16. juni 2008

Enklavedannelse, en naturlig konsekvens af multikulturen

Når Catinét Researchen en sjælden gang ikke leverer varen, så bliver det i sagens natur lidt sværere at udfylde pladsen lige under overskriften. Ugebrevet A4 lancerer atter en succeshistorie. Fra 180 grader – Fire ud af ti indvandrere vil helst bo i en ghetto.

“Halvdelen af indvandrerne i Danmark bor i en ghetto, hvor mindst hver anden beboer har udenlandsk baggrund, og sådan vil rigtigt mange indvandrere også helst bo. Det viser en meningsmåling, som Catinét Research har lavet for Ugebrevet A4.

Således svarer 34 procent af de adspurgte indvandrere, at de helst vil bo i et boligområde, hvor halvdelen af beboerne har udenlandsk baggrund, mens yderligere seks procent foretrækker at bo, hvor der overvejende er beboere med udenlandsk baggrund. Kun 24 procent vil helst bo, hvor der højst er en tredjedel beboere med udenlandsk baggrund.

Den manglende lyst til at leve i boligområder med en mere normal beboersammensætning slår også igennem i indvandrernes ønsker for deres børns og børnebørns skolegang. 36 procent fortrækker, at der er lige mange børn med dansk og udenlandsk baggrund i deres børns eller børnebørns skole.”

 • 16/6-08 Ugebrevet A4 – Ghetto-problemer overdrives (Hans Skifter Andersen mfl.).
 • Kun seks procent foretrækker således at bo i områder, hvor der overvejende er folk med udenlandsk baggrund. Integrationsiveren er endnu større, når hensynet til børnenes opvækst og skolegang…”

 • 16/6-08 Ugebrevet A4 – Indvandrere vil undgå ghettoer (grafik).
 • 16/6-08 Ugebrevet A4 – Børnene skal omgås danskere (grafik).
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5925/trackback

  2 Comments »

  1. Har man undersøgt den brede gruppering “indvandrere” nærmere. Jeg kender en del østeuropæiske og tyske indvandrere. De bor allesammen i ganske almindelige villakvarterer.

   Er der mon ikke nærmere tale om islam dyrkere, der ifølge en hollandsk undersøgelse forøger risikoen for skizzofremi med faktor 4, ved at bo i områder hvor de ikke er i markant flertal?

   Jeg elsker konklusionen med de 6 procent. Har journalister slet ikke gået i skole, eller gik de 10 år i første klasse?

   Kommentar by PeterK — 17. juni 2008 @ 15:22

  2. Peter, den grinede jeg og selv af, først troede jeg, at jeg havde læst forkert, men nej nej :-)

   Kommentar by Per N — 17. juni 2008 @ 16:23

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper