30. juni 2008

Phd. Rikke Andreassen: Vestlige feminister bør lade sig “inspirere” af mellemøstens kvinder

Sherin Ebadi, den iranske feminist-islamist, der i 2003 fik Nobels fredspris, har netop udgivet en bog om sit liv – Iranske erindringer – en kvindes kamp. I tirsdagens Metroxpress (24/6-08), i en artikel med overskriften Irans stærke kvinder, fortælles historien om kvinden der efter eget udsagn bøjede nakken og bandt tørklædet, da Khomeini med hendes støtte i 1979 tog magten i Iran. Det er således en historie om både feministisk kvindekamp og islamistiske overgreb. Ekspertrollen gik (også) denne gang til Rikke Andreassen, som kørte rutinen…

Myten om de undertrykte muslimske kvinder bliver gentaget igen og igen i Danmark og resten af verden, fordi det bekræfter os i, at forholdene for kvinder er langt bedre her,’ siger Rikke Andreassen, ligestillingsforsker på Malmø Universitet.

Hun mener ,at mens den danske kvindekamp er faldet i søvn, fordi ingen for alvor kæmper for den ligeløn og de lederposter, som kvinder på papiret har ret til, så ville der være meget at hente, hvis de turde løfte blikket mod både Mellemøstens og Indiens kvinder.

‘Kvindekampen er ikke noget, der er opfundet hverken i USA eller i Europa. Mellemøsten og Indien har nogle af verdens stærkeste feminister,’ siger Rikke Andreassen og tilføjer, at de danske kvinder burde lade sig inspirere af udenlandske kvinder, når det handler om at få del i den politiske magt…

Og går man ind på netleksikonet Wikipedia.dk og søger under ‘important Persian women’, vil man kunne se dem alle sammen på en alenlang liste med flere hundrede kvinder, nulevende som døde, forfattere, advokater og skuespillere, der kæmper for kvinderne i Iran.”

Oploadet Kl. 18:07 af Kim Møller — Direkte link16 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5950/trackback

16 Comments »

 1. Efter samme logik er Tibet et mere frit land end Danmark, fordi der er flere der kæmper – og dør – for selvbestemmelse og frihed.

  Dumme, dumme lille dåse.

  Kommentar by DaLi — 30. juni 2008 @ 18:13

 2. Mellemøsten og Indien har nogle af verdens stærkeste feminister…

  Sikkert rigtigt. Tryk avler modtryk, og de stærkeste iranske kvinder er sikkert eksempler til inspiration for kvinder over hele kloden. Bare synd at de lever blandt en overflod af chauvanistiske mænd og kuede kvinder.

  Det havde været mere interessant at fokusere på, hvorfor Sherin Ebadi har brug for at være stærk, end det forhold at hun lykkeligvis er det.

  Kommentar by William Jansen — 30. juni 2008 @ 18:27

 3. Rikke, der ikke kan finde hjem!!! og uforskyldt havner i konflikt med politiet!!!
  Ej, fri OS fra Rikke, skabs-lebben, hvilket er helt ok, MEN det ikke ok at sympatisere med kvinde-adskillels, kvinde-apartheid, fordi Rikke ikke kan tåle gamle! hvide mænd!!
  Det er ikke ok, at legalisere hovedsækkeindbindningen af kvinder, i kampen mod den islamiske kvindeundertrykkelse, de indbundne kvinder er sgu ikke frie kvindeforkæmper, men villige luder-islamister!!
  Rikke er en dum gås, der intet fatter i sit indelukkede mis-kvinde-info-univers.
  Kvinder der støtter og selv bærer kvindeundertrykkelses symbolet hovedaffaldssækken, er simple villige muhammed underkastelses kvinder, med alt tilhørende mødomsbesættelse og håeforskrækkelse og det der er værre!!
  Føj for lede møg-kællinger!

  Kommentar by li — 30. juni 2008 @ 20:40

 4. Kvindelige akademikere! Tænk på hvor mange penge og hvor meget status denne ubegavede gås har. Hvor mange talenter hun har fortrængt. Hun er en skændsel for begrebet akademiker og en skændsel for de moderne vestlige samfund. Et levende symbol på feminiseringens fallit.

  Kommentar by Kim Poulsen — 30. juni 2008 @ 21:12

 5. Jeg mener også, at der er stærke oprørske kvinder, som stammer fra egne udenfor Europa. Måske de stærkeste af alle kvinder, da de taler vor samtids mest totalitære ideologi midt imod med livet som indsats.

  Jeg ser store forbilleder som Wafa Sultan, Ayaan Hirsi Ali, Taslima Nasrin, Shabana Rehman, etc. Jeg ser dem dog ikke som feminister, men som kvinder der tager et kritisk opgør med rabiat islam/islamofascismen.

  Gad vide om det også er disse kvinder, som den gode Andreassen refererer til? Jeg tror det næppe!
  Rikke Andreassen er en skændsel mod os kvinder.

  Kommentar by Johansen — 30. juni 2008 @ 21:20

 6. Rikke A. er altid fantatisk. Hvordan kan man få sig selv til at fremhæve følgenden som en succes uden at snakke om hvorfor det er sådan, og uden at forholde sig til hvilke resultater de skaber;

  “Mellemøsten og Indien har nogle af verdens stærkeste feminister”

  Rikke må da have noget af et problem når hun skal forklare ligestillingens trængte vilkår i mellemøsten, til trods for de stærke feminister. Hmm, måske er det udtryk for at der for alvor er noget galt med islamisk kultur.

  Kommentar by Superman — 30. juni 2008 @ 23:15

 7. 4 Kim Poulsen

  Det her må da være som sød musik i dine ører:

  http://www.180grader.dk/nyheder/Soeren_Pind_forudser_manderevolution.php

  Kommentar by Johansen — 30. juni 2008 @ 23:49

 8. Jotak Johansen, jeg har selvfølgelig ret – hvornår får jeg så min ekspertkasket? (Jeg var første og i lang tid eneste antifeministiske blogger i Danmark)

  Jeg mener, lidt mere værdifuld end Rikke Andreasen må jeg vel være, markedet virker jo, ik?? eller hørte jeg liberalisten Mackety rømme sig lidt pinligt berørt i baggrunden?

  Der er meget galt i Danmark.

  Kommentar by Kim Poulsen — 1. juli 2008 @ 01:08

 9. Kim Poulsen du er da langt mere værdifuld end overløberen Rikke Andreassen. Men hvornår du får officiel anerkendelse, der bliver jeg dig svar skyldig :-)
  Måske når du stopper med at skære alle vestlige kvinder over én kam?

  For øvrigt så giver jeg Søren Pind ret – og det selv om jeg er medlem af Kvinder for Frihed. Jeg er jo langt fra enig med dem i alt.

  Alt hvad der hedder forbud mod prostitution, kriminalisering af sexkunder, kvindekvoter i bestyrelser o.l eller almindeligt moralsk snerperi er jeg lodret imod. Men kampen for forbud mod tilsløring af kvinder i alle offentlige hverv og opgøret mod tyranniet og underkuelse af kvinder i islam er jeg enig i.

  Kommentar by Johansen — 1. juli 2008 @ 07:29

 10. Jeg skærer sgu da ikke alle kvinder over en kam. Jeg generaliserer, hvilket er betingelsen for megen politisk debat.

  Min pointe her er, at et samfund, som ikke formår at sortere sine talenter bedre end dette femi-socialistiske pophelvede, vi kalder Danmark, gør, fortjener at gå til grunde.

  (selvfølgelig) enig i dine sidste sætninger.

  Kommentar by Kim Poulsen — 1. juli 2008 @ 12:01

 11. Ok, du generaliserer om vestlige kvinder. Bare du ikke putter ALLE kvinder ned i din kasse, så fint med mig.

  Jeg vil ikke sidestilles på nogen måde med afskyelige kvindfolk som Rikke Andreassen, med hvem jeg kun har det tilfælles, at vi tilfældigvis tilhører det samme køn.

  Rikke Andreassen skriver om “myten med de undertrykte muslimske kvinder”. Har den kone bind for øjnene og propper i ørerne siden hun ikke kan se, hvad der foregår? Jeg mener at have læst, at hun udtalte sig forherligende om det islamiske hovedtørklæde?!

  Hun virker hjernevasket og fuldstædig ude af trit med virkeligheden.
  Rikke-pigen trænger til et permanent ophold i Iran eller Saudi-Arabien, så kan hun kæmpe sammen med alle de “frigjorte” tilslørede kvinder dernede. Og vi andre kan blive fri for det notoriske nonsens, som hun spreder på disse breddegrader.

  Kommentar by Johansen — 1. juli 2008 @ 12:35

 12. Når de kloge er færdige med at lege med Islam,
  for Islam gider ikke lege mere,hvem skal så rydde op?
  De dummes sønner.
  Kan vi ikke få lavet en lov om, at denne gang må de kloge
  selv klare problemerne ?
  Mange af den er jo stærke danske kvinder. F.eks.
  Marianne jelved,Fru Arnold og fru Weiss.
  Godt at vi har stærke danske kvinder.

  Kommentar by pk — 1. juli 2008 @ 15:39

 13. “Myten om de undertrykte muslimske kvinder bliver gentaget igen og igen i Danmark og resten af verden, fordi det bekræfter os i, at forholdene for kvinder er langt bedre her,’ siger Rikke Andreassen, ligestillingsforsker på Malmø Universitet.”

  Er det også en myte at en dansk pakistansk kvinde netop er blevet myrdet af sin familie?

  Er det en myte at der i Danmark siden 1995 er blevet myrdet 4 indvandrerkvinder af egen familie? Myrdet af brødre, fædre, onkler etc. fordi de ikke indordnede sig familiens lange arm.

  Er det en myte at nogle indvandrerfamilier er til skade og fare for kvinders frihedsrettigheder?

  Er det en myte at en stor del af kvinderne på danske krisecentre er indvandrerkvinder?

  Er det en myte at det kun er nogle indvandrerkvinder der skal tage klonende anti-kvindelig uniform på så snart de forlader hjemmet?

  Er det en myte at det er kvinder uden tørklæde der vises i ydmygende situationer f.eks. i DR? Hvorimod kvinder i tørklæde kaldes orakler af DR.

  Er det en myte at det er kvinder uden tørklæde der chikaneres for at være billige og urene?

  Er det en myte at det er indvandrerkvinder der nægter at bære tørklæde der får den kolde skulder af tildækkede kvinder på uddannelsessteder og på arbejdspladser?

  Er det en myte at det er indvandrerpiger der bliver kønslemlæstet?
  Er det en myte at det er indvandrerpiger der kun må færdes i pigeklubber? At de tvinges til kønsapartheid.

  Er det en myte at det er indvandrerkvinder der lever isoleret uden job og kendskab til dansk kultur og sprog og rettigheder?

  Er det en myte at det er indvandrerkvinder der ikke får motion og lys nok fordi kvinder skal passe burka og hijab traditionen i stedet for egen sundhed og frihed?

  Er det en myte at barnebrude er et fænomen der mest forekommer i mellemøstlige og afrikanske lande?

  Er det en myte, at i nogle kommuner må kvinder kun svømme alene? De må ikke være i rum sammen med andre og slet ikke mænd. Også der kræves der kønsapartheid. Er det en myte?

  Er det en myte at det er ikke-vestlige familier der tvinger døtre og sønner ind i ægteskaber?

  Er det en myte at flerkoneri og bigami sker i mellemøstlige og afrikanske lande og endda efterhånden også i indvandrerkredse i EU?

  Er det en myte at indvandrerkvinder får lavet falske jomfruhinder for at tilfredsstille den kommende mands begær efter en jomfru? Han vil se blod på lagenet. Er det en myte?

  Er det en myte at mange kvinder ikke må og kan tage arbejde eller uddannelse hvis de ikke dækker håret til?

  Er det en myte at kvinder har det værst i netop de lande hvor Rikke Andreassen nævner at der er stærke kvindeforkæmpere?

  Det er min opfattelse at Rikke Andreassen og ligesindede feminister har det svært med at fokusere på svage og udsatte kvinder, der ikke kan klare sig selv og at hun og Co. fokuserer alt for meget på stærke kvinder (der godt selv kan), på kvinder der som et andet trofæ kan vises frem f.eks. i databasen på KVINFO. Kig i databasen og se at fokus er på vindere, dem der godt kan selv, og ikke på dem der har brug for hjælp. Med så stærkt et fokus på stærke kvinder, der godt kan selv, bliver der alt for lidt opmærksomhed på de kvinder der faktisk er i knibe både i Danmark og andre steder.

  Skift fokus, Rikke Andreassen og Co. Drop den hovne attitude. Det bliver sekterisk. Læg den forkætrede trofæ tanke på hylden. Det er et svigt at fokusere så meget på kvindelige rollemodeller. De kvinder kan godt selv. Giv i stedet for mere opmærksomhed til de mange kvinder der befinder sig på krisecentre, kvinder der lever som rene fødemaskiner, isolerede i hjemmet og er undertrykte af familie og mænd kulturelt og religiøst.

  Et samfund bestående af trofæ samlende feminister a la Rikke Andreassen og Co. er virkelig et monster skræmmebillede af format.

  Kommentar by Janne — 1. juli 2008 @ 17:04

 14. 13 Janne

  Bravo!

  Du fik effektivt hamret en pæl igennem Rikke Andreassens fordrejede udsagn “myten om de undertrykte muslimske kvinder”.

  Den massive undertrykkelse af kvinder i islam er ingen myte – det er desværre en skinbarlig REALITET!
  Skønmaleriet af kvinder i islam med “tørklædet som det frigørende” er en løgn, som muslimske kvinder indoktrineres og hjernevaskes til at tro på. At de er en diamant som skal gemmes væk.

  Mange kvinder nedgøres, ydmyges, forfølges og dræbes indenfor den islamiske kultur, hvis ikke de lever op til æresbegreberne og de islamiske skikke såsom dydighed, jomfruelighed, kvindetilsløring, arrangerede/tvangs ægteskaber, etc.
  Empirien taler sit tydelige sprog – selv i Danmark hvor vi har set indtil flere kvindelikvideringer allerede. Kvinder der levede for vestligt eller havde valgt kærester uden familiens godkendelse.

  Kommentar by Johansen — 1. juli 2008 @ 18:54

 15. M.h.t. æresdrab skæbnen/vilkårlighed/whatever ville det at jeg nåede til Sura 4 (Kvinderne) i mit Koran-blogging-projekt samme dag, som det seneste æresdrab offentliggøres. Jeg kobler de to ting her: http://bohemianrhapsody.dk/2008/07/01/sura-4-verselinie-1-34/

  Shameless blog-plug, jeg ved det godt…

  Kommentar by William Jansen — 1. juli 2008 @ 21:33

 16. 13. Janne

  Desværre tror jeg ikke at det “kun” drejer sig om 4 muslimske kvinder der er blevert myrdet af deres egne familier.

  Muslimske kvinder falder ud af vinduer og ned fra altaner og nogle begår selvmord .

  Der er mange måder at myrde på – og ingen ved med sikkerhed om disse ulykker er ulykker – og selvmordene er frivillige.

  Kommentar by Vivi Andersen — 2. juli 2008 @ 00:34

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper