17. juli 2008

P1debat med Morten Messerschmidt og Dan Jørgensen

Medierne kører stadig side-historier på Udlændingestyrelsen, men der er generelt meget lidt substans i forhold til de perspektiver EU-lovgivningen har for dansk udlændingepolitik. En undtagelse var dog gårsdagens P1 debat, hvor socialdemokraten Dan Jørgensen var sat op mod Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt. Dan Jørgensens lod ingen tvivl tilbage om, at socialdemokratisk udlændingepolitik havde det bedst i EU-hænder – langt væk fra de danske vælgeres indflydelse. Messerschmidt bliver bedre og bedre, og selvom Aukens politiske søn forsøgte, så lykkedes det ham ikke at undgå at forholde sig til det essentielle. Det er så her hvor det bliver interessant.

 • 16/7-08 P1 debat – Mere eller mindre EU?
 • Morten Messerschmidt, Dansk Folkeparti: … Jamen Dan, du kan jo ikke komme uden om, at der helt klart er sket end udvidelse af EUs arbejdstager-regler – især siden ’93 – hvordan EU-domstolen hele tiden har udvidet. Man startede med at tale om fuldtidsarbejde, så faldt der dom, om at man kun skulle have supplerende dagpenge, så faldt der en dom hvor det var i orden kun at have deltidsarbejde. Nu er man helt dernede på, at man bare skal være aktivt arbejdssøgende, med en realistisk mulighed for at få eller finde et arbejde.

  […]

  Dan Jørgensen, Socialdemokratiet: Der er ikke sket noget som helst realpolitisk der overhovedet kan godtgøre at vi skulle ændre det danske retsforbehold, men lad os da bare tage debatten, når hun han gerne vil Morten Messerschmidt. Lad os da tage den, så den teoretiske, af akademiske grunde, kan vi dag sagtens tage den diskussion. Hvad er det så for en måde man ønsker at udvide det forbehold på? Ønsker du at Danmark skal stå uden for det indre marked Morten Messerschmidt?

  Morten Messerschmidt: Prøv at se. Det er sådan at der hvor vi har forbehold fra traktaten, det er det der hedder afsnit fire. Derfor er vi blandt andet ikke omfattet af det der hedder familiesammenføringsdirektivet. Det er så noget barokt, at bare fordi EF-domstolen slår fast at familiesammenføringer også er en regel der er koblet op på det indre marked, altså op på regler om arbejdstager – artikel 39, jamen så skal vi pludselig ikke have et forbehold der. Det har hele tiden været hensigten at vi selv skulle kunne afgøre vores familiesammenføringsregler…

  Dan Jørgensen: Morten du får jo ikke lov til at plukke i det indre marked som du vil.

  Morten Messerschmidt: Der har vi bare forskellen på dig og mig. Du går ned og spørger om lov i Brussels. Jeg insisterer på at vi vil have vores egen udlændingepolitik.

  Dan Jørgensen: Så kommer du til at stå – hvis du vil stå uden for det indre marked. Så kan du jo ikke. Nu mener jeg for det første ikke at de to ting nødvendigvis hænger sammen. Men hvis du vil stå uden for det indre marked, så er det jo ikke sådan at du kan vælge at stå uden for nogle dele af det indre marked, og andre dele ik’…

  Morten Messerschmidt: Det passer ganske enkelt ikke. Vi har for eksempel siden 1973 stået udenfor en del af det indre marked… (festersen-dommen).

  […]

  Eva-Marie Møller, P1: I socialdemokratiet vil i også gerne beholde 24-årsreglen. Hvordan kan det hænge sammen med at du nu siger, at vi ikke skal blive ved med at have det retsforbehold med de stramme udlændingeregler.

  Dan Jørgensen: Ja, det har jeg ikke sagt endnu, men det vil jeg gerne sige nu. At det er rigtigt. Vi skal jo af med, eller i hvert fald ændre på det retsforbehold vi har. Situationen er jo den, at der er nogle helt store problemer omkring grænseoverskridende kriminalitet i Europa, vi ser trafficing, altså handel med kvinder i sexindustrien, som desværre florerer i en grad vi ikke har set tidligere. Det er selvfølgeligt meget alvorligt, og det skal der gøres noget ved. Der er behov for mere politisamarbejde, der er behov for tættere samarbejde omkring terrorisme osv. Det er sådan set grunden til at vi bliver nødt til at ændre på det forbehold vi har, som altså dækker alle de her ting, herunder også udlændingepolitik.

  Det var efterfølgende helt gratis for Dan Jørgensen at fastslå, at Socialdemokratiet stadig gik ind for retsforbeholdet i forhold til den danske udlændingepolitik, herunder 24-årsreglen.

 • 25/1-07 Europa-kommissionen – Dom i sag C-370/05 (Festersen)….
 • 12/7-08 Politiken – Auken advarer mod at presse EU (“Det må man efterleve. Vi er medlem af E…”)
 • 17/7-08 DR Online – Udlændingeservice blev advaret af forsker (dr. jur. Jonas Christoffersen).
 • 17/7-08 DR Online – Udlændingeservice afviste ansøgere (DRC mfl.).
 • The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/5996/trackback

  40 Comments »

  1. Jeg hørte også den debat, og det var en udsøgt fornøjelse at høre Messerschmidts suveræne viden og argumentation – ikke mindst i forhold til Jørgensens indlæg, der mere mindede om suppe, kogt på gamle kødben.

   Undervejs havde jeg ærlig talt forventet, at ordstyreren fra Danmarx Radio som ellers ofte i debatter, som DF deltager i, ville sabotere M´s indlæg ved at give Jørgensen for megen plads, men det skete faktisk ikke, såvidt jeg kunne høre.

   Messersmidts entre og virke i arenaen i Bruxelles-cirkus´et bliver interessant at følge – ifald han bliver valgt, forstås.
   Bliver han det, ser det ud til at kunne blive en stor gevinst for DK, omend det så bliver et tab for Christiansborg-sammenhængen. Man kan håbe, at partiet hurtigt finder folk frem til de hjemlige politiske slagsmål med lige så stor viden, slagkraft og evne til at forklare indviklede ting, så de kan forstås af hvem som helst.

   Kommentar by Qurious — 17. juli 2008 @ 14:25

  2. Er det virkelig kun mig der ikke forstår et kuk af Dan Jørgensen? På mig lyder han som en kandidat til dansk mester i sortsnak!

   Kommentar by morlille — 17. juli 2008 @ 15:35

  3. Jeg tror simpelthen ikke på projektet. Jeg giver EU max. 5 – 10 års levetid.

   For mig at se, er det meget mere fornuftigt at diskutere hvad der sker efter EU.

   Se i øvrigt http://rubicon.dk/viewpage.php?page_id=87 for en dybere diskussion af perspektiverne.

   Kommentar by Asger Trier Engberg — 17. juli 2008 @ 15:50

  4. -> Morlille

   Venstrefløjen har altid talt sort i smukkeste floromvundne vendinger. De har formidlet landsforræderi og tyveri på himmelsk vis. Verdens værste forbrydelser har de gjort til velfærd og retfærdighed. I overensstemmelse med danskerne. Selvfølgelig.

   Læs i øvrigt Camres udmærkede kommentar på JP i dag. http://jp.dk/meninger/breve/article1392404.ece

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 17. juli 2008 @ 15:56

  5. Mon ikke vi ser lille Dan i DK om 1-2 valg, for nu kan Kofod jo ikke afløse Helle, så den lille fra EU er vel et bud på den kommende statsminister kandidat??

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 17. juli 2008 @ 16:12

  6. Stol ALDRIG på en Socialdemokrat.

   Må dette usle parti, forsvinde ud i glemslen. Det vil ikke blive savnet.

   Hjemme hos os! siger vi altid om mennesker, der har svært ved at sige sandheden, at det nok er en værre Socialdemokrat!!

   Kommentar by li — 17. juli 2008 @ 17:16

  7. Jeg hørte også debatten, og Dan Jørgensen blev sat fuldstændig til vægs af Messerschmidt, og hulheden i Socialdemokratiets påstand om at stå for en stram udlændignepolitik blev evident for enhver.
   Efter den udsendelse kan ingen længere være i tvivl om, at Socialdemokratiet vil deponere dansk udlændingepolitik i Brüssel.

   Det bliver op af bakke for Dansk Folkeparti at holde regeringen fast på en stram udlændingepolitik. Dette kræver nemlig udvidelse af det danske forbehold på dette område, og regeringen er på vej den anden vej, navnlig grundet Foghs kandidatur til internationale topposter. Til gengæld har Dansk Folkeparti en vindersag ved kommende europaparlaments- og Folketingsvalg.

   Kommentar by Henrik — 17. juli 2008 @ 17:33

  8. Det må og skal være sådan at borgerne i de enkelte EU-lande har medindflydelse på den immigrationspraksis som skal gælde i deres egne lande.

   Jeg er blevet MEGET skeptisk over for det bureaukratiske, ufolkelige, udemokratiske, formynderiske, elitære, hovski-snovski, anti-amerikanske, anti-israelske, pro-islamiske, pro-arabiske, pengesvinende EU på mine gamle dage. Der er altså mange grunde til at jeg i dag ville stemme imod alt der har med EU at gøre. Pap- og poppolitikeren, Dan Jørgensen er også en af grundene. Svend Auken har effektivt holdt mig væk fra suicidaldhimmikraterne, og det ser da heldigvis ud til at han har fået en arvtager…

   Jeg husker stadig tydeligt da min positive indstilling over for EU-foretagendet blev til dyb skepsis på et øjeblik. Det var dén februar morgen kl. godt 7.00 i
   år 2000 da jeg, lige før jeg cyklede på arbejde, i radioen hørte om det modbydelige overfald på Østrig, hvor der var blevet konstitueret en regering efter et demokratisk valg som ikke passede EUs nomenklatura og alle dem med de rigtige meninger. “Det er løgn”, tænkte jeg.
   Siden har jeg overvejende været imod lortet.

   Og så skal vi i øvrigt have lejlighed til at stemme NEJ til Lissabon-traktaten, ligesom irerne. Basta!

   Kommentar by fuck'em — 17. juli 2008 @ 17:53

  9. Jeg kan stadig brække mig, når jeg kommer til at tænke på Marianne Helvede, da hun sad som en gammel udbrændt so med tåre i øjnene, dengang vi stemte nej på trods af trusler fra diverse aktionærludere og forløgne politikere, og hvordan nogen stadig vil finde sig i at blive styret af en flok tyveknægte og svindlere i EU, er mig en gåde.

   Kommentar by Fritz — 17. juli 2008 @ 18:50

  10. PS.
   Når man bliver ramt af paranoia over EU Hitler jugend, er det en god kur, lige at se et par klip med Nigel Farage, på youtube inden man går i senge.

   Kommentar by Fritz — 17. juli 2008 @ 19:06

  11. Når han mister noget mere hår, og hvis han så anlægger skæg, så får han en vis lighed med Anker Jørgensen.

   Kommentar by Mallebrok — 17. juli 2008 @ 19:12

  12. Det, jeg især lagde mærke til under debatten, var, hvor ofte Dan Jørgensen afbrød Morten Messerschmidt. Jeg syntes til tider, han var direkte flabet, men det ser han jo også ud til at være, så det passer vel egentlig meget godt sammen.

   Kommentar by JanChris — 17. juli 2008 @ 19:23

  13. Dan Jørgensen, er bare nutidens 5 øre.

   Kommentar by Fritz — 17. juli 2008 @ 19:51

  14. Dan Jørgensen er ‘the posterboy’ for politikerlede. At han fremhæver EU og EU-forsvarssamarbejde som et *modspil* mod USA er direkte kvalmeinducerende. Jeg fatter ikke, at den knægt er noget som helst indenfor musikken/politikken.

   Morten Messerschmidt gjorde det udmærket, og jeg kan erklære mig enig det meste af hvad han sagde. En ting som jeg dog synes er en anelse latterlig er kravet om grænsevagter. Grænsevagter på grænsen til Tyskland og Sverige ville ikke stoppe meget af det man måtte ønske at stoppe. Lige det punkt synes at være indholdsløs symbolpolitik.

   Kommentar by Jakob — 17. juli 2008 @ 19:53

  15. Jakob,

   Et velordnet grænsepoliti vil i den grad kunne standse og afvise asylanter og illegale indvandrere, der kommer ind fra Tyskland tilbage til Tyskland. Dertil vil et sådant også kunne virke overfor smugleri og i det helt taget indhente efterretninger, om omfanget og karakteren af udefrakommende kriminelles trafik til og fra Danmark.

   Kommentar by DMX — 17. juli 2008 @ 20:23

  16. 14.Jakob

   Næe, måske ikke.

   Men så kan de i det mindste være tolderne behjælpelige med at fange de Berigere der ligger i fast rutefart mellem Tyrkiet, Tyskland og bl.a. Danmark for at hente forsyninger til deres kiosker, forsyninger af Khat og hvad de ellers køre ind i landet .

   Desuden kunne de måske være med til at bremse op for en del af menneskesmuglingen der foregår til hhv. Danmark, Sverige og Norge.

   Jeg kan kun se positive gevinster ved at genoprette grænsevagten .

   Kommentar by Vivi Andersen — 17. juli 2008 @ 22:33

  17. Vedrørende EU´s indblanding i danske interesser
   http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-13236309.html

   Endelig en Venstremand udover Søren Pind som ikke blindt adlyder og
   tror på EU´s indblanding i affærer,som de intet burde have at sige i.
   Mere af den slags tak.
   Benovelsen over Fogh,og den ukritiske socialdemokratisering af landet,
   må snart møde seriøs modstand i partiet.
   Så fedt kan det da heller ikke være at være statsminister,når alle ens ungdoms idealer skal svigtes,og man åbenlyst kun sidder for at
   blive siddende,og please de store i EU hierakiet.
   Var der ikke nogle man kaldte de unge Venstre løver for mange år siden? Sidder de stopfodrede i sofaen og er lammede?

   Der mangler i den grad ambitioner og rygrad i VKO teamet for tiden.
   Alle lader sig nøjes med semisocialistisk adfærd,i korrekthedens navn

   V lader et problembarn som Birthe Rønn Hornbech få en ministerpost,
   som hun er den mindst egnede i tinget til at beklæde,mens et talent
   som Karen Jespersen gemmes væk i et holdningsløst og anonymt job i
   et ministerium alle har glemt navnet på.

   Konservative er tilfredse med 9-10% af stemmerne ved valgene,og lader
   sig nøjes med at få 5% af deres program gennemført,til bytte for en
   håndfuld ministre.

   DF har glemt alt om verdens højeste skattetryk ,og hjælp til de små
   lokalsamfund.Har endvidere ikke formået,(trods absolut mulighed derfor),at få lukket/privatiseret/frameldt tvangslicens til demokratiets skamplet,DR.

   Denne propagandasender som fodrer naive danskere med islamsleskende
   adfærd,had til USA/Fogh/Pia/Israel/ikke socialister-autonome osv

   Har nogen magten til at gøre en ende på DanMarx Radio er det DF,men
   de har desværre ikke forstået dette.
   Det kunne endda afkriminalisere mange danskere som nu er tvunget til
   at bryde loven såfremt de ikke ønsker at tvangsstøtte et ensidigt
   politisk medie.

   Kommentar by Henrik -patriot — 17. juli 2008 @ 23:01

  18. @ Kim Møller, du skriver; festimen-dommen

   Var det et forøg på at teste os?

   http://www.google.dk/search?hl=da&q=festimen+dommen&btnG=S%C3%B8g&meta=lr%3Dlang_da
   http://www.google.dk/search?hl=da&q=festimen&btnG=S%C3%B8g&meta=lr%3D

   Vedr. emnet:

   @ alle, Fritz skriver i 10; EU Hitler jugend…

   W: Hvordan kan det være, at i en betragtelig del af kommentatorsporene på Uriasposten sidestiller nazismen med EU-tilhængere, Asmaa eller lignende?

   Som Søren Espersen fornuftigt sagde på TV2 News for nyligt (citeret efter den løse hukommelse); ‘et af problemerne med at sammenligne Pia K. og Hitler er at nogle historieløse folk kan tænke ‘årh, ham Hitler, var han bare sådan en Pia Kjærsgaard-type? Så var han da ikke så slem…’

   Kommentar by William Jansen — 18. juli 2008 @ 00:08

  19. Messerschmidts praestation er fremragende.
   Dan “Hvis nu” Joergensen fik ikke et ben til jorden.

   Kommentar by DanskeriTN — 18. juli 2008 @ 00:58

  20. #17: Fyi: Messerschmidt er DF’er, ikke venstremand.

   Kommentar by Anna Lyttiger — 18. juli 2008 @ 00:58

  21. #17: Ups – glem det :-)

   Kommentar by Anna Lyttiger — 18. juli 2008 @ 00:59

  22. Hmmm.. Festimendommen ??

   Kender den ikke, og kan heller ikke søge den frem..

   Men for dem som er interesseret i at dykke lidt ned i EU-retten findessidste toneangivende dom, “Eind-dommen” her:

   http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:62005J0291:DA:HTML

   Den omtales i et notat fra int.min. af 10. april 2008 her:

   http://www.nyidanmark.dk/NR/rdonlyres/2A680238-92D2-46D4-AAA2-4C835AC0BE89/0/praksisnotat_eind_dom.pdf

   Er det nok blot at søge arbejde i et andet EU-land ?

   Det mener dr. jur Hjalte Rasmussen bl.a.

   Her: http://www.dr.dk/P1/P1Morgen/Udsendelser/2008/07/14/094554.htm

   Men det kan man altså ikke læse direkte ud af Eind-dommen, den taler om “lønnet beskæftigelse”. Hvilket Hjalte Rasmussen også erkender

   Hjalte Rasmussens argumentation holder i midlertidigt rent EU-retligt, det skyldes at EF-traktatens art. 39 ( den om vandrearbejdskraft) “aktiveres” allerede når man søger et arbejde i et andet EU-land.

   Men som han også nævner er det næppe nok at man sender en jobansøgning fra computeren, eller tager en weekendtur til

   Man skal i øvrigt huske at EF-Domstolen nogen gange ændrer sin retspraksis 180 grader. Hvis Danmark sekundæret af andre “hardliner” nationer lægger pres på EU-systemet, kan det tænkes at de trækker lidt i land. EF-domstolen er ikke uopmærksom på det man i amerikansk retsteori kalder “domstolenes begrænsede politiske kapital”.

   Når det er sagt, er der dog ingen tvivl om at EF-traktatens regler om fri bevægelighed for personer og tjenesteydelser, udgør et kæmpemæssigt hul i de strenge danske regler for familiesammenføring, og helt lukket bliver det aldrig. Hullet er placeret i selve hjertet af Fællesskabsretten.

   Sagt på en anden måde: Vi kan ikke beskytte vores smør- og baconeksport mod protektionisme, købe ferie lejlighed i Berlin, tage feriejob på et hotel i spanien, og samtidig lukke for familiesammenføringer. EF-Domstolen fortolker det nemlig som en del af samme pakke.

   Kommentar by @ 18 og Kim Møller og Morten M. — 18. juli 2008 @ 02:45

  23. Grænsekontrol kan måske tage nogle få men er nok relativt ligegyldigt.. Men det virkelige problem er den måde indvandrere får opholdstilladelse, familiesammenføring og statsborgerskab.

   Mht. smugling af khat osv. burde det være op til folk selv om de vil spise den slags – ligesom det er lovligt i Holland.

   Mht. at stoppe kriminelle ville det kræve en grundig undersøgelse af alle der kørte over grænsen. Altså paskontrol, der checkede mod databaser osv. Stærkt bureaukratisk og irriterende for almindelige borgere. Tænk sig at skulle have køer ved grænserne, som i ulande? Ellers tak.

   Kommentar by Jakob — 18. juli 2008 @ 08:48

  24. -> 8 (Off Topic)

   Jeg vendte selv på en tallerken mht. EU efter vores første Nej (1992) da samtlige EU toppolitikere mente at man skulle “presse Danmark” til at stemme ja og i øvrigt tvinge den Danske befolkning til at makke ret – vel at mærke EFTER den Danske befolkning havde stemt nej.

   Dér gik glorien for alvor af EU som demokratisk og frivilligt tvær-nationale projekt og det er gået støt nedadbakke sidenhen.

   Efter især de store landes behandling af Danmark efter Nej’et så har EU klinget noget hult i mine ører – især flosklen med “øget indflydelse og demokrati”. Et adfærd som EU fortsætter med, se bare på de forsmåede reaktioner på Irlands Nej.

   Kommentar by Vantroende — 18. juli 2008 @ 09:40

  25. Asger har fat i noget vigtigt: Vi risikerer, at hele EU-systemet kollapser. Jeg har en bog at anbefale til alle, der interesserer sig for EU’s oprindelse, funktion og formål:

   The Great Deception

   Dette er første del af mit essay. Anden del er skrevet og kommer online snart.

   Vi har brug for at forstå det her, hvis vi skal nå at reformere det i tide.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. juli 2008 @ 10:16

  26. #22
   Jeg vil gerne acceptere kø ved landegrænsen, hvis jeg til gengæld får lavere kriminalitet i landet.

   Kommentar by Ole — 18. juli 2008 @ 10:19

  27. Jeg synes, MM omtalte grænsekontrol mellem FRANKRIG og Holland!? (Har dog ikke tjekket igen!)
   Men såfremt noget sådant er (fysisk) muligt, har der været alvorlige lakuner i min barndoms geografiundervisning!! :)

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 18. juli 2008 @ 10:57

  28. #24, Ole

   Hvilken kriminalitet tror du at vi virkelig kunne mindske væsentligt ved kontrol og kø ved grænsen? Man kan ofte ikke vide på forhånd at en indrejsende turist vil begå kriminalitet, vel? Og at lukke os hermetisk inde synes også stærkt bagstræberisk.

   Vi kunne også indføre politi-stat over masseovervågning, og vi ville sikkert få lidt mindre kriminalitet, men er det prisen værd? Det synes jeg ikke.

   En del af den “kriminalitet” der foregår ved grænsen er pseudo-kriminalitet såsom smugling af khat og Coca-Cola. Helt ærligt, det er ikke “problemer” der er værd at nævne synes jeg.

   Ændringen af demografien i retning af muslimsk flertal, islamiske terrorister med videre har intet med grænsekontrol at gøre, men alt at gøre med regler om indvandring, familiesammenføringer – samt incitamenter for muslimer for ikke at få så mange børn. Og i dette konkrete tilfælde problemer med EUs underminering af Danmarks udlændingepolitik og tosser som Dan Jørgensens pamper-holdninger om, at “det kan man ikke gøre noget ved, sådan er det bare/det gider vi ikke gøre noget ved, tænk hvis vi blev drillet af de store drenge nede i EU fordi vi ikke går i takt”.

   Kommentar by Jakob — 18. juli 2008 @ 11:13

  29. Er der virkelig nogen herinde der forestiller sig at vi efter at have ratificeret lissabontraktaten skal bede om en undtagelse ifm det indre marked ?

   Så kan vi ligeså godt lade være med at være medlem.

   Der er jo intet som helst der har ændret sig bortset fra at Berlingske har skrevet nogen artikler der har afdækket at EUregler og dermed i sidste ende EU domstolen har forrang i Danmark.
   Der er intet nyt i at internationale regler står i vejen for dansk lovgivning.

   At det ikke har været almindelig kendt og at Udlændingeservice af den ene eller anden grunde ikke har oplyst om det er i den forbindelse principielt ligegyldigt.

   Kommentar by Jens — 18. juli 2008 @ 11:24

  30. 25
   Grænsekontrollen i Frankrig er vist indført under henvisning til at man frygter smuling fra Holland, og det skulle der være en lov i EU der giver plads til, vist nok fordi de ikke har fælles grænse.
   Jeg er dog ikke sikker men mener MM har omtalt det til et møde jeg har været med til, det er noget med ydre grænser eller nowet??????

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 18. juli 2008 @ 11:53

  31. Hvilken kriminalitet tror du at vi virkelig kunne mindske væsentligt ved kontrol og kø ved grænsen?

   Khat-import

   Langfingrede rumænere, som vi tidligere kunne udelukke fra landet i et år, når vi tog dem. Nu får de bare en bøde, som de glade smutter ud i byen og stjæler for at betale.

   Forbandede skotske multi-kriminelle, der tilbyder håndværkerarbejde til spotpris og fortsætter med svindel, pengeafpresning og hærværk.

   Kommentar by Henrik Ræder Clausen — 18. juli 2008 @ 12:15

  32. Khat-import

   Burde ikke være kriminelt, det er spild af ressourcer at bekæmpe den slags. Forbuds-tiden i USA var også en dårlig ide.

   Langfingrede rumænere, som vi tidligere kunne udelukke fra landet i et år, når vi tog dem. Nu får de bare en bøde, som de glade smutter ud i byen og stjæler for at betale.

   Så må de få andet end en bøde. En tur i fængsel – evt. en aftale med Rumænien om, at de afsoner dernede. Det er nok billigere at betale dem for at have kriminelle i fængsel dernede end her.

   Forbandede skotske multi-kriminelle, der tilbyder håndværkerarbejde til spotpris og fortsætter med svindel, pengeafpresning og hærværk.

   Ville man virkelig kunne stoppe dem? De kunne jo bare tage herover alligevel. Hvis de var dømt havde man måske en chance for at stoppe dem i at tage ind i landet igen. Men om ikke andet er det ikke så svært at ligge i et baggagerum. Igen – sæt dem i fængsel, hvis de er kriminelle, gerne i hjemlandets fængsler.

   Kommentar by Jakob — 18. juli 2008 @ 18:06

  33. Jacob.

   Hvis og hvis, men fakta er vel bare at gør man slet intet ja så får man under ingen omstændigheder stoppet hverken narko eller anden kriminalitet over grænserne.

   Vi skal have vore gode gamle lukkede grænser tilbage og det helst i forgårs.

   Kommentar by whodares(islam skaber tabersamfund) — 18. juli 2008 @ 18:28

  34. @ Fritz #13

   Femørerne blev afskaffet i 1989 ;-)

   Kommentar by Mallebrok — 18. juli 2008 @ 18:35

  35. @ Broholm #30:
   “Grænsekontrollen i Frankrig er vist indført under henvisning til at man frygter smuling fra Holland, og det skulle der være en lov i EU der giver plads til, vist nok fordi de ikke har fælles grænse.” – det lyder uhyre interessant! I så fald kunne det være ganske spændende at høre nærmere om, HVOR kontrollen udøves, samt over for HVEM??

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 18. juli 2008 @ 23:58

  36. Dan Jørgensen: “I en globaliseret verden er det vigtigt at have et stærkt samarbejde i EU”

   Sikke en gang sludder! En blandt mange fra pamper dan!

   Kommentar by Hank Rearden — 19. juli 2008 @ 13:33

  37. “I en globaliseret verden er det vigtigt at have et stærkt samarbejde i EU” – jow da!: EU skal naturligvis ha’ en fælles udenrigspolitik, så ‘vi’ kan danne passende modvægt til Store + Lille Satan – dét er sq da indlysende socialdhimmikratisk fornuft, ikk’ mand? :)

   Kommentar by Hans Henrik Hansen — 19. juli 2008 @ 15:09

  38. #33, Whodares

   Hvis og hvis,

   Jeg tror slet ikke jeg brugte ordet “hvis” :)

   men fakta er vel bare at gør man slet intet ja så får man under ingen omstændigheder stoppet hverken narko eller anden kriminalitet over grænserne.

   Der er stadig noget grænsekontrol.

   Vi skal have vore gode gamle lukkede grænser tilbage og det helst i forgårs.

   At de der grænsevagter, der stod og viftede folk igennem som i gamle dage for alvor bremsede eller ville bremse de problemer tror jeg er et fatamorgana.

   At spilde ressourcer på at fange nogle planter som er lovlige i Holland synes jeg er lettere latterligt. Der skal rettes op der hvor problemerne er – nemlig mht. indvandring fra muslimske lande, familiesammenføringer og så når man har fanget kriminelle skal de ud for bestandigt. For min skyld også gerne selvom de måtte have fået tiltusket sig et statsborgerskab.

   Kommentar by Jakob — 19. juli 2008 @ 18:13

  39. Jamen kan det gøres uden grænsevagter med det resultat som du opridser, jamen så er det skam fint for mig :-)

   Jeg er bare ikke så sikker på det, jeg foretrak et effektivt grænseværn, og ikke bare folk der viftede andre folk videre som du beskrev det.

   Men nu er jeg heller ikke spor fan af EU, men selv set udfra pro-eu tilhængernes synspunkt, er enhver hjælp, et hvert tiltag for at komme kriminalitet på tværs af grænserne vel yderst velkomment, og med kontrol bliver det sværre for de kriminelle og dermed også et gode for alle de europæiske lande samlede set.

   Og set fra et Dansk synspunkt har vi lidt styr på hvem vi har indenfor vor grænser, for vi er vel stadig en sådan nogenlunde suveræn stat…..Eller ? ;-)

   Kommentar by whodares(islam skaber tabersamfund) — 19. juli 2008 @ 22:50

  40. 39 Whodares:

   Med de politiker vi har, minus DF, så er vi ikke en suveræn stat, så er vi en EU stat styret fra Bryssel så enkelt er det, vi får ikke et ben til jorden hvis denne trent forsætter, hjemmefra og EU.

   Kommentar by Per N — 20. juli 2008 @ 09:25

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper