg sikker på, at det ville være et ja,« siger han.”

 • 15/6-08 Pind.nu – Søren Pind: Om EU og fremtiden.
 • “I 1986 var vi mange borgerlige, der næsten ikke kunne få armene ned… Det var i det hele taget dengang EU stod for frihed – frihed for det enkelte menneske.

  Siden manifesterede tankerne om den politiske styring og overbygning sig i højere og højere grad. Det er tankevækkende, at jo mere denne tankegang har manifesteret sig, jo mere har befolkningerne reageret imod EU.

  Oploadet Kl. 00:10 af Kim Møller — Direkte link41 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5921/trackback

  41 Comments »

  1. Det var vistnok Bismarck der mente, at “de små landes ambassadører pynter ved middagsbordet”, men derudover tillagde han dem ikke den store betydning. Nu er Bismarck ganske vist forlængst død, men hans ånd lever da videre i bedste velgående hos EU komissionens formand, ser det ud til.

   Kommentar by monse — 15. juni 2008 @ 00:23

  2. Vi så det i 1992 under den daværende borgerlige regering, og vi har set det igen og igen og igen, senest i går med ovenstående citater ihukommet.

   EF var engang et liberalt frihandelsprojekt. Det er nu erstattet af et socialdemokratisk superstatsprojekt der bygger på en hovedrystende pueril ide om at Europa har en moralsk forpligtelse til at blive en modpol til USA – dvs. at vi død og kritte skal blive til Europas Forenede Stater.

   Eu er ikke et folkeligt projekt. Det er vulgærelitens projekt, og vi, borgerne, de små, skal have det presset ned i halsen.

   Af samme grund ser i i disse år modstanden imod EU gå i sig selv på venstrefløjen. Og hvorfor? Jo, naturligvis fordi at venstrefløjen kan se at EU i dag er den bedste måde at få gennemtrumfet interventionistisk politik, centralisering, kulturel maxisme (aka. multikulturalism) og mere økonomisk kontrol.

   I så hvad der skete i Østrig da de slemme Østrigere formastede sig til at slemme på Jörg Haider. I se hvad der sker når hhv. store og små EU-lande ikke opretholder deres Euro-forpligtelser.

   Jo, i skal nok få mere EU, om i vil det eller ej, og det bliver uanset om der sidder en “borgerlig” eller socialdemokratisk regering på taburetterne her til lands. (Gæt selv hvorfor ingen af de to blokke er imod.)

   Kommentar by Peter Bjørn Perlsø — 15. juni 2008 @ 04:46

  3. EF var engang et liberalt frihandelsprojekt.

   Peter, jeg beklager at måtte skuffe dig. Ja, vi fik i sin tid at vide, at EF var et liberalt frihandelsprojekt, og det var det, vi stemte for i 1972.

   Men det var løgn.

   Virkeligheden var, at EU er skabt til at være en superstat. Monnet, der er hovedmanden bag hele konstruktionen, prøvede efter 2. verdenskrig at få det sat på skinner – men måtte skuffet konstatere, at de folk, der havde sat livet på spil for at forsvare deres nationer ikke var nemme at overtale til at opgive dem.

   Derfor besluttede han – og det er dokumentérbart – i 1954, at implementere sine visioner om den store Europæiske Union i to tempi, hvor folk først ville få at vide, at det var et ‘fællesskab’, for derefter at fortsætte glidende mod unionen og den endegyldige ophævelse af nationalstaterne.

   Der er ikke noget specielt eksotisk over det her – det er såmænd nedskrevet i politikernes egne erindringer, man skal bare grave lidt. Det har Booker og North gjort i The Great Deception, som jeg viste Jens-Peter Bonde for et par uger siden – han anbefalede den uforbeholdent. Den anbefaling er hermed givet videre.

   Vi har brug for at forstå systemet for at kunne kritisere det kompetent og komme med forslag til reformer. Jeg vil helst ikke havne i den situation, at tilliden til europæisk samarbejde helt forsvinder. Men jeg må indrømme, at Barroso og de andre embedsmænd, godt hjulpet af de folkevalgte, gør en koncentreret indsats i den retning.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 15. juni 2008 @ 05:47

  4. Hvis modstanderne havde lært sig den regel kun at stemme på en modstander af EU, så havde vi i dag ikke haft alle de løgnagtige buekrater siddende i Folketinget.

   Nu er løbet kørt, selv om det er en fundamental kendsgerning, at mennesket ikke fungere godt i store enheder og at det må “føle”, at det har indflydelse på det samfund, det lever i.

   Men det har været psykologisk lærdom i umådelig almindelige tider, uden det har fået den ringeste indflydelse på den sociale og politiske udvikling, fordi et er så let at manipulere med folk.

   Det er derfor jeg ofte skriver: Løbet er kørt, der er ikke noget at gøreog at vi marcherer mod afgrunden.

   Kommentar by Anonym — 15. juni 2008 @ 06:43

  5. Ja, der er vist ikke megen chance for at Irlands nej kommer til at betyde meget andet end en kortvarig udsættelse af (forfatnings)traktaten. Man finder nok en måde at twiste den på, som man gjorde med Danmark og forbeholdene.

   Kommentar by Mikkel Høgh — 15. juni 2008 @ 08:41

  6. Til 3 (Henrik Ræder Clausen).
   Hvis man ser bort fra alle dårligdommene i det europæiske samarbejde, er spørgsmålet jo, hvad der overhovedet er tilbage, og hvorfor samarbejdet overhovedet skal finde sted inden for en formel konstruktion som EU.
   På alle områder, hvor EU kunne tænkes at gøre gavn, har projektet vist sig at fremme elitens idiotiske utopier. Tilfældigvis eller måske tværtimod er disse tanker altid overensstemmende med fremme af dhimmificering, leflen for tredjeverdensregimer og herhjemme øget bureaukratisering og ufrihed i form af politisk korrekt meningskontrol og speech codes.
   En centraliseret konstruktion som EU eller FN vil altid tiltrække samme proselytter for enverdensideologien, hvadenten den så kalder sig liberal eller socialistisk, bliver resultatet altid lige uspiseligt for nationernes overlevelse.
   Er vi derfor ikke over det punkt, hvor det overhovedet vil give mening at opretholde EU-samarbejdet? Jeg ville foretrække, at Danmark meldte sig helt ud og måske blev et folkeafstemningsdemokrati ligesom Schweiz.

   Kommentar by PerH — 15. juni 2008 @ 09:06

  7. @ Henrik Ræder Clausen
   folk først ville få at vide, at det var et ‘fællesskab’, for derefter at fortsætte glidende mod unionen og den endegyldige ophævelse af nationalstaterne

   …og da manipulation ikke var nok, valgte man at skide på de europæiske folks meninger.

   Desuden må vi danskere være mere vågne. Befolkningens unionsmodstand afspejles slet ikke i Folketinget, og det er da helt galt at kun 3-4 af de 14 danske EU-parlamentarikere er imod unionen. Det er et påfaldende misforhold. Hvad er det der sker med vores hoveder når vi står i stemmeboksen og skal sætte krydset?

   Gad vide hvor mange af uriasdebattørerne der er unionsmodstandere og alligevel stemte på Venstre til EU-parlamentet?

   Kommentar by Mallebrok — 15. juni 2008 @ 09:11

  8. Tja – Det er en lunken forsamling svar man ser her – er man imod så opfattes det som en DF – sejr og er man for så er det et Venstre nederlag.

   Men så indskrænket en synsvinkel siger jo ret meget om skribenterne og desværre meget lidt om EU-traktaten.

   Vh.
   P.S. Se også: Dansk Folkeparti og Martin Henriksens problem

   http://ladyinred.granslam.dk/Blog/?p=39

   Kommentar by lady-in-red — 15. juni 2008 @ 09:41

  9. @ lady-in-red

   Din kommentar er da helt forfejlet.

   Du er den eneste der nævner Dansk Folkeparti.

   Jeg er den eneste anden debattør der nævner Venstre, men ikke i forbindelse med sejr eller nederlag. Men som eksempel på hvad der for mange må være et misforhold mellem ens holdning og ens stemme.

   Kommentar by Mallebrok — 15. juni 2008 @ 09:53

  10. Lad være med at klikke på “lady in red” link…HAN er en troll…værre end allahn..

   Kommentar by Onion — 15. juni 2008 @ 11:39

  11. Nu varer det ikke længe før, at Danmark bliver en lille kommune i periferien af EU…er det fransk eller tysk vi skal lære, for at indordne os EU´s selvfede stab af politikere og embedsmænd?

   Kommentar by Onion — 15. juni 2008 @ 11:41

  12. Der er nok ganske mange Urias-læsere, der stemte på Venstre sidst – og ikke mindst forrige gang. EU-stoffet har været undereksponeret mens alle har snakket islam (hvilket er fuldt berettiget), og Foghs karriereplaner (se også JP’s leder i dag: http://jp.dk/meninger/kronik/article1369720.ece) var ikke blevet et problem under valgkampen.

   Jeg ser helst at vi får en fundamental reform af EU, som f.eks. Jens-Peter Bonde skitserer. Desværre frygter jeg, at de mange bureaukrater, der i dag tjener gode lønninger i systemet, vil være dygtige nok til at forhindre det. Hvis vi bare skrotter systemet, vil folk gå i panik.

   Vaclak Klavs, som jeg ellers ikke har alt for meget fidus til, gør det rigtig godt i sagen om Irland-afstemningen. Messerschidt er lige ude med en pressemeddelse, der kræver det samme: At regeringen siger endegyldigt ‘Død’ over Forfatningstraktaten (eh, Lissabon-traktaten).

   Problemet er også, at jo længere de udskyder de nødvendige reformer, desto mindre er chancen for at de lykkes…

   Forresten tak til LiR for at nævne Danmarks vigtigste parti. Det varmer.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 15. juni 2008 @ 12:29

  13. Søren Pind er meget overraskende hoppet ud af skabet som EU-skeptiker idag:

   http://www.pind.nu/

   Jeg troede ellers han var en af disse man tidligere kaldte ‘flomme-Europæere’??

   Kommentar by JensH — 15. juni 2008 @ 13:05

  14. Spanien har nu også stemt om den – det blev et overvældende ja…

   Kommentar by Nielsen — 15. juni 2008 @ 13:20

  15. Søren er en Vatpind. Jeg kunne ikke komme igennem på hans blog med følgende kommentar:


   Selvfølgelig er borgerlige skeptiske over for eu. Borgerlige ved udmærket, at velstand kommer af arbejde. De tror ikke på, at opgive familien, så kommunen og endelig Danmark, bringer velstand. De ved udmærket, at hvis de modtager noget uden indsats, så er der skjult udsalg et sted.

   Eu er, som Ritt sagde, et socialistisk projekt. I det liberalsocialistiske venstre er der selvfølgelig nogle få, der udmærket ved dette, men flertallet knokler for Fogh’s kejserdømme over eu, mellemøsten og nordafrika.

   Bare gå til makronerne Pind.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 15. juni 2008 @ 13:41

  16. @15: Rolig nu, det at kommentaren ikke kommer på med det samme, er ikke det samme som at den slet ikke kommer på – jeg kunne i hvert fald se den, da jeg kiggede forbi nu her :)

   Kommentar by Mikkel Høgh — 15. juni 2008 @ 14:00

  17. Venstres EU-ordfører: Irerne fattede intet

   Han siger “Det er blandt andet takket være EU, at man ikke skal betale 25 kroner i minuttet på sin mobiltelefon, når man ringer hjem fra stranden i Spanien“. Virkelig et væsentligt problem han trækker frem her, og et vægtigt argument for ratificering af Lissabon-traktaten (ironi!). Det giver associationer tilbage til argumenterne for at afskaffe kronen – nemlig at vi ville spare vekselgebyr når vi skulle på ferie i de andre EU-lande. Det er den slags perifere fordele EU-tilhængerne kan komme med – det er deres argumenter for Bruxelles-Strassbourg-bureaukratiet. Hvor er det dog en ynk.

   Kommentar by Mallebrok — 15. juni 2008 @ 15:12

  18. Jep, det med mobiltaksterne har længe været Kommissionens favoritprojekt. Ikke specielt ambitiøst, og desværre løst via direkte regulering i stedet for at finde en måde at lade fri konkurrence klare sagen.

   Men det er da godt, at EU bringer i det mindste en konkret fordel – for alle de penge, vi sender den vej.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 15. juni 2008 @ 15:18

  19. Lidt fra anekdoternes verden, men det er rigtigt så alligevel.

   Da der var afstemning om den fælles akt, og det er ikke de gmnastiske øveklser onsdag og lørdag der tænkes på, var der flertal i Danmark. Det lød fonuftigt at man kunne toldeklarere et læs fjensyn i Struer, og så bare køre dem til Paris og sætte dem ind i butikkerne. Det lød næsten for godt til at være sand, og var det da også.

   Forst prøvede Frankrig at få trumfet igennem at alle knapper skyulle forsynes med fransk tekst, I/O for tønd sluk er jo også mere end man kan forvente en gennemsnits franskmand kan kapere. Det blev også stoppet som den tekniske handelshindring det var.
   Så blev man kreative, og bestemte at man samlede alle teknisk kyndige toldere i en lille landsby midt i Frankrig, og inporteret elektronik kunne kun toldbehandles der. Så holdt i hundredevis af lastbiler i kø i november måned, lastet med ikke-fransk elektronik lige op til julehandelen, mens 2 arme franske toldere kæmpede med papirdyngerne. Det var ikke en teknisk handelshindring, bare administrative problemer.

   Ud af EU, det gør man ved at sende et brev til Europakommissionen, og ud af FN nu vi er igang. Så burde vi se lidt på de traktater der gør at bare ens forbrydelse er slem nok, er man sikret livsvarig forsørgelse og straffrihed i Danmark. Der er nok at tage sig til som politiker, uden at man behøver bekymre sig om hvorvidt butikken nu har glemt at sætte en glad smiley op eller ej. Spørgsmålet er om dem vi har, har intellektuel kapacitet til det.

   Kommentar by PeterK — 15. juni 2008 @ 15:52

  20. Slåfejl altså! Jeg køber et bedre tastatur på mandag – beklager.

   Kommentar by PeterK — 15. juni 2008 @ 15:53

  21. […] Ls resten hos Uriasposten […]

   Pingback by Irsk nej til Lisabontraktaten, men EU-toget vil alligevel kre videre for fuld damp! | Altermedia Danmark — 15. juni 2008 @ 17:06

  22. Lykke Friis, der pt. er prorektor ved Københavns Universitet og ofte udtaler sig om EU på skærmen, dukkede igen op forleden ifm. valget i Irland og meddelte i sædvanlig manisk stil med stive blikke, at nu skal der gang i EU-toget, som alt for længe har “ligget på sofaen”.

   Tænk lige over det.

   80 pct. af vor lovgivning er allerede i lang tid kommet fra dette efter sigende delvis slumrende “tog”. Det er en gyselig tanke, hvad der sker, når det kommer på skinnerne og får fart på.

   Kommentar by Mette ( liberal ) — 15. juni 2008 @ 17:24

  23. http://www.brusselsjournal.com/node/3334

   Nogen vil gerne have lukket munden på bloggerne. Skridt for skridt mod diktatur og tvungen ensretning.

   Kommentar by Mette ( liberal ) — 15. juni 2008 @ 17:31

  24. @20 PeterK! Du burde snarere installere Google toolbar i din browser. Så får du bl.a. en lille knap til at udføre stavekontrol, inden du sender dit indlæg. Google toolbar kan anbefales til alle, der skriver indlæg i blogs eller som har webmail.

   Kommentar by Niels P. — 15. juni 2008 @ 18:20

  25. @ Mette

   Nogen vil gerne have lukket munden på bloggerne. Skridt for skridt mod diktatur og tvungen ensretning. Skriver du

   Svar.
   Det ses tydeligt i Onion’s indlæg – der bekræfter din påstand.

   Se venligst: Dansk Folkeparti og Martin Henriksens problem

   http://ladyinred.granslam.dk/Blog/?p=39

   Vh.

   Kommentar by lady-in-red — 15. juni 2008 @ 19:32

  26. Endnu en gang tak til LiR for at bringe Danmarks vigtigste parti i erindring.

   Bliv endelig ved, DF har en vigtig rolle, også i retning af at engagere almindelige mennesker i politik. Et ægte folkeparti.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 15. juni 2008 @ 19:59

  27. LIR

   Please, bliv voksen og indse, at når man postulerer at andre er idioter og ikke fatter en skid, så er det IKKE et støttende argument at henvise til sin egen blog med flere postulater.

   Jeg vil til enhver tid med en mastergrad i EU og IGO-ret køre dig på røv og albuer i enhver EU debat. Så kom bare frem med præcis hvordan denne “forsamling” er “indskrænket” i deres syn på EU. Så skal vi få nogen argumenter på bordet, så de andre læsere kan blive underholdt.

   Bring it on.

   Kommentar by DaLi — 15. juni 2008 @ 20:21

  28. > 25 Henrik Ræder Clausen

   Det må efterhånden være klart for alle, at LIR ikke har mange skud i bøssen, hun mangler blot at skrive “dronningerunde” hver gang, så er det som Khader under valgkampen. Han fik under en kvart procent stemnmer i sidste meningsmåling. :-)

   Men når man selv har tomatrød som yndlingsfarve og af og til sætter Chris de Burgh på cd-afspilleren er hun alligevel træls.

   Kommentar by Mette ( liberal ) — 15. juni 2008 @ 20:22

  29. Så er Venstre ude med et decideret venstrefløj’sk ad hominem angreb:

   ”Jeg er totalt uenig i at man kan tolke det irske nej som Søren Pind gør det og tale om borgerlig EU-skepsis. Debatten i Irland blev totalt afsporet og kom til at handle om alt muligt andet end EU – f.eks. retten til fri abort, irsk neutralitet og WTO” siger Michael Aastrup Jensen til jp.dk.”

   Erhm, nej spørgsmål om abort, WTO og neutralitet er NETOP spørgsmål, som er afgørende for Irland, når det handler om hvorvidt de skal afgive selvbestemmelse på alle disse områder og dermed få topstyret deres handelspolitik, at få tvangsafskaffet deres abortforbud på sigt OG at få deres neutralitet aflyst under EU’s fælles udenrigspolitik.

   Mage til idiot skal man helt ud til venstre for, ja, Venstre og finde under normale omstændigheder.

   Kommentar by DaLi — 15. juni 2008 @ 20:23

  30. 3.Henrik Ræder Clausen

   Du skriver, at du helst ikke vil havne i den situation at tilliden til Europæisk samarbejde helt forsvinder.

   Nu tror jeg der er forskel på os, de almindelige befolkninger og så The Topdogs, aka politikerne, som flest.

   Vi har som befolkninger gennem tusindevis af år handlet med hinanden, talt med hinanden, besøgt hinanden, indgået forretningsmæssige aftaler med hinanden, skabt familier på kryds og tværs Europæerne imellem, osv., så selve tilliden de almindelige Europæere imellem tror jeg nok er rimelig god.

   Men hvis du mener det Europæiske samarbejde, som det udspiller sig hos the Topdogs, så er tilliden i en miserabel forfatning.

   Og var den ikke helt så god før det gik op for folk hvilke metoder EU tog/tager i anvendelse for at få vedtaget Traktaten, så blev den i hvert fald helt elendig, da det gik op for befolkningerne hvordan de antoges at skulle forholde sig stiltiende til, at de fik denne traktat trukket ned om ørerne.

   Ivørigt mener jeg det er et sygt foretagende at ville arbejde for et Europa som en MODpol til USA.

   Vesten har, i en Globaliseret verden, ikke brug for opsplitning mellem USA og Europa, men det modsatte .

   Og det uanset hvad Frankrig ellers har af meninger om og ikke mindst følelser for USA !

   Dengang

   Kommentar by Vivi Andersen — 15. juni 2008 @ 20:34

  31. EU (modsat EF) er et totalitært, empirialistisk luftkastel forfattet af eliten som ønsker at skabe deres eget helt USA (med dem selv i spidsen, selvklart).

   Det er soleklare franko-tyske mindreværdskomplekser overfor USA ophobet i mere end 90 år, og med folket som arbejdshest.

   Kommentar by DaLi — 15. juni 2008 @ 20:48

  32. Mette, jeg kender udmærket LiR. Og hendes konstante vilje til at holde DF i folks erindring ser jeg som et stort plus. Som mange andre herinde har sagt:

   DF er de eneste, vi kan stole på.

   LiR’s letkøbte forsøg på at nedgøre DF går jeg ud fra at enhver Uriaslæser er i stand til at gennemskue med den ene hånd bundet på ryggen.

   Vivi, min frygt for diskreditering af det europæiske samarbejde er desværre reel. Vi har alt for mange toppolitikere og avisredaktører (Tøger, f.eks.) rodet dybt ind i det her, og hvis vi en dag står i en kaotisk situation, hvor alle ledere i Europa har haft del i rævekagerne, kan den direkte, gensidige tillid blive et betragteligt problem.

   Jeg læser for tiden The Great Deception, som jeg har skrevet lidt om på Gates of Vienna. Det er en barsk bog, men stoffet er nødvendigt at kende, hvis vi skal forstå EU, de subtile former for bedrag, og ikke mindst udtænke ideer til at rette op på problemerne.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 15. juni 2008 @ 21:30

  33. Det er et fuldstændigt ligegyldigt ‘Nej’. Damptromlen kører videre. Om få år bestemmer vi ikke selv indvandringspolitikken. Om få år bliver mødestederne udvidet med endnu et, så hele EU-parlament og -kommision skal flytte mellem Bruxelles, Strasbourg og et eller andet sted i Tyskland, måske Bonn eller Berlin, for skatteydernes regning. Om få år bliver Danmark anklaget af EU’s menneskerettighedskommission for at være et af de værste torturlande i verden. Om få år bliver der indført en EU-blasfemiparagraf, som vil overflødiggøre enhver snak om ytringsfrihed. EU er de afdankede politikeres prestigeprojekt. EU er udemokratisk.

   Kommentar by Cykelsmeden — 15. juni 2008 @ 21:37

  34. @ Henrik Ræder Clausen
   DF er de eneste, vi kan stole på

   Det ved jeg ikke rigtigt. Men de er det mest troværdige parti når det gælder unionsmodstand og ansvarlig (=stram) udlændingepolitik.

   Da der ikke er noget parti der repræsenterer mine holdninger bare nogenlunde, må jeg prioritere hvilke der er vigtigst, og der er netop unionsmodstand og udlændingepolitik i toppen af listen. Derfor får Dansk Folkeparti min stemme, som det er nu.

   Jeg ville dog håbe at Søren Pind kunne præge Venstre, eller hvis ikke det lykkes, at Venstre ville blive delt i to partier – et Pindsk og et socialdemokratisk. Så ville der være et parti der passede klart bedre til mig (det Pindske).

   Kommentar by Mallebrok — 15. juni 2008 @ 22:25

  35. Jeg savner et rigtigt konservativt parti, et parti som er skeptisk overfor multinationale utopier og overfor nationens relativisering. Som vil samarbejde uden at afgive suverænitet ad libitum.

   Kommentar by DaLi — 15. juni 2008 @ 22:42

  36. Tænk – at man som borgerlig – skal give Jens Peter Bonde mere ret, end hele den siddende regering. Denne gang har DF kæmpet forgæves.

   Det er en SKANDALE.

   anti-sharia

   Kommentar by anti-sharia — 16. juni 2008 @ 03:35

  37. I bør (stadig) ikke snyde jer selv for føljetonen i ‘tanten’, hvor Uffemanden heroisk viderefører sin stålsatte kampagne mod demokrati i EU – uforlignelig underholdning! :)
   http://uffeellemann.blogs.berlingske.dk/2008/06/13/irerne-b%c3%b8r-
   tr%c3%a6kke-sig-ud-af-eu/#comments
   (Delt link æ sæt selv sammen!)

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 16. juni 2008 @ 10:44

  38. @ Anti

   Faktisk mener jeg at hele DF’s arbejde – set ud fra deres synsvinkel – er helt spildt såfremt denne traktat ratificeres uden danske forbehold. I så fald kan og vil Unionen til enhver tid ændre hvilke som helst love, bl.a. på asylområdet men også socialt, som DF har holdt Danmark fast på.

   Hvis regeringen tilkendegiver at ville ratificere den traktat endeligt, så bør DF faktisk invitere oppositionen til at indgive mistillidsvotum til regeringen med det samme.

   Så skal det blive sjovt at se hvor mange specielt fra S, R og SF som virkelig mener det EU projekt alvorligt.

   Jeg mener ikke at DF kan eller bør sidde en ratificering overhørig.

   Kommentar by DaLi — 16. juni 2008 @ 13:25

  39. Ratificeringen er efter min mening det største svig i danmarkshistorien nogensinde, idet den danske nationalstat foræres bort til eurokrater, og uden at der foreligger et mamdat til det.

   Hovedansvaret er naturligvis Anders Fogh Rasmussens, men alle folketingspolitikere, der gik med, er medansvarlige, ikke mindst Lene Espersen, hvis ministerium har svigtet totalt.

   Alle disse medløbere med statsministeren i spidsen kender til Barcelona-aftalerne/Euromed. Alle tier med deres viden, alle har modsat sig at denne viden skulle nå frem til offentligheden, og deri får de al den hjælp, de behøver, af både private og offentlige medier.

   Hvorfor?

   Er de bange for hinanden, siden ikke en eneste tør tale, ingen af dem er jo mundlamme i andre henseender, de er normalt ved at falde over hinanden for at plapre løs til presse.

   Kommentar by Mette ( liberal ) — 16. juni 2008 @ 16:16

  40. 2. linie: mandat.

   Sidste linie: pressen.

   Kommentar by Mette ( liberal ) — 16. juni 2008 @ 16:17

  41. Alle normalt tænkende burde snart have set EUs sande facistiske ansigt,og vi har set hvor meget Anders FUP Per stiv og Helle Gucci respektere den Danske befolknings ønsker (tal siger iflg Bonde at 75% ønskede en folkeafstemning)vi har ikke demokrati i Danmark og europa mere, det står helt klart.

   Så en ting står helt klart DF burde scorer langt de fleste stemmer ved næste valg hvis de spiller deres kort rigtigt, dvs stopper med at rende rundt efter Anders FUPs fløjte, for hvorfor var EU slet ikke på dagsordnen op til valget, ja man forstår hvorfor de andre ikke ville tale om det……Men DF ?

   Næ noget siger mig at de er blevet alt alt for glade for magten, og de dulmer så nu deres samvittighed ved at gentage mantraet , vi gjorde vores bedste, men nej kære venner troværdige partier og politikkere havde ikke ladet V/C/S mfl luske den traktat igennem og stadig stå som støtte parti.

   Så nu vi i den grad af ALLE vore politikkere og partier er blevet taget i røven bør vi spørge os selv hvad så nu ?

   Jeg er kommet dertil hvor jeg håber på en folkeopstand, men folk er sikkert alt for tilfredse med deres Volvo villa og fladskærm til i det hele taget at gide bryde sig, se det er nok forklaringen på hvorfor vore svigeragtige politikkere kunne tage befolkningen i røven ved hjælp af floskler og betalte jurister !

   Kommentar by whodares(islam skaber tabersamfund) — 16. juni 2008 @ 20:21

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper