20. juni 2008

Danske militærlæger hjælper civile – to varianter af samme historie

I tirsdags bragte TVavisen (18.30) et indslag fra Camp Prize i Afghanistan, hvor danske militærlæger tre gange om ugen agerede skadestue for den afghanske civilbefolkning.

Foruden et interview med en bekymret afghansk far, var der interviews med den danske leder Nina Rummel og sygepasser Dirch Rieber.

Indslagets fokus var afghanske børn, og de brandsår de blev behandlet for. Der vises billeder af bekymrede fædre…

Erkan Özden, speak: Najib her har fået kogende vand over sig, det sker tit når børn leger omkring kogende gasblus på jorden.

Berlingske Tidende har idag en historie med identisk fokus, men her er det helt andre oplysninger som kommer frem. Fra De brændte børn i Helmand.

“Brændte børn er hyppige patienter her. For det er let at snuble over en kedel kogende vand eller træde i gløder, når man er et lille menneske i en stor familie og der ikke er nogen til at holde øje. Men ulykkerne er slet ikke den eneste årsag til, at børn bliver brændt her i Helmand provinsen. Ifølge den danske overlæge i Camp Price, Nina Rummel og sygepasser Dirch Riber, bliver nogle børn forbrændt som straf. Deres far tager dem i arm og ben og dypper dem i hedt vand. Man kan se, hvad der er sket, fordi børnene er forbrændt på kroppens ene side og på et ben og arm, og Dirch Riber har billeder af skaderne.

»Vi anmelder ikke mistankerne, for det vil ikke nytte noget,« siger Nina Rummel. Politiet, ANP, er ilde berygtet for dets korruption og ineffektivitet. Der er ikke noget formelt retssystem. Et forsøg på anmeldelse ville snarere føre til, at forældrene ikke bringer børnene til behandling.

Den større af drengene lader sig ikke berolige af legetøj eller en flaske med saft, som sygepasserne giver ham. Nina Rummel puster en gummihandske op som en ballon, og tegner et ansigt på den med sin tusch. Men drengen skriger og rækker ud efter sin storebror. Større søskende er ofte dem, der passer de små. Eller mødrene. Sjældent fædrene.

»Flertallet af fædre er fuldstændig ligeglade med deres børn,« siger Nina Rummel.

Opdate. Fænomenet er tilsyneladende også kendt i den danske retspsykiatri.

 • 27/6-07 Snaphanen – Det retspsykiatriske mummespil (anonym beretning).
 • “En iransk læge satte mig for en del år siden på sporet af sagen, idet han påpegede, at en stor del af de ekstremt farlige indsatte på de lukkede afdelinger havde en farlighedsgrad, som langt overgik de danske patienters farlighedsgrad.

  – Den iranske læge fortalte om en 12-årig dreng, der med en ufattelig voldsomhed angreb alt og alle, og som de kun kunne gå ind til, når de var fire mandlige plejere samlet. Den iranske læge fortalte mig, at flertallet af disse ekstremt farlige patienter havde ét meget vigtigt fællestræk: nemlig omfattende ar efter dybtgående skoldninger. Arrene var typisk placeret på forsiden af kroppen og var ofte beliggende skråt ned over overkroppen. De var tydeligvis forårsaget af kogende vand eller olie.

  – Efterfølgende har jeg gravet i sagen og fundet frem til, at det er karakteristisk for de muslimske miljøer, at de ofte fortolker vrangvillighed eller protest fra deres børn som et udslag af besættelse. Her er vi så fremme ved et meget uhyggeligt udslag af den religiøse overtro: I Koranen står der, at hvis en person er besat af en ond ånd, skal den onde ånd uddrives med kogende vand eller olie. Gad vide, om det i grunden kan undre nogen, at et lille barn, som ofte ikke bare én men flere gange bliver udsat for, at dets egne forældre overhælder det med kogende vand eller kogende fritureolie, kan gå fra forstanden? Burde det ikke være indlysende, at sådanne principper for børneopdragelse kan påføre børne varige skader?”

  Oploadet Kl. 13:42 af Kim Møller — Direkte link41 kommentarer

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5938/trackback

  41 Comments »

  1. Og dette er et land vi vil frelse? jeg ved godt at talabana er dem vi er efter, men jeg ser ikke at det nytter at være der længere, de vil ikke frelses fra grusomheder og tyrani, hvis det er rigtigt med forbrændning og jeg tvivler ikke, samt at de har ikke tænkt sig at lave om på stammekulturen og sharia. Den sidste jeg har læst om, er en far der slog sin datter ihjel, moderen gik til de amerikanske tropper og manden blev fængsled af lokal politi, 3 timer efter blev han løsladt efter mangen en god the pausen, moderen gik i skjul men blev fundet nogle dage efter og blev slået ihjel, de er så primetive at ingen udefra kan lave om på dem, og et ps. tyske tropper må ikke skyde får de bliver beskudt, skal det være en hær?

   Kommentar by Per N — 20. juni 2008 @ 14:17

  2. PS:
   Jeg gider ikke at komentere DR. det er så trivielt.

   Kommentar by Per N — 20. juni 2008 @ 14:22

  3. Det gør ondt langt nede i maven at læse om den slags. Som far kan jeg simpelthen ikke begribe, at folk kan gøre sådan noget mod deres egne børn?? Sygt sygt sygt…

   Kommentar by Morten — 20. juni 2008 @ 14:36

  4. Gad vide hvad der nu sker med Rummel og Dirch? Går det dem måske som Hommel og Dirch? (Annemette) Hommel og Dirch (Passer), der begge blev offentligt ”henrettet” for at gøre og sige det rigtige.

   For de, der ikke kan huske det, kom Dirch for skade i Aarhus Stifttidende at sige, at han stod til højre for Glistrup. Han fik valget mellem offentlig lynchning eller en undskyldning til hele Danmark. Og Hommel. Brændemærket for evigt uden antydning af undskyldning fra de skyldige (DR og TV2).

   Vi fyldes hver dag med kolossale mængder af løgn. Hvornår får det konsekvenser for de ansvarlige?

   Nok engang må vi takke blogs som Uriasposten for deres store indsats.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 20. juni 2008 @ 15:10

  5. Venstrefløjen(det er dem der lukket de “kulturberigende” bekvemmelighedsflygtninge ind i landet) og muhamedanerne har ofte påstået, at vi kan lære meget af de fremmede muhamedanere. F.eks har de et godt familiesammenhold, men dette har også vist sig at være en stor omgang vrøvl.

   Kommentar by Poul — 20. juni 2008 @ 15:30

  6. Helt enig med Per N. Hvad fanden laver vi i Aghanistan.

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 20. juni 2008 @ 15:48

  7. Rettelse: Afghanistan

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 20. juni 2008 @ 15:50

  8. Der er en forklaring i dette indlæg hos Snaphanen

   http://snaphanen.dk/2007/06/27/det-retspsykiatriske-mummespil/

   Kommentar by Ulla Lauridsen — 20. juni 2008 @ 15:54

  9. Spørgsmålet er, om TV-avisens journalist, Erkan ôzden, bevidst undlader at fortælle den ubekvemme historie. Det ser jo ud til at være den samme dreng på de billeder, TV-avisens og Berlingske Tidende viser. Så mon ikke journalisterne har fået de samme oplysninger?

   Kommentar by Niels P. — 20. juni 2008 @ 16:21

  10. “Hvad fanden laver vi i Aghanistan?”

   Vi GENopbygger. Fra hvad ? Jeg talte med én igår, der havde været der inden Sovjets invasion. Svaret er : fra absolut ingenting.

   Kommentar by steen — 20. juni 2008 @ 17:10

  11. I 25 år har jeg tænkt over om f.eks SFer tænker.
   Og føler. Tror, at de har programmet dem selv til ikke at tænke og føle.

   Kommentar by pk — 20. juni 2008 @ 17:28

  12. Her er et eksempel mere på fortiende dækning:

   http://www.fyens.dk/article/1017620:Krimi–Hjemmehjaelp-misbrugte-kvinder

   I 24 timer, den lokale udgave i Odense idag, står der, at han er afrikaner.

   Kommentar by Mig — 20. juni 2008 @ 17:36

  13. 4-Børge

   Husker udemærket Dirch Passers udtalelser fra mine unge dage.
   Det var en ret stor historie,og han blev hængt ud for at være decideret ubegavet politisk set,både i ugeblade og på TV.
   Beklagende kolleger og bedrevidende anmeldere,anerkendte Dirch for
   hans store talent hvad underholdning angik,men beklagede på standens
   vegne hans holdninger,som han iøvrigt nok slet ikke mente seriøst.

   Får en til at tænke på hvordan vores nuværende “kunstnere” mangler
   mod og mandshjerte til at sige det som skal siges,men i stedet (med
   særdeles få undtagelser) retter ind efter den politiske korrektheds rettesnor,og dermed undgår konflikter med eliten.
   Svigt på højt niveau !
   Jeg synes til gengæld ikke Dirch var specielt sjov,men respekterer
   hans holdninger og ærlighed 100%

   Kommentar by Henrik -patriot — 20. juni 2008 @ 17:42

  14. Venstrefløjens grundtanke er, at alle skal være lige fattige. Og det er lykkedes ganske godt i socialistiske lande som f.eks cuba, nordkorea og zimbabwe.

   Kommentar by Poul — 20. juni 2008 @ 17:58

  15. “I Koranen står der, at hvis en person er besat af en ond ånd, skal den onde ånd uddrives med kogende vand eller olie.”

   Hvor står det helt konkret? Nogen der har et link?

   Kommentar by Janne — 20. juni 2008 @ 18:02

  16. Hvad er budskabet i posteringen? At DR har misbrugt optagelser i Afghanistan til at snakke om noget andet end det der er problemet?

   Hjælp til forståelse ønskes, please. :o)

   Kommentar by Janne — 20. juni 2008 @ 18:04

  17. 2

   Per N

   Godt at Kim Møller gider.

   Kommentar by Janne — 20. juni 2008 @ 18:06

  18. @ Janne

   At DR lige glemmer at nævne hele historien, om HVORFOR de her børn mon er forbrændte.

   Se relevanskriteriet!

   Enten er historien relevant eller ikke. At historien skulle være relevant om lægernes arbejde men ikke relevant om arbejdsopgavernes opståen er helt ubegribelig.

   Kommentar by DaLi — 20. juni 2008 @ 18:30

  19. Budskabet, Janne……

   Hvad er det vi anvender tid, penge og ofre unge Vestlige menneskeliv for ?

   At skubbe Taleban ud …og hvorhen ?

   Jeg gad godt vide hvilket budskab vores bestemmende politikere har til os om hvorfor vi skal bruge vores tid, penge og hvorfor de unge Vesterlændige skal risikerer deres liv og helbred i dette, rent ud sagt, islamiske hul i jorden.

   Hvad med Pakistan som sandsynligvis huser Bin Laden og hvortil Talebanerne lige så sandsynligt vil movere hen – skal Vesten også på et tidspunkt derind ?

   Hvad med Iran som med A-bomben i hånden vrider armen om på Vesten – hvis ikke Israel tager sig af deres fabrikker inden bomben er en realitet – skal vi så også der ind ?

   Hjem med os alle sammen.

   Og lade de Islamiske lande og deres befolkninger i fred.

   Til gengæld vil VI også ha`fred for dem, tak !

   Og agter de ikke at lade os i fred må vi svare dem på passende måde.

   Men naturligvis er alt dette helt urealistisk i en Globaliseret verden, hvor Multikulturalisterne, sammen Araberne/Muslimer, sætter dagsordenen.

   Fordi disse Vestlige humanisters hjerner, samt UNs forskellige organisationer, er hijackét af de Arabisk/Islamiske lande.

   Bedre forklaring på hele dette roderi udbedes.

   Kommentar by Vivi Andersen — 20. juni 2008 @ 18:31

  20. Bdskabet er vel at DR fylder befolknongen med løgn. En muliog sag om alvorlig mishandling af børn foretaget på religiøst grundlag, bortforklares med at ungerne snublede over en gryde med van og derved fik forbrændinger der strakte sig skrån ned over overkroppen og armen. Hmmmm sounds very suspicious to me.

   Helt i linie med apologetavisen JyllandsPosten. JP skjulte et overfald foretaget af de sædvanlige 6-8 muslimske vaneforbrydere, støttet af manglende opdragelse og en facistisk voldsforherligende supremacistisk ideologi forklædt som religion, som “En vred buspassager overfaldt chaufføren”.

   Helt korrekt, i en krig er sandheden det første offer.

   Kommentar by PeterK — 20. juni 2008 @ 18:50

  21. Gad vide hvorfor diverse medier, både aviser og TV, er blevet sådan nogle harer?

   Kommentar by Janne — 20. juni 2008 @ 20:29

  22. Det er selvfølgelig synd for børnene, men ærgerligt at forældrene ikke bare koger deres børn til døde, for så ville vi slippe for at få en islamisk galning senere på livet og bestanden af islamister ville stille og rolig drosle nedad..

   Kommentar by Onion — 20. juni 2008 @ 20:42

  23. Afghanistan.

   Vores indsats er forfejlet, for den går på at vinde afghanernes hjerter med skadestue, opbygning af skoler og den slags. Den militære indsats skæmmes af blodpenge, fanger der løslades med det samme, og for tyskernes vedkommende at de ikke må skyde igen. Sikke en latterlig figur vi gør.

   Vores indsats skulle istedet være tidsbegrænset og have klare militære/økonomiske mål. Nu er den en potentielt set uendelig humanistisk indsats – folkeopdragelsesidéen udbredt til storpolitik – små bidder af velfærdsstat forsøgt brugt som magtmiddel.

   Nej, istedet burde vores indsats være klar og effektiv. Vi skulle 1: Afbrænde opiumsmarkerne. Det ødelægger militsernes økonomi. 2: Stresse Taliban og andre islamiske militser, så de bruger kræfterne på at overleve istedet for at lave terroroperationer mod Vesten. Træng dem tilbage til deres musehuller. 3: Efter maksimalt to år trækker vi os ud. Hvis Talibanerne kommer igen, så må vi se på om vi skal starte en ny militær operation, og om vi kan være mere effektive i anden omgang… Nok snak fra lænestolsgeneralen i denne omgang ;).

   Kommentar by Mallebrok — 20. juni 2008 @ 20:42

  24. -> Henrik

   Det glæder mig, at du kan huske sagen. Personligt holder jeg meget af Dirch Passer. Især som russisk tryllekunstner eller rullestolsskubber. :-)

   Ja – ja. Min kommentar var nok lidt søgt, men for en, der har været voksen i 45 år, har det været rædselsvækkende at opleve overfaldet på de borgerlige, og det har også været trist at opleve de borgerliges tavshed.

   Det er vigtigt, at vi nationalkonservative taler rent ud. Dumheden skal have modstand.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 20. juni 2008 @ 21:17

  25. “Dumheden skal have modstand”, skriver Børge.

   Desværre har dumheden hele tiden vind i sejlene og ofte forklæddt som godhed. Som jeg tidligere på dagen var inde på i en anden tråd, hvor jeg også nævnede, at barbariet med de ødelagte børn er væltet over landegrænserne i hidtil uset omfang.

   Det er et faktum, at der ifølge dansk lov skulle fjernes langt flere børn fra hjemmene, men at de sociale myndigheder viger tilbage for at skride ind overfor indvandrerforældre, der mishandler deres børn. Skoldninger er jo fx ikke et ukendt begreb i de danske indvandrermiljøer, den slags tilfælde optræder også på danske skadestuer i Danmark.

   Mvh. Mette

   Kommentar by Mette ( liberal ) — 20. juni 2008 @ 21:26

  26. 21.Janne

   Mon ikke vi skal spørge EUs og vores egne politiske Topdogs ?

   Det der foregår i medierne minder om påtvungen selvcensur.

   Og netop fordi vi kan dappe videre fra disse vores skrevne, som audio-visuelle medier og ud på nettet til bloggerne og der finde hvad censures væk gør, at jeg ind imellem kan få kuldegysninger ved tanken om HVAD bloggerne kan risikere at blive stillet overfor en skønne dag.

   Gad vide HVORNÅR tid er at kreere vort eget Nysprog ?

   For sådan som det går rundt omkring i de Vestlige lande er det hvad vi kommer til.

   Det er kun et spørgsmål om tid før vi vågner op en dag til regler, der også påtvinger bloggerne selvcensur.

   Det er det Orwellianske samfund, der er ved at realisere sig rundt omkring os.

   Og hvad kan vi gøre ved det andet end at finde måder og metoder til personlig selvbeskyttelse når vi på trods af den pålagte selvcensur gennem f.eks. et kodesprog, får bragt virkeligheden frem til overfladen gennem det daglige hav af løgne og manipulationer vi som borgere udsættes.

   Kommentar by Vivi Andersen — 20. juni 2008 @ 21:47

  27. 23:

   Du har misset den med tyskerne, de må KUN skyde hvis der bliver skudt på DEM, tyske special tropper havde en af de største talabanana leder, måske den største, som var efterlyst, de havde ham på sigtekornet, men da han løb uden at skyde måtte de ikke skyde ham.

   Kommentar by Per N — 21. juni 2008 @ 11:23

  28. > 15
   ““I Koranen står der, at hvis en person er besat af en ond ånd, skal den onde ånd uddrives med kogende vand eller olie.”

   Hvor står det helt konkret? Nogen der har et link?”

   Efter at have søgt forgæves i koranen her: http://www.forlagetvandkunsten.dk/97507/ vil jeg gerne stille samme spørgsmål.
   Mon det ikke nærmere står i et af de andre grundskrifter?

   Kommentar by Gerd — 21. juni 2008 @ 13:22

  29. I forbindelse med hvordan børn behandles i bl.a. Afghanistan har Snaphanen en henvisning til National Post der skriver om `Defending freedom to abuse.”

   Det er en artikel om hvordan Canadiske soldater i Afghanistan magtesløse må iagttage det, der kaldes ” man-love Thursdays.”

   Også set i sammenhæng med den Islamiske fordømmelse af – og hvor straffen er dødsstraf – homosexualitet, er dette sexuelle misbrug af smådrenge, og småpiger indtil de får deres 1. menostruation – helt afsindigt, også fordi netop dette er tilladt .

   http://www.nationalpost.com/story-printer.html?id=592211

   Kommentar by Vivi Andersen — 22. juni 2008 @ 01:47

  30. -> Gerd mfl.

   Se. evt. http://www.islamreligion.com/articles/357/

   “I will drive him into Hellfire. And what can make you know what is Hellfire? It lets nothing remain and leaves nothing (unburned), altering the skins.” (74:26-29)

   Kommentar by Kim Møller — 22. juni 2008 @ 09:24

  31. @ Per N

   Ja selvfølgelig. Sprogbøf på min side.

   Kommentar by Mallebrok — 22. juni 2008 @ 09:52

  32. 29 Vivi:
   Godt fundet link, det cementere jo hvad jeg startede med, at vi kan lige så godt forsvinde ud af det land, skyd så mange tabanana som mulig i en stor aktion og så ud, vi vil aldrig kunne forandre dem, de er primitive dyr, kun evolution kan gøre det.

   Kommentar by Per N — 22. juni 2008 @ 11:17

  33. Hvad kan man sige ud over at de perkere jo er helt afsporet ?

   Men det er jo sikker endnu en kulturberigivelse som dhimmi svinene bifalder.

   Kommentar by Tolder (marginaleksistens) — 22. juni 2008 @ 13:27

  34. Det er utroligt, at nogen kan tage ideologien islam(isme) alvorligt. Jorden er ifølge den arabiske ideologis tidsskrift, koranen, flad som en skive, solen drejer rundt om jorden, og jorden befinder sig på en stor klippe. Det må være uvidende og meget naive personer, der tror på det vrøvl.

   Kommentar by Poul — 22. juni 2008 @ 21:22

  35. Jeg har bladret en del i Koranen, og jeg har ikke kunnet finde det, måske i en af haditherne. Men koranen er et orgie i kogende vand, det er nærmest en besættelse, kun overgået af de malende beskrivelser af ild. Det beskrives i øvrigt indgående at Muhammen kastede sig på jorden i kramper og talte i vildelse når han fik sine åbenbaringer. Gad vide om han var epileptiker ?

   Kommentar by PeterK — 22. juni 2008 @ 22:49

  36. Meget interessant: “Burde det ikke være indlysende, at sådanne principper for børneopdragelse kan påføre børne varige skader?” Hvad er det da for skader, og hvilke konsekvenser kan de have, og hvordan bør det danske samfund reagere på disse konsekvenser?

   Kommentar by Kristian — 24. juni 2008 @ 21:42

  37. Tidsskriftet koranen hævder ligeledes at solen går ned i en mudret grøft når det bliver aften. Det er meget kulturberigende med den arabiske kult.

   Kommentar by Poul — 24. juni 2008 @ 23:07

  38. Venstrefløjen og de radigale mener, at det er meget kulturberigende med de muhamedanske bekvemmelighedsflygtninge, som koster de danske skatteborgere mere end 60 milliarder kroner om året. Men hvad består “kulturberigelsen” i?

   Kommentar by Poul — 29. juni 2008 @ 22:21

  39. […] http://www.uriasposten.net/?p=5938 leave a comment « Mod alle odds […]

   Pingback by Læg to og to sammen « Ulla Lauridsens blog — 23. september 2009 @ 13:54

  40. […] Uriasposten havde et år senere  en parallel beretning fra danske læger i Afghanistan: […]

   Pingback by Den pædofile Mustafa Ahmeds danske støtter « Snaphanen — 23. september 2009 @ 17:03

  41. […] http://www.uriasposten.net/?p=5938 […]

   Pingback by DET er forhåbentlig ikke rigtigt.. | SAJDET — 28. september 2009 @ 17:10

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper