5. september 2014

Statsborgerskab til jihadister: Laissez-faire terrorbekæmpelse, vi skal blive bedre til at ‘inkludere dem’

Sidste år blev Dansk Folkeparti kritiseret af hele det politiske parnas, fordi partiet i en annonce bekendtgjorde, at regeringen havde givet statsborgerskab til en person PET vurderede som værende ‘bekymrende og mistænkelig’. Danmark har i skrivende stund hele 21 fritgående talibankrigere, fortæller Søndagsavisen, og det kan man så sammenholde med justitsminister Karen Hækkerups udmelding om, at det skal være slut med PET-kontrol af nye danskere, da det vil være “enormt fremmende for deres følelse af at være dansk”. Fjender går frit rundt, mulige fjender skal have statsborgerskab.

Karen Hækkerup kæmper mod den sunde fornuft, men har trods alt udvalgte ‘forskere’ på sin side. Fra torsdagens Information, hvor seniorforsker David Malet forklarer at den bedste antiradikaliseringsstrategi er politisk apati – ‘Ingen står op om morgenen og siger: I dag vil jeg være ond!’.

“‘Hvis du fratager folk deres pas, betyder det ikke, at de bare forsvinder. For borgere i Danmark bekræfter det dem bare i fortællingen om, at de er undertrykt og forfulgt – og at de er nødt til at reagere. Nogle eksperter argumenterer også for, at hvis du ikke tillader de her mennesker at rejse til Syrien, så vil de blot afreagere i hjemlandet.’ …

– Hvordan stopper vi så unge danskere fra at drage i krig for Islamisk Stat?

Historisk set er den mest effektive modpropaganda de soldater, der vender hjem fra krig og er desillusionerede. Der er utroligt mange udlandskrigere, der opdager, at ‘frihedskampen’ slet ikke handlede om det, de var blevet lovet. Det kræver selvfølgelig, at efterretningstjenesterne overvåger dem tæt – men hvis krigere fra Islamisk Stat vender hjem og tør fortælle om krigens gru, vil det afskrække mange andre fra at tage af sted.'”

(Ahmad Salem fra Brabrand og 15 andre eksklusionsramte; Fotos: Syrienblog)

Politisk apati er dog ikke helt nok, hvis man spørger psykolog Preben Bertelsen. Vi må tale pænere om Islam, og blive bedre til at inkludere de velintegrerede, kan man forstå af artiklen på DR.dk – Professor: Derfor radikaliseres unge og rejser til Syrien

… det er en fornemmelse af eksklusion og marginalisering, der er en af årsagerne til, at de de unge ender i favnen på ekstreme jihadiser, lyder det fra Preben Bertelsen, professor i psykologi ved Aarhus Universitet og ekspert i radikalisering.

– Mange oplever, at de har en livshistorie med negativ klang. De er andengenerationsindvandrere, de er ballademagere og potentielt småkriminelle. Der er masser af negativ retorik om dem fra omgivelserne, siger Preben Bertelsen.

De fleste af de unge syrienkrigere er født i Danmark og er velintegrerede i den betydning, at de forstår sig på at navigere sikkert og godt i samfundet. Men alligevel føler de sig udenfor.

– Samfundet må tage det ansvar på sig. Vi har ikke gjort nok for at inkludere dem…, siger Preben Bertelsen og fortsætter…”

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/59846/trackback

29 Comments »

 1. Vi taler ofte om religions betydning osv. ,men ovenstående belyser jo sådan set at Hækkerup og deslige er problemet, islamisterne er blot et symptom

  Kommentar by Marius — 5. september 2014 @ 17:14

 2. Det ender ikke godt det her. Nede på menneske til menneske niveau føler folk jo ingen relation til hinanden. Muslimen er måske en “papir-dansker” men føler loyalitet med medlemmerne af hans religion, klan eller kultur. Han er kun” dansker “når han har krav.han vil have opfyldt. Man kan ikke inkludere dem. En stat som i menneskerettighedernes navn lukker folk ind og begynder,at diktere relationer til civilsamfundet er ikke en demokratisk stat -men totalitær. Det vil aldrig lykkes.

  Kommentar by Thorsted — 5. september 2014 @ 17:15

 3. Preben Bertelsen er et typisk eksempel på hvad pk propaganda maskinen
  kan.
  Han bedriver bestillingsarbejde og intet andet.
  Selvfølgelig på dr.

  Kommentar by Frank Hagmann — 5. september 2014 @ 17:24

 4. Altså, nu kan jeg jo ikke vide om det er mig der misforstår tingene, men er det ikke sådan, at samtlige mellemøsten islam styrede lande bare er en light udgave af IS, jeg mener, hænger de ikke bøsser i byggekraner og dødsdømmer anderledes troende/tænkende såkaldt apostasi, vandre kvinderne ikke rundt i tvungne affaldssække og brændes kirker ikke af osv af IS inspirerede koran krav.
  Så hvorfor kræver de uvidende naive dumme som en hækkerup, kun inklusion af jihadkrigerne, hvorfor så ikke kræve inklusion af hele IS light mellemøsten, nuancerne er jo ikke til at se.
  Så moske kunne vi få den enfoldige…øh, mangfoldige uoplyste medister karen dum som en hæk, på banen med et nyt retskrav, om inklusion af hele light IS mellemøsten her i Danmark, bare lizzom for at light IS mellemøsten ikke skal føle sig ekskluderet fra vores fælles statspengekasse…øh, statsborgerskab.
  Vi skal simpelthen gøre mere plads til light IS ISlam, jeg stammer ikke, men referere bare kommende komet lygtepæls swingeren tossen…øh, sossen mogens jensen.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 5. september 2014 @ 17:35

 5. “Ingen står op om morgenen og siger: ‘ I dag vil jeg være ond’.”

  Men nogen står op om morgenen og siger: ‘I dag vil jeg være en god muslim’.

  . . . Såh det . . . .

  Kommentar by bastardo — 5. september 2014 @ 18:16

 6. Danskerne er idioter. Det er kun et par dage siden formanden for “de humanitære hjerter” blev anholdt og sigtet for at samle penge ind til islamisk stat, i dag er han ude og samle flere penge ind. Politiets reaktion er, og jeg citerer: “det skal de da være velkomne til”.
  http://ekstrabladet.dk/nyheder/terror/article5002832.ece

  Kommentar by Per — 5. september 2014 @ 18:28

 7. England vil indføre afkriminalisering af Syrien krigere der vender tilbage til England.

  1 De kommer herop og påstår de er forfulgt.
  2 De kræver vi indretter os efter deres normer.
  3 De drager FRIVILLIG i hellig krig, måske i det land de er udvandret fra.
  4 De ved ikke hvad de kæmper for og vender frustrerede hjem.
  5 Her knækker filmen, for Englænderne vil hive dem ud af det radikalisere miljø.

  Undskyld udtrykket men hvad fanden har de gang i ?

  Kommentar by k.m. — 5. september 2014 @ 18:49

 8. Hvis DF bliver større efter næste folketingsvalg, så håber jeg at de vil bruge den større indflydelse til at tage det danske pas fra jihadister. Alt tyder på at jihadister hellere vil være et andet sted end i Danmark. At psykologen og Hækkerup snakker jihadisterne efter munden skader det danske samfund. De har ansvaret, hvis jihadister anvender deres krigskundskab i Danmark.

  Kommentar by Liva — 5. september 2014 @ 18:52

 9. Desto flere der tager afsted og ikke kommer tilbage desto bedre.
  Det er deres eget valg at tage i krig og har ikke en fløjtende fis at gøre med det danske samfund. De har alle muligheder her: gratis uddannelse, fri skolegang og tonsvis af muligheder.

  Er træt at blive belært af alle mulige halal-hippier om at det er samfundets skyld. Det er de unges eget valg, så hold nu op med det pladder at det er danskernes skyld. De små terrorister hader alt hvad der er dansk og skal for vores andres skyld hjertens gerne smutte til Syrien og lide martyrdøden. Jeg kunne faktisk ikke ønske mig noget bedre.

  Kommentar by Ole — 5. september 2014 @ 19:32

 10. Start repatrieringerne NU!

  Kommentar by Neuhammer — 5. september 2014 @ 19:37

 11. Man tror ikke det er sandt med sådanne ledere og akademikere. De føres og direkte ud i blodsudgydelser.

  Støvring skriver idag om det, så skarpt man kan i Berlingske:

  http://www.b.dk/kommentarer/truslen-mod-danmark

  At der overhovedet er en trussel mod Danmark skyldes årtiers ufattelige dumhed og arrogance, hvis ikke ligegyldighed med vestlig kultur.

  Bærende institutioner i det danske samfund er altså ved at blive islamiseret. Hvad kan der gøres? Først må alle de lempelser, som regeringen har foretaget, rulles tilbage. VKO’s pointsystem skal genetableres, der skal foretages flere udvisninger, og jihadisterne skal have frataget deres statsborgerskab (i modsætning til regeringen, der vil give statsborgerskab til de Syrienkrigere, der endnu ikke har et).

  Kommentar by Josef K — 5. september 2014 @ 19:45

 12. *neuhammer
  Jeg er enig. Der er ingen andre løsninger end repatrieringer. De er bortset fra økonomisk i deres oprindelseskultur og de og vi har ingen reelle relationer. Tolerance vil kun gøre det værre og motivere andre til, at komme. Tolerance kan være løsningen på nogle problemer i et samfund -men her vil det kun gøre det værre. Vi har alt,at vinde på intolerance og alt at tabe på tolerance. Derfor bliver det uanset hvad politikerne siger et sammenbrud med repatrieringer. Deres tolerance er i befolkningernes øjne et kronisk kontroltab som aldrig stopper.

  Kommentar by Thorsted — 5. september 2014 @ 20:02

 13. Der er noget, der hedder kriminelt dum. Hvis denne elite forstætter med at skade landet og udsætte os for fare, bør “kriminelt” komme i anvendelse.

  Kommentar by BB — 5. september 2014 @ 20:10

 14. @ 11
  Jeg har læst Kasper Støvring hvor han skriver vi i vesten må leve med et parallel samfund. Det tror jeg ikke kommer til, at ske alene pga. økonomien i dette her ikke holder. I hele Europa er det staten dvs. skatteyderne som opretholder dette. De er enten på overførsler eller i lavproduktive jobs. Norske tal siger tabet på en 3.verden ligger på omkring 5.mio på et livsforløb- det kører allerede på pumperne i mange lande til hvad samfundet kan holde til. I reduktion på 30-40% til den 3.verdens indvandre familie vil resultere i oprør. Det er et sammenbrud det ender med.

  Kommentar by Thorsted — 5. september 2014 @ 20:44

 15. Hvad skal der egentligt til for at man bliver frataget sin professortitel? Det er jo videnskabelig uredelighed bedre kendt som vås ham Bertelsen kommer med. Han tager direkte pis på de landsmænd som via skatten betaler hans løn.

  Den eneste kvalifikation han har for at tale om radikalisering må da være hans egen livshistorie for han er da om nogen radikaliseret.

  Kommentar by Ole — 5. september 2014 @ 21:05

 16. @Ole
  Jeg tror faktisk det er umuligt, at fratager nogle deres titel for, at sige noget vrøvl. Folk med en naturvidenskablig baggrund kan man efterprøve for uvidenskabelig uhæderlighed. Folk fra humaniora og samfundsvidenskaber kan gøre stort set hvad de vil og de gør det også. Jeg mener, der var en professor på jura som blev fyret fordi han havde brugt rockere i en inkasso-sag. Ikke for noget han skrev. Fag som historie er mange ting som skrives direkte løgne og i konflikt med primær historiske kilder. Her er et eksempel på historie forfalskning hvor Florence Nightingale gøres til en næsten tyv og racist og den moderne sygepleje blev grundlagt af en mulat
  http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2712683/Mary-Seacole-saint-Florence-Nightingake-smeared-twisting-history.html

  Kommentar by Thorsted — 5. september 2014 @ 21:18

 17. Vi skal ikke være bedre til at inkludere dem, vi skal være bedre til at ekskluderer dem!
  Rejser de til Syrien eller Irak så kommer de ikke ind igen!
  Hvordan kan man blive professor og så samtidig være så lastelig naiv.
  Den måde de agerer på er i fuld overensstemmelse med hvad koranen siger, det IS gør er bogstavsnøjagtigt hvad koranen foreskriver!
  Koranen opfordre de troende til at skærer halsen over på de vantro, altså os.
  Vores problem er fornægtelse! I Nord London blev en 82 årig dame halshugget af en nyelig konvertit, det blev benægtet som islamisk terror, vi nægter ganske enkelt at det skyldes islam! Vi bliver nødt til at sige som Salman Rushdie: It is about islam!
  Vores problem er fornægtelse, fornægtelse og fornægtelse, hvor længe kan og vil vi fornægte, det bliver vores skæbne!

  Kommentar by Robert R — 5. september 2014 @ 21:24

 18. Intet er værre end en idiot med magt og indflydelse. Jo, flere.

  Kommentar by BB — 5. september 2014 @ 22:57

 19. De er, som jeg tit har antydet, skadedyr -skadedyr af værste skuffe.

  Kommentar by Nielsen — 5. september 2014 @ 23:14

 20. Kan man som muslim i Danmark , tage til Irak og deltage i hellig krig og skære halsen over på vantro og så komme hjem og få en samtale med en psykolog og så er den potte ude?
  Er der en øvre grænse for, hvor mange vantro man må have skåret halsen over på eller henrettet ved nakkeskud, så det ikke kan klares med en samtale med en psykolog?

  Kommentar by A-mad — 5. september 2014 @ 23:16

 21. @ 20 A-mad
  Du glemmer helt, at grunden til at du skærer halsen over på folk, med en sløv kniv, er at du har følt dig ekskluderet i skolen! I virkeligheden er det bødlen det er synd for.

  I Danmark har vi gratis skoleindervisning, helt op til en universitetsgrad! Du behøver stort set kun, at bukke dig ned og samle en uddannelse op.

  Kommentar by Robert R — 5. september 2014 @ 23:58

 22. Islam hører ikke hjemme i Danmark så forbyd den, politikerne i Danmark bilder befolkningen ind at det er islamisterne der er ofrene, men det er en løgn, de rigtige ofre er de etniske Danskere der bliver flået i skat for at underholde kriminelle mordere, der elsker at myrde ubevæbnede mænd, kvinder og børn, de Danske politikere er syge i deres hoveder.

  Kommentar by emmagad — 6. september 2014 @ 00:00

 23. Forbyd islam via Grundloven.

  Kommentar by LarsB — 6. september 2014 @ 00:16

 24. Man må håbe, at kurderne og irakerne nægter at udlevere de ISIS-uhyrer, som overlever, og ladeer dem rådne op i fængsel resten af livet.

  https://twitter.com/ISIS2HELL

  Kommentar by Hodja — 6. september 2014 @ 00:42

 25. >21 Robert R
  Lige i øjet.
  Horfor skal vi betale til de taberes underhold?
  Lad uddannelse være en privatsag!

  Kommentar by Nielsen — 6. september 2014 @ 02:09

 26. Hækkeløberen er nytteløs. En dompap af en levebrødspolitiker ude af trit med folket og landet.

  Hvem i helvede har bildt kællingen ind, at islams vanvidsbarbarer skal være i Danmark?

  Kommentar by Iznogut — 6. september 2014 @ 02:59

 27. Der er ingen der bliver terrorist af at få frataget et statsborgerskab. Der er aldrig i historien forekommet et dokumenteret tilfælde af noget sådant.

  Kommentar by M — 6. september 2014 @ 09:01

 28. Altså, Information eller Politiken. Samme shit fra samme garde af eksperter. De skrivende mediers parallel til Rasmus modsat. Ingen som er tilknyttet disse medier får en rolig nats søvn, hvis dagen ikke har indeholdt mindst 5 – 10 gange spanking af os “infidels”. “Ingen står op og siger idag vil jeg være ond”. Mage til idiotsnak. Der er da ingen af disse radikale som skænker denne mulighed en tanke. Det hele står jo i den eneste bog de har haft med i skoletasken. Koranen. Der er da ikke tale om at være ond men kun om at være retfærdig. Hvad angår Karen Hækkerup så er vi her vidne til inkompetence og stupiditet in magno gradu. Og professor Bertelsen forsøger at spille på det helt store følelsesklaviatur. Jeg tror faktisk ikke han ved en skid om hvad han snakker om. Han snakker bare. Ekspert i radikalisering??? Man kan da ikke isolere sig i et parallelsamfund og så klage over at man ikke føler sig inkluderet. Se nu tror jeg jo mere på Nicolaj Sennels end på dette tågehorn. Det er en psykolog som fagligt har beskæftiget sig med problematikken ”muslimsk machokultur”. Det kom der en meget udskældt rapport ud af. Udskældt naturligvis fordi den var skræmmende læsning for hele den venstreradikale ”korrekte” elite. Og for os andre selvfølgelig. Forsøget på løse dette problem med dialog vil bære lige så mange frugter som mit blommetræ i år. Ingen.

  Kommentar by EH — 6. september 2014 @ 23:51

 29. ISIS er islams sande ansigt.

  Muslimer og andre fremmede har intet krav på ophold i vort land. Det er en misforståelse, at vi skylder dem noget som helst. Derfor bør vi snarest muligt hjemsende muslimerne og de andre uønskede fremmede

  Kommentar by Peter — 7. september 2014 @ 22:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper