23. juli 2008

En tur til Gellerup

Solen skinnede, så det var tid til at besøge samfundets skyggesider. En tur til Gellerup, med besøg i kirken, det lokale bibliotek, City Vest, Bazar Vest, og slutteligt et lille kig på Grimhøjmoskeen.

City Vest, hvor unge andengenerationsindvandrere tidligere kastede sten efter politi mfl. Nu er den overdækket – støbejern.

Gellerup Kirke, der har ansat muslimske vagter til at sikre kirkegængerne. En stor del af dem er iøvrigt kristne fra Mellemøsten. Symbolikken var til at tage og føle på: Den fraværende Gud…

 • Juli 2008 Sappho – Folkekirken betaler for muslimske vagter.
 • Juli 2008 Sappho – Lars Hedegaard: Ikke mere fra Rønn (kommentar).
 • Civilregistrering i kirken. Her må sognets ikke-kristne flertal henvende sig ved fødsler…

  Lokalcenteret, midt i betonhelvedet.

  Gellerup Bibliotek, har ligesom kirken ansat vagter. Masser af aviser og bøger på ‘verdenssprog’, men også mere eller mindre lødig litteratur på dansk.

  Lighed og broderskabsforeningen. Absurd navn for en moske der udklækker terrorister…

  “Det er påfaldende, at så lille en moske i så lille en by som Århus er i stand til at producere så forholdsvis stor en flok mennesker, som har været aktive i terrorsagen.” (Prof. Mehdi Mozaffari)

  Oploadet Kl. 18:38 af Kim Møller — Direkte link62 kommentarer
  Arkiveret under:

  The URI to TrackBack this entry is: http://www.uriasposten.net/archives/6012/trackback

  62 Comments »

  1. Smuk stemnings-rapport fra multikulti idyllen.

   Men glem nu ikke, at det er danskernes skyld at det står så trist til i indvandrer-ghettoen. Hvis vi bare havde være mere imødekommende, og ikke havde haft så væmmelig en tone i debatten – så havde Gellerup været et anderledes velfungerende og smukt sted. Nu må idyllen vente lidt endnu, men den er på vej – de har både Wammen, Jelved og kronprinsessen ved selvsyn erfaret og fortalt videre til politiken-segmentet der jo i det daglige af uransaglige årsager holder sig væk derfra.
   Hvis dog bare danskerne ikke var så racistiske, så ville ……

   Kommentar by Superman — 23. juli 2008 @ 19:10

  2. Wauw, for at ’skyde’ de billeder har Kim Møller altså været mere i Gjellerup-parken end nogen radikal politiker nogensinde har været det. Det er tilsyne ladende sådan, at mange radikale og andre multikultier lider meget stærkt af ‘Vestager-syndromet’, og derfor foretrækker at nyde multikulturen på behagelig afstand.

   Men ellers en glimrende stemningsraapport fra et stykke tidligere Dansk land. Næsten ligesom når Snaphanen har billeder fra Skåne.

   Kommentar by JensH — 23. juli 2008 @ 19:29

  3. 2 JensH

   Gellerup er dansk land, men det er besat. Det er besat af nogle mennesker, som bl. a. ikke kan lide grønlændere, og derfor stener dem ud af enklaven.

   Det piner mig at se arabisk skrift på et af vore offentlige kontorer. Endnu en misforståelse i “godhedens” og “mangfoldighedens” navn.
   Det her er jo Danmark og ikke arabien, tyrkiet eller for så vidt England. Her er det officielle sprog, dansk, vort modersmål. Nå, men jeg er måske håbløst gammeldags?
   Når danskere emigrerer til andre lande, kan vi jo heller ikke forvente, at det nye lands offentlige kontorer bærer vort modersmål.

   I øvrigt ser betonghettoen ulamindelig trist og grå ud. Eneste formildende omstændighed synes at være den danske folkekirke.
   Det er nøjagtig sådan en fornemmelse man også har, når man færdes i Vollsmose. Her er det yderligere trist, fordi halvdelen af forretningerne i Center Øst/Outlet Fyn står gabende tomme. Jeg har dog indtryk af, at der er mere “liv” i Bazaar Vest?!

   Kommentar by Johansen — 23. juli 2008 @ 19:58

  4. -> #3 Johansen

   “Nå, men jeg er måske håbløst gammeldags?”

   Overhovedet ikke. Jeg var selv ved at få kaffen galt i halsen da jeg så billedet fra Civilregistreringen. Omvendt er billedet en glimrende illustration af alt hvad der var galt med Udlændingeloven af 1983. Et billede kan faktsik sige mere end 1.000 ord.

   Men jeg skal selvfølgelig beklage, at jeg i mit første indlæg brugte vendingen “et stykke tidligere Dansk land”. Det er selvfølgelig mest korrekt at sige at det er “Dansk land, men det er besat”.

   Iøvrigt, færdes du i Vollsmose??? Kan man det?? Jeg kan sagtens komme i tanker om kvarterer i Københavns-området hvor jeg ikke ville sætte min fod, specielt ikke efter mørkets frembrud.

   Kommentar by JensH — 23. juli 2008 @ 20:13

  5. @3

   “Det er besat af nogle mennesker, som bl. a. ikke kan lide grønlændere, og derfor stener dem ud af enklaven.”

   Der var vel tale om fordrukne grønlandske sociale tabere ?
   Hvorend taberne/nasserne kommer fra skal de bare UD – VÆK !

   Kommentar by Tolder — 23. juli 2008 @ 20:38

  6. Hej Kim

   Tak for en hyggelig lille sommermontage, der helt fik mig til at tænke tilbage på den tid, hvor jeg boede ikke alt for langt derfra… Kunne nu godt lide at handle i Bazaren (god slagter IMO).

   Mht. lige netop dén moské er det sjove ikke dens navn, men at den ligger 200 meter længere nede ad vejen fra Hjemmeværnsdepotet — hvor man nogle gange kan se, at de står og hiver tungt issenkram op på lastbiler… :-/

   Kommentar by Nikolaj Hawaleschka Stenberg — 23. juli 2008 @ 21:12

  7. 4 JensH

   Indtil sidste år boede jeg i en bydel af Odense C, som støder op til bydelen, Vollsmose, Odense NØ.
   Jeg kom lejlighedsvis i Vollsmose, når jeg skulle hente min søn hos en vietnamesisk klassekammerat. Endvidere så ligger Vollsmose, som det jo fremgår af navnet, i et moseområde. Det er et fantastisk naturområde med mange gode (løbe)stier, som jeg gennem årene har løbet tynde.

   Når man færdes i Vollsmose, er det ligesom at befinde sig i et fjernt land. Man føler sig – med en lidt slidt floskel – fremmed i sit eget land.
   Jeg har heldigvis “kun” oplevet én ubehagelig episode med en somalisk blotter, som havde lagt sig ved siden af stien, da jeg kom løbende. Dog ville jeg aldrig som min veninde benytte mig af Vollsmose svømmehal.
   I dagstiden er jeg frygtløs men efter mørkets frembrud ville jeg aldrig bevæge mig derind! Man bliver vel lidt hærdet, når man har boet 4 år på Nørrebro :-)

   Kommentar by Johansen — 23. juli 2008 @ 21:13

  8. @ Johannes og JensH

   Dér synes jeg nu nok lige i tvinger skruen lidt for meget. At fødselsregistreringen står på andre sprog end vel det mindste man kan forvente, af en serviceminded offentlig sektor — især når nu på det groveste tvinges til at lade sine børn registrere af statsmagten, som var Danmark en anden diktaturstat.

   Kommentar by Nikolaj Hawaleschka Stenberg — 23. juli 2008 @ 21:17

  9. Er det virkelig udlændingeloven der er problemet? Kunne det ikke lige så godt være velfærdssamfundet der fejler? Hvis der ikke var mælk og honning på andres regning, ville vi vel ikke få nogen herop som ikke ville forsørge dem selv. Og med selvforsørgelse kommer jo også en noget mere fornuftig indstilling til livet og ens omverden.. I hvert fald så vidt jeg har erfaret :-)

   Kommentar by Per — 23. juli 2008 @ 21:19

  10. -> #7 Nikolaj Hawaleschka Stenberg

   “tvinges til at lade sine børn registrere af statsmagten, som var Danmark en anden diktaturstat.”

   Hvem skulle ellers hvis ikke staten?? Brugsen eller Irma?? Men jeg kan se på din blog at du er en af disse neo-liberale fantaster, hvis ideal-samfund er det totale fravær af et samfund, d.v.s. fravær af de nomer, værdier og regler som normalt er den kit der holder et samfund sammen. Alt kan vel efter din mening skubbes under rubrikken ‘personlig frihed’. Har jeg ret??

   Kommentar by JensH — 23. juli 2008 @ 21:26

  11. -> #6 Johansen

   “Når man færdes i Vollsmose, er det ligesom at befinde sig i et fjernt land”

   Det er desværre ikke kun i Vollsmose man gør det. Jeg er bosiddende i Københavns-området, og uanset hvor man befinder sig kommer der flere og flere hættemåger i gadebilledet. Men det er vel ikke så mærkeligt hvis man tager den demografiske udvikling i betragtning. Jeg spørger efterhånden mig selv om denne opstramning der kom i udlændingeloven i 2002 ikke kom for sent. Når der er så meget ballade med dem nu hvor de udgør omrking 5 % hvad har vi så i vente når de udgør 10 eller 15 procent??

   Kommentar by JensH — 23. juli 2008 @ 21:32

  12. @Nikolaj

   “Kunne nu godt lide at handle i Bazaren ”

   Også mig. Jeg har heller aldrig været særlig begejstret for det der “Moms” – så Bazaren er et marked lige efter mit hoved.

   Det er sådan set det eneste positive jeg kan sige om stedet; de handlende derude nærer tilsyneladende heller ikke den store begestring for en statsmagt der absolut vil blande sig i alting. De køber varer til en pris, og vil sælge den til en højere. Alt andet rager dem en høstblomt. Arbejdsmiljø, moms og skat, sort arbejde, fødevaresikkerhed, lukkelov, osv. osv.
   Men så har jeg også gjort mig umage for at finde noget positivt at sige om området – og jeg er ikke helt sikker på at det i praksis er så hensigtsmæssigt endda, da de jo kører på frihjul – men i princippet hylder jeg deres frihedstrang.

   Kommentar by Superman — 23. juli 2008 @ 22:00

  13. 10 JensH

   “Jeg spørger efterhånden mig selv om denne opstramning der kom i udlændingeloven i 2002 ikke kom for sent.”

   Jeg vælger at tro på, at det var i sidste time, at vi fik strammet udlændingekursen. Jeg kan ikke bære andet.
   Dermed ikke sagt, at vi er færdige med opstramningerne. Vi mangler effektive repatrieringer for uintegrerbare tilvandrere og udvisninger af kriminelle ikke-danske statsborgere ved 1. gangs kriminatlitet.
   Det skal vi have gennemført for at sikre en værdig fremtid for vore børn og børnebørn i Danmark. Andet kan vi simpelthen ikke være bekendt.

   Kommentar by Johansen — 23. juli 2008 @ 22:24

  14. JensH – Der findes mig bekendt en hel del lande hvor borgerne ikke bliver registrerede eller ligefrem tildelt et nummer. Mener du at disse lande fattes normer, værdier og regler? Det er måske kun i lande med CPR-registre at man har andet end anarki? For så ser verden da ret sølle ud!

   Forresten er Nikolaj ikke “neo-liberal”. Han er mig bekendt klassisk liberal. Hvis der skal være tale om en ny liberalisme, så kan det kun være den socialdemokratisme som Fogh står for..

   Kommentar by Per — 23. juli 2008 @ 22:33

  15. @ Per: “Hvis der skal være tale om en ny liberalisme, så kan det kun være den socialdemokratisme som Fogh står for..”

   He he. Pun intended.

   @ JensH: Du kunne ikke tage mere fejl.

   Kommentar by Nikolaj Hawaleschka Stenberg — 23. juli 2008 @ 22:39

  16. -> #12 Johansen

   “Vi mangler effektive repatrieringer for uintegrerbare tilvandrere og udvisninger af kriminelle ikke-danske statsborgere ved 1. gangs kriminatlitet.”

   Vi er igen enige. Men når det kommer til de kriminelle der rent faktisk bliver smidt ud, så har vi hver gang det helt store hyleri fra medierne og opposition. Uanset om vi taler om voldtægtsforbrydere eller mordere kommer den samme hysteriske skrigeri om ‘dobbelt straf’, hvilket selvfølgelig er noget vrøvl. De får deres fængselsstraf, og så får de bare at vide de ikke er velkomne mere, og sidstnævnte er ikke nogen ‘ret’ der bliver taget fra dem. De er ikke statsborgere og kan som sådan ikke ‘forlange’ at skulle opholde sig på Dansk territorium.

   Men det at vi skal have det hyleri hver gang gør unægteligt det, at domstolene selvfølgelig ved det er kontroversielt, og derfor er de tilbageholdende med at udvise udenlandske kriminelle. At medierne og oppositionen ofte har held med deres hyleri illustreres vel udmærket af, at de to Tunesere der ville slå Kurt Westergård ihjel STADIG befinder sig i Danmark. I fængsel, bevares, men do på Dansk territorium.

   Under sidste vinterferies intifada kom Thorning-Schmidt med et nyt ‘integrations-udspil’, som bl.a. indeholdt et repatrierings-program, men det vist meningen hun ville prøve at lokke de uintegrerbare til at rejse v.h.a. en stor sum penge, og kom ikke ind på hvad hun så ville gøre hvis de sagde nej til denne sum. Men når man tænker, at Socialdemokratiet hyler op om ‘amnesti’, hver gang der kommer en sag med afviste asylansøgere, så tror jeg ikke vi skal forvente meget fra den kant.

   Kommentar by JensH — 23. juli 2008 @ 23:04

  17. M.h.t. repatriering, så skrev jeg sidste sommer et indlæg om emnet på min blog, og i min rablende megalomani har jeg Socialdemokraterne mistænkt for at have ladet sig inspirere af det:
   (…)”Regeringen skal nedsætte en arbejdsgruppe, der i tæt samarbejde med politi, efterretningstjeneste og sekundært sociale myndigheder udpeger personer med udenlandsk (i realiteten muslimsk) baggrund, der udgør en reel- eller potentiel sikkerhedsrisiko for det danske samfund. Derefter skal man enkeltvis undersøge, om det vil være muligt for de pågældende at vende tilbage til deres oprindelseslande, eventuelt, fordi de er i besiddelse af dobbelt statsborgerskab. Er det tilfældet, skal arbejdsgruppen ud fra en helhedsvurdering, der bl.a. indbefatter personernes alder, indtægts- og familieforhold, udarbejde individuelle tilbud om økonomisk kompensation med henblik på at få de pågældende til at rejse permanent tilbage til deres hjemlande. Som udgangspunkt skal tilbuddene være på syvcifrede beløb, der er tilstrækkelige til at sikre personerne i målgruppen en økonomisk tryg tilværelse i de lande, de vender hjem til, men arbejdsgruppen skal samtidig sikre sig, at beløbene er væsentlig lavere end det, det anslås at ville koste den danske statskasse, hvis de pågældende blev i Danmark resten af deres liv. Vælger en person at tage imod tilbuddet, skal vedkommende samtidig skrive under på, at han (eller hun) afskriver sig sit danske statsborgerskab og aldrig nogensinde vil forsøge at bosætte sig her i landet igen. Der vil selvsagt være tale om en helt igennem frivillig ordning, men da de pågældende personer ikke bryder sig om det danske samfund – herunder grundpiller som det parlamentariske- og juridiske system, ytringsfriheden, ligestilling mellem kønnene og seksuel frihed – men tværtimod prøver- eller ønsker at omstyrte det, og for de flestes vedkommende føler større tilknytning til deres oprindelseslande og de der gældende styreformer, er der ikke meget, der taler imod, at de skulle acceptere sådanne tilbud.

   Under sidste sommers uroligheder i Libanon, da ca. 5.700 af de herboende libanesere var på ferie i hjemlandet, kom det endegyldige bevis på det, mange danskere har påpeget i årevis. Nemlig, at mange af de mennesker, der i sin tid kom til Danmark som flygtninge, kun forlod deres hjemlande for at forbedre deres levestandard og i virkeligheden, set ud fra et sikkerhedsmæssigt synspunkt, godt kunne være blevet i deres oprindelseslande. Med implementeringen af ovenstående plan kunne en del af dem både leve der, hvor de helst vil være, og samtidig have en – efter enhver målestok – meget god levestandard.”

   http://omnial.wordpress.com/2007/07/18/betal-antidemokratiske-muslimer-for-at-rejse-hjem/

   Kommentar by JanChris — 23. juli 2008 @ 23:26

  18. -> #16 JanChris

   Glimrende forslag. Problemet er bare, at det får du ikke engang V & K med på. Endnu da. Socialdemokraternes forslag var et stærkt fremskyndet forslag, (under indtryk af alle brandene i de Danske byer), og blev præsenteret som noget helt nyt og epokegørende af HTS på den røde skole i Kalundborg, (som virkelig havde været hårdt ramt af mange brande). Da det kom til stykket var der stort set ikke noget nyt. Tiden er åbenbart ikke moden til den slags tiltag endnu.

   Kommentar by JensH — 23. juli 2008 @ 23:40

  19. “var på ferie i hjemlandet,” – gadebilledet i Kbh – centrum og brokvarterer, bærer MEGET tydeligt præg af, hvor mange der er hjemme på ferie. Og jeg mener “hjemme”.

   Kommentar by steen — 23. juli 2008 @ 23:42

  20. @JanChrist
   Glimrende forslag.
   Hvorfor skal vi fortsat se på “lidende” muslimer der ikke kan få deres særkrav igennem.
   Nej, vi må være humane, og tilbyde dem fast ophold i deres ideal-lande.
   Ingen grund til “lidende” muhammedaner i vores land.
   Lad os lave en indsamlende så vi kan betale deres billet HJEM!!
   Lad os efterkomme koranen og dens påbudte adskillelse af vantro og “rene” idoit koran-tilbedere.
   Befri mig for islam, og send de “lidende” ofre HJEM!!

   Kommentar by li — 24. juli 2008 @ 00:01

  21. en cykeltur ned at nørrebrogade til nr.bro st. tæller at hver 4 person på gaden kl. ca 16.00 er af anden etnisk herkomst. Desuden flyder det påfaldende med affald i gaden og cykelstien bliver brugt uhæmmet til snakkeklub-sted og vare-aflæsnings-platform. Cykler er jo Dhimmi-transportmiddel, -så klart.

   Ingen grund til at tage på ferie i mellemøsten. Hele NV er perkisk enklave allerede. Og hele N er betonsocialisme med hårdnakket ret-ind-eller få tæsk.

   Man smiler og hykler venligt og håber på at slippe igennem til hvor man nu skal hen. Danmark er eddermame blevet dum. Det står bøjet i indvandrerbarnevognsneon : ,,Nu tager vi jeres land,,. betal og buk.

   Kommentar by Tobulisten — 24. juli 2008 @ 00:31

  22. Repatrieringer – frivilligt med en pose penge i bagagen eller som tvang – glem det !

   Det kommer aldrig til at foregå.

   I stedet vil vi få endnu flere hertil fra de Islamiske Middelhavslande, for det er hvad de forskellige aftaler mellem EU og de islamiske lande går ud på.

   Vi kan lige så godt begynde at finde ud af hvordan vi selv vil forholde os, når de Danske forbehold forsvinder og vi skal medvirke til at realiserer de indgåede aftaler, som bl.a. Euro-Med går ud på.

   Og glem så ikke i farten, at arbejdsmarkedets frie bevægelighed fra år 2010 også omfatter vores, fra da af nye, Partnerlande, de islamiske Middelhavslande.

   Disse lande hører for øvrigt til blandt de af 3. verdenslandene som har nogle af de højsete befolkningstilvækster.

   Den nærmeste fremtid kan gå hen og blive overordentlig interessant !

   Kommentar by Vivi Andersen — 24. juli 2008 @ 01:04

  23. Den fraværende gud står der.
   Lad os ikke gøre det sværere end det er!
   Den fraværende svend Auken er det, som det handler om.

   Kommentar by pk — 24. juli 2008 @ 07:56

  24. #5 “Der var vel tale om fordrukne grønlandske sociale tabere ?
   Hvorend taberne/nasserne kommer fra skal de bare UD – VÆK !”

   Jo jo men, jeg vil hellere se på en fuld Grønlænder end 10 gulvtæpper med ben.

   Kommentar by M16 — 24. juli 2008 @ 08:17

  25. P.s. Fulde Grømlænder kan man vel også sige vi selv har skabt, hvorimod muhammeddanerne har vi ALDRIG, bedt om at blive i vores land !

   Kommentar by M16 — 24. juli 2008 @ 08:19

  26. Det er sjovt, når jeg kigger på billederne, tænker jeg, “det ser sku da meget pænt ud”, men måske er det fordi jeg selv har boet i vores lokal ghetto og min søster og bror begge bor på nørre bronx, jeg er vandt til multikulturen slider på omgivelserne.
   Men nå jeg kigger på det første billede af vidukten, kunne jeg da få lyst til at bo der, men det er så også kun indtil jeg tænker over hvad det er for et område den ligger i.
   Voldsmosen er jo også et af de kønneste kvartere på hele Fyn, men jeg kommer der også kun hvis jeg bliver mandsopdækket af bekendte med indfødt status, ellers tør jeg ikke vise mit “ariske” ansigt i de omgivelser.
   Men vi må vel vende os til det, fremtiden er dunkel og lad os se om vi ikke kan få Kim til at tage samme billedeserie om 5 – 10 år, hvis ikke fotokunsten er blevet gjort ulovlig da den krænker allahn, så vil vi nok se et kvarter i opløsning, velfærdsstaten kan vel ikke blive ved med at forskønne omgivelserne derude for 1000000000 kr

   Kommentar by Broholm (ordblind) — 24. juli 2008 @ 08:59

  27. 5 Tolder

   “Der var vel tale om fordrukne grønlandske sociale tabere ?
   Hvorend taberne/nasserne kommer fra skal de bare UD – VÆK !”

   Det er jeg ikke enig i.
   Uanset om grønlænderne i Gellerup var fordrukne, sociale tabere, så giver det ikke nogen mennesker ret til at stene dem. Det er taberadfærd at gribe til fysisk vold overfor uskyldige mennesker.

   Grønland er en del af det danske rige, hvorfor grønlænderne har ret til at være i Danmark. Punktum.

   Kommentar by Johansen — 24. juli 2008 @ 09:18

  28. OT

   Jeg synes, at jeg begynder at høre nye toner fra Per Stig Møller angående terrorbekæmpelsen (læs global jihad). Og umiddelbart lyder det som sød musik i mine ører:

   http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/292709:Danmark–Per-Stig-Moeller–Terror-kraever-nyt-retssystem

   Kommentar by Johansen — 24. juli 2008 @ 09:41

  29. @Vivi,

   man kan jo håbe på at Euromed, Middelhavsunuionen, det genopstandne romerske imperium, er snublestenen der får læsset til at vælte.

   Klimaproblemer, finanskirse, oliekrise, terror, Irans atombombe som selv venstrefløjen nu taler om – glem det, det er bagateller. Det er befolkningstilvæksten i lande der ikke engang kan brødføde deres nuværende befolkning der bliver problemet. Hvorfor få barn nummer 6, når de fem man har sulter? Det er trist, men jeg er blevet iskold overfor enlige mødre med 6 børn der banker på min TV skærm og beder om mad. De kan få en pose p-piller og noget korn at så.

   Kommentar by PeterK — 24. juli 2008 @ 10:05

  30. @9

   At indvandrere skal være selvforsørgende er desværre ikke nogen garanti for integration og velfungerende samfund. Det viser udviklingen i USA, hvor der efterhånden også bliver flere og flere problemer med indvandrere (særligt indvandrere med muslimsk baggrund).

   Kommentar by Antifascisten — 24. juli 2008 @ 10:16

  31. “Når der er så meget ballade med dem nu hvor de udgør omrking 5 % hvad har vi så i vente når de udgør 10 eller 15 procent??”

   Snaphanen havde for nogle uger siden en postering, der angav, hvordan konfliktniveauet ville udvikle sig i takt med en stigende muslimsk befolkningsandel. Fra små konflikter over borgerkrig til etnisk udrensning, når muslimerne blev majoriteten i et land. Måske kan situationen med grønlænderne i Gellerup ses som en form for etnisk udrensning? Da muslimerne nu udgør flertallet i området, drives de svageste repræsentanter for andre befolkningsgrupper ud (danskerne er jo flyttet mere eller mindre frivilligt).

   Kommentar by Antifascisten — 24. juli 2008 @ 10:25

  32. @26

   Sikringen af gangbroen (støbejern) kom i stand, da “utilpassede” unge i en længere perioder kastede tunge sten ned fra broen på de busser, der kørte under. Århus Sporveje nægtede så at køre under broen og igennem området, og så skred Århus Kommune omsider ind og sikrede, at der ikke længere kunne kastes sten ned fra broen ved at indkapsle gangbroen i støbejern.

   Pris: 1,5 millioner kroner.

   Desuden er der så udgifterne til at beskytte Gellerup Kirke med vagter.

   Osv. osv.

   Kommentar by Antifascisten — 24. juli 2008 @ 10:40

  33. -> #14 Per

   Nu var mine sidste betragtninger om neo-liberalismen ikke specielt møntet på CPR numre, men var mere ment som generelle betragtninger om the looney-libs. Såvidt jeg husker har USA ikke CPR-numre, og derovre klarer de sig mig bekendt fint. Men USA har også en anden politisk og samfundsmæssig historie og tradition end os.

   Nu hvor vi er ved USA, så har det faktisk slået mig her under præsident-valgkampen, at de meget ofte taler om ‘patriotisme’, og at det derovre faktisk er et positivt ladet ord. Her i Europa er det jo nærmest blevet til et skælds-ord, som nærmest sættes lig Nazisme og fremmedhad. Udviser en Europæer den mindste glæde ved sit land og dets kultur er det tilsyneladende noget meget suspekt, som myndigheder, medier og uddannelsesssytem bør gøre alt for at bekæmpe.

   Kommentar by JensH — 24. juli 2008 @ 10:43

  34. “Det piner mig at se arabisk skrift på et af vore offentlige kontorer”.

   Også mig!
   Det er ikke en trøst, men flere steder i Tyskland er der skilte ALENE på arabisk.

   Kommentar by ManInBurka — 24. juli 2008 @ 10:47

  35. Ad 28

   Morten Messerschmidt og DF bakker op om udenrigsministerens udmelding vedr. mennneskerettighedskonvensionen:

   http://www.danskfolkeparti.dk/DF_enig_med_Udenrigsministeren_-_konventionerne_m%E5_skrives_om.asp

   Kommentar by Johansen — 24. juli 2008 @ 11:24

  36. ->33

   Så vidt jeg har forstået det fungerer amerikanernes social security-numre langt hen ad vejen som CPR-numre, men det er meget vigtigt i den almindelige bevidsthed derovre, at det ikke er personnumre, fordi dette vækker voldsomt ubehag og associationer til totalitære stater, og måske også hos de mere religiøse evangelicals, associationer til Antikrist og ‘dyrets mærke’ 666. USA er jo netop funderet på udvandrere fra forfølgelse i de gamle lande, og tanken om ‘big government’ ringer nogle klokker derovre den dag i dag.

   Kommentar by Lars Findsen På Crack (islamofob) — 24. juli 2008 @ 12:36

  37. Hatten af for dig Kim, den sidste jeg læste om, der tog billeder ved bazaren, blev nærmest overfaldet efter hvad jeg kan huske.

   Kommentar by Fritz — 24. juli 2008 @ 12:41

  38. 37 Fritz

   Ifølge den islamiske lov, shariaen er der vel “kun” forbud mod at afbilde Muhammed og ikke muslimske parallelsamfund? :-)

   Underligt egentlig at man kan være imod at tegne nogle friske billeder af Muhammed, som vi så det med Muhammedtegningerne.
   Der er jo flere eksempler på, at muslimer op gennem historien selv har tegnet/malet Muhammed. Deres billedforbud virker ærlig talt temmelig hysterisk og hyklerisk.

   Kommentar by Johansen — 24. juli 2008 @ 13:16

  39. Gellerup er også meget tom for tiden. En stor del af palæstinenserne og libaneserne er hjemme i deres hjemlande og vender tilbage engang, når det passer dem. Med det resultat at deres børn hvert år kommer for sent i skole. Et problem skolelærerne i mange år holdt kæft omkring, da de ikke ville fremstå som kritiske. I stedet bidrog idealisterne så til at ødelægge den danske folkeskole.

   Kommentar by Antifascisten — 24. juli 2008 @ 13:26

  40. @38

   Der er faktisk ikke engang i koranen et forbud mod at tegne Muhammed (så vidt jeg har forstået). Det er kun Allah, man ikke må tegne.

   Men billedforbuddet er opstået senere. Det var vist noget med, at en af Muhammeds koner syede en pude med tigre på, og det brød Muhammed sig ikke om. På den baggrund opstod billedforbuddet, som så tolkes i forskellig grad. Fra nogen, der vender sig mod afbildninger af alle levende væsener (deraf islams glæde ved onamentik), til nogen, der er meget liberale i forhold til afbildninger.

   Kommentar by Antifascisten — 24. juli 2008 @ 13:32

  41. onamentik=ornamentik

   Kommentar by Antifascisten — 24. juli 2008 @ 13:33

  42. Nu har Kim Møller været så venlig at vise os de mange sprog der er på skiltene på kirkekontoret.

   Jeg kan ikke se at der står noget på grønlandsk. Men nu er grønlænderne jo også truet ud af Gellerup, så hvorfor egentlig…

   Der står heller ikke noget på engelsk, tysk, hollandsk eller svensk.

   Så hvad er multikultur når det kommer til stykket?

   Kommentar by Janne — 24. juli 2008 @ 14:47

  43. -> 37 Fritz

   “Hatten af for dig Kim, den sidste jeg læste om, der tog billeder ved bazaren, blev nærmest overfaldet efter hvad jeg kan huske.”

   Jeg tog ikke billeder ved Bazar Vest. Der stod 60-80 yngre mænd lidt til venstre for hovedindgangen, og selvom de med attituder og sådan var ret fotogene, så var det nok uklogt at fotografere med mindre jeg havde et eksemplar af Canons 1200 mm telelinse, der koster mere end en halv mio. kroner og kun laves på bestilling.

   Har været i bazaren flere gange, mest som turist, men også for at spise. Masser af gode foto-muligheder, men alle kender ikke gældende dansk lov vedrørende fotografering, så det tør jeg ikke.

   Man kunne købe ‘fredstørklæder´, og diverse stramtsiddende tørklæder til kvinder, ja selv en Che Guvara hat var det muligt at erhverve her.

   Min med-turist overvejede at købe en indrammet trosbekendelse (Kitsch), jeg så mig lun på et bedetæppe. Skåret over på midten kan den bruges som dørmåtte.

   Kommentar by Kim Møller — 24. juli 2008 @ 14:53

  44. -> #43 Kim Møller

   “eg så mig lun på et bedetæppe. Skåret over på midten kan den bruges som dørmåtte.”

   Vi kunnet have ’slået halv skade’. Jeg ville gerne have haft den anden halvdel som dørmåtte.

   Kommentar by JensH — 24. juli 2008 @ 16:00

  45. 43 og 44

   Kim Møller + JensH

   Hvis I to filurer prøver at drille så vil jeg bare sige at Jørgen Bæk Simonsen siger at islam er ingenting. Ergo må også bedetæpper være ingenting. Ergo det gør ingenting at klippe intenting over og bruge ingenting som dørmåtte.

   Kommentar by Janne — 24. juli 2008 @ 16:30

  46. -> #45 Janne

   Du siger noget. Men hvis islam er ingenting, så er ‘religionens’ profet vel heller ingenting. Og det betyder vel at man kan tegne denne Hr. Ingenting så meget man lyster, ikke sandt???

   Kommentar by JensH — 24. juli 2008 @ 16:41

  47. #22
   “Repatrieringer – frivilligt med en pose penge i bagagen eller som tvang – glem det !

   Det kommer aldrig til at foregå.

   I stedet vil vi få endnu flere hertil fra de Islamiske Middelhavslande, for det er hvad de forskellige aftaler mellem EU og de islamiske lande går ud på.

   Vi kan lige så godt begynde at finde ud af hvordan vi selv vil forholde os, når de Danske forbehold forsvinder og vi skal medvirke til at realiserer de indgåede aftaler, som bl.a. Euro-Med går ud på.”

   Jeg deler din resignation med hensyn til Danmarks skæbne. Det går ondt, men sandheden er at der er for mange danskere der ikke ønsker overlevelsen.
   Bortset fra at blive ved med at håbe, hvordan skal vi så forholde os? Ja, jeg har skrevet det her før, halvt for sjov, men nu gør jeg det igen: Grønland er et næsten mennesketomt land. Her er masser af plads til et Ny Danmark, for dem der ikke ønsker undergangen. Klassisk nybygger tilværelse. Endda uden at det ville genere Grønlænderne. I princippet kan enhver nemlig slå sig ned hvor de har lyst, måske med undtagelse af nationalparken i Østgrønland. Med klimaforandringerne bliver der måske mere og mere “dansk” heroppe :-) (dog som her er er der vidunderlig smukt, og grønt om sommeren.)
   En fordel mere: Der siges kun at være en håndfuld muslimer i Grønland indtil nu. Normalt vil de dø nord for polarcirkelen. Under Ramadanen skal de jo faste fra solopgang til solnedgang. Et par måneder er lang tid at vente når der er henholdsvis polarnat eller polarsommer:-) Nej, så let går det nok ikke, der er jo undtagelser for alt i islam når det gælder sagen om udbredelsen af islam.

   Kommentar by Ulrik(dansker i Grønland) — 24. juli 2008 @ 16:42

  48. Tja, Sommerferie i DK eller Sommerferie i Libanon. Jeg ved ikke hvad der er bedst for os andre f.s.a. de unge poder.

   Her på Holmbladsgade er der nu 2-4 gange så mange udrykninger sent på aftenen end normalt i skoletiden, og stort set hver nat kører patruljevogne med tændte projektører rundt i de små sidegader samt Prags Boulevard og søger efter 1 eller anden mistænkt, for et eller andet. Så ser man ind imellen en større flok særdeles mørke teenage-drenge krydse gaden i spurgt, ofte med panserne bagefter.

   Men intet rammer dagspressen.

   Kommentar by DaLi — 24. juli 2008 @ 17:33

  49. Jeg har opdateret posteringen med et foto fra biblioteket.

   Kommentar by Kim Møller — 24. juli 2008 @ 18:43

  50. #48 “Men intet rammer dagspressen.”

   Nej de har jo travlt med at pace ham obambam.

   Kommentar by M16 — 24. juli 2008 @ 21:13

  51. >kim

   Hvad! en canon 1200mm… men mindre kan vel også gøre det?

   Jeg vil vædde med at en god hybrid som f.eks. olympus 570uz med 20x forstørrelse, sagtens kan ,,do the job,,.

   Desuden vil canonén jo nok netop tolkes som at du trasker rundt med en prototype af en ny RPG-launcher..

   http://64.233.183.104/search?q=cache:S8qfqYps6McJ:www.canon-europe.com/For_Home/Product_Finder/Cameras/EF_Lenses/Fixed_Focal_Length/EF_1200mm_f56L_USM/+canon+1200mm&hl=da&ct=clnk&cd=1&gl=dk

   Ingen fornuftig grund til at være en fotosnob… :)

   Kommentar by Tobulisten — 24. juli 2008 @ 21:40

  52. 49 Kim Møller

   Hvis det er fra den bog, at biblioteksgæsterne får deres viden om islam, så siger jeg tak skæbne.
   Hvordan kan Jørgen Bæk Simonsen egentlig skrive en bog om islam?
   Jeg hørte ham sige – til mødet i februar i forfatterforeningen – at “islam er ingenting”. Gad vide om alle siderne i den bog er tomme? Det må de jo rent logisk så være! :-)

   Kommentar by Johansen — 24. juli 2008 @ 22:45

  53. 47.Ulrik

   Hvordan i alverden er der havnet muslimer i Grønland – og hvordan klarer de sig, ved du det ?

   Nå, jeg skulle nok ikke undre mig taget i betragtning, at Jihaden omfatter samtlige lande i Dar al-Harb!

   Ja, det er uendelig trist med den mangel på vilje til overlevelse som ganske mange Danskere udviser.

   Men måske kampånden vil dukke op, når den islamiske påvirkningen begynder at kunne mærkes også hos politiken-segmentet, som indtil dato har været forskånet for denne.

   For selv Hørsholm, og hvad de ellers hedder, de steder hvor “man” bor, når man har de “rigtige” holdninger, er til cafelatte og Politiken, har jo hidtil kunnet friholde sig for de erfaringer, som andre dele af den Danske befolkning har været tvangsindlagte til at erfare i praksis.

   Kommentar by Vivi Andersen — 25. juli 2008 @ 00:19

  54. Det glæder mig at både Uriasposten og Snaphanen får dokumenteret den trøstesløse og grimme multikulturelle segregerende æstetik som er blevet så hot i visse kredse. Lige som rap og graffiti – de ses endda på vores folkebiblioteker. Den æstetik som bl.a. de radikale, SF, Enhedslisten og Socialdemokraterne, men også ultraliberalisterne efterhånden får plastret vores samfund til med: Skilte på arabisk, urdu etc., grimme, skumle og triste bebyggelser, grønlændere jages ud af hjem og bolig, kristne kirker bygges som borge med hegn og gitre, skumle og trøstesløse indkøbscenterområder breder sig, halal regulering af vores samfund, apartheidpolitik, kønsapartheid, folk med ‘lokalkendskab’ der beskytter kirker og biblioteker, stenkast mod politi og brandfolk, forskeres snæversyn og blindhed når det gælder en enkelt (politisk?) religion, TV-mediers og avisers dobbeltstandarder fordi multikultur skal stoppes ned i halsen på os alle, først og fremmest.

   Multikulturen har mange grimme ansigter og konsekvenser ditto for os og for vores danske samfund.

   Jeg kan kun opfordre andre til ligeledes at dokumentere multikulturens grimme og destruktive æstetik f.eks. her (hvis Kim Møller tillader det) eller på egen blog eller helt andre steder, når den – den trøstesløse multikulturelle æstetik – ses rundt omkring i Danmark.

   Kommentar by Janne — 25. juli 2008 @ 11:15

  55. #53 Vivi
   De fire-fem muslimer i Grønland er folk der er kommet her for at tage et konkret job. En, der er ingenør, er ansat i energivæsenet. Som sådan ikke de værste der kommer. Her er der jo lave sociale ydelser og ingen finder en bolig til dig, så det virke åbenbart når man skal holde problematiske indvandrere væk.

   Kommentar by Ulrik — 25. juli 2008 @ 14:20

  56. Jesper Langballe vender sig mod muslimske vagter ved Gellerup Kirke:

   http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/292843:Kirke—tro–Kirkeminister-ind-i-sag-om-vagter?rss

   Kommentar by Vandtro — 25. juli 2008 @ 14:34

  57. Weekendavisen har også været i Gellerup (Weekendavisen 25.07.2008, “Den Fede Pølse II: Drømmen om den danske bil”):

   Om gangbroen til City Vest lyder det:

   “En gangbro fører over vejen, nu pakket ind i gitter, fordi nogle idioter smed sten ned på bilerne deroppefra.”
   _

   Om Gellerup:

   “Vi (Weekendavisens journalister) parkerer foran den enorme hvide borg City Vest. Storcentret behersker sine omgivelser fra et højtliggende punkt i landskabet. Alle flag er hejst. En gangbro fører over vejen, nu pakket ind i gitter, fordi nogle idioter smed sten ned på bilerne deroppefra. I den anden ende af Gellerup ligger den selvgroede Bazar Vest, Skandinaviens største etniske marked, men ind imellem de to handelstempler er der intet. Intet. Ikke noget diskotek, intet kulturelt, ikke noget at lave. Og der bor 10.000 mennesker.
   »Der må da være grundlag for noget,« siger Brorman og kører nu efter endnu en seværdighed – den udstrakte parkeringsplads foran OBS.”

   Kommentar by Vandtro — 25. juli 2008 @ 18:28

  58. @Vandtro

   Den så jeg også godt i WA.

   Bemærk at Pernille Stensgaard og Jesper Vind Jensen filtrerer og af-etnificerer. Det var “idioter”, der smed med sten. Så har stjernejournalisterne lissom fastslået, at gerningsmændenes evt. religiøse, kulturelle – ja tænk ikke engang ’sociale’ – bevæggrunde for deres handling er egnede som genstand for nogen form for reflektion af WA’s pæne og dannede læserskare.

   Kommentar by ThomasL — 26. juli 2008 @ 01:23

  59. @58

   Måske kan det også tolkes sådan, at journalisterne mener, at 2. generationsindvandrere bare er idioter? :)

   JP om vagter ved Gellerup Kirke:

   http://jp.dk/indland/aar/article1398006.ece?page=1

   Kommentar by Vandtro — 26. juli 2008 @ 10:06

  60. @59

   Det kan ikke udelukkes. :-)

   Men hvilket prædikat skal man så bruge for at beskrive politikere, der bruger 1,6 millioner på en arkitektonisk “løsning” af sådan et problem?

   De er jo også idioter. Så er vi altså her vidne til to hold idioter i indbyrdes kamp om at overgå hinanden i idioti.

   Kommentar by ThomasL — 26. juli 2008 @ 13:12

  61. Det er langt bedre og nemmere hvis staten tog sig sammen og sendte de kriminelle fremmede ud af landet. De kriminelle fremmede er overvejende bekvemmelighedsflygtninge og efterkommere af bekvemmelighedsflygtninge fra nordafrika og middelalderøsten.

   Kommentar by Poul — 28. juli 2008 @ 22:23

  62. Læg mærke til at moskeen ikke nævner “frihed”.

   Det er nemlig ikke med på islamisternes program.

   Kommentar by Vandtro — 1. august 2008 @ 00:00

  RSS feed for comments on this post.

  Leave a comment

  Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  Denne weblog er læst af siden 22. juni 2003.

   

  

   

  Vælg selv beløb  Blogs


  Meta
  RSS 2.0
  Comments RSS 2.0
  Valid XHTML
  WP


  MediaCreeper