8. september 2014

Drabschef Ove Dahl: Ved alvorlig kriminalitet er der “et fremmedartet navn i 95 procent af sagerne”

Forrige år udgav tidligere drabschef Ove Dahl bogen Drabschefen – Nye sager, der gennemgik 11 drabssager som han selv havde efterforsket. Herunder lidt fra kapitlet om ‘Stewardessen’, der blev myrdet af en rumæner i 2010.

“Det kan være umådelig svært at dæmme op for den her kriminalitet, når det er muligt at færdes frit hen over landegrænserne. Diskussionen om at lukke grænserne i Danmark følger jeg naturligvis nøje. Set med politiøjne synes jeg, at en eller anden form for kontrol ved grænserne ville være godt. Ikke kun øget toldkontrol, men også øget politikontrol. Man bør få øjnene op for, at det her er, har været og stadigvæk er et problem, som vi ikke bare løser med den politimæssige indsats på de steder, hvor tingene sker. Der skal noget mere til. Hvis vi kigger på grovheden i de sager, hvor tilrejsende kriminelle har begået kriminalitet i Danmark, så er den på et væsentligt højere niveau end det, vi normalt ser. Det uanset om de er røverisager eller drabssager.

Jeg ved godt, jeg skal passe på med at generalisere, men stadigvæk. Det kan være svært at forstå, at nogle mennesker slår ihjel for et par hundrede kroner eller et armbåndsur. Og i de grove røverier er der også ofre, som står tilbage med ar på sjælen fra den voldsomme hændelse. Mange af dem kommer sig aldrig nogensinde over de her ting, de er traumatiserede, så det basker. Nogle af dem må sygemelde sig i lang, lang tid og tør aldrig nogensinde gå på arbejde igen.

En anden problemstilling i Danmark handler om, hvem der står bag de groveste forbrydelser. Når man kigger på statistikkerne, så vejer de gerningsmænd, som ikke har danske aner, ualmindeligt meget i forhold til etniske danskere.

I Københavns Politikreds bor der cirka 600.000 mennesker. 20 procent er ikke danskere af fødsel, men det kan i princippet også være turister, studerende eller tilrejsende, En lille bitte del af de 20 proent fylder forholdsmæssigt alt for meget i forhold til, hvor få de i grunden er. Også hvis man ser på de herboende anden- og tredjegenerationsindvandrere, så fylder de unge mænd også rigtig meget i statistikkerne over, hvem der begår bankrøverier, vold og anden alvorlig kriminalitet. Alt for meget.

Det her kan sagtens opfattes, som om jeg er hamrende racistisk, som jeg også er blevet beskyldt for. Men jeg er bestemt ikke racist. Jeg holder mig bare til de tørre tal og de facts, som jeg har kunnet se i min hverdag i politiet. Når jeg på navnene på de gerningsmænd, der har begået drab eller drabsforsøg, været med i bandekonflikt, røveri, voldtægt – så er det et fremmedartet navn i 95 procent af sagerne. Det er da alt for meget De er nogle tal, man ikke kan løbe fra. Men det er nogle tal, som mange har svært ved at forholde sig til, også rent politisk.” (s. 239f)

Oploadet Kl. 21:33 af Kim Møller — Direkte link37 kommentarer

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/59992/trackback

37 Comments »

 1. Apropos navne, så har ugebrevet A4 (så vidt jeg forstod) sammenlignet løn og beskæftigelsen for folk med forskellige navne.
  Resultatet giver sig selv: fremmedklingende navne har langt lavere tilknytning til arbejdsmarkedet.

  Det burde naturligvis give en del debat og journalistisk interesse; hvorfor har vi så stor en indvandring af folk der ikke er behov for på arbejdsmarkedet, og hvad kan vi gøre for at stoppe indvandringen.
  Hvorfor er det lige at nogen fremmedklingende navne er langt “dårligere” end andre fremmedklingende navne. osv. osv.

  Det har også ført til journalistisk interesse, men sjovt nok med den debile konklusion at det er NAVNET der er årsagen til den lave beskæftigelse.
  Altså er det diskrimination, og vores racisme der er forklaringen på at somaliere, afghanere og arabere ikke alle er i beskæftigelse.

  I et radioprogram i den lettere underholde genre på P3 (tror jeg nok), blev dette rask væk antaget at være hovedårsagen – for dem var det den indlysende konklusion.

  Det er vildt at så mange folk med så lange uddannelser har en analytisk evne på så lavt niveau.

  Kommentar by Superman — 8. september 2014 @ 21:46

 2. Han er da herre-racistisk, han skal da fyres. Nåååh, nej, han er jo gået på pension. Bare han da havde fortalt lidt om virkeligheden, dengang han havde ansvaret. Men så ville han jo være blevet fyret uden pension.

  Hvis offentligheden straffer offentligt ansatte chefer, som siger sandheden, så får de tavshed i stedet. Og det er jo det som det offentlige system helst vil have. Tavshed. Det er det letteste.

  Kommentar by bastardo — 8. september 2014 @ 21:46

 3. Ove Dahl sagde det her, allerede før han blev pensioneret, og blev truet med retssag af PK-segmentet. Det han anbefaler, flugter med DFs politik. Sandheden og den sunde fornuft marcherer frem, omend langsomt. V, og måske K, bevæger sig i denne retning.

  Kommentar by Gunnar Biering — 8. september 2014 @ 21:50

 4. Fornuftige ord fra en mand der ved hvad han taler om i stedet for de latterligt forkælede hippie svin og pige børn der sidder i regeringen….

  Kommentar by Flaskeposten — 8. september 2014 @ 21:59

 5. Jeg tvivler alligevel på at det er 95%, men jeg er bestemt ikke i tvivl om at han ellers har ret. Desværre vil den lille fodfejl med de 95% være det eneste venstrefløjen og medierne fokuserer på HVIS det afsnit nogensinde skulle komme for dagens lys, og ikke selve problemet. Jeg kan næsten høre martin krasnik spørge “hvorfor lyver du??” når det viser sig at det kun” drejer sig om 90%..

  Kommentar by Per — 8. september 2014 @ 22:01

 6. Vi ved jo udmærket godt at der er en stor forekomst af mennesker iblandt indvandrere som decideret hader os og det er en af de mange grunde til at de har så høje tal i grov kriminalitet og vold.

  Kommentar by Flaskeposten — 8. september 2014 @ 22:02

 7. jeg hader de danske politikere så ufatteligt meget, det er helt vildt…..

  Kommentar by Flaskeposten — 8. september 2014 @ 22:05

 8. Det hjælper sgu nok heller ikke med til at åbne levebrødspolitikernes øjne.

  Kommentar by Nielsen — 8. september 2014 @ 22:12

 9. “Det her kan sagtens opfattes, som om jeg er hamrende racistisk, som jeg også er blevet beskyldt for. Men jeg er bestemt ikke racist. Jeg holder mig bare til de tørre tal og de facts, som jeg har kunnet se i min hverdag i politiet.”

  Velkommen i klubben Ove Dahl.

  Kunne du evt. sætte navn på de værste forrædere..? Ellers er vi sikkert mange der kan være dig behjælpelig..!

  Kommentar by Peter Andersen — 8. september 2014 @ 22:12

 10. vi gider ikke have mere af det forbandede skrammel ind i vores land!! Det er fanmer nok nu, vi bliver snart selv nød til at gøre noget.

  Kommentar by Flaskeposten — 8. september 2014 @ 22:17

 11. @1 Superman

  Forklaringen er sæ’fø’li at somalier, afghaner og araber er for over kvalificeret til vores job, kan du moske blive bydelmor, integrationskonsulent, rollemodel, fædregruppe ansat osv af ny normal opslået stillinger, med dine kompentencer eller dansk klingende navn.

  De politiske korrekte gør det jo heller ikke nemmer for virksomhederne, at ansætte disse over kvalificerede muhammedaner, tænk på omkostningerne til indretning af bederum, badeforhæng, specielle ISISlam nationaldragt hovedbeklædning til kvinderne, adskillelse af kønnene, konsulent hjælp til at sortere malerierne på væggene, så de ikke virker stødende, omlægning af arbejdstiden så der kan bedes 5 gange dagligt i arbejdstiden, ja, utrygge medarbejder der får angstneuroser, hvis de bliver udråbt til racist osv osv af integrations tiltag af danskerne på arbejdspladsen.

  Nej, så er det jo noget nemmere at forholde sig til følelserne end fakta bare spør’ Ny normal NARzisterne de Radigale, hvis integrations ordfører liv andersen, har en helt anden regnemetode, som kan gøre faktiske tal til det modsatte af hvad de viser.

  Kommentar by li (islamonausea træt amatør DIGTER) — 9. september 2014 @ 00:11

 12. “Det her kan sagtens opfattes, som om jeg er hamrende racistisk, som jeg også er blevet beskyldt for. Men jeg er bestemt ikke racist. Jeg holder mig bare til de tørre tal og de facts, som jeg har kunnet se i min hverdag i politiet.”

  Det var nok værd, at dvæle lidt ved racisme konceptet her.

  Det racisme koncept der anvendes (af venstrefløjen, MSM osv) er udviklet i Stalins Sovjet. Og det er ikke udviklet med “andre racer” for øje, men som et propaganda værktøj. Derfor er det født “flydende” eller formbart, så man til hver en tid kan ramme hvem som helst med det.

  Og så går man ikke fri, selv når man holder sig til de nøgne kendsgerninger. Og det er netop heller ikke meningen. Thi al folket skal vide, at de kan rammes nårsomhelst.

  Det er ren heksejagt. Heksejægere bruger netop ikke beskyldninger/anklager man kan forsvarer sig imod, men udelukkende en type man umuligt kan forsvarer sig mod. D

  Kommentar by Hans Und — 9. september 2014 @ 04:53

 13. “Det her kan sagtens opfattes, som om jeg er hamrende racistisk, som jeg også er blevet beskyldt for. Men jeg er bestemt ikke racist. Jeg holder mig bare til de tørre tal og de facts, som jeg har kunnet se i min hverdag i politiet.”

  Det var nok værd, at dvæle lidt ved racisme konceptet her.

  Det racisme koncept der anvendes (af venstrefløjen, MSM osv) er udviklet i Stalins Sovjet. Og det er ikke udviklet med “andre racer” for øje, men som et propaganda værktøj. Derfor er det født “flydende” eller formbart, så man til hver en tid kan ramme hvem som helst med det.

  Og så går man ikke fri, selv når man holder sig til de nøgne kendsgerninger. Og det er netop heller ikke meningen. Thi al folket skal vide, at de kan rammes nårsomhelst.

  Det er ren heksejagt. Heksejægere bruger netop ikke beskyldnsinger/anklager man kan forsvarer sig imod, men udelukkende en type man umuligt kan forsvarer sig mod. Desto mere umuligt, desto bedre.

  Kommentar by Hans Und — 9. september 2014 @ 04:55

 14. Ret enig med Hans Und.

  Jeg kan så tilføje at der findes “racisme” og “racialisme”. Det første er et politisk begreb opfundet af Trotzky. Sidstnævnte er hvis man forholder sig til race på et videnskabeligt (f.eks. genetisk) og statistisk grundlag.

  Kommentar by Sigwar — 9. september 2014 @ 07:42

 15. Ekstra Bladet 28.02.2012 s.22: ”Jages i hele verden – Dansk politi efterlyser lige nu 26 personer.” Af de 26, er der kun 2 etniske danskere!!!
  De 24 bærer navne som Nazar, Hassan, Muhammed, Shahid. De er dømt for drab, sex med mindreårige, narkohandel, hjemmerøveri, svindel, folkedrab og røveri.
  Tankevækkende, set i lyset af hvad tidligere minister Jytte Hilden og andre argumentresistente idioter har udtalt:

  ”Den islamiske verden er blevet en mangfoldig del af vores hverdag med spændende butikker og smilende folk. Uden denne påvirkning ville Danmark være farveløs.”
  (Jytte Hilden,(A), tidligere minister, tidligere gift med Mogens Lykketoft), Århus Stiftstidende 26/3 1996).

  PUGNA PRO PATRIA

  Kommentar by der Adler — 9. september 2014 @ 07:59

 16. Det her kan sagtens opfattes, som om jeg er hamrende racistisk, som jeg også er blevet beskyldt for. Men jeg er bestemt ikke racist. Jeg holder mig bare til de tørre tal og de facts, som jeg har kunnet se i min hverdag i politiet.

  Jeg er efterhånden så pisse-hamrende træt af, at man bliver nødt til at skrive disse ord når man remser fakta op. Fakta er ikke racistisk, tal har ingen hudfarve og procenter er ikke religiøse.

  Mener man at unge mænd fra Mellemøsten er mere kriminelle pga. deres andel i anmeldte og dømte kriminelle handlinger, så er man ikke racist men realist.

  Mener man at unge mænd fra Mellemøsten er mere kriminelle pga. deres hudfarve, så er man racist og ikke realist.

  Man skal fandeme ikke undskylde for at holde sig til fakta og statistik.

  Dem der vil skyde andre folk i skoene at de er racister fordi de ikke selv har modargumenter baseret på fakta vil gøre det uanset om man selv siger “jeg er alts ikke racist og tallene here viser……” Og her tænker jeg direkte på det mere radikalt segment af Dansk politik, der ingen skrupler har med at retorisk stemple deres modstandere.

  Kommentar by Vantroende — 9. september 2014 @ 08:32

 17. Der er faste grænseanlæg mellem Schweiz og Tyskland. Begge lande er med i Schengen-samarbejdet. Hvorfor man ikke må lave det i Danmark er mig uforståeligt. Måske fordi DF kom til at oversælge deres grænsebom “lidt” i sidste omgang…

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 9. september 2014 @ 09:01

 18. Utroligt at Zenia Stampe ikke er kommet på banen med endnu en politianmeldelse af Ove Dahl som i 2010:

  “Den radikale næstformand, Zenia Stampe, har anmeldt drabschef Ove Dahl for racisme. Anmeldelsen er sket på grund af Ove Dahls udtalelser om østeuropæere.”

  Kommentar by Jørgen Nielsen — 9. september 2014 @ 09:03

 19. @16
  Er det ikke fordi Schweiz ikke er med i EU?

  Kommentar by bastardo — 9. september 2014 @ 09:06

 20. Schweiz er ikke i EU, men har tiltrådt Schengen samarbejdet. Der må derfor gælde de samme regler som for Danmark, men kan godt ske at Schweiz har fået en specialaftale. Umiddelbart tror jeg det dog ikke..

  Kommentar by Nærsynet Hippie — 9. september 2014 @ 09:51

 21. Schweizerne fik ihvertfald særbehandling af EU, da de besluttede sig for at begrænse indvandringen…

  Kommentar by Hr. Naturli' — 9. september 2014 @ 10:15

 22. Jeg er ikke racist, jeg hader bare de skide perkere….intet nyt i det….og hva´ så? Det gør vi jo allesammen….fik et øjebliksbillede af en forsamling a la AA-møder, hvoraf sidstankomne skal rejse sig og få sat ord på sit problem, hvorefter de øvrige klapper ham rosende på ryggen i den dér godtgåetstil og hilser med knytnæve. APH-møder…..det MÅ findes…..

  Kommentar by Wazzla — 9. september 2014 @ 10:19

 23. Det er ubegribeligt at vi lever i et land, hvor hvis man kommer med nogle statistiske fakta, så er man straks stemplet som racist af en eller anden hjernevasket RUC studerende. Ikke et ord hører vi fra dem om ofrene, som er dem vi skylder vores fulde opmærksomhed. Det handler kun om at placere skylden hos racisterne samfundet – de kriminelle skal ikke stå til ansvar for deres egne gerninger pga. anden etnisk oprindelse. Det er en gennemført syg tankegang.

  Kommentar by NulTolerance — 9. september 2014 @ 10:22

 24. @ 7, 24

  Det er en kommunistisk tankegang, helt ærligt. Du kan ikke skabe velstand fra ingen ting, hvis du smider nok realisme og penge efter noget. Så virker det normalt efter intentionen.

  Kommentar by intetnavntak — 9. september 2014 @ 12:32

 25. Racisme = fremførelse af statiske fakta, der bekræfter vores formodninger om indvandrere.

  Kommentar by Træt — 9. september 2014 @ 13:39

 26. Ved ikke rigtig med Ove Dahls bog, men får den nok heller aldrig læst.

  Dog, den er politisk korrekt forsynet med ‘Amagermanden’, der så vidt jeg husker er etnisk dansk og i øvrigt kunne have været afsløret længe før de utallige voldtægter og drab, om politiet havde gjort dets arbejde.

  Men politiet havde vist lidt mere travlt med være Per ‘lyserød’-korrekte, og så er der jo ikke tid til at opklare forbrydelser.

  Kommentar by Henrik Petersen — 9. september 2014 @ 15:52

 27. 14 Sigwar,

  Trotzky hamrede begrebet “racist”. Men allerede i 1917 blev Stalin “nationalitets kommissær”.

  Og vi ved jo godt hvad det betyder lav praktisk nemlig, at allerede i 1917 var socialister igang med at bruge nationalist/racist makøren som signal om, at bestemte personer eller grupper skulle udryddes. Sådan er socialismen.

  Sjovt nok, så ser det ikke ud til, at Moussolini der udviklede marxismen/socialismen til fascismen (marxismen/socialismens endelige fremtrædelses form) interesserede sig synderligt for spørgsmålet.

  Hvilket altsammen bare bestyrker, at racisme kun findes som politisk plastik begreb, der skal bruges som begrundelse for, af socialister til at aflive folk de er, eller tror sig, uenige med.

  Kommentar by Hans Und — 9. september 2014 @ 16:27

 28. Heksejagt. Slet og ret. De “gode” trækker i trådene, segmentet får mord i øjnene og fråde om munden og heksene jages på bålet.

  De røde svin er slet og ret mordere af alt, hvad de ikke syntes om. Intet nyt under efterårssolen.

  Den arabiske isvinter er stadig dybfrossen.

  Kommentar by Iznogut — 9. september 2014 @ 18:02

 29. Hans Und.

  Delvist korrekt – Italienerne udviklede deres egen etnicitetsteori i strid modsætning til den biologiske racisme, der var populær i Tyskland.

  Udvikleren var Julius Evola (der var det førende Italienske islæt i den konservative revolutionsbevægelse fra mellemkrigstiden).

  Evola mente, at etnicitet havde tre komponenter – biologi, kultur og en 3 faktor som han kaldte spiritualitet. Det biologiske var i længden det mindst vigtige. For hvis folk ikke ønskede at bevare deres egenart – biologisk og kulturelt – ville den fordufte.

  Kommentar by Sigwar — 9. september 2014 @ 18:03

 30. Det er interessant Ove Dahl siger 95% fremmede navne, men der kan måske være rigtige danskere med fremmedartede navne blandt.

  Selv de mest udokumenterede påstande i debatten plejer aldrig at gå så højt op som 95% fremmedkriminelle, men måske har alle andre end Ove Dahl undervurderet antallet. Det betyder måske også en del at Ove Dahl kun udtaler sig om forholdene i Københavns Politikreds.

  Kommentar by perhag — 10. september 2014 @ 18:39

 31. […] kriminalitet har især med udlændinge at gøre. Forhenværende drabschef Ove Dahl har i sin seneste bog skrevet, at der optræder et udenlandsk klingende navn i 95 procent af alle sager om grov, personfarlig […]

  Pingback by Sweden: the new Donald Duck government « Snaphanen — 6. oktober 2014 @ 17:56

 32. […] Källa: uriasposten.net […]

  Pingback by Pensionerad polischef: ”95 procent av grova brottslingar har främmande namn” — 9. oktober 2014 @ 01:52

 33. […] Uriaposten  […]

  Pingback by Polischef – 95 % av brottslingarna är invandrare | Petterssons gör skillnad — 9. oktober 2014 @ 07:58

 34. Intressant att veta, i Sverige skulle denna man bli trakasserad och förföljd av journalister och vänstermänniskor, kanske skulle han få en tegelsten inslängd genom fönstret.. så illa är det i Sverige.

  Ni är lyckligt lottade i Danmark, ni har kvar er yttrandefrihet och demokrati fortfarande, i Sverige är det mycket sämre.

  Kommentar by Kenneth — 9. oktober 2014 @ 18:59

 35. @14, Sigwar:

  Begreppet racisme/racist är naturligtvis äldre än Trotskij (åtminstone äldre än hans “författarskap”). Första förekomsten i OED (“racism”) är redan från 1903, och det kan så klart ha använts innan dess i såväl engelskan som i andra språk.

  Den postmoderna/kulturmarxistiska användningen av ordet, d.v.s. som synonym till meningen “jag håller inte med dig men har inga rationella motargument, så jag vinner debatten genom att smutskasta dig med det här ordet”, är mycket yngre än Trotskij.

  Kommentar by Nogger White — 9. oktober 2014 @ 20:27

 36. […] par afsluttende noter: Forhenværende drabschef Ove Dahl har i sin seneste bog skrevet, at der optræder et udenlandsk klingende navn i 95 procent af alle sager om grov, personfarlig […]

  Pingback by Den grove vold er steget, og udlændinges kriminalitetsniveau er tårnhøjt | Kulturkamp — 3. januar 2016 @ 19:14

 37. Han skulle da se at få lært at benytte sig af ordentlig statistik. Det kan da godt være, at han har set … men det kan man jo ikke udlede en generel statistik af.

  I 2014 (de seneste tal) blev der registreret 76 forhold af seksualforbrydelser, hvor gerningsmanden har anden etnisk baggrund end dansk.
  “Grisefarvede” danskere tegnede sig for 425 forhold.

  Der blev begået 841 voldsforbrydelser af gerningsmænd med anden etnisk baggrund. For grisefarvede gerningsmænds vedkommende var der tale om 4033.

  Og har man mod på det, er Danmarks Statistikbank åben for alle, men pas på: Det risikerer at give anledning til ubekvemme politiske sandheders fremkomst.

  Kommentar by Michael Edahl — 16. april 2016 @ 16:06

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper