20. august 2014

Anklagemyndigheden opgiver hackersag mod Redox/AFA – Var ikke ’super lovligt’, men fortryder intet

I går kunne Jyllands-Posten fortælle, at Anklagemyndigheden har opgivet at få dømt de tiltalte i Redox/AFA-sagens ankede hackerdel. Hermed slipper de navngivne med betingede domme for “besiddelse af ‘mulige hackede oplysninger'”, hvad ikke bare skyldes problemer relateret til bevisførelsen, men en juridisk teknikalitet.

Anklagemyndigheden mener ikke, de her mere end fire år efter har mulighed for at indhente godkendelser fra samtlige der er registreret i Redox’ arkiv, og hermed falder ankesagen før den kom for landsretten. Andreas Rasmussen, der efter politiets opfattelse er toneangivende i både Researchkollektivet Redox og Antifascistisk Aktion, hælder vand ud af ørerne i artiklen, omend dobbeltspillets dybde kræver lidt viden om sagen.

Andreas Rasmussen citeres for, at de oplysninger de modtog nok ikke var ’super lovlige’. I Redox-forummet ‘Punbb’, som er sagens omdrejningspunkt, anvendte han alias’et ‘HH’, og diskuterede her med de øvrige i gruppen hvilke digitale tiltag der skulle gøres mod navngivne politiske modstandere. Det drejede sig ifølge de retslige dokumenter blandt andet om nærværende bloggers private emails, hvad Andreas Rasmussen erkendte i Københavns Byret.

Andreas Rasmussen i Københavns Byret, 2013.

“Foreholdt bilag T 1-68-1, post af bl.a. HH omkring ‘digital indsats’ og ‘adgang til hans mails’ vedrørende en person ved navn Kim Møller. forklarede R [Andreas Rasmussen, Kim], at han ikke husker den konkrete post. Kim Møller er en højrefløjsblogger. ‘Digital indsats’ forstår han ikke nødvendigvis som en opfordring til noget ulovligt. Det kunne eksempelvis være at læse alle posts på Kim Møllers blog igennem, inklusive kommentarsporet, for at se, om der var brugbare oplysninger. Derimod må ‘adgang til hans email’ forstås således, at der ville være tale om hacking, men han har jo aldrig nægtet at have hacket sig ind på forskellige personers e-mail konti. (se evt. tidligere post)

Andreas Rasmussen i Jyllands-Posten, 2014.

“Som fortsat aktiv i Redox erkender Andreas Rasmussen, at han har brugt materiale, som ikke er lovligt.

Jeg er ikke blind eller dum: Når vi har fået materiale, der formentlig er kommet fra en hacket kilde, er der ikke nogen, der klapper en på skulderen og siger: Det her er super lovligt. Men vi har set på sammenhængen, og jeg mener, at det arbejde, vi laver, er vigtigt. Jeg kan sagtens se mig selv i spejlet,’ siger Andreas Rasmussen, der fortsat mener, at det er vigtigt at få kortlagt højrefløjen. Han fortryder intet.

Redox/AFA-sagens aktører. Claus Svaart Haagensen og Henrik Frost nævnes i akterne, men undgik begge tiltale. Fotograferne Simon Bünger Paulsen og Rasmus Preston blev ikke en del af sagen overhovedet, formentligt fordi de ikke var en del af inderkredsen, da politiet tog affære, primo 2010.

De syv tiltalte havde tydeligvis aftalt ikke at bekræfte noget som helst overfor politiet – de formulerede sig forbeholden, og henviste så i øvrigt til dårlig hukommelse. Det virker måske nok komisk i en retsal, men strategien lykkedes til fulde. Flere var i umiddelbar nærhed af Nørreport Bodega, men kun Andreas Rasmussen blev dømt. Flere diskuterede digitale indsatser og adgang til politiske modstanders private emails, men det der kom ud af indsatsen, blev ingen dømt for at have fremskaffet. Det blæste ind af køkkenvinduet, så at sige.

Andreas Rasmussen (tidligere Andreas Jensen, født 1986). Dømt for politisk motiveret vold, besiddelse af hacket materiale, og ulovlig våbenbesiddelse. Har sideløbende med sit lederskab af Antifascistisk Aktion, dækket gruppens aktioner som journalist for Modkraft.dk. Har adresse i AFA-kollektivet Bumzen.

(Andreas Rasmussen, Redox/AFA-leder, Vester Allé, Århus, 6. august 2008)

Andreas Bjerring Tobiassen (tidligere Hartmeyer, født 1984). Dømt for politisk motiveret hærværk, og besiddelse af hacket materiale. AGF-fan med bopæl i Fredericia. Redox-serveren var fysisk placeret i faderens Fredericia-lejlighed.

(Andreas Bjerring Tobiassen, Redox/AFA; TV2, Hvem vil være millionær?, 3. marts 2014)

Tue Jakobsen (tidligere Simon Hansen, født 1986; deler privatadresse med Enhedslisten-MF’er Rosa Lund). Frikendt. Peter Jensen (tidligere Karl Erik Thaulow Schlüter, født 1982; Har adresse i AFA-kollektivet Bumzen). Frikendt. Mads Bruun Jensen (født 1985). Dømt for besiddelse af hacket materiale. Ivan Elmelund Degn (født 1981; IT-kyndig, bosat på Lolland). Dømt for besiddelse af hacket materiale. Jonas Waaben (tidligere Hansen, født 1984). Frikendt.

(Jonas Waaben, trommeslager i Shogun Assasins; Foto: Folketidende, 23. februar 2013, s. 15)

Oploadet Kl. 15:45 af Kim Møller — Direkte link27 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/59356/trackback

27 Comments »

 1. “Jeg mener det arbejde vi laver er vigtigt” !!!

  Som i det gamle DDR hvor alt, med fed streg under alt blev registreret
  og ført til protokols.
  Der var stikkere overalt og kom du til at tænke højt kunne du rådne op i Hohenschönhausen, et berygtet torturfængsel.

  Det er ulovligt at skaffe sig adgang til anden mands mailboks, hvis det ikke bliver håndhævet hvad skal vi så med brugernavn og adgangskode, eller NemID og nøglekort ?

  Kommentar by k.m. — 20. august 2014 @ 16:13

 2. Ej hvor belejligt for Anklagemyndigheden. Det var sørme en smutter. Det var blekingegadebanden også.

  Kommentar by Helmut Kohl — 20. august 2014 @ 16:36

 3. Tåbelige tosser, både politi og venstrefløjen er nogle tosser, jeg tror faktisk jeg vil til at være islamist, det er i sidste ende dem der vinder og så kan højre og venstrefløj sgu slås alt det de vil, det ændrer ikke en skid på hverken muslimsk indvandring demografi og fødsels rater. løbet er kørt, det folk og de friheder jeg slås for bekæmper hinanden….det er fantastisk, det er en ynkelig modstand til døds kulten.

  Kommentar by Fnidder — 20. august 2014 @ 16:41

 4. Det er hermed bevist at terrorister ikke kan dømmes ved en civil ret i Danmark, det må nu være op til politikerne at meddele den Danske dommerstand og landets anklagere at de fremadrettet er frataget retten til at afgøre slige sager, der herefter overgår til militæret der er trænet i terror, islam og samfundsnedbrydende virksomhed, og det skal selvfølgelig straffes hårdt.

  Kommentar by emmagad — 20. august 2014 @ 16:46

 5. De danske politikere er intet værd, det er løgn og latin hele lortet….. allahu akbar!!!

  Kommentar by Fnidder — 20. august 2014 @ 16:50

 6. Jeg har tit spekuleret på om jeg var fin nok til at være hackket og i arkivet. Er der nogen måde at finde det?

  Kommentar by Arbejderens blogger — 20. august 2014 @ 17:06

 7. Jeg er mest harm over at der er i omegnen af 6000 Danskere der IKKE er blevet informeret om at de er/har været under overvågning af et venstreradikalt “efterretningsvæsen” med terroristiske tendenser.

  Er der et parti i Danmark der vil tage tråden op så de 6000 borgere kan blive informeret så de selv kan tage deres forholdsregler når politi og anklagemyndigheden nu ikke vil?

  Kommentar by Santor — 20. august 2014 @ 17:09

 8. Vammelt at de slipper så billigt.

  Det ser i øvrigt ud til at Jon Waaben nu spiller i noget der hedder “the mind Flowers”.

  Kommentar by Splinten — 20. august 2014 @ 17:19

 9. Rettelse: Det ser i øvrigt ud til at Jonas Waaben nu spiller i noget der hedder “the mind Flowers”.

  Kommentar by Splinten — 20. august 2014 @ 17:23

 10. De/(vi?) har vel en trojan eller et andet sikkerhedshul der er blevet udnyttet. Det er da relevant at fortælle folk….

  Kommentar by Arbejderens blogger — 20. august 2014 @ 17:24

 11. Hvis det passer hvad der tidligere har stået i pressen, så er der ikke 6000 mennesker, der er blevet registreret, og langt færre der er blevet hacket.

  Sammenlagt har Redox haft 4000 personer registreret, men af dem har de kun kendt navnene på 2000. Nogen i anklagemyndigheden har troet det var to forskellige tal, og har lagt dem sammen – det er sådan tallet 6000 er opstået.

  Folk de ikke ved hvem er kan de selvfølgelig ikke hacke, så de har maksimalt hacket 2000 mennesker, og sikkert langt, langt færre.

  Kommentar by Henrik — 20. august 2014 @ 18:01

 12. En køn samling forbrydere. Terrorlovgivningen har vel ikke så kort forældelsesfrist?

  Kommentar by bastardo — 20. august 2014 @ 18:55

 13. Om der så var 10 var det stadig skandaløst at det ikke bliver skaffet eller at PET stopper det tidligere. Nu har de fået ny chef og de hadede vist ham Scarf. Det kan være at de har vidst det i gangene og at Scarf ikke lod dem efterforske. Det har ramt de ansatte på deres faglige stolthed.

  Kommentar by Arbejderens blogger — 20. august 2014 @ 18:57

 14. Man kunne jo nøjes med at udtage et antal stikprøver fra puljen og så køre sagen på dem. Dårligt argument med henvendelse til alle.

  Kommentar by Menig 442 — 20. august 2014 @ 21:07

 15. @ k.m.
  Memos er via Nets en direkte adgang til alt indhold på din komputer.

  Kommentar by Nielsen — 20. august 2014 @ 21:28

 16. Nemos skulle have været nemid

  Kommentar by Nielsen — 20. august 2014 @ 21:29

 17. Man mærker tendensen og bliver forstemt.
  De røde autonome voldsmænd skulle fodres med navne og adresser på personer, som skulle smadres. Det er faktisk ikke så svært at forstå og der findes fine eksempler fra Sverige, hvor svinene har filmet deres helteaktioner.

  Dommerstanden og rødgardisterne har et kært og nært forhold. Man tror nærmest at de er i familie.

  Fy for fanden.

  Kommentar by Iznogut — 21. august 2014 @ 01:20

 18. Sagen lader til at være blevet forkludret med vilje. Og i en stor del af det tidsrum, hvor sagen har verseret har der været en socialdemokrat som PET-chef og justitsminister. Så mon ikke, forholdet til enhedslisten har spillet en rolle?

  Men ok, hvad der kan forklares med dumhed og inkompetance…

  Kommentar by Hans Und — 21. august 2014 @ 06:38

 19. Om et par år arbejder de som journalister på Politiken og Berlingeren. Og bliver hevet ind til Krasnik som politiske kommentatorer…

  Kommentar by ny kommentator — 21. august 2014 @ 08:10

 20. Under Nyrup blev PETs arkiv over landsforræddere under den kolde krig jo markuleret. Det her er jo nok noget af det samme.

  Det er ærgeligt at de finder sig i det. Jeg ville føle at det var min faglige stolthed der blev trådt på. Det kan man selvfølige godt leve med i noget tid men det er nok derfor de ansatte begik mytteri imod ham. I min branche er matraet at der altid er tid til at gøre tingene rigtigt. Et helt uprofessionelt gæt er at man i efterretningsverden har et mantra om at man aldrig sletter i arkivet (og aldrig snakker til pressen).

  Kommentar by Arbejderens — 21. august 2014 @ 12:16

 21. Er der nogen, der måtte være informeret om, hvilken konsekvens denne opgivelse af sagen medfører for sagen mod den kommunale medarbejder, der blev sigtet for at lave træk i CPR-registeret i en årrække og formidlede disse oplysninger videre?

  I nedenstående artikel er det anført, at den pågældende sag afventede afgørelsen i den “store” sag. Umiddelbart burde bevisførelsen dog være en del lettere i sagen mod den kommunale medarbejder, idet log-oplysningerne fra CPR-systemet vel blot kan indgå i bevisførelsen uden at samtykke fra de berørte borgere er nødvendigt.

  Se artiklen her:

  http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-71327755:kommunalt-ansat-sigtet-for-at-l%C3%A6kke-cproplysninger-til-venstrefl%C3%B8j.html

  Kommentar by Anonym — 21. august 2014 @ 12:30

 22. Et meget vigtigt spørgsmål bliver fremsat i @21. Fik sagen overhovedet nogen konsekvens for social-damen, som fiskede personlige oplysninger frem til venstreekstremisterne? I modsat fald er det et hårdt anslag mod retsbevidstheden. I sagen mod Blekingegadebanden gik også flere hjælpere fri for tiltale, selv om de bevisligt havde bidraget til bandens aktiviteter.

  Kommentar by Arne Torp — 21. august 2014 @ 15:56

 23. Helle plejer vist ikke at være bange for at trække i trådehvis en afgørelse juridisk set bør gå hende imod. Så mon ikke også denne “lille” sag bliver fixet?

  Kommentar by Arbejderens blogger — 21. august 2014 @ 17:51

 24. I mellemtiden er SF og Enhedslisten under ledelse af Margrethe Vestager hell-bent på at beskytte “unge” på flugt fra familien eller andre, som lever med trusler, skal fremover beskyttes ved, at deres bopælsadresser slettes i CPR-registret.

  http://www.information.dk/506863

  Det kommer jo helt tilpas for de 6000 der er truet af venstreradikale voldsforbrydere.

  Kommentar by Santor — 21. august 2014 @ 18:36

 25. Hvis den kommunalt ansatte dame ikke skal stå til ansvar, så er vi som nationalt borgerlige jo uden rettigheder. Man kan krænke os efter forgodfindende, og ingen vil forsvare os.

  Kommentar by Øv — 21. august 2014 @ 19:07

 26. Hmm spændende. Men var det ikke bedre at slette hackernes cpr numre? Sådan generelt…….

  Kommentar by Arbejderens blogger — 21. august 2014 @ 19:13

 27. Sådan her så Ivan Degn ud da han var at finde på Adapts hjemmeside. Nu har de enten fyret ham eller skjult billedet af ham, så Adapts kunder ikke kan se de har en kommunist ansat der medvirker til voldelige overfald på danskere via hans aktiviteter med voldsmændene fra Redox og AFA.

  https://imgur.com/a/xzwkHYR
  https://imgur.com/a/DXQup5J

  Kommentar by Henrik — 26. august 2019 @ 21:50

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper