21. juli 2008

Sandheden om Ritzaus Bureaus OTTE-dobbelte skyderi

Klokken 01.28 i natten til i dag rundsendte Ritzaus Bureau en historie fra Israel-palæstina konflikten med den sædvanlige tendens. En tilfældig groft redigeret video fra en en politiserende NGO når verdenspresse via Reuters Bureau, og ender i de danske medier via Ritzau.

Historien er til at overse – en israelsk soldater skyder (formentligt) ufremprovokeret en pælæstinensisk demonstrant i foden, hvad dokumenteres af video.

Skuddet nævnes OTTE gange i en artikel på 130 ord, men problemet er selvfølgelig mere det Ritzaus Bureau i samme ombæring vælger ikke at fortælle.

Israelsk soldat skød palæstinensisk fange (ikke online i eksakt ordlyd).
“… en skudepisode, hvor en israelsk soldat uprovokeret skød en palæstinensisk demonstrant i benet.

Israelske menneskeretsgrupper kræver en undersøgelse af en episode, hvor en israelsk soldat skød en palæstinensisk fange… en video, der dokumenterer skudepisoden i den palæstinensiske landsby Nil’in… Optagelsen… viser hvordan israelske soldater pågriber en palæstinensisk demonstrant. Mens han er i håndjern og har bind for øjnene, tager en af soldaterne sigte og affyrer uprovokeret et skud mod palæstinenserens ben.

B’Tselem har reageret kraftigt på hændelsen og kræver en militær undersøgelse og retsforfølgelse af den soldat der skød, samt af den oberstløjtnant der havde kommandoen. Han holdt palæstinenseren i armen, da skuddet blev affyret.”

Fra The Guardian – Inquiry launched after… Israeli soldier firing rubber bullet… (21/7-08 ca. 01.00).

Last night, the Israel Defence Force said an investigation had been ordered: “This was a serious incident in stark violation of the IDF’s rules of conduct and safety.

It described Abu Rahma as a “rioter” and said he had been “arrested for taking part in a violent riot” near Nil’in.

It said he was allowed home after being examined by a military doctor who found he had been “very lightly wounded with swelling of a toe on his right foot”. It added: “The injury was sustained when an IDF soldier fired an anti-riot weapon in close proximity to the detained Palestinian man.”

(Ashraf Abu-Rahmas storetå; foto fra Ynetnews)

Opdate. TVavisen gav historien et forholdsvis langt indslag (2.14 min.), med reportage fra korrespondent Peter Skautrop , interview med den palæstinensiske demonstrant, samt kommentar til sagen fra Amnesty International. Da den af DR indkøbte video inkluderede fokus på mandens fod, kom det midt i indslaget frem, at der var tale om en gummikugle. Det ændrede dog ikke indslagets karakter. Fra Israels hær filmet under brutal afstraffelse af palæstinenser (TVavisen, DR 21/7-08 Kl. 21.00).

Mette Walsted: … Videoen som man ser bag mig, afslører hvordan en anholdt palæstinenser bagbundet og med bind for øjnene, bliver skudt i benet på klods hold. Tilsyneladende helt overlagt af en israelsk soldater.

Ole Hoff-Lund, Amnesty International : Jeg er ikke i tvivl om at det er ægte billeder… Hvis denne her mand var blevet skudt i hovedet eller i overkroppen, på så kort afstand med en gummikugle, så er jeg ikke sikkert på at han havde overlevet.

The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6006/trackback

23 Comments »

 1. Sådan bliver historien præsenteret på Ekstra Bladets web-tv:

  http://ekstrabladet.tv/nyheder/udland/article1035529.ece

  Kommentar by Anne Larsen — 21. juli 2008 @ 17:37

 2. Al-Ritzau slår til igen!
  Proportionsforvrængning for at fremme en bestemt politisk dagsorden eller slet og ret pro-arabisk og anti-israelsk propaganda.

  Kommentar by Johansen — 21. juli 2008 @ 17:55

 3. Big f…… mistake, det skulle have været rigtige kugler.

  Kommentar by Fritz — 21. juli 2008 @ 18:01

 4. “very lightly wounded with swelling of a toe on his right foot”

  Billedet viser en venstre fod.

  Kommentar by Martin Christensen — 21. juli 2008 @ 18:05

 5. ->4
  Det kan være at han har to venstre fødder :-D .

  Kommentar by Fritz — 21. juli 2008 @ 18:58

 6. Efter hvad jeg kan se på videoen, (#1 linket) må de israelske soldater være udstyret med geværer, der kan skyde omkring hjørner. Bang siger det og fokus er borte og billedet kommer klart igen efter manden ligger på jorden.
  Jeg tror, at soldaten sigter på fotografen, men da løbet er bøjet, går den stålbelagte gummikugle (journalistisk sans for detaljer) uheldigvis lige ned i ofrets storetå.

  Kommentar by Menig 442 — 21. juli 2008 @ 19:24

 7. #4. Ahva, med mindre min storetå er fejlplaceret er det sgu da en venstrefod der er på billedet ????

  Kommentar by whodares(islam skaber tabersamfund) — 21. juli 2008 @ 19:39

 8. Glem det jeg læste galt, men mon dog ikke det er artiklen der roder rundt i højre og venstre.

  Kommentar by whodares(islam skaber tabersamfund) — 21. juli 2008 @ 19:40

 9. Amnesty udtaler lige nu på DDR1, “dramatiske billeder og hvis han var blevet skudt i hovedet på den afstand ville han være død.”

  Så kan man vel næppe komme længere væk fra virkelighed, idioten fra Amnesty (jeg fik ikke fat på navnet) forholder sig hverken til den faktiske skade ( en hævet tå ) eller det faktum at soldaten allerede er arresteret af de Israelske myndigheder.

  Kommentar by Santor — 21. juli 2008 @ 21:15

 10. Begivenheden med skyderiet fandt tilsyneladende sted den 7.juli, men måske har de bare været længe om at fremkalde filmen….
  Eller også har man ikke villet forstyrre heltenes hjemkomst i Libanon :-?

  Kommentar by Fidibus — 21. juli 2008 @ 22:18

 11. Efter min mening viser billedet ikke noget, der kan komme fra et strejfskud med en gummikugle.

  Der er vel tale om sædvanlig pallywood svindel, godt hjulpet af den selvmorderiske vestlige presse.

  Mvh. Børge.

  Kommentar by Børge — 21. juli 2008 @ 22:43

 12. Jeg synes de skulle bruge foden til at sparke de danske hyklerjournalister i røven, hele vejen til perkerstan. De er kræmmere der vil tjene penge, de bukker sig for hvad som helst, de laver ikke en dyt og de lyver og fordrejer og reelt fylder de os med tomhed og følelsesporno.

  De er den største trussel mod demokratiet. Hvorfor og hvornår får de konkurrence. I lille småborgerdanmark, med sin monopoliseren og ligegyldighed, vil en udvikling nok mest komme fra udlandet og ind.

  En ny slags journalisme, hvor faglighed var et krav, på lige fod med ingen tilknytning til venstrefløjen, journalisthøjskolen, dagspressen eller universiteterne osv.

  Det ville være dejligt. Indtil videre må vi glæde os over Urias.
  Proportionerne er fantastiske, uhh, en gummikugle på fussen, overfor 9 dømt til stening for utroskab. Husk stenene må ikke veje over 150 gram, if. amnesty. Det skal ikke gå for hurtigt. Man dør af 200 små hjernerystelser. Mage til menneskehad er sgu sjældent..

  Men næh, sikke en fod! – pløk da svinet midt over.. så er der noget at skrive om.

  Kommentar by Tobulisten — 21. juli 2008 @ 22:53

 13. En Israelsk soldat skyder en tilfangetaget pælestinenser i foden med en gummikugle, og verden er i oprør.
  Palæstinenserne henretter to kidnappede Israelske soldater, som de sidenhen udlevere til Israel i bytte for 200 døde terrorister, samt 5 levende. Ingen gider stille spørgsmålstegn til hvordan og hvorfor disse to soldater er blevet myrdet med koldt blod i palæstinensisk varetægt….

  Kommentar by Jacob A. — 21. juli 2008 @ 23:24

 14. […] Det drejede sig om en gummikugle, som ramte mandens storetå. Mere hos Uriasposten, YnetNews og […]

  Pingback by Fy! « Anna Lyttiger — 22. juli 2008 @ 07:27

 15. Lad os få den stakkelse pelistinenser her op til Danmark, så kan han få lov til at stikke med kniv, voldtage et par kvinder og slutte af med at myrde en tilfældig, til får det lille pus det meget bedre.

  Kommentar by M16 — 22. juli 2008 @ 07:40

 16. Foragten overfor medierne må da for hulen snart slå rod i de fleste herhjemme ?

  Og Amnesty er ikke det papir værd deres navn er skrevet på.

  Ja- det ville ha´været klædeligt om de havde taget fat på de steninger der skal foregå i Iran – i stedet for den storetå !

  Hvad kan vi udlede af Reuters, DRs, Mette Walsteds og Amestys valg af emner der skal oplyses om ?

  Kommentar by Vivi Andersen — 22. juli 2008 @ 13:37

 17. Israels hær taget i groft overgreb – mand skudt i storetåen med en gummikugle.

  “Ole Hoff-Lund, Amnesty International : Jeg er ikke i tvivl om at det er ægte billeder… Hvis denne her mand var blevet skudt i hovedet eller i overkroppen, på så kort afstand med en gummikugle, så er jeg ikke sikkert på at han havde overlevet.”

  Nej! og hvis han havde fået en meteor oven hovedet, havde han heller ikke overlevet. Han blev jo netop ikke skudt i hovedet, men i storetåen. Hold kæft en idiot, han lever op til sit navn-Hoff.

  Iøvrigt ved vi jo heller ikke, hvad der er gået forud, siden han blev arresteret. Sikkert militært overgreb. Det er tydeligt at israelerne skal dømmes efter en dobbeltmoralsk standard. Landet skal hele tiden dæmoniseres af journalister med to hjerneceller.

  Iøvrigt talte Ekstrabladet i første omgang ikke om en gummekugle-eller også var det punkt for formildende. Men okay Ekstrabladet er ikke forlovet med muslimerne som Politiken. Bladet er bare alment reaktionært og burde aldrig læses.

  Kommentar by kurt rosenstrøm — 22. juli 2008 @ 15:24

 18. Det for langt ude, skal Nyhedstjenesten på (D)DR bruges til at tale om en øm storetå!!!
  Gud fanden bevares!!

  Kommentar by li — 22. juli 2008 @ 17:18

 19. Hvornår begynder amnesty/danmarx radio at interessere sig for steninger af utro og voldtagne kvinder samt homoseksuelle i de islamiske fascistlande iran og saudi arabien.

  Kommentar by Poul — 22. juli 2008 @ 19:43

 20. Da jeg var nede og handle ind i det lokale indkøbscenter havde Amnesty taget opstilling og prøvet at hverve nye medlemmer (“cash cows”) til deres dybt utroværdige forening. Jeg gik forbi dem et par gange, og såvidt jeg kunne se havde de ikke held med sig i deres hvervning. Folk gik bare forbi uden at værdige dem et blik.

  Kommentar by JensH — 22. juli 2008 @ 19:54

 21. De sigter dårligt- desværre.

  Kommentar by Tolder — 22. juli 2008 @ 21:55

 22. Ole Hoff-Lund får mig i den grad lyst til at stikke ham een på kassen !

  Jeg kan ikke klare disse selvfede typer, hvor selvbetydningen og deres egen godhed lyser ud af fjæset på dem.

  De er provokerende så det fløjter.

  Også i deres måder at inddæmme f.eks. en gågade på : een eller 2 mand i hver ende af gaden, så folk ikke kan undgå at skulle forbi dem og deres forsøg på at shanghaje nye medlemmer til deres møgforening.

  Deres opstillinger ved indgangene til diverse supermarkeder har den samme hensigt og er lige så irriterende.

  Kommentar by Vivi Andersen — 23. juli 2008 @ 16:57

 23. Ole Hoff-Lund skulle tage at bruge tiden på de virkelige forbrydelser mod mennesker i stedet for på en palæstinensisk storetå.

  Hvornår ser vi Amnesti International aktionere mod de offentlige henrettelser af homoseksuelle på den store plads midt i Riyad, Saudi-Arabien?

  Hvornår ser vi dem gå i aktion mod de barbariske afstraffelsesmetoder som stening, pisk, stokkeslag udøvet af mullahstyret i Iran?

  Hvornår ser vi dem med fordømmelser af den terror, der udøves systematisk mod kvinder (i islams navn) via underkuelse, slørtvang, ingen rettigheder, dømt til at være fødemaskiner, etc.

  HVORNÅR?

  Jeg har kun foragt til overs for disse enøjede hyklere.
  DR er en skandale også i denne sag.

  Kommentar by Johansen — 23. juli 2008 @ 19:38

RSS feed for comments on this post.

Leave a comment

Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

  

Vælg selv beløbBlogs


Meta
RSS 2.0
Comments RSS 2.0
Valid XHTML
WP


MediaCreeper