21. juli 2008

Expressen: Sverige har plads til 150 mio. indbyggere

Det virker næsten surrealistisk. Fra gårsdagens leder i svenske Expressen – Välkomna!.

“I morgon presenterar SCB en sammanställning av hur många vi är som bor i Sverige. Vi skulle kunna vara många fler…

Invandringen är nämligen, som bland annat ekonomen Philip Legrain visat i sin bok “Immigrants – Your Country Needs Them”, en vinstaffär för samtliga parter. Särskilt som den rika världens befolkning blir allt äldre…

Att invandringspolitiken, i synnerhet integrationsaspekten, varit katastrofal är inte invandrarnas fel. Faktum är att vi behöver inte bara en mycket bättre migrations- och integrationspolitik utan också många fler invandrare. Att regeringen öppnar gränserna för arbetskraftsinvandring är ett bra första steg. Men för att i en global ekonomi på allvar kunna konkurrera om arbetskraften med länder där det talas stora världsspråk och där det finns ett helt annat utbud av kultur och arbeten kan vi inte backa in i framtiden. Sverige måste skaffa sig en ambitiös strategi för att locka hit folk.

En handfull politiker och debattörer har riktigt stuckit ut hakan i denna laddade fråga. Miljöpartisten Lena Klevenås tyckte att vi skulle bli 30 miljoner. Anders Ferm (s) och Mauricio Rojas (fp) höjde budet till 50 miljoner. Journalisten Jenny Morelli drog till med 80 miljoner i Kommunalarbetaren medan hennes kollega Torbjörn Björkman på Proletären toppade med 160 miljoner.

Det är egentligen bara fantasin – och modet – som sätter gränser.”

150 mio. indbyggere virker helt unødvendigt. Det svenske demokrati vil forsvinde før landet får 15 mio. indbyggere. Operationen lykkedes, patienten døde.

 • 19/7-08 Snaphanen – “30, 50 , 80 eller 160 millioner svenskere?”.
 • Oploadet Kl. 18:26 af Kim Møller — Direkte link21 kommentarer
  Arkiveret under:

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6008/trackback

  21 Comments »

  1. Da jeg startede i skolen sagde lærerinden, at hele verdens befolkning kan stå på Bornholm. Det er en del år siden, men mon ikke at hele verdens befolkning i dag kan stå i Sverige.
   I øvrigt så husker jeg, at en politiker udtalte at Herning sagtens kunne huse en million. Så hvorfor lægge ud med beskedne 150 millioner, er der ikke nogen der har et højere bud?
   “Fakta” er jo, at vi skal have indvandring for at der er nogen til at passe de gamle. Når indvandrerne bliver gamle, skal vi igen til at forcere indvandringen for at indvandrerne kan blive passet.
   Enten er jeg tilskuer til det absurde teater eller også befinder jeg mig i et galehus.

   Kommentar by Menig 442 — 21. juli 2008 @ 18:55

  2. En omhyggelig udregning viser, at hele Jordens befolkning (med en god kvadratmeters ståplads til hver) kan placeres på Sjælland. Så hvorfor ikke skaldede 50, 100 eller 150 millioner i det store Sverige?

   De oprindelige svenskere kan vi tage imod som flygtninge til gengæld for den tjeneste, deres forfædre ydede danske jøder i 1943.

   Kommentar by Crass Børsting — 21. juli 2008 @ 19:48

  3. “Det är egentligen bara fantasin – och modet – som sätter gränser”

   Ja, i Sverige er det kun fantasien der sætter grænser. Ikke som i andre lande hvor man må trækkes med virkelighedens begrænsninger. Mod har det i øvrigt ikke meget af derover.

   Kommentar by RettenTilSelvforsvar — 21. juli 2008 @ 19:48

  4. Hvad har disse fantaster egentlig tænkt sig, at alle disse millioner af mennesker skal leve af. Sverige ligger på breddegrad med Grønland, Alaska og Sibirien. Er der andet at beskæftige sig med end skovhugst der nord for korngrænsen. Og hvor længe vil det vare, før end 50 millioner mennesker har fælder samtlige træer i Sverige ? Og hvad så ? Hvis Sverige lå et sted, hvor man kunne høste tre gange om året, så måske. Men i mellemsverige har man kun høslet og i den øverste trediedel slet ingen. Kun rener og myg og vinter otte måneder om året.

   Hvor tåbelig har man egentlig lov til at være?

   Kommentar by Andreas — 21. juli 2008 @ 20:34

  5. Bangladesh har 150 millioner indbyggere. Landet er fire gange så stort som Danmark. Så det kan godt lade sig gøre. Men giver det et godt liv til dem som bor der? Næppe. Hvis befolkningsstigningen i Bangladesh stiger i samme takt som nu vil der bo 300 millioner om et par og tredive år. Ligeså mange i USA i dag.

   I 1991 var der 650.000 indbyggere i Gaza-striben. I dag er der 1.500.000 indbyggere. De kunne ikke engang brødføde sig selv dengang.

   Demografi og befolkningsudvikling er noget af det mest fascinerende og skræmmende man kan kigge på. Med den enorme skævhed i hvor befolkningen eksploderer og hvor den stagnerer vil det næsten uundgåeligt få stor betydning for fremtiden og det ser ikke specielt godt ud. Især når man er så selvudslettende som svenskerne & Bjørn Elmquist.

   Glem alm. om klima-udfordringen. Det er den demografiske udvikling der kommer til at batte.

   Kommentar by Jakob — 21. juli 2008 @ 22:31

  6. alm=alt

   Kommentar by Jakob — 21. juli 2008 @ 22:31

  7. ” Att invandringspolitiken, i synnerhet integrationsaspekten, varit katastrofal är inte invandrarnas fel. Faktum är att vi behöver inte bara en mycket bättre migrations- och integrationspolitik utan också många fler invandrare. Att regeringen öppnar gränserna för arbetskraftsinvandring är ett bra första steg. Men för att i en global ekonomi på allvar kunna konkurrera om arbetskraften med länder där det talas stora världsspråk och där det finns ett helt annat utbud av kultur och arbeten kan vi inte backa in i framtiden. Sverige måste skaffa sig en ambitiös strategi för att locka hit folk.”

   “En ambiøs stategi”. En udstilling af et eksempel på tidlig hjernedød.
   Der er simpelthen ikke noget at gøre. Mennesket ser det, det vil se og derudfra arbejder det med de skønneste hypotser og teorier om mennesket og verden.

   Da den slags mennesker er uden for pædagogisk rækkevidde, er det stort set nytteløst at argumentere imod dem.

   At et samfund ikke kun er en samling af mennesker som arbejder og producerer men også mennesker, som også ønsker tryghed og sikkerhed i deres er underordnet det økonomiske mål.

   Verden er stået stille for den slags idioter. Inderst inde er de selvfølgelig multikulturelle og bruger nu den økonomiske model for at forfølge deres idealisme. Eller også vil de bare være politiske korrekte, det er ikke til at vide.

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 21. juli 2008 @ 23:31

  8. Bortset fra det har Jacob ret.

   Kommentar by kurt rosenstrøm — 21. juli 2008 @ 23:32

  9. Reportage fra det multikulturelle Malmø af Hans Hauge:

   http://jp.dk/arkiv/?id=1393954&eceExpr=hauge%22%20/%3E&eceArchive=o

   Kommentar by Johansen — 21. juli 2008 @ 23:37

  10. Sjovt som “journalister” kan finde ud af sociologisk og miljø-forskning nok til at vurdere hvor mange “svenskere” landet kan understøtte.

   Hvad er deres faglige forudsætninger ?

   Ligesom Sabroe så tror de at de er kunstnere og videnskabsmænd snarere end en flok telegrafmaskiner med puls.

   Den 4 statsmagt lægger godt nok ikke låg på sig selv hinsidan.

   Kommentar by DaLi — 22. juli 2008 @ 00:08

  11. Det er trods alt ved at dæmre for dem: “Att invandringspolitiken, i synnerhet integrationsaspekten, varit katastrofal är inte invandrarnas fel…” Men de tror åbenbart, at det kan fixes, så det går bedre med de næste 100 mio.
   Han har vel iøvrigt ret. Der kunne sagtens leve og trives 150 mio. mennesker i Sverige, hvis de alle sammen var veluddannede, arbejdsomme og lovlydige.

   Kommentar by Mig — 22. juli 2008 @ 10:03

  12. ““Fakta” er jo, at vi skal have indvandring for at der er nogen til at passe de gamle. Når indvandrerne bliver gamle, skal vi igen til at forcere indvandringen for at indvandrerne kan blive passet.”

   Fakta er om noget, at 68’generationen har sejret sig ihjel med et uhørt stort socialapparat som sjovt nok kulminerer netop i deres egen alderdom.

   Hvis 68’erne kunne starte med at indrømme det absurde i, at ½ af befolkningen intet andet skal lave end at passe/behandle/retssikre/sagsbehandle dem og deres ’situation’ OG samtidigt finansiere gildet – efter de i årevis har røget, drukket, stresset og voldædt en sund og aktiv alderdom væk – , så kunne det være at debatten om manglende arbedjskraft og tilhørende indvandring kunne ramme et fornuftigt leje.

   Kommentar by DaLi — 22. juli 2008 @ 10:30

  13. Hvordan kan nogen stadig tro, at indvandring løser et evt. problem med arbejdskraftmangel. Selv hvis det lykkes at skaffe indvandrere med de nødvendige kvalifikationer, vil de jo meget hurtigt hente/stifte familie, hvorefter befolkningen vil have den samme sammensætning, blot i større antal, hvorefter arbejdskraftmangelen vil være endnu større.
   Arbejdskraftmangel er et strukturelt problem. Det kan kun løses ved at satse på landets egen befolkning ved hjælp af efteruddannelse, højere pensionsalder, sociale tiltag, offentlige besparelser o.s.v.

   Kommentar by GB — 22. juli 2008 @ 13:22

  14. Hvordan kan iøvrigt nogen gå ind for en så enorm indvandring, at landets egen befolkning – undskyld det gammeldags udtryk – kommer i absolut mindretal. De må jo være enten sindssyge – jeg mener det bogstaveligt – eller ikke tage sig selv alvorligt. De promenerer blot deres politiske korrekthed.
   Så tossede har vores Tøger-segment trods alt aldrig været? Eller kan Bjørn Elmquist godt være med her?

   Kommentar by GB — 22. juli 2008 @ 13:28

  15. Jublende idioti!

   ”Siffror från Världsbanken visade för några år sedan att om de rika länderna ökade sin arbetskraft med tre procent mellan 2001 och 2025, skulle världen tjäna 356 miljarder dollar om året. 162 miljarder skulle gå till invandrarna själva, 139 miljarder till de nya hemländerna och 143 miljarder till dem som stannar i den fattiga världen.”

   For det første ville jeg ikke et sekund tro på verdensbankens tal. For det andet taler de om at øge arbejdskraften. Det kan der være fornuftigt i den vestlige verden, men det gør man da ikke ved at importere endnu flere analfabetiske bistandklienter. Det gør man ved at sætte flere af de mange, der ikke laver nyttigt arbejde, i nyttigt arbejde. Man bliver da ikke rigere af bare at skalere op!

   I ingeniørernes og naturvidenskabens verden har man lavet en række værktøjer til at skære igennem komplicerede problemer. Her lyder det fundamentale spørgsmål: Bliver vi rigere af flere eller færre mennesker. Her gør den kloge så det, at han tager spørgsmålet helt ud i grænserne for den parameter, han vil undersøge virkningen af. Altså bliver Sverige rigere af, at der er 1000 milliarder ”svenskere” frem for 1 (ikke milliard, men én person)? Og næste spørgsmål er, om man tror på, at funktionen (rigdom) er en monotont aftagende eller voksende funktion eller en med lokale optima? Jeg er ikke i tvivl om svarene. Da især ikke når jeg ved at Sverige hvert låner et par milliarder for at overleve.

   Næste spørgsmål i hierarkiet er, om man tror på varige løsninger, der går ud på, at én verdensdel producere livsvigtige produkter (fødevarer) til en anden verdensdel? Her er svaret også helt klart.

   For nylig viste Lanbrugsbladet tallene for verdens fødevareproduktion. Nordamerika lå klart i spidsen, med eu på andenpladsen med en ¼ af den nordamerikanske produktion. Resten af verden producerede stort set intet. På søjlogrammet var Ruslands, Kinas og Afrikas produktion næppe synlig. Og selvom Afrika kunne høste 3 gange om året nogle steder, så vil der gå mindst 50 år før Afrika overhovedet vil kunne forsørge sig selv. Afrikas og mange andre verdensdeles jord er nemlig meget ufrugtbar på grund af fosformangel, og mangel på væsentlige mineraler, dræning osv.. Dygtige bønder og hele det infrasystem, der skal til et produktivt landbrug, har de heller ikke, og de får det heller ikke. Nogensinde.

   Så svenske idioters plapren ud af en tangent, hvis retning de ikke kender, er direkte uansvarlig. En presse, der bringer sådan idioti til torvs, burde sultes væk fra jordens overflade.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 22. juli 2008 @ 14:41

  16. Er det ikke også “røde skole” Ritt der påstår, at det ikke er antallet der er problemet!!!! men integrationen! og så er det lige man spørger, hvilken integration af noget uintegrerbart islamisk ?
   Nej, stem ALDRIG Socialdemokratisk, de er uden for realistisk forståelse.

   Kommentar by li — 22. juli 2008 @ 16:56

  17. Der var også en radigal tåbe af en minister der mente, at vi kunne tage imod alverdens flygtninge.

   Radigale, pladderhumanister, dansk folkeparti……. hvem er egentlig de egentlige ekstremister ?

   Kommentar by Tolder — 22. juli 2008 @ 21:54

  18. Børge, din slags vil uddø. De fleste yngre udgaver må vælge mellem at vantrives eller emigrere. Vi er færdige med at fatte noget som helst. Landets hjerne er næsten bortopereret (tilbage er endnu talecenteret). Måske er det bedste billede på landet en høne uden hoved, som selv løber hen mod slagteriet..

   Kommentar by Kim Poulsen — 23. juli 2008 @ 11:20

  19. Hej Kim

   Kostelig og rammende beskrivelse af Danmark – høne uden hoved, der selv løber hen på slagteriet. :-)

   På min arbejdsplads er de begyndt at fejre, at den gamle ildsprudende ildelugtende øgle snart forsvinder. Jeg kunne måske have lavet min egen jurrasic-park, men jeg må indrømme, at jeg i stedet anbefaler alle de unge velbegavede mennesker med en god uddannelse, jeg har kontakt med, at emigrere. Og det gør de.

   Mit råd til alle unge danske med hjerte og hjerne, er at få fyldt nyttig uddannelse på, og så komme væk i en helvedes fart.

   Mvh. Børge.

   Kommentar by Børge — 23. juli 2008 @ 16:37

  20. “Et hemmeligt EU-ja-parti”

   Nu er det jo ikke på alle områder DF (og måske socialdemokraterne med konkurrencestaten), er ’socialdemokrater’. DF trækker også i liberalistisk retning.
   Den dag troen på indvandringen kan stoppes, forsvinder, så forsvinder ‘vi tidligere socialdemokrater’ også fra DF.

   F.eks. var DF, i starten, ikke afvisende over for salget af Dong. Var med til at halvere dagpengeperioden, fordoble genoptjeningsperioden. De har det dog med at ændre holdning (eller hedder det nu skifte standpunkt?), er ikke lige opdateret med hvad de p.t. mener om ovenstående. :-)

   Kristian Thulesen-Dahl har lige foreslået at “Danskere skal arbejde flere år fremfor at give plads til flygtninge” (Ugebrevet A4). Det bliver nok uden overtidsbetaling:

   DF’s EU-vælgerbedrag 25.09.2010
   “..stemmer DF imidlertid for omkring 90 pct. af regeringens EU-politik”
   ” .. arbejdstagerrettigheder .. har DF sagt ja til, at f.eks. tyske slagterier kan udkonkurrere danske arbejdere ved at ansætte polske arbejdere 65 timer om ugen uden den mindste overarbejdsbetaling
   http://jp.dk/opinion/breve/article2194661.ece

   – faldt lige over den her fra 20.07.2008 :-(

   Välkomna! Av Ledarredaktionen.
   Miljöpartisten Lena Klevenås tyckte att vi skulle bli 30 miljoner. Anders Ferm (s) och Mauricio Rojas (fp) höjde budet till 50 miljoner. Journalisten Jenny Morelli drog till med 80 miljoner i Kommunalarbetaren medan hennes kollega Torbjörn Björkman på Proletären toppade med 160 miljoner.
   Det är egentligen bara fantasin – och modet – som sätter gränser.
   http://www.uriasposten.net/archives/6008

   Kommentar by anno — 20. september 2015 @ 10:37

  21. En fejl, indlæg 20 skulle have været her
   http://www.uriasposten.net/archives/69195#comments

   Kommentar by anno — 20. september 2015 @ 10:39

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper