4. september 2014

Landskamp mellem Danmark og Tyrkiet i Odense – Gæsteholdets fans bliver her vist permanent…

Der var gang i Odense-bydelen Bolbro onsdag aften. Herboende tyrkere kørte demonstrativt rundt med det tyrkiske flag hængende ud af bilerne, og hvor store Dannebrog var næsten fraværende på Trefor Park, så var der til gengæld utallige tyrkiske flag. Tyrkerne buhede af det danske landshold da de kom på banen før kampen, og inden nationalsangene måtte stadionspeakeren bede publikum om at udvise gensidig respekt.

At anden-, tredje- og måske fjerdegenerationsindvandrer fra Tyrkiet står og buher under Danmarks nationalsang på et dansk stadion er fuldstændig uantageligt og også uappetitligt. Jeg kan ikke forstå, hvorfor man omdanner Odense Stadion til en hjemmebane for Tyrkiet, når man har dansk pas og kalder sig dansker. Det, synes jeg, er meget stærkt forargeligt.” (Søren Espersen til TV2.dk)

“… kære indvandrere og efterkommere i Danmark: I må efter min mening gøre op med jer selv, om I kun er i Danmark, fordi det er bekvemt. Eller om I også vil regne jer selv til det danske folk, som Grundtvig skrev.” (Ole Birk Olesen på Facebook, 4. september 2014)

Kampen gik som man kunne frygte. Danskerne var klart bedst i starten, men efterhånden som der gik ‘venskabskamp’ i det, udviste tyrkerne større vilje til at dominere banen. Det samme var gældende på lægterne, hvor tyrkernes medbragte nødblus og voksne kanonslag, gav en lidt for heftig stemning – særligt i Fenerbache-hjørnet. Var det sket på Århus Stadion, havde vagterne isoleret problemet og fulgt fyrværkerne ud.

Jeg forventede at noget ville ske, og ganske rigtigt. Det lykkedes to tyrkere at forcere hegnet, og løbe på banen med et tyrkisk flag. Kampen blev kortvarig afbrudt. Stemningen var dog relativt venlig på min sektion – den meget danske vagt hyggesnakkede med tre tyrkiske drenge, og jeg så sågar en tyrker med et dansk halstørklæde. Da kampen sluttede lød det obligatoriske ‘God tur hjem’, men gæsteholdets fans ser ud til at blive her permanent. På vej ud af stadion, så jeg en dansk dreng med en ‘Refugee’-kasket. Pudsigt nok. Der var formentligt flere danskere på stadion der ville dele deres land med tyrkere, end tyrkere der ønskede at blive opfattet som danskere.

“Projektets mål er at synliggøre ligestilling uafhængig af køn, seksualitet og nationalitet – og samtidig gøre op med den uacceptable, frastødende og stigende tendens til racisme, der desværre ligger og ulmer i vores samfund.

Kunstnerne har valgt at bruge mode som én af måderne til at skabe opmærksomhed omkring deres budskab. I dette tilfælde en cap med navnet REFUGEE på. Når du går med den, bliver du automatisk ambassadør for ligestilling uafhængig af køn, seksualitet og nationalitet.” (Om Refugee New Frontier)

Oploadet Kl. 00:46 af Kim Møller — Direkte link10 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/59793/trackback

10 Comments »

 1. Jeg går ligesom REFUGEE New Frontier ind for ligestilling af køn og seksualitet.

  Derfor er jeg imod den uligestilling mellem kønnene, der er så udpræget inden for islam, fx i Tyrkiet.

  Derfor går jeg imod den fraværende ligestilling inden for islam, hvor fx homoseksualitet straffes.

  Men i modsætning til REFUGEE New Frontier mener jeg det, jeg siger, hvorimod REFUGEE New Frontier siger noget, de ikke mener. De ser splinten i vores øje, men ikke bjælken i deres eget.

  De beskylder os for nationalisme og racisme. Men det de tyrkiske fans udviste ved fodboldkampem mellem Danmark og Tyrkiet er netop upassende nationalisme og modbydelig racisme. Det er derfor, at Tyrkiet bør holdes ude af EU.

  Kommentar by Niels P. — 4. september 2014 @ 04:25

 2. Er man ikke racist, hvis man er “ambassadør for ligestilling uafhængig af køn, seksualitet og nationalitet” ?

  Jeg mener, i den grad at gå op imod muhamedanske kerneværdier – det må da være racistisk.

  Kommentar by bastardo — 4. september 2014 @ 08:17

 3. Altså, jeg tror egentlig ikke, at det overhovedet gik op for tyrken, at han var under kampagne for, at tage afstand fra islams vanvidsideologi.

  Men, hvad fatter en hjernevasket muslim?

  Hvorfor tager man på stadion og støtter et arrangement, hvor muslimer og terrorregimet viser sit grimme ansigt?
  Jeg gør ihvertfald ikke.
  Håber, at der bliver desinficeret godt og grundigt efter den forurening.

  Kommentar by Iznogut — 4. september 2014 @ 12:36

 4. 3 bastardo

  Ja der er nogle underlige ting ved det her REFUGEE-firma som – undskyld hvis jeg tager fejl – minder mig om konceptet “Humanitære hjerter”.

  Profilbilledet har teksten “NEW FRONTIER” i hvid krøllet skrift på sort baggrund så den visuelt ligner et IS/jihad-flag så meget som den nu kan mens bogstaverne stadig er latinske. Hvis det ikke er intenderet er det en uheldig måde at brande sig på visuelt.

  Svarende til en Sleepy Hollow-reklamekampagne der blev søsat samme dag som mordet på Steven Sotloff blev bekendtgjort:

  http://www.hollywoodreporter.com/live-feed/sleepy-hollow-pr-firm-apologizes-729656

  (Skægt nok kommenterer artiklen ikke den mega-halvmåne der er det øverste billedes centrale blikfang… Man tror ikke sine egne øjne. Politisk satire fra grafikerens side?)

  Tilbage til Refugee: Hvis det er intenderet er det en måde at grine produktets kunder (og alle vesterlændinge) op i ansigtet på. Ligesom de “Humanitære hjerter” der også sælger IS-støttebadges. I så fald: Hvilken “ny grænse” er der tale om? Kalifatets?

  Hvis dette er intentionen er parodien på sloganet “No frontiers” helt intelligent. Ingen sælger af Snake Oil kunne føle sig mere hævet over sin kundekreds eller foragte den dybere end en kapitalist-jihadist der solgte kalifat-reklamer til en socialistisk-ateistisk kundekreds der betaler og føler sig hellige mens de går omkring med reklamen på hovedet…

  Ja, alle er lige i kalifatet. Lige underkastede.

  Jeg håber da at Refugee-projektet trods alt er et udtryk for velmenende naivitet snarere end bevidst hån. Men den ubehagelige fornemmelse man får når man kigger på Refugees facebookside er, at hvis nogen besluttede sig for det sidste… at sælge “ligestillingstøj” til støtte for IS… ville der være købere.

  Et sådant stunt ville oven i købet falde inden for kategorien provo-kunst og dermed retfærdiggøre firmaindehaverens selvkarakteristik som “undergrundskunstner” (på trods af at der reelt er tale om et tøjfirma).

  Firmaets sweatshirt med to velnærede indvandrerdrenge fra hver sit kontinent der ser ud til at lege sædafgang med en juicekarton (iklædt stilfuldt træningstøj og i-pod) og kollektions-kommentaren nedenunder: “New arrivals coming soon” er også ganske vittig:

  https://www.facebook.com/refugee.new.frontier/photos/a.643825905705088.1073741827.571382626282750/658344400919905/?type=1&relevant_count=1

  Flere punkter at bemærke hvis man vælger at fortolke værket “Refugee” som kunst:

  En “new frontiersman” betyder på engelsk en pioner (henviser til de amerikanske pionerer) = en kolonisator.

  Logoet “New frontier” må i så fald henvise til kolonisation.

  Undergrunds-personen/gruppen opgiver ikke selv navn eller ansigt.

  Refugee udelader ligestilling mellem religioner fra sin liste. Det springer i øjnene fordi religionsfrihed er nævnt i menneskerettighederne sammen med retten til ikke at blive diskrimineret på baggrund af køn, race eller seksualitet, plus retten til at have en nationalitet. Nævner man derfor køn, seksualitet, race og nationalitet uden religion må det være et bevidst fravalg. Hvorfor støtter Refugee ikke ligestilling af religioner?

  Er det fordi det ville være shirk?

  Som bastardo antyder kan de øvrige former for ligestilling indpasses med en muslimsk fortolkning (alle skal underkaste sig lige meget uafhængigt af køn, seksualitet og nationalitet). Men ligestilling af religioner kan ikke gives sådan en fortolkning.

  Opsummering: Det er muligt at tolke Refugee som et stykke dybsindig og dybt ironisk provokunst der med islamisk kant udstiller de hellige forbrugeres hykleri og tillige deres forsvarsløshed over for manipulation.

  Et andet spørgsmål er: Er her virkelig tale om kunst? Eller er det alvorligt ment?

  Kommentar by M — 4. september 2014 @ 13:22

 5. Det er skræmmende med de mange ultranationalistiske racistiske tyrkere der er flyttet permanent hertil.

  TV2 var hurtige til at fange Søren Espersens tweet. DE valgte – lidet chokerende – at gøre Espersen til kontroversiel og raser (eller et lignende følelsesladet udbrud).

  Man skulle tro mange multikultier var chokerede. Nu har de i årevis fortalt at vi alle er lige meget danskere osv., og så viser det sig at mange tyrkere overhovedet ikke ønsker at være danskere, blot ønsker at have lovhjemmel til at nyde af velfærden. Ja, faktisk har de en decideret modvilje mod os, siden de pifter af sangen.

  Men det hele skyldes jo nok mange års racistisk debattone, som dog trods alt ikke har fået dem til at forlade landet. Blot hade det, mens de nyder goderne.

  Ps. det er svært ikke at se fænomenet i sammenhæng med den nye historie om de mange friskoler der bliver oprettet – muslimske børn forstås. De er ikke blot muslimske, men også i stor del etniske. For der skal værnes om renheden, og samkvemen med os andre helst minimeres. Heller ikke det skaber dog stort ramaskrig, selvom det vel bør være selve modsætningen til multikultiernes drøm som den blev formuleret i 90’erne. NU har vi i stedet alts målrettet etnisk-religiøs segration.

  Kommentar by Superman — 4. september 2014 @ 17:54

 6. En nordisk nationalist ville aldrig forlade skuden, også selv når jer andre har lavet jeres passivitets pis og forladt for lang tid siden.

  Kommentar by intetnavntak — 4. september 2014 @ 18:19

 7. Lad os sige : Dette er ikke fodbold mere,men en krig. Altså mellem Danmark og Tyrkiet.

  Så får vi alle en kniv i ryggen. De vil selvfølgelig kæmpe for deres land. Ikke kun som her på banen.

  Søren Espersen er inde på det rigtige.

  Kommentar by Spinner — 5. september 2014 @ 02:59

 8. Samtidig fører medierne en sag om pas til unge tyrkere, de er helt oppe i det røde felt. Tyrkiet vil ikke respektere, at tyrkere i DK vil frasige deres statsborgerskab, så de kan blive danske statsborgere. De unge føler sig jo så danske, får vi at vide –
  jo, deres danskhed kan ses på sådan en venskabskamp og tidligere lignende kampe.
  I øvrigt er det ikke vores problem, at Tyrkiet reagerer sådan!

  Kommentar by Britta Due Andersen — 5. september 2014 @ 08:12

 9. “Refugee”? Er tyrkerne kommet til Danmark som flygtninge?

  Kommentar by JensF — 5. september 2014 @ 11:41

 10. Har læst debatten på Ole Birks facebook side, hvor han kritisere piften af nationalsangen og mange tyrkeres loyalitet.

  Det er pinagtigt at læse debatten, hvoraf mange må antages at være (eller selv hævder det i tråden) liberale, men som pludseligt ikke synes det er noget problem med tyrkernes adfærd.

  Paula Larain som engang var konservativ er en af de håbløse. Hun turnerer nærmest facebook rundt med halalhippie ævl.

  Kommentar by Superman — 5. september 2014 @ 15:33

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper