9. september 2014

“Heldigvis sælger de stadig honning ved vejen i nabobyen. Men noget er under forandring i Danmark.”

Lettere naiv klumme af Jyllands-Postens debatredaktør Jette Elbæk Maressa, men det citerede står fint alene – em>Først røg tilliden, så kom frygten

“Heldigvis sælger de stadig honning ved vejen i nabobyen. Men noget er under forandring i Danmark.

For udlændinge, som besøger Danmark, er de små boder eller blot borde med frugt, grøntsager, honning, eller hvad man nu har tilovers, det ultimative tegn på, hvilken tillid der hersker mellem mennesker i de skandinaviske velfærdssamfund.

En flamingokasse placeret på en plasticbarnestol ved landevejen med fem-seks bøtter honning og endnu en bøtte med rigelige byttepenge er blevet en seværdighed på linje med Den lille Havfrue og vagtskiftet på Amalienborg, når der er besøg sydfra. Mens opstillingen beundres, går snakken om, at man mange andre steder i verden ville snuppe både honning og kassebeholdning og så i øvrigt stikke af i en fart. Men sådan er det ikke i Danmark. Der har man tillid til hinanden. Og det er ikke alene godt, men også et fundamentalt vilkår, når et skattefinansieret velfærdssamfund skal fungere. …

Mistroen er blevet del af hverdagen. Det har den været længe andre steder. Men så længe, der stadig står en honningkrukke på en plasticstol på landevejen, er der vel stadig håb?

(Videoovervåget vejbod, Andebølle, Fyn, september 2014; Foto: Tilsendt)

Oploadet Kl. 18:26 af Kim Møller — Direkte link17 kommentarer
Arkiveret under:

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/60021/trackback

17 Comments »

 1. Som saglig Lenin sagde: tillid er godt, kontrol er bedre.

  Kommentar by Morten Dreyer — 9. september 2014 @ 18:30

 2. prøv at lave sådan en tag selv bod ved siden af et asyl center. det ku være en sjov holdnings massage video , bare til youtube eller til politiken, på den lidt triste måde. det ville nok bare være racistisk at lave den video. godt jeg ikke er nabo til et asyl center. gad vide om dem der læser politiken tænker det samme.

  Kommentar by snackbar — 9. september 2014 @ 18:35

 3. “Nu viser episoden, at angsten for terror nu snart 13 år efter, at to fly fløj ind i World Trade Center, er så udbredt, at den også rammer en tilfældig studerende”

  13 år efter 9/11 har mere end 7000 islamiske terroranslag fundet sted over alt i verden. Hvor mange der er undgået vides vist ikke. En hel islamisk verden er i brand og almindelig hverdagsterror er blevet en del af vores liv.

  Lad nu være med at træde mere i sådan et lille enkelttilfælde…

  Kommentar by Peter Andersen — 9. september 2014 @ 19:16

 4. Multikultitosse Jette Elbæk Hamassa har sig selv at takke. Når hun sidder og skriver sine indlæg, kan hun passende dvæle ved sit medansvar for alt det lort multikulturen har medført. Bl.a. jihad analvoldtægten af en 10 årig i Gullestrup.

  Kommentar by Hans Und — 9. september 2014 @ 19:25

 5. Hun er næppe naiv, hun kommer fint omkring i sin lille u kommenterbare holdningsmassage indlæg i jydepotten. Man vil kunne fodre svin med indlæg som bruger denne indgangsvinkel, først en bittersød anekdote som bare skal bane vejen for det egentlige budskab, folk som Maressa har nemlig altid et budskab, her kunne det være noget i stil med; Folk som kigger personen Alisiv Ceran i kortene og ikke ikke bare griner af den dummedumme blondine (stemmer sikkert DF) som gik i selvsving over en superduper flot mand med lækkert skæg, med alle de kvaliteter som vi sukker efter i DK! (Det sidste er naturligvis IKKE til diskussion)
  Når Urias og andre gode kræfter så påpeger at mandens sympatier er nærmere IS end DK, så kan de slippe helvedeshundene løs (Shansen og det som er værre) og let glide af på den ubekvemme sandhed og råbe nazi efter folk som siger at han muligvis er nazi…..Now thats crazy!? :-)

  PS. Du fandt jo også et fint afsæt til billedet i historien, kan man bare sende dig billeder på mail, skulle man falde over en juizy scene fra det virkelige liv?

  PPS. IS i DK bør ikke sende Ceran til Irak eller andre steder hvor islam indføres med fysisk vold, hvis han opfører sig sådan under en examens optakt, vil han næppe kunne styre en AK på forsvarlig vis :-) Han gør dog et forbilledligt arbejde her til lands som posterboy for den gode MENAP indvandring, hvis altså man ikke kradser for meget i lakken….forståes.

  Kommentar by systex — 9. september 2014 @ 19:38

 6. HæHæ, islam er jo nok indført på de kanter for noget tid siden, det var kalifatet jeg mente….

  Men OK, lad os bare gøre dem til gode kristne, så ka´ de lære det.

  Kommentar by systex — 9. september 2014 @ 19:52

 7. Det hedder MENA

  http://en.wikipedia.org/wiki/MENA

  Kommentar by BB — 9. september 2014 @ 20:22

 8. wikismiki…Jeg har muligvis sat et P på, da jeg ønsker et dobbelt filter for de i DK ferierende hamas supporters, der til dagligt omtales som palæstinensere.
  Eller også kan jeg ikke lide Polakker!

  Kommentar by systex — 9. september 2014 @ 21:01

 9. Asylcentre ER tagselvborde, dem behøver vi ikke stille op udenfor.

  Skat konfiskerer tonsvis af slik, sikkert noget der skulle sælges i
  indvandrerkiosker. Det meste slik indeholder ingredienser der stammer fra gris, mon ikke muslimer skal holde sig fra det forfærdelige stads?

  Kommentar by k.m. — 9. september 2014 @ 21:08

 10. > Kommentar by BB — 9. september 2014 @ 20:22

  Typisk giver det mening at tale om “MENAP”, da Pakistan derved inkluderes.
  – Og i andre tilfælde “MENAT” (MENA + Tyrkiet).

  Kommentar by Polka Charlie — 9. september 2014 @ 21:37

 11. > Kommentar by k.m. — 9. september 2014 @ 21:08

  Næsten alt det slik du kan købe i den vestlige verden er i dag halal. Oftest er det bare ikke salgsfremmende at reklamerer med i kristne lande, så derfor går producenterne stille med dørene. – Så også på det punkt er der også en snigende total-islamisering.

  Kommentar by Polka Charlie — 9. september 2014 @ 21:42

 12. Vi må for skam erkende, at der også er adskillige helt oprindelige danskere, som ikke kan leve op til den tillid honningbøtterne på plasticstolen kræver.

  Kommentar by Robert R — 9. september 2014 @ 22:48

 13. Islam er røverens og tyvens religion.
  Med islam kom der flere røvere og tyve.
  Idag er der med islam kommet så mange røvere og tyve til Danmark, at der er ingen – 0 nada – i den etniske danske befolkning på 4½ mio mennesker, der inderst inde ønsker mere islam i Danmark.
  Der er kun frygten for Mo tilbage i den etniske danske befolkning på 4½ mio! :)

  Kommentar by A-mad — 10. september 2014 @ 09:06

 14. Hvem er de skyldige? Og hvorfor er der ingen etniske danskere, der inderst inde ønsker mere islam i Danmark?
  Grundene er de samme som dem Geert Wilders nævner for Holland i det Hollandske parlament i anledning af islams erklæring af verdenskrig mod vesten den 11. september 2001.
  http://snaphanen.dk/2014/09/09/geert-wilders/

  Kommentar by A-mad — 10. september 2014 @ 09:14

 15. Jeg vil dog sige, at både i Brønshøj og Vanløse har jeg set vejboder hvor ærlighed er forudsætningen for at det kører.
  Grøntsager og ‘hjemmelavet’ Honning.

  Kommentar by mb — 10. september 2014 @ 11:45

 16. “Betalte kartofler smager bedst”
  En dag var der sat et sådan skilt op på den permanente bod, hvor jeg i halvfemserne handlede kartofler på vej til eller fra sommerhuset. Den gang var Holmsland Klit i hvert fald fri for kulturberigere.
  Skiltet skulle nok have været både på dansk og tysk, for at komme ud i alle kroge med budskabet.

  Kommentar by Menig 442 — 10. september 2014 @ 15:09

 17. En universitetsansat kunne sikkert nå frem til meget sigende resultater ved at foretage en korrelationsanalyse mellem udviklingen i tyverisikrede eller overvågede vejboder og antal fremmede fordelt på sigøjnere, muhamedanere og andre fremmede i nærområdet.

  Ikke fordi jeg vil opfordre universitetet til at spilde skatteydermidler på at nå frem til at sigøjnerne er de mest tyvagtige, da det i forvejen er kendt. Men det er mere relevant med den slags forskning end at opdigte homoseksualitet i gamle danske film, som en universitetsforsker er i fuld gang med.som et godt eksempel på spildte forskningspenge.

  Kommentar by perhag — 10. september 2014 @ 18:56

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper