24. august 2014

Slaget på Limhamns torv: Venstreradikale konfronterede politiet med sten, flasker, køller og ammoniak

I går havde Dansk Kultur indkaldt til møde i Vanløse Kulturhus, hvor Hallstein Bjørnbak skulle holde en tale. Racismefri by skriver på Facebook, at “dette møde bør aflyses”, da “Vanløse Kulturhus skal være et mangfoldigt og rummeligt sted”, hvor alle kan føle sig trygge. Det oplyses, at Hallstein Bjørnbak blandt andet har ‘deltaget i paneldebat’ med nazister, og det bruges som argument at Danskernes Parti reklamerer for arrangementet.

En 71-årig nationalist udgør næppe en trussel mod nogen, men ydre fjender er en nødvendighed, når man tilhører et segment for hvem den politiske gadekamp er et mål i sig selv. Mødet fandt mig bekendt sted uden fysiske angreb, velsagtens fordi op imod 200 danske venstreradikale havde taget med Antifascistisk Aktion over sundet, for at deltage i moddemonstrationen mod det, som venstreradikale EXPO betegner som “Nazis’ biggest demonstration of strength… since WW2”. Billedet herunder siger alt.

(Stefan Jacobsson fra Svenskarnas Parti taler på Limhamn torv; Facebook)

Selvom den yderste venstrefløj historisk set altid kunne finde en undskyldning for at knægte politiske modstanderes forsamlingsfrihed, så hersker der i medierne en iboende ubalance. Militante maskerede venstreradikale der angriber et lovligt anmeldt arrangement beskrives eufemisk som ‘venstrefløjs-aktivister’ (EB), “demonstranter fra venstrefløjen” (EB), “demonstranter fra den politiske venstrefløj” (JP.dk/Ritzau) eller “aktivister fra Danmark” (TV2/Politiken).

Omvendt med Svenskarnas Parti – der i flæng beskrives som værende nazister (Læs: nationale socialister) eller højreekstremister. Medierne bruger ideologiske etiketter i flæng, og kunne ligeså godt droppe legene og kalde anti-nationalisterne for ‘de gode’ og nationalisterne for ‘de onde’. Så slap vi i det mindste for omskrivningerne.

(MSM: ‘aktivister’ konfronterer politiet, nogle af dem er ‘danskere’)

Havde det lykkedes 500 eller flere venstreradikale at tæske SVP’ere bag politiets barrikader, ville medierne have skrevet om ’sammenstødet’, men politiet gjorde sit arbejde, og møder nu hård kritik. De mange venstreradikale organisationer der var involveret i mobiliseringen kom ikke desto mindre for gadekampene, og i lighed med tidligere episoder (eks. Greve, 2011), konfronterede de i mangel af bedre kampklædte betjente, måtte de nøjes med at bekrige kampklare repræsentanter for ordensmagten.

Flere end ti venstreradikale endte på hospitalet, enkelte hårdt sårede, men kun tre blev i sidste ende sigtet for optøjer, ulovlig våbenbesiddelse og vold mod tjenestemand’. Slaget på Limhamns torv inkluderede ifølge svenske medier, kast med brosten, flasker, fyrværkeri, hjemmelavede bomber, spark mod heste, slag med køller, balloner med ammoniak og angreb på ambulancepersonale. Hvis det ikke er venstreradikalisme – så eksisterer det ganske enkelt ikke.

To af de sårede var i øvrigt tilrejsende danskere, herunder den halv-maskerede fantast der i kampens hede valgte at stå i vejen for en langsomt kørende mandskabsvogn. På stedet ses en aggressiv Daniel Rask (iført en grøn trøje), tidligere sekretær for Socialistisk Ungdomsfront i København.

(SVT, Sydnytt, 23. august 2014: Här kör polisen på en demonstrant; Se også Aftonbladet)

(Sydsvenskan, 23. august 2014: Hård konfrontation vid nazistmötet i Limhamn)

Blandt de sårede svenskere var Rode Grönkvist, endnu en venstrerevolutionær.

(Rode Grönkvist, aktiv i Ung Vänster Skåne; Foto: Facebook)

“Jag var här för att protestera mot nazismen och så får man stryk av polisen.” (Rode Grönkvist til Expressen)

Stemningen er ond når venstreradikale hidser hinanden op, og det gik denne gang også udover en fotograf. Niklas G. Wibom skriver på Facebook.

“Jag stod vid staketet, i min egenskap av fotojournalist , och observerade/filmade SvP (Svenskarnas Parti) och polisen.
Plötsligt blir jag attackerad av 4 AFA medlemmar , där 2 försöker hålla fast mig tryckt mot staketet, medans en kvinna och en man sticker ned händerna i fickorna på mig och börjar sno mina saker. Mannen bredvid i 75 års åldern blir ochså attackerad…

Tar ny position vid kyrkan 150 meter bort och fortsätter filma och observera, Men blir på hemvägen från demonstrationen åter påhoppad av AFAmedlemmar ,men denna gången flyr dem då polisen uppmärksammar det. …

På bilden nedan finner ni 2 av de som försökte råna mig.” (

(Id’et som Ragnar B. Suneson og Carolina Pettersson, begge aktive i socialdemokratiske SSU)

Nu går historien sin vante gang. Fotografen kaldes ‘nassesvin’, og i skrivende stund cirkulerer mandens privatadresse i venstreradikale fora med tilføjelsen: “Om ni önskar utföra hembesök, then go for it.” . Uanset hvordan det hele ender, så vil han ikke fremover kunne dække politiske demonstrationer. Sådan er virkeligheden.

Politiet er en del af System-Sverige, og hermed også en del af problemet. I stedet for at gå i rette med voldsparate venstreradikale, argumenteres der defensivt, med beklagelse over at der nu kommer fokus på volden ikke på den fredelige manifestation mod racisme. Sålænge politiet leger smagsdommere, lugter den yderste venstrefløj blod – og næste gang kan den meget vel komme fra familiefædre i uniform.

Diverse.

“The Only good fascist is a dead one.” (#kämpamalmö på Twitter, 23. august 2014)

Det er bedre at de stopper nazistene fra å ha møter. Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv som når de sendte hestene rett mot folk. Det var forferdelig.” (Eva Nikkonen, Limhamn; VG via Aftonbladet)

“Det är direkt övervåld från polisens sida. Varför skyddar de nazister när de säger att de ska skydda demokratin?” (Gabriel Pérez Santiago, demonstrant – aktiv i Vänsterpartiet; Svenska Dagbladet)

“Man verkar ha brukat ett kraftigt övervåld. Detta måste utredas omedelbart.” (Gudrun Schyman, Feministiskt Initiativ; Expressen)

“Tidligere på dagen fortalte talsmanden for Skåne Racisme, Matilda Renkvist, at de ville forhindre nazisterne i at holde deres møde.” (Ekstra Bladet)

“Vi är väldigt förvånade och chockade över polisens våldsupptrappning.” (Matilda Renkvist, Skåne mot rasism; SVT)

(#kaempamalmoe på Twitter, 23. august 2014)

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/59496/trackback

28 Comments »

 1. Nationalisering af banker som svenskernes parti søger er national socialisme.

  Kommentar by Peter Buch — 24. august 2014 @ 23:33

 2. Nationalisering er magtmisbrug og tyveri. Love er lavet af magthavere, for at luke munden på os andre.

  Kommentar by Nielsen — 25. august 2014 @ 00:26

 3. Det bliver ikke sjovt næste gang de venstresnoede laver en mod demonstration, så må man formode at der stiller minimum 200 personer fra Sverige for at bakke dem op, stakkels Danskere der vil passe på Danmark.

  Kommentar by emmagad — 25. august 2014 @ 00:28

 4. Fornem sammenfatning. Baghjul til hele dansk presse. Svensk taler vi ikke om.

  Kommentar by Josef K — 25. august 2014 @ 00:39

 5. Sikke dog en fredelig og demokratisk venstrefløj, med respekt for demokratiet og forsamlingsfriheden.

  Det er sørgeligt, at nogle kommunist-socialist dukkeførere kan trække lemmingerne rundt i sådan noget voldsparat anarki.

  Mon de slet, slet ikke tror på, at den fredelig demonstration vil virke? Har de nogensinde prøvet med en fredelig demonstration for deres sag?

  Næh, vist ikke. Sørgelige væsner.

  Kommentar by Iznogut — 25. august 2014 @ 00:56

 6. Jeg har sådan set ikke noget imod at de demonstrerer imod folk som vitterligt ER (som i selverklærede) nazister, hvis de bare gjorde det med skilte, bannere, råb, og lign. Men så vidt jeg kan se er der (mindst) 2 åbenlyse problemer her, det første naturligvis at de er en flok fascister, det andet er noget som alle medier synes at ignorere, nemlig at politiet som jo udemærket kender de mange af de idioter i forvejen ikke visiterer dem når de dukker op i sorte maskeringer med rygsækken fyldt med hjemmelavede bomber!

  Hvis det var omvendt, en venstreorienteret gruppe der holdt et møde og en flok nazister dukkede op for at lave en moddemonstration, så ville hver eneste af dem blive visiteret i alle kropsåbninger og få taget røntgenfotos, men maskerede venstrefløjsfascister som medbringer våben lader man passere næsten helt frem til deres udvalgte ofre. Hvornår er der en der tager skridtet videre og medbringer en rørbombe eller en pistol?

  Jeg ved det ikke, men jeg ved at NÅR det sker så vil politiet, politikerne og pressen stadig kalde dem for “aktivister”.

  Kommentar by Per — 25. august 2014 @ 01:50

 7. Sverige er defacto en etpartistat på udlændingeområdet. Sverigedemokraterne er naturligvis bedre end de øvrige partier i Rigsdagen, men kun en lille smule. I praksis vil SD intet gøre i forhold til den store tilstrømning af fremmede fra Mellemøsten og Afrika. Der er tale om politisk retorik fra partiets side.

  Vi kender det alt for godt her i Danmark, hvor Dansk Folkeparti taler meget om tørklæder, drengeomskæringer og halalkød. I virkeligheden er disse overfladiske emner komplet uinteressante.

  Vi nationale demokrater vil heller tale om indvandringen og dens overordnede konsekvenser for vores folk, kultur og samfund. Det kommer DF kun overfladisk ind på.

  Sandheden er, at SD og DF holder modstanden mod indvandringen nede. Man skal ganske enkelt tro, at disse to partier vil en hel masse, men i virkeligheden vil de ingenting.

  Kommentar by Niels — 25. august 2014 @ 06:13

 8. […] Slaget på Limhamns torv: Venstreradikale konfronterede politiet med sten, flasker, køller og ammon… – stor postering om balladen i Limhamn, som danske og svenske journalister kun kan drømme om at lave. […]

  Pingback by Mini-muslima træner med dukke « Snaphanen — 25. august 2014 @ 07:17

 9. Efter min bedste overbevisning er Svenskernes Parti nationalsocialister.

  Hvad angår de venstreekstreme, de kan bare lade være med at angribe politiet, hvis de ikke vil have igen af samme skuffe. Antidemokratiske voldspsykopater.

  Kommentar by NulTolerance — 25. august 2014 @ 08:32

 10. @Niels

  Du har ret i det meste. Dog giver du DF for meget kredit, da mange af partiets spidser ligefrem er forkæmpere for fortsat kønslemlæstelse af spæde drenge. For at tækkes deres jødiske venner selvfølgelig, hvilket man ikke lægges skjul på. Den DFske (Krarupske) “Kristendom” er ved at blive til “Kristen Zionisme”, som vi ser det i USA, hvor den jødiske politiske magt bl.a. hviler på fundamentalistiske “Kristne” stemmer. Kampen mod tørklæderne i det offentlige rum opgiver man nok også, efter kalotkampagnen.

  Se bl.a.:

  http://blog.balder.org/?p=1528 (Marie Krarup, Katrine Winkel Holm omskæring/forudsamputering mm.)

  blog.balder.org/?p=1655 (Hvad har den internationale ballade omkring aflivningen af giraffen Marius at gøre med omskæring?)

  blog.balder.org/?p=527 (Dansk Folkepartis Jesper Langballe forsvarer nu omskæring af drengebørn)

  Dansk Folkeparti er, som partiets valgannoncer bekræfter: “Israels stemme i Folketinget” (Se annoncerne her: blog.balder.org/?p=1533)

  Både i Danmark og i Sverige er der dog alternativer, (Danskernes Parti og Svenskarnes Parti) men de bliver lagt for had af den dominerende zionistiske fløj i Danske Folkeparti og omegn. Selv Uriasposten har den i seneste tid fungeret som et zionistisk propagandaorgan.

  Kontrolleret opposition altså, som blandt andet tjener til at holde den ægte opposition udenfor indflydelse. Seneste grove eksempel; Morten Messerschmidts forræderi mod den nationale fløj, ved at gå sammen med det ligeledes zionistisk kontrollerede Konservative Parti (Cameron), i stedet for at styrke den nationale fløj og anti-EU partierne (UKIP). I processen tog Messerschmidt endda afstand fra det franske Front National, som ikke er stuerent nok ifølge det danske zionistpartis meningsmagere. Cameron støttede EU-robotten Helle Thorning Schmidts kandidatur til EU-formandsposten! Således blev min stemme på Messerschmidt til en stemme for EU-robotten Thorning!

  Kommentar by Balder — 25. august 2014 @ 08:42

 11. iflg. http://www.sydsvenskan.se/malmo/bildextra-nazistmotet-i-limhamn/

  “En handfull personer från Svenskarnas parti var på plats”.
  Kan det passe, var der kun ca. 5 “nazister” mod ca. 1000 såkaldte antifacister til at iværksætte og gennemføre en sådan voldelig fascistisk adfærd?

  Kommentar by kris — 25. august 2014 @ 08:42

 12. Igen. Forbyd moddemonstrationer indenfor 10 km afstand fra en lovlig anmeldt demonstration.
  Moddemonstranter ønsker at begrænse ytringsfriheden ofte med vold.
  Vi kender udviklingen fra tidligere.
  Nu venter vi på de første dødsofre. Kill for Peace :)
  https://www.youtube.com/watch?v=p7VQVzMR4Rs

  Kommentar by A-mad — 25. august 2014 @ 08:54

 13. Tak for en fornem gennemgang. “Hvis det ikke er venstreradikalisme – så eksisterer det ganske enkelt ikke.”

  Det, vi er vidne til, er er en præsis kopiering af deres brunskjortede forbilleders Terror i 30-erne. Poli – “fred i vor tid” – tiet og en flok Chamberlainistiske politikere bruger strudsemetoder i håb om at det grimme forsvinder. De har selvfølgeligt et håb – vores svinder mere og mere.

  Kommentar by seudonym — 25. august 2014 @ 09:33

 14. Balder

  Du burde nok hellere henvise til den hensigtserklæring der ligger i det komplette program:
  http://danskernesparti.dk/partiprogram/komplet-program

  Jeg synes, de samlet er for socialistiske, for ensidige og for meget. Samtidig er der ting og formuleringer der er virkelig positive i mine øjne- muligheden for flere folkeafstemninger selvberoenhed og deslige.

  Kommentar by Peter Buch — 25. august 2014 @ 09:41

 15. “Selv Uriasposten har den i seneste tid fungeret som et zionistisk propagandaorgan.”

  Tak :-)

  Kommentar by Kim Møller — 25. august 2014 @ 12:57

 16. #15 Kim Møller

  Balder har næppe ment det som et kompliment, men jeg tror nu også jeg havde taget det som et alligevel. :D

  Kommentar by Erik Jørgensen — 25. august 2014 @ 14:36

 17. Skulle nogle af de borgerlige partier ikke snart til at få stillet nogle spørgsmål i folketinget om danske venstreradikales vold og chikane?

  Kommentar by Anonym — 25. august 2014 @ 15:32

 18. Jeg vil til at kalde dem terrorister.
  Man har focus på herboende muslimer der rejser i hellig krig, der er ingen forskel på dem og de rejselystne venstre-tosser der går i krig med demonstranter og politi i et andet land.
  De udfører politisk terror, ved med vold at knægte andres forsamlingsfrihed og ytringsfrihed.

  De røde søger diktatur, og skyr ingen midler for at nå målet.
  Jeg opfordrer til at straffe dem efter terrorparagraffen,

  Kommentar by k.m. — 25. august 2014 @ 15:56

 19. Hej Kim
  Jeg kender ingen anden måde at kontakte dig på, end denne.
  Ved du at drabsmanden der på bestialsk vis ombragte en kendt hollænder, jeg mener navnet var Theo van Gogh, er løsladt?
  Jeg modtog denne info fra en mildt sagt vred lokal indbygger.
  Er det en info du kan/vil blogge?

  Kommentar by AK JA — 25. august 2014 @ 18:27

 20. Man kunne ønske sig de blev brugt som træningsdukker for de ærværdige islamiskstat medlemmer/efterløbere.

  Kommentar by Nielsen — 25. august 2014 @ 19:13

 21. #19 – lyder some en and, hvis det ikke er er det sindssygt.

  Kommentar by Johnson — 25. august 2014 @ 19:24

 22. @ 21.

  Det er korrekt – vedkommende der briefede mig er bosat i Holland jævnligt, grundet job, også Belgien.

  Kommentar by AK JA — 25. august 2014 @ 20:44

 23. Balder har helt ret.

  Nationalkonservative og nationalliberale har altid været ekstremt venlige over for jøderne. Jøderne vil dog gerne have sig frabedt denne venlighed.

  Heldigvis er vi nationaldemokrater hverken for eller imod Israel. Dog er Israels angreb på Gaza ude af proportioner.

  Israel er en stat i Mellemøsten og vedkommer altså slet ikke danskerne.

  Kommentar by Niels — 26. august 2014 @ 05:51

 24. @10 Balder — 25. august 2014 @ 08:42:
  Rart at se dig på banen igen

  Kommentar by Bevidst — 26. august 2014 @ 05:56

 25. Selv nationaldemokrater kunne vel teoretisk være for projektet at der var et hjemland for alle folk på jorden.
  For danskere såvel som for jøder.

  Peronlig tvivler jeg på danskernes partis holdning på forvarsområdet tager udgangspunkt i at et stærkt dansk forsvar som partiet ønsker, bør udvise proportionalitet i sin adfærd…

  Såfremt partiet virkelig skulle søge proportionalitet som udgangspunkt for forsvars handlen må jeg da spørge- hvorfor?

  Kommentar by Peter Buch — 26. august 2014 @ 06:34

 26. Til Peter Buch

  En masse uduelige raketter rammer kun ganske få i Israel – hvorefter Gaza bliver bombarderet, og 2000 bliver dræbt.

  Naturligvis bør jøderne have et hjemland. Men hvorfor skal deres “land” gradvist udvides til også og omfatte de palæstinensiske områder?

  Danmarks forsvar bør være et forsvar for Danmark og ikke USraels forlængede arm arm.

  Kommentar by Niels — 26. august 2014 @ 07:47

 27. Niels

  En del af Golan området var under Syrien, Området erobret 1967 blev indlemmet i Israel 1981. Tidligere Østjerusalem der var under jordansk styre blev det samme. http://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem
  Gaza var besat 1967 til 1993.

  Vestbredden var som Østjerusalem under Jordan til 1967:Israel har såvidt jeg ved grænsen til Jordan overvåget, respektivt væbnede styrker placeret ved eller nær grænsen, flere og flere udvalgte områder er i praksis under israelsk styre.

  Jordanerne, syrerne og ægypterne tabte.

  Danmarks forsvar er uden NATO, uden missilforsvar af enormt omfang og langt flere bedre udrustede folk ikke meget bevendt som forsvar- sat på spidsen- som jeg ser på det, men jeg er blot en lægmand, bedre indsigt fås nok i faglitteraturen eller i samtaler med professionelle.

  At der er intressante ting at lære, nogle der er noget bedre end andre at øve sig med, kæmpe med eller samarbejde med eller lade sig fordrive tiden med syd for Wandsbek, Kongeåen eller vor nuværende grænse såvelsom i andre retninger er hvad forsvaret også har været igennem.

  Skulle Absalon have siddet stille og noget så pænt hjemme på
  bænken og blot ladet venderne hærge?
  Det forekommer mig noget snævertsynet og dovent at indtage bænken.
  Well, opinions are like assholes. Everybody has one.

  Kommentar by Peter Buch — 26. august 2014 @ 17:28

 28. @ Kim Møller, Snaphanen, Peter Buch

  Hvis man lever på jordens mest værdifulde stykker land (de nordiske lande) så kan i nok forstå, lukkede lande + et offentligt stats apparat er en god ting.

  P.S.
  En nation er en etableret kultur, lande bliver bygget for at samarbejde og bygge noget fælles. Så når der skrives “lukkede lande” er det en god ting.

  Kommentar by intetnavntak — 30. august 2014 @ 09:18

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper