7. september 2014

Lektor Mehmet Ümit Necef: “… hvorfor skal man i et demokratisk samfund skjule sandheden for mig.”

Man kan ikke bekæmpe fordomme med afetnificering af kriminalhistorierne, forklarer Lektor Mehmet Ümit Necef i Berlingske – ‘Jeg vil kende voldtægtsmandens etnicitet’.

“… ifølge Mehmet Ûmit Necef foregår det overalt. Også i Danmark – i forskerverdenen, i medierne, hos myndighederne. Man skjuler etniciteten, fordi man ikke vil opildne til had. Og han har masser af danske eksempler på det.

Lektoren, debattøren og forskeren fra Syddansk Universitet, der selv har tyrkisk baggrund, kalder fænomenet ‘filtrering.’ Og det er et fuldstændigt misforstået hensyn, som trives særligt i kredse omkring venstrefløjen, mener Necef. I går fremlagde han sine eksempler på debatarrangementet ‘Ytringsfrihed og radikalisme’ arrangeret af Dagbladet Information.

Ønsket om at filtrere for at beskytte etniske minoriteter er som udgangspunkt godt, men som en kobra, der sluger sin egen hale, får det nogle meget negative konsekvenser. Det er en misforstået hensyntagen, og det er ikke den måde, vi kan bekæmpe fordomme mod hinanden på,’ siger Mehmet Necef.

[…]

‘Man kan se alle de krumspring, som journalister forsøger sig med for at undgå at nævne den etniske oprindelse. Men hvorfor skal man i et demokratisk samfund skjule sandheden for mig. Jeg vil gerne vide, hvilken etnisk gruppe en voldtægtsmand tilhører,’ siger Necef og tilføjer:

‘Jeg kommer selv fra venstrefløjen og har læst Politiken og Information, og hver gang jeg læser om en voldtægt eller om unge, der har kastet sten mod politiet eller lignende, så har jeg tydeligt kunnet se, at etniciteten var sløret. Så har jeg måttet ud og skaffe Ekstra Bladet eller BT for at finde ud af det. Det undergraver troværdigheden.’ …

‘Ja. For to måneder siden myrdede en tyrker sin ekskone. Jeg er selv tyrker, og jeg var i Tyrkiet, da det skete, og købte seks-syv aviser, og de skrev skamfuldt om det. Endnu en gang er der en af os, der har myrdet sin kone. Hvad tænker europæerne ikke om os? I danske medier stod der: En mand har myrdet sin ekskone. Borger angriber borger.'”

(Mere om konferencen ‘Ytringsfrihed og radikalisme’ på Snaphanen)

Oploadet Kl. 10:59 af Kim Møller — Direkte link8 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/59918/trackback

8 Comments »

 1. Det er flot skrevet og sagt af ham.

  Og så vil jeg lige tilføje at jeg er positivt overrasket over at Tyrkiske aviser udviser skamfuld selverkendelse. For jeg mener at det er den slags som skal til i den muslimske verden for at vi kan komme videre.

  Kommentar by Sigwar — 7. september 2014 @ 12:12

 2. En ting er at medierne prøver at skjule etniciteten på de såkaldte unge kriminelle der stammer fra en anden kultur, en anden ting er at de er overrepræsenteret i fængslerne for deres kriminalitet, årsagen er at deres kultur er uforenelig med den Danske kultur hvor vi bla. fejrer julen men ikke ramadanen, det hele sløres af medierne for at dække over den forfejlede import af indavlede fætre/kusine klaner til Danmark, forbyd islam i Danmark.

  Kommentar by emmagad — 7. september 2014 @ 12:17

 3. MSM er noget lort. Selv fiskene får en dårlig smag.

  Kommentar by Nielsen — 7. september 2014 @ 13:12

 4. Venstrefløjen er dygtig til ivrigt at lyve, så den vil selvfølgelig benægte det forholder sig sådan og finde søgte undskyldninger. Ligesom i aftes i Deadline, hvor en fra Politiken i debat med Morten Uhrskov benægtede Sverige var et diktatur og i det hele taget satte spørgsmål ved den negative udvikling, selvom man på den røde fløj udmærket ved hvordan det står til. Bedraget er totalt, og ligner efterhånden en plan.

  Kommentar by LarsB — 7. september 2014 @ 15:24

 5. […] som den dansk-tyrkiske sociolog Mehmet Necef for nyligt fastslog, så har vi krav på at vide, hvilken etnicitet en given gerningsmand har. Og Aaron Kosminski […]

  Pingback by Politisk korrekthed før og nu | Reaktionære Refleksioner — 7. september 2014 @ 16:13

 6. Hvis vi skjuler sandheden risikerer vi noget som Rotherham.
  Vi ser ofte at ballademagere benævnes unge mennesker, det er egentligt en fornærmelse af modtagerens intelligens, vi ved jo udemærket hvad det i virkeligheden drejer sig om.
  Vi nærmes os, hvis vi ikke allerede er der, en situation hvor vi ikke kan stole på de nyheder vi modtager. Hvis det bliver den generelle holdning, bliver det et voldsomt demokratisk problem. På mange måder minder situationen om dagene efter 9 april 1940, det var alment accepteret at man ikke kunne stole på pressen og man hørte udenlandsk radio. I dag går vi på nettet f.eks uriasposten!

  Kommentar by Robert R — 7. september 2014 @ 16:18

 7. Heldigvis har vi andre medier at ty til end Politiken og DR. De er begge så frelste, naive og belærende på en og samme tid at jeg ikke ville lade børn komme i nærheden af dem.

  Mehmet Necef er en modig, men ikke helt dum mand. Han er præcis det modsatte af Politiken of DR: ærlig, oprigtig og styret af sine overbevisninger, snarere end drevet af frygten for andres reaktioner på ens budskab. Man behøver ikke at være enig i alt hvad manden siger, men respekt for at han kalder en spade for en spade.

  Kommentar by Ole — 7. september 2014 @ 18:55

 8. Ja de selvhadende hippie svin slører mange ting.

  Kommentar by Flaskeposten — 8. september 2014 @ 00:35

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

 

 

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper