28. august 2014

Multikulturelle Århus V: Kommunal ‘utryghedsarkitekt’ skal udpege ‘ting’ der gør beboerne utrygge…

Jeg gætter på, at det ikke er ødelagte opgangs-døre, graffitti og manglende gadebelysning, der får folk til at blive indendørs i Toveshøj og Gellerupparken. Måske er problemets kerne tilstedeværelsen af “unge med sorte masker over hovedet”, og ikke de fysiske rammer. Nuvel, jeg er ikke kommunal ‘utryghedsarkitekt’. Fra DR Online – Vandreture skal kortlægge de utrygge steder i Gellerup.

“Ødelagte opgangs-døre, graffiti på væggene og alt for langt mellem gadelysene. Det kan få mange beboere til at blive indendørs, når mørket faldet på. …

– Hvis der kommer nogle unge med sorte masker over hovedet, og det bare er øjnene, man kan se, så føler jeg mig altså lidt utryg, siger Anett Christiansen, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Toveshøj.

Hun var med på den første tryghedsvandring i kvarteret forleden, og med på turen var også en utryghedsarkitekt fra Aarhus Kommune. …

Målet var at få udpeget de ting, der gør beboerne utrygge, og fremover skal der være fem tryghedsvandringer om året i Toveshøj og Gellerupparken.”

Oploadet Kl. 15:51 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/59663/trackback

17 Comments »

 1. Bliver utryghed mon et fag på arkitektuddannelsen? Har det noget med moskebyggerierne at gøre?

  Kommentar by Nielsen — 28. august 2014 @ 16:17

 2. Ha..ha.. efterhånden er det virkeligheden, der er blevet til et totalt komisk teater. Det er sjovere at høre på politiske korrekte integrations konsulenter end at købe teaterbilletter til morskabs teatrene, som må føle sig stærkt udkonkurreret af de politiske korrektes fjollerier og komiske glose rablerier og nu har den radigale borglammemesteren anna MÆÆ Allahslaves lygtepæle løsning altså udløst en sand komisk lygtepæle mani, hvor morsomt.
  Så planter man byfornyelses buske og træer, som de hætteklædte jihadkrigere kan gemme sig i, og så sætter man flere lygtepæle op, så de hætteklædte jihadkriger bedre kan se deres vantro ofre, se det er komik på MÆÆ Allerslaves højeste plan.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 28. august 2014 @ 16:27

 3. Når DJØF’ere går i selvsving opstår sådanne ubrugelige fænomener som fx utryghedsarkitekter. Gad vide hvor mange skattekroner der går til at holde sådan en kørende.

  Kommentar by Multikulti ist tot — 28. august 2014 @ 16:41

 4. De må bare gøre som Frank Jensen, så forsvinder utrygheden ved et trylleslag.

  hehe, det er altså sjovt at se modstanden mod videoovervågning i firserne skrumpe ind i takt med det muslimske (multietniske?) samfund breder sig.

  Kun Morten Kabell fabler stadig om den den personlige frihed i det offentlige rum.
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/article4984439.ece
  Overborgmester Frank Jensen foreslår, at flere skal kunne få kommunal støtte til tv-overvågning af gader.
  Øget tv-overvågning skal gøre københavnerne mere trygge 27. august 2014

  Kommentar by tavsen — 28. august 2014 @ 17:03

 5. Tja, mere tv-overvågning får vel bare flere burkaklædte M/K på gaden.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 28. august 2014 @ 17:08

 6. Hvor er ordet utryghedsarkitekt sjovt, det ville jo også være for kedeligt at bruge ordet overflade behandler eller overflødige behandler.
  Hvorfor dog gå i dybden med problemerne, når de bare kan males over med lidt overfladisk snik-snak maleriske ord.
  Utryghedsarkitekt ha..ha..ha…

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 28. august 2014 @ 17:18

 7. Der skulle vel ikke være et navn på den arkitekt/ arkitektfirma der har kontrakten på det arbejde?

  Kommentar by Hans Und — 28. august 2014 @ 18:51

 8. Hold kæft hvor er det dumt og meget århusiansk, (selvom kbh også kan være med på det område) ALLE ved hvem det er der gør gellerup og resten af århus utrygt!
  Hvis man nu henvender sig til utryghedsarkitekten og siger at det er muslimerne der gør en utryg, feks de fanatiske psykopater i grimhøjmoskeen i samme område, mon der så sker noget som helst andet end at ens henvendelse bliver arkiveret lodret? Min kusine søgte lejlighed i århus for et par år siden, og det eneste sted i hele århus og omegn der var ledige lejligheder op til studiestart, endda store flotte lejligheder til en billig husleje, var i gellerup. Men det skyldes sikkert grafittien i området..

  Der ligger iøvrigt også et kollegie i gellerup som er pakket ind i et højt pigtrådshegn, det minder om et israelsk checkpoint, og har samme formål: at sikre folk imod muslimerne på den anden side: http://www.altinget.dk/artikel/2010-10-31-mf-hegn-mod-ghettoen-var-eneste-mulighed

  Kommentar by Per — 28. august 2014 @ 19:49

 9. Bortforklaringerne af multikulturens ødelæggelser har afstedkommet mange mærkelige nye ord som “utryghedsarkitekt”, “tryghedsvandring”, “personlig eksklusionshistorie”, “bydelsmor”, “dialogbænk” og mange, mange flere. Komiske Ali har ikke levet forgæves.

  Desuden har samme bortforklaringer medført helt nye betydninger af gamle ord som “racisme”, “unge” med flere. Betydninger som for blot en generation siden var utænkelige, da almendannelsen var på et højere niveau.

  Kommentar by monse — 28. august 2014 @ 19:59

 10. Alle mediers tavshed driver mig til at spørge dig, Kim Møller, om ikke du kan finde ud af hvad det er der er gang i for tiden i Gellerupparken ?
  Der har været usædvanlig meget larm i gaden flere aftener, og det er menneskemasser – ikke ‘ballademagere’.
  Jeg kan gå ned og spørge dem ? Ikke lige her og nu.

  Kommentar by altså — 28. august 2014 @ 21:44

 11. Undersøgelse: Ny arkitektur sænker kriminaliteten i udsatte områder
  http://www.information.dk/507575

  Kommentar by BE — 29. august 2014 @ 05:55

 12. – utryghedsarkitekt – En ny jobtitel som sikkert bliver optaget i dansk retskrivningsordbog i næste udgave. Hvem i alverden er kommet op med den titel? Men, for dagens grin, smid ordet ind i Google.

  Kommentar by Lightmann — 29. august 2014 @ 06:04

 13. 9 kan der opfindes flere ord endnu, inden vi ikke laengere kan udskyde noedvendig handling for at imoede gaa en voldsideologi,som koerer i overgear i mellemoesten, ogsaa med hjaelp fra “danskere”,som man nu diskuterer om de skal have psykiatri hjaelp mod traumer ved “hjemkomsten”, deres bestialske handlinger undskyldt af en rodet bog. De er nogle skvatmikler,farlige i flok ganske vist, som overlader ansvaret for deres liv til en Imam og en bog,saa de i fred og ro kan foelge deres laveste instinkter med god samvittighed de stakler.Naa trykket steg en smule .

  12 Totalt hul i hovedet ,en flok amatoerer ,er vi loebet helt toerre for bare en smule fornuft og virkeligheds sans

  Kommentar by Dunk — 29. august 2014 @ 08:36

 14. Den bedste maade at skabe tryghed paa, er vel at goere omraadet trygt at faerdes i? Jege mener, det nytter jo ikke noget at folk foeler sig trygge, hvis det er utrygt at faerdes i omraadet??

  Kommentar by Anne Marie Buch — 29. august 2014 @ 08:49

 15. Utryghedsarkitekt.

  Hvilket glimrende ord til at beskrive vore politikere – der målrettet beskæftiger sig med just det: at indrette samfundet så det bliver stadig mere utrygt.

  Fra nu af vil jeg kun kalde dem sådan.

  De siddende utryghedsarkitekter.

  Kommentar by M — 29. august 2014 @ 16:04

 16. “UTRYGHEDSARKITEKT”!

  Ja, lad os endelig bruge en masse skattekroner på at uddanne, og senere beskæftige “utryghedsarkitekter”.

  Så kan de såkaldte “utryghedsarkitekter” ( jeg elsker det ord… :-D ) bevæge sig rundt i de såkaldte “udsatte områder” og forklare viceværterne hvilke grafittier der skal males over, og ikke mindst hvilke lamper der skal repareres/udskiftes. Så gik der tid og penge med det, og 2-3 dage efter kan de starte forfra…

  Klar ‘rød’ logik!

  Kommentar by Odd S. Olavssøn — 30. august 2014 @ 19:14

 17. […] man har husket at tænke tryghedsarkitektur, her og her, ind i […]

  Pingback by Nyt rum for kulturberigelse | Undskabens Hotel — 26. maj 2016 @ 06:07

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper